Využíva ma sesternica?

10. aug 2021

Ahojte, napiste prosim vas nazor na moju sesternicu, vychadzame spolu dobre, ale mam pocit, ze do toho vztahu davam akosi viac, napriklad ked ju zavolam k nam na kavu alebo vino, proste nech nas pride pozriet,vzdy pride, ale ona ma k sebe nezavola nikdy, ale o to by mi az tak neslo.V poslednom case mam pocit, ze sa ozve, len ked nieco potrebuje. Ked potrebuje nieco pozicat alebo tak. Napr. moja kamoska zacala pracovat v mliekarni a ma pristup k zamestnaneckym cenam za syr,mliecne vyrobky a tak, proste smiesne ceny, tak mi nosi a vravela som o tom aj sesternici, tak chcela aj ona, vzala som teda aj pre nu, doniesla som jej to, samozrejme ma vybavila rychlo pred bytovkou, ani na tu kavu ma nezavola, najradsej si chodi ona vziat ku mne a rovno aj posedi pri vine...a zasa mi pisala, ze este chce syry a uz neviem co mam robit, ci byt svina a povedat, ze uz sa neda alebo co. Akoze ozve sa a napise mi sem tam aj o inych veciach, ale to je malokedy...

chadkroeger
10. aug 2021

To isté sme riešili my. Povedz jej, že už sa nedá, že má každý zamestnanec obmedzené množstvo, koľko môže vziať na zamestnaneckú zľavu. A vybavené.
Tiež som dostala takú odpoveď keď som prosila o pomoc pri kúpení lieku cez zamestnankyňu lekárne. 🙂

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
helena1982
10. aug 2021

normalne jej povedz, ze uz sa neda, ze sa im tam nieco sa zmenilo, proste a vybavene, toto nemam ani ja rada taketo vztahy, ze jeden dava vsetko a druhy len berie, co sa da, ale to si musi ten clovek sam uvedomit a uvedomi si to najlepsie, ked to prestanes robit ;)

ruzasipova
10. aug 2021

Ak jej nechces povedat pravdu, ze mas pocit, ze ta vyuziva (aj ked ta ocividne naozaj vyuziva), tak jej povedz to o tom obmedzenom mnozstve pre zamestnancov. A k tej kave a vinu? Vsak ked najblizsie pride na kavu, tak vino odloz inde do izby a jednoducho povedz, ze si nekupila.
Inac, este sa mozes pozvat sama. Napises jej, ze ako sa ma a ci nedate kavu, ale ze tento krat prides ty ku nej na striedacku. A ked sa bude vyhovarat, ze sa neda, tak uz nemas dovod viac pozyvat ty ju.

deti95060810
10. aug 2021

možno sa u teba dobre cíti, nemá doma sesternica problémy s manželom? ,myslím hádky, dusná atmosféra a pod.

sasha10
10. aug 2021

Tak ju nepozývaj počkaj na ňu... U nás je to tiež tak že sesternica je doma celé dni, má čas a volá ma dobre že nie každý deň na kávu pritom ja pracujem do 4 a potom musím aj navariť a postarať sa o domácnosť samozrejme raz za čas si človek nájde čas na kávu ale ak odmietnem každodenné pozvanie tak sa urazí a ja ju vlastne ani nemám kedy pozvať keďže ma predbehne a sem tam z nej vyletí že prečo ja ju nepozvem niekedy... To ani netreba príde sama 😀 takže človek to môže vždy vidiet inak... Ona to tiež vidí z tej strany že ja ju nikdy nepozvem ale ako píšem nie je ani možnosť pri jej "intenzite"... Alebo možno nemá tak dobre zariadené bývanie? Že nechce ta pre to pozyvat?
Možno má zákaz od manžela.. Alebo dohodu že ani on si nepozyva kamaratov tak ani ona a na stretávky je kaviareň a podobne?

tncka
10. aug 2021

Povedz ze nevies ci sa este da ci nie je obmedzene mnozstvo atd. Ze sa spytas a ak sa bude dat,zavolas a pride si vziat. Vybavene.

autor
10. aug 2021

@deti95060810 no zije sama, tak to asi nebude v tom🙂

autor
10. aug 2021

@sasha10 Zije sama a bytik ma pekny, bola som u nej raz, asi pred dvomi rokmi, ked ho kupila. Aj to som sa musela sama natisnut, pisala som jej, ze kedy uz v novom byte daco podnikneme a tak, tak potom ma zavolala. A odvtedy som tam nebola, aj ked som jej povedala, ze teraz pridem ja k nej na kavu, najprv ze dobre, kludne a ked sme sa uz dohadovali na konkretny datum, uz krutila, ze nevychadza jej to, ide tam a tam atd az nakoniec ze sa ona zastavi cestou u mna a tak...

autor
10. aug 2021

A este som zabudla dodat, ze sa vidame tak raz mesacne mozno, castejsie nie, cize ju ani nepredbieham v pozyvani a v poslednom case sa uz pozyva sama ku mne :D

jaskolka
10. aug 2021

Tak proste keď bude chcieť prísť, povedz jej, že nie a ze sa ti to nehodí, že nechceš
Alebo jej rovno povedz otvorene, čo ti vadí. Hotovo, vybavene

sasha10
10. aug 2021

Tak ja by som asi skúsila zmeniť miesto na stretávanie ak s nou chceš udržiavať vzťah tak povec že ta to doma uz nebaví a ked sa máte stretnúť tak už v kaviarni... Síce u vás ju to nestoji nič ale možno ju potom prekuknes po tejto stránke že je to práve kvôli tomu 😉

0silvia0
11. aug 2021

Ano dobry napad ma @sasha10 - povedz jej ze potrebujes vypadnut a nie trcat doma furt.

lopka1313
11. aug 2021

Niekto nerad pusta ludi do svojho osobneho priestoru - aj doslova. Inak ja s tym problem nemam, skor som mala s mojou sesternicou opacny problem, za 4 roky, co sme byvali v 1 meste za mnou nedosla ani raz. Po prvom roku som ju prestala pozyvat a stretavali sme sa u nich. Ale vedela o tom, ze by som bola rada, kebyze dojde niekedy. A bolo mi to fakt luto... Teraz byvam s extrovertom, ktoreho osobny priestor je otvoreny pre kazdeho, takze mame navstevy kazdu chvilu a aj mne sa to paci 🙂 na Tvojom mieste sa so sesternicou porozpravam. A poviem jej, co mi vadi a navrhla, ako by som to zmenila. A uvidite, ci sa to zmeni alebo nie. Ale 'nememu ani vlastna mater nerozumie', takze sa porozpravajte a nedus to v sebe.

cajchana
11. aug 2021

Sesternice su kapitola sama o sebe. S mojou dobre nevychadzam niekolko rokov. Pripisala by som to tomu, ze sme z rozdielnejsich socialnych vrstiev, a ona mi to davala pocitovat, ze mala viac ako ja, co sa tyka napriklad penazi od rodicov este za mladsich cias.