Dobry den,
Dnes sa mi stalo ze ma sused nadomnou vytopil, mam mokre steny, popraskane. Bol som tam a tam a pani povedala ze jej prasklo potrubie a caka na zastavenie. Voda po kolena. Mam to nahlasit ja na svoju poistovnu ? Alebo aky je postup ? Dakujem
@jt261 A očakávaj, že poistný agent príde tak o mesiac až dva. My sme to takto mali, poistka v Uniqe. Kontrolovali vraj až neskorší stav, aby bolo isté to, čo je pokazené 🙂 (samozrejme pokazené veci - spotrebiče - už boli opravené, nebudeme mesiac čakať..). Takže ak máš zatečené aj nejaké spotrebiče, resp. niečo kde je nutná obhliadka, urob si video. To sa nedá poprieť, ak na videu bude viditeľne zničený spotrebič, koberec atď, ktorý medzitým do obhliadky vymeníš.
@lenkakravcova nie praveze mne len praskla stena a je mokra, prasklina asi 1m nad oknom… trocha modry stacionarny bicykel ale ten som odtiahol a nic mu nie je. Neviem vobec ci ma zmysel volat do poistovni ked so sadrou to prasknutie urobim za 2min 😀 Pride chlap z poistovne a povie ze mi daju 5eur tak to mi ani netreba vybavovat 😀
@jt261 No nam po tom mesiaci a pol preplatili 7€ za odutu dosku na plávajúcej podlahe. To bolo všetko. 😀
Fot si to, a nevyhadzuj poskodene veci, preplatia ti skodu
@lenkakravcova záleží na tom kde máš poistku a akú máš poistku. U nás nebol nikto, v piatok doobeda som bola na poisťovni, poobede som mailom som poslala fotografie, v utorok mi pípli eurá na účet. A určite to nebolo 7 eur.
@elizabet173 ja mam najvyssie poistenie ake sa dalo dat, tak mozno to skusim 😀
@jt261 samozrejme, že to skús. Ak je susedka poistená, zaplatí to jej poisťovňa, ak nie, má smolu...
@elizabet173 a nahodou aku poistovnu mate nemozte povedat ? Ja som akurat nahral skodu cez Allianz, hned druhy krok som nahral fotky a videa a pise mi ze do 48h rozhodnu o skode.
@jt261 Allianz 🙂, nikdy som nemala problémy, či s poistným plnením čo sa týka majetku, auta a partner aj po úrazoch, verím, že to bude u vás rovnako
@lenkakravcova zvláštne, tiež Uniqa, mne byt vytopil sused, ani nie 2 týždne od nahlásenia a som mala peniaze na účte. Škodu som mala cez 500 eur a to mi aj zaplatili.
Áno, nahlásiť poistnú udalosť. Ak je suseda poistená tvoja poisťovňa to vyrieši s jej poisťovňou. Ak nie, bude od nej žiadať refundáciu.
Odfotit aktuálny stav a potom počkať na agenta, ktorý zhodnotí skody