Vytopenie susedom

jt261
29. sep 2022

Dobry den,
Dnes sa mi stalo ze ma sused nadomnou vytopil, mam mokre steny, popraskane. Bol som tam a tam a pani povedala ze jej prasklo potrubie a caka na zastavenie. Voda po kolena. Mam to nahlasit ja na svoju poistovnu ? Alebo aky je postup ? Dakujem

viestta
29. sep 2022

Áno, nahlásiť poistnú udalosť. Ak je suseda poistená tvoja poisťovňa to vyrieši s jej poisťovňou. Ak nie, bude od nej žiadať refundáciu.
Odfotit aktuálny stav a potom počkať na agenta, ktorý zhodnotí skody

jt261
autor
29. sep 2022

@viestta vdaka

lenkakravcova
29. sep 2022

@jt261 A očakávaj, že poistný agent príde tak o mesiac až dva. My sme to takto mali, poistka v Uniqe. Kontrolovali vraj až neskorší stav, aby bolo isté to, čo je pokazené 🙂 (samozrejme pokazené veci - spotrebiče - už boli opravené, nebudeme mesiac čakať..). Takže ak máš zatečené aj nejaké spotrebiče, resp. niečo kde je nutná obhliadka, urob si video. To sa nedá poprieť, ak na videu bude viditeľne zničený spotrebič, koberec atď, ktorý medzitým do obhliadky vymeníš.

jt261
autor
29. sep 2022

@lenkakravcova nie praveze mne len praskla stena a je mokra, prasklina asi 1m nad oknom… trocha modry stacionarny bicykel ale ten som odtiahol a nic mu nie je. Neviem vobec ci ma zmysel volat do poistovni ked so sadrou to prasknutie urobim za 2min 😀 Pride chlap z poistovne a povie ze mi daju 5eur tak to mi ani netreba vybavovat 😀

lenkakravcova
29. sep 2022

@jt261 No nam po tom mesiaci a pol preplatili 7€ za odutu dosku na plávajúcej podlahe. To bolo všetko. 😀

fotoarch
29. sep 2022

Fot si to, a nevyhadzuj poskodene veci, preplatia ti skodu

elizabet173
29. sep 2022

@lenkakravcova záleží na tom kde máš poistku a akú máš poistku. U nás nebol nikto, v piatok doobeda som bola na poisťovni, poobede som mailom som poslala fotografie, v utorok mi pípli eurá na účet. A určite to nebolo 7 eur.

hedviga2
29. sep 2022

@jt261 ved ti zaplatia aj elektriku na akoze odvlhcovanie vymalovanie upratovaciu službu. Urcite si skus nahlasit na poisťovnu.

jt261
autor
29. sep 2022

@elizabet173 ja mam najvyssie poistenie ake sa dalo dat, tak mozno to skusim 😀

lija22
29. sep 2022

@jt261 fot aj natoc. S tymto nebude problem. nezabudni dobre podlahy obzret, koberce atd, vsetkosi spis a daj vyuctovanie. bude tohradene z jej poistky, ak sa nemylim

marca12
29. sep 2022

@jt261 urcite ti nedaju 5€. Platis si poistku,tak to vyuzi.

elizabet173
29. sep 2022

@jt261 samozrejme, že to skús. Ak je susedka poistená, zaplatí to jej poisťovňa, ak nie, má smolu...

jt261
autor
29. sep 2022

@elizabet173 a nahodou aku poistovnu mate nemozte povedat ? Ja som akurat nahral skodu cez Allianz, hned druhy krok som nahral fotky a videa a pise mi ze do 48h rozhodnu o skode.

elizabet173
29. sep 2022

@jt261 Allianz 🙂, nikdy som nemala problémy, či s poistným plnením čo sa týka majetku, auta a partner aj po úrazoch, verím, že to bude u vás rovnako

eeffka
29. sep 2022

@jt261 nikto nebude chodit, nafot si to, poziadaj online o skodovu udalost, navrhni cenu opravy a do 3dni som mala peniaze na ucte ( allianz), dala som 200,zavolali ze to vidia na 150, ok.dik vybavene
Maminej susede vytiekla pracka, mapy na strope a opadla omietka kus.

melanta
30. sep 2022

@lenkakravcova zvláštne, tiež Uniqa, mne byt vytopil sused, ani nie 2 týždne od nahlásenia a som mala peniaze na účte. Škodu som mala cez 500 eur a to mi aj zaplatili.

jt261
autor
30. sep 2022

@eeffka a riesili ste to aj nejak cez susedku ? potrebujem od nej nejaky papier? podpis ? alebo nieco ? Ci staci meno?

eeffka
30. sep 2022

@jt261 nie nic so susedou, nahlasila som ze voda od susedov, dolozila fotky. predpokladam ze ani to s nou neriesili lebo meno som tam nedavala a oni nepytali

jt261
autor
30. sep 2022

@eeffka vdaka