Vytacaju ma príliš pozitívny ludia ale myslím tým extrém . Takí tí slnieckari čo silou mocou chcú byť pozitívny a pretvaruju sa že sa im nikdy nič zle nestalo a že život je skvelý úžasný, čistá prechádzka ružovou záhradou. Prečo to robia ? Mám takého človeka v okolí ktorého bohužiaľ vidím dosť časť a prichádzam s ním casto do kontaktu. Ako stále len básní o všetkom ako je všetko super a ešte k tomu má tenký a pisklavy hlas a stále sa usmieva a ja nerozumiem to stále mám sa usmievať aj ja keď sa ona usmieva ? A ja neviem čo jej mám na také veci odpovedať. Ona básní o svojom živote a ja som si prešla v živote peklom čiže som opačný extrém nej ... Nieje to o tom ze jej závidím ale o tom že proste nejak mi tá jej pozitivita hraje na nervy. Proste ja som realista a ona žije v oblakoch. Keby som snou neprichádzala do kontaktu tak neriešim ja sa riadim pravidlom ži a nechaj žiť. Lenže ona je v mojej blízkosti. Stále sa len chichoce, na Facebook pridáva fotky len aká je šťastná. Samozrejme nenapíše že je šťastná ale robí také veci chápete. Ja mám rada pozitívnych ľudí ale toto mi príde také trochu až detske ako keby mala 10 rokov... Neviem som divna že mi to vadi ?
A jej brat tvoj muz umrel ? Ze ta lutuje , ze si sama. Ak umrel tak sa snou nemusis vobec vidiet 😀ked ti tak vadi( sorry za ten pozitivizmus a uprimnu sustrast ak si vdova) no ona ti v podstate nic nerobi az na to ze ti ide na nervy. Ze mà pisklavy hlas to urcite Neni naschval aby ti trhalo usi. Na fb si mozes nastavit ze neuvidis jej prispevky. Alebo ju mozes uplne vymazat. Ja nemam nikoho z mm na fb dokonca ani jeho. To nie je povinnost mat tam kazdeho koho poznas. To ze sa ona tesi zo zivota ti preco vadi? Ved to nerobi na tvoj ukor. Mne sa nezda ze je falosne pozitivna na to nema nikto energiu takto hrat. Len Proste filtruje co zdiela. Nie je ufrflana negativna ked citi smutok tak ten si zije v sebe nema pptrebu robit svetu plačku trhat si vlasy a objimat rakvu.., prestan ju sledovat a riesit zameraj sa viac na seba a bude ti lepsie.
@miadi ja niesom ufrflana a smutná a práveže svoje problémy neriešim s nikým. Nechávam si ich pre seba. S ľuďmi sa nerozprabam o svojich problémoch no keď už silou mocou chcú vedieť môj názor na danú vec tak im to poviem a už je zle. Pre ňu konkrétne.Nie som vdova 😀 len ja sa cítim mentálne niekde o 20 rokov staršia ako ona a ona mi správaním pripadá ako utrhnuta z retaze ako pubertiacka. A nech si ovšem robí čo chce ale ide o to že zatahuje mňa do jej života. A vie čo ? Mala by som sto chutí ukončiť s ňou kontakt a prisahám že nepoviem kriveho slovka nanu keď ju už neuvidím
A naco sa teda stretavate ked ju tak neznasas ? Ved nech je ako pubertacka jej problem nie ? Nemas ju rada tak naco to divadlo? Mozes ju vydrzat 3x za rok na sviatky nemusite byt vecne spolu . Ci byvas snou u svokry ?
@miadi muž mi povedal že keď ho milujem tak sa snou budem stretávať lebo ju má rád. že je to neuctive nechodiť k nej keď je jeho sestra... Je toho názoru že keď chcem snim vychádzať musím vychádzať dobre s jeho rodinou. lenže myslím že už v podvedomí viem že sa to skonci
Preco ti tak vadi? Mozno keby si vyrastala ako ona v rodine mala stastne detstvo bola by si optimista ako ona. Nemusite byt ako dvojicky. Nemusite mat rovnake naladenie, Mas pocit ze je zla ? Ze ti žela nieco zle ? Ze je zakerny clovek co sa tesi z tvojho nestastia ? Teba len vytaca ze ta lutuje. Mas pocit ze je tym nejak nadradena ze sa dava nad teba. Mozno by ti vedel pomoct psycholog. Lebo ona ti nic nerobi len si veselo zije a rozprava sa s tebou pisklavym hlasom. A ty nou pohrdas zda sa ti detinska.
Ako casto sa stretavas so svagrinou a ake su vase stretavky? Idete vy dve niekde spolu alebo cela rodina?
Aj mne moja ex kolegyna v kuse hovorila, ze som negativna no ona ako nenormalna za kazdou mojou vetou mi vravela,ze nebud negativna. Auz som mala co robit aby som ju neposlala .niekam… A ked dosla corona som jej tiez povedala, ze je nieaky virus uz v hlavnom meste, ze nebudem chodit radsej von, a ona no jasne kazdy den zomrie xy ludi na aids
a nieaky
Virus nic neznamena a aha…. 🤦🏼🤦🏼Slnieckarke ani ta pozitivita nepomohla
@diaszoky co zomrela na coronu ta slnieckarka ked jej pozitivita nepomohla?
@danielinaa nie ved ta dorona aj tak prisla a ona tomu nezabranila pritom ma presviedcala ze je to len nieaky trapny virus .. nuz trapny virus pre ktory ludia nielen zomreli no aj skrachovali
Autorka, prečo si myslíš, že sa tvoja švagriná pretvaruje? Myslím, že sa nepretvaruje. Je šťastná povaha, proste človek, čo si váži všetko, čo má a teší sa z každej maličkosti. Ty si zase iná povaha. Švagrinú nemáš rada aj preto, že tak okato dáva najavo svoje šťastie, ale podľa mňa aj preto, že ťa muž "núti" mať ju rada. A keď nás niekto do niečoho núti, máme k tomu tým väčší odpor.
Ja si myslim ze je to tym ze si vyrastala v decaku, a podvedome ti vadi ze ini sa mali lepsie, ani si to neuvedomujes. Svagrina ale za tvoje nestastne detstvo nemoze, chyba nebude v jej pozitivizme, ale v tebe, ze nemas vysporiadane traumy. Musis sa s tym zmierit a ludi tolerovat, nebudu vsetci chodit vazni ako ty len preto ze ty si uzavreta. Mozno by nebolo zle ist aj terapeutovi, lebo vyrovnaneho cloveka ludia v jeho okoli nevytocia tym ze su ini ako on.
@diaszoky toto si ale myslelo na zaciatku corony 90 percent ludi, nikto necakal ze to prepukne
@danielinaa no ja som mala akesi tusenie uw toto dobre nevyzera. Inac ano myslelo mo tym tonom ako to ona ,, majsterka sveta” davala.,,🤦🏼
Ja som mala takú kolegyňu🤦strašne časy. Ja som mala niekedy pri nej pocit že som neschopacka a pritom som tip človeka ktorého len tak niečo nezlomí a vidíš nemohla som ju pri konci ani cítiť. Doslova som sa s ňou prestala baviť z minúty na minútu. Ja si potrebujem svoj čas a pocity riadiť sama a neznesiem keď mne len preto ,že necítim v daný moment neskutočnú radosť zo života niekto bude hovoriť o mojej negativite a pritom som sa negatívne necítila len sa mi nechcelo capkat rucickami od radosti . A teraz zisťujem že ona sa len vlastne chválila. To bola jej predstava o živote chvalenie aby jej ľudia závideli jej dokonalí život. Príklad. Veľmi bola hrdá na svoju dcéru,Non stop.dokonale dieťa a raz v nestráženej chvíli som ju nacapala ako na ňu huka do telefónu za niečo čo nespravila🤣🤣🤣.a pozitivita bola fuč. Ona nás vo svojom okolí brala len ako objekty nad ktoré sa môže vyvyšovať a predbiehať sa s nami. Byť na tvojom mieste obmedzim komunikáciu so švagrinou. Nech sa slnieckuje pri tých svojich kamaratoch. Ty máš svoje tri kamarátky a tebe to stačí ako mne stačia tie moje.
@diaszoky mne prídu niekedy takýto ľudia že oni sa s ostatnými predbiehajú aby seba pohladkali. A na toto nemam čas. Strážiť si čo pred takýmito ľuďmi poviem ako zareagujem. Ja mám rada čisté duše. A keď mám problém chcem aby mi daný človek poradil ako ďalej a nie počúvať že to mám preto lebo som negatívna🤦🤣. A presne aj tá moja ex kolegyňa plný Facebook fotiek 🥰🥰🥰 z dovoleniek a pobytov no asi si neuvedomuje že robí pri ženách čo žijú z výplaty do výplaty. A už len to že stále ospevuje svoju dokonalosť nepridáva im na pozitivite a skôr navodzuje negativitu a myslím že to aj je jej cieľ aby bola ona za dokonalú. Takže pred takými radšej ísť preč.
@kamatopo No a? To, že je niekto hrdý na svoje dieťa a považuje ho za dokonalé, znamená, že neexistuje, aby jeho dieťa niečo nespravilo? Že potom už nie je pravda, že je dokonalá a jej matka na ňu hrdá? Píšeš to, ako keby si ju pri nejakom podvode prichytila. Že ona na ňu za niečo kričala, takže nie je pravda, že je na ňu hrdá a považuje ju za dobrú dcéru?
Uplne chapem tvoje pocity, ja mam velmi podobnej povahy mamu...obcas ma ide priam rozdrapit, ako sa po kazdej jednej vete ktoru povie musi este z chuti zasmiat, ci je to vtipne alebo nie 🤷 ako keby kazdu jej vetu ukoncovala namiesto bodky smiechom...vobec to nepochopim. Neznasam ked sa ma stoj co stoj vzdy snazi presviedcat, ze bude vsetko v poriadku a nikdy sa nic zle nemoze stat, ja som tiez realista a pozeram sa na veci s nadhladom. Okrem toho je aj obrovsky extrovert, ja nepotrebujem okolo seba milion ludi a nemam potrebu mat s kazdym dobry vztah za kazdu cenu...ja ked jej poviem, ze mne staci ak mam pri sebe muza, sestru a zopar priatelov, tak ma nazve "cudnou" 🤦. Nuz, ale casom som sa naucila iba jedno, rodinu si clovek nevybera a aj ked ma jej povaha obcas vyvadza z miery, snazim sa radsej fokusovat na jej vlastnotnosti, ktore viem ocenit. Cloveka nezmenis a ak sa ho "nevies zbavit", tak sa s tym musis naucit zit 😊.
@h2 ona je úžasná dcéra a ja ju osobne mám veľmi rada no asi si nepochopila čo som tým chcela napísať. Nie to že na ňu kričala ale kedy a ako kričala. Proste v kúte aby sme nikto nepočuli a keď prišla medzi nás prehodila a prišla dokonalosť sama. Žiadna zmienka o tom že je niečo v neporiadku ale úsmev a pozitivita.
Ja zase nemám rada mega nagativnych ľudí, čo ich nasere už len to, že niekto iný si dovolí mať dobrú náladu, keď oni majú zlú.
@kamatopo A čo má dávať na FB fotku neumytého riadu, alebo tam písať, že sa s mužom pohádala? Jasné, že každý tam dáva to dobré a pekné, lebo to si chce pamätať.
Ak niekto prilis okato pridava "stastne" príspevky na Facebooku, byva to podozrivé. Obycajne ma ten clovek doma presny opak a je nestastny, ale silou mocou chce vyzerat dobre pre okolie.
To je taký typ človeka. V knihe Obklopený idiotmi je to veľmi dobre vysvetlené. Autor ľudí zadelil do 4 základných farieb a tí usmievaví sú žltí. Prečítaj, možno ti to pomôže pochopiť ľudí. Niekedy vadia aj mne. Ale každý má plusy aj mínusy.
och takyto premotivovani ludia aj mne lezu na nervy, uz chyba len aby im zo zadku duha strielala.
Niektori takyto ludia tomu vsetkemu fakt veria co hovoria a ini zas su v realite nestastni a hraju taketo divadielko aj sami pred sebou, len aby sa udrzali nad vodou.
Ked sa znova do teba pusti, asi by som len povedala, ze nech si zije svoj zivot a tvoj necha tak, ze ty si s nim spokojna a ked budes potrebovat jej nazor, ozves sa.
Ja ta chapem istym sposobom. Treba to tak brat, ze takmer vsetci, ktori maju potrebu vsetkym stale hovorit, aky je ich zivot ruzovy, kvalitny, umelo sa usmievat atd., bez toho, aby sa niekedy nahnevali alebo daco skritizovali, vacsinou skryvaju nieco. Napr., ze realne ich svet taky ruzovy nie je. Ak ta potesi, ja nemam ziadne prave kamaratky, to skoncilo skoncenim VS a postupne ako sme si kazda zalozili vlastnu rodinu, kamaratske vztahy mi supluje moja rodina. Este z mojej strany mala rada - ked nehovoris o svojich problemoch, nie je to dobre. Dusit v sebe ti nepomoze.
@h2 👍👍👍👍🤣isté ako napíšeš. A čo aj ti dobre padlo že si si našla v tejto diskusii niečo na čom si sa prizivila. Hneď máš pekné pozitivne ráno🙈. Pozri čo som počula a zažila s danou osobou je môj zážitok. Objasňovať tu všetky detaily je nadlho. Niekto kto vie čítať medzi riadkami pochopí a niekto ako ty len hľadá ako čo nájsť a vyvracať. Takže prajem ti krásne pozitivne ráno a nech ťa to sprevádza celý deň🥰
A viete ja sa neviem pretvarovat. Keď mám na niečo iný názor ako ona tak to poviem. A ona sa na mňa pozerá tak s lutostou a mi hovorí že joj ty chudatko moje. Vtedy mám sto chutí jej vrazit. Alebo napr mám mŕtvych rodičov som z deckeho domova aj keď som už dospelá ale keď náhodou poviem niečo ZLE že sa mi niečo nepáči . Tak hneď ona že nemám byť negatívna že život je krásny že keď chcem mať toľko priateľov ako ona musím byť pozitívna... Lenže ja nechcem ani toľko priateľov :D fakt ja mám 3 kamošky s mne to bohate stačí. A ona má ľutuje vždy že som sama a mi hovorí že ona jeden víkend je s tou rodinou potom druhou treťou a potom s tou kamoškou tou a tou. A mňa ľutuje že mám len tri kamošky. Pritom ja CHCEM mať len toľko 😀 proste netúžim poznať celú dedinu a mať ju u seba doma.. a stále proste na mňa pozerá jak na posledného chudaka. Konkrétne je to moja svagrina takže nemám sa jej ako zbaviť. A mám pocit že čím dlhšie ju poznám tým viac mám pocit že raz vybuchnem a už jej hodím niečo do tej jej malej ukecanej pisklavej hlavy a koncim proste.