Mozno pre niekoho bude tento prispevok o nicom niketo mozno ma pochopi a poradi.
V poslednej dobe ma vytaca priatelovej sestry dcera. Ma 19 mysli si ,ze je mqjsterla sveta a poslednu dobu je velmi drza.
Zacalo ma vytacat ale jej spravanie.kedze byva v susednej dedine chodi yu k babke cize priatelovej mame. Ale mna to strasne vytaca... pride si neohlasene, rozprava sa jakeby zme s nou husky pasli... led sa spyta co kest je toto ne hento ne, minule.zabila ze adidas nike nneke znacka a teplaky co jej podotykam kupila mama za 50 eur dvoje, sa chvalila a povedala mne to plato mama tak vo. Ja uz nervy na konci ze keby nemala z cpho jej mama ani ich nema a berie to ako samozrejmost a noekto nikdy nema to co druhi co si mozu dovolit. Proste ma vytaca aka je drxa a chodi si tu ako chce. Ona vhce vediet vsetko a ked za jej daco clovek spyta ona nemusite vediet. Proste mam nervy uz na nu. A ked povirm priatelovi ze ma vytca ,ze vymysla alebo ked treba odviest to poriadok este chodi aj v slapkach mojho priatela maked tu je svoje si nedonesie... ja si neodovlim v nich chodit ona moze. Co robit? Mam ju chut uz niekedy poslat niekam alebo jej povrdat naj sa soamata.
a načo ju púšťaš k sebe? povedz nejakú výhovorku, že ideš tam a tam - samo. aby nemohla ísť s tebou ..... a vybavená vec, mladí si myslia, že zjedli všetku múdrosť sveta ....
No ked to poviem uprimne, cudzí clovek si tam jedine ty. Bohuzial bud to budes rešpektovať alebo sa odstahujte a nájdite si vlastne bývanie. A nemozes si dovolit chodit v priatelovych šľapkách? A ona moze? On ti ich zakázal nosit? Napísala si to bez hlavy bez paty, velmi zle sa to číta a este horsie chápe🤷🏻♀️
@dominikatomas ona chodí k svojej babke, nie k tebe. Nech už si o slečne myslíme čo chceme, zaobstaraj si vlastnú nehnuteľnosť, tam nebudeš musieť tolerovať neželané návštevy.
Myslim, ze tvoja averzia voci nej plynie z niecoho úplne ineho a kvoli tomu ti vadi uz aj to, ze dycha. Zial z napisaneho skutočne nerozumiem co ti vadi a ze chodí neohlasene... Prepáč, ale co teba je do toho? Vy tam byvate? Ak ano, je cas osamostatniť sa (pretože ty si tam ten cudzí element, nie ona).
Ak vadi jej správanie babke alebo tvojmu priateľovi, nech si to s nou vykomunikuju, su dospeli, svojpravni.
A ty si skus v sebe ujasniť, preco ti vadi... Lebo ty si nemala v jej veku tolko veci? Lebo je vo svojom veku bezstarostna? Pokiaľ nechodí neohlasene k tebe domov (kde si vlastnikom ty) a nezivis jej drahsi štandard ty, tak ta do toho vlastne vôbec nic nie je.
Ak si ju jej rodina prehnane hycka a pletie na seba bic, je to zial ich chyba a časom padnu na hubu oni alebo ona.
A pokial si aktuálne ovplyvnovana hormonmi a svojim cyklom,skus si nájsť ine odreagovanie a radšej si daj nieco sladké a chod sa vonku vyvetrat.
No veru, jediná cudzia osoba a bez akýchkoľvek práv si tam ty. Pekne zober priateľa pod pazuchu, odstrihnite sa od jeho matky(tá sa už o neho starala dosť) a šup do vlastného s vlastnými pravidlami.
@dominikatomas cita sa tvoj pribeh tazko kvoli gramatike, ale realne,nie ste manzelia takze si fam "cudzia". Je to jej babka,ak to nevadi jej,tak je to ok. Ujove papuce by som si dala aj ja,aj keby,ja by som sa najprv opytala. Nadychni sa a hladajte spolu nehnutelnost.
@lvula plynie z toho ze zasrana si pride a povie mame aobotu zabijacku a treba ist pomoct ale ja mam marodku tak nejdem a zasrana ze a kto pomoze? Hovorun sak babka priatel , ja nemozem. A ona si ide dama ptec do Ba a ja sa mam staray ked mam tu marodku? Ma vytaca strasne
Byt niecia priatelka a zavadzat poriadky v cudzom dome...s tymto by si bohuzial ani inde velmi nepochodila. Drzu neter moze tak akurat riesit tvoj priatel. Ak neriesi, asi situaciu nepovazuje az za taku zlu. Konfliktmi v podstate len zbytocne ohrozujes svoje dalsie posobenie v tom dome. Ak chces nieco riesit, tak jedine neterino priame spravanie voci tebe.
@dominikatomas uvedomujes si, ze ty si tam ta cudzia?
Ju môže vytacat, ze si tam ty. Sú to šľapky jej brata. Aj keby nosila jeho gate.... toto naozaj nemáš právo riešiť. Ty máš koľko rokov? Ona ma sladkých 19 😄 co od nej chceš? Nechaj ju zit, nenic jej pevnú pôdu pod nohami - JEJ babka, JEJ brat.... nekaz im rodinné vztahy🙏
Ked budeš mat vlastnú rodinu a vlastnú strechu nad hlavou, zavedies si svoje pravidlá a svoje deti vychovas tak, aby ti nešli na nervy, ok?
Teraz ti ostáva sa s tým zmieriť, alebo chod preč
@dominikatomas strašne zle sa to po tebe cita..aj pravopisne aj obsahom asi o nicom.Nie je to tvoj dom,tak bohuzial,musis tolerovat aj co sa ti nepaci.Zrejme nemas deti..19r clovek este noe je celkom dospelak v dnešnej dobe.Nasa generacia bola na tom inak.Neries hluposti alebo si najdi svoje byvanie
@dominikatomas citam dalej po tebe,kks,ty si iny level a tie vyrazy.
@dominikatomas ja nerozumiem co máš za problém. Chodí na návštevu k svojej babke a nie k tebe. A myslím, že v dome jej babky platia jej pravidlá. Ak nechceš znasat podobne návštevy, tak sa odstahujte do svojho a nie zavesiť sa svokre na krk a ešte si vyskakovat, že kto môže prísť na návštevu a kto naopak nie, lebo ti jeho prítomnosť vadí.. na mieste tej svokry ťa rýchlo územnim.. a kto jej co kúpil , napr ako s tými teplakmi tiež nie je tvoja starosť. Radšej investuj svoju energiu do hľadania si svojho bývania.. ona tam nie je cudzia, ale ty áno
@dominikatomas pozri, nie je to tvoja zabijacka. Ten, kto to organizuje, si ma zabezpečiť dostatočnú pomoc. Ze nebude pomáhať ona, to si ma riešiť organizátor, nie ty. Ty si dospela, tak sa neporovnavaj v podstate s este stale pubertackou. Neviem s cim si na PN. Ak nieco infekčné, tak samozrejme určite ísť nemôžeš. Ak nieco neinfekcne, tak nejake sedacie práce by si snad mohla pomôcť? Alebo ked nie, tak im to treba vysvetliť a nie trucovito riesit, ze ona pojde sa zabávať do BA, tak ani ty nepomozes, lebo si na marodke. Mne naopak príde celkom drzá tvoja reakcia, ze nepomozes, lebo si na marodke. Ale zas neviem, ake mas zdravotné problémy. To si musis ty urcit, ci skutočne zo zdravotného hladiska nie si schopná akejkoľvek pomoci alebo z princípu, lebo sa na to vyprdne neter.
@lvula ale trucovanie preboha..od zaciaktu vedia ze mam marodku a problemy s chrbticou.. a som dospela a aj ked tu cudzia mam yiez pravo pov3fat svoj mazor a postoj. Ona to trucovito rieis ,lebo vedela ze treba ide prrc. Neviem preco sa jej treba zastavat....vy ste nikoho mestretli kto vas vytaca? To mi nrhovorte
@kubkovamama normalne vyrazy ale su dnes.. nehresim neprezivajte.. iba mam na to svoj nazor a takyto ludia vytacaju stale... a tiez nema pravo sa robit ,ze je na koni hoci tu ma babku. Ja tiez mam pravo na svoju ptejav a slobodu. Nevidim nic zle ,ze vidim ze ona je o nicom s jej kecami.
@dominikatomas prepac, aj citas po sebe? velmi nezrozumitelne pises.
@dominikatomas ale samozrejme, lenže v tomto prípade tahas za kratsi koniec ty. Mas právo na názor, ale fakt si treba uvedomiť, ze v tom dome si v podstate cudzia ty. Ak ti vadi rodinny prislusnik, treba si poriešiť vlastne byvanie a uvidis ju max na navstevach. Ale nie sa sťažovať, ze ona si tam chodí ako do holubnika.
@dominikatomas evidentne si na nu alergická. Zial žiješ ty u nich a nie oni u teba. Tu je jedine riešenie. Vlastne byvanie, kde budes ty panou a budes si určovať návštevy a podobne.
Ale ak si sa prisla len vykecat bez návrhov riesenia, tak chápem, ale treba počítať, ze ti dame názory aj z druhej strany.
@lvula vobec sa nebranim aj inym nazorom ,ale zase nie utocnym ,ze mne preskakuje. Ano uz som na nu alergicka ,lebo si dovoluje
@dominikatomas tak sa odsťahuj do svojho a tam ti chodiť nebude.
Ako nehnevaj sa prečo by nemohla chodiť k vlastnej babke ako chce? Je to jej babka, ak ti to tak prekáža tak sa osamostatnite..
@dominikatomas Píšeš ako Hotentot, tak ale nejako som sa z toho vysomárila. Ona chodí k svojej babke. Ty si tam cudzí element. Nechodí k Tebe. Ak Ti vadí, odsťahuj sa. Neznášam také osoby, ako si Ty!
@jana_eyre_2 mne nevadi ,ze chodi k babke preboha ste to uplne zle pochopili.. nech chodi ale sprava sa akoby bola jedima mudra ... nech si chpdi anp bezne mam vo vacku peniaze na byt alebo vlastny dom..
@h2 a ja take ako ste vy! A podla sposobu vyrazov ake tu pouzivate ste presne typ ludi ako ona, a ako ste napisali sama hotentot tak to patri iba vam.
@h2 a nekomemtujte ked nemate co normalne napisat , nezaujimaju m take nazory ake mate vy.
@dominikatomas Zhrniem ťa, aby si si uvedomila, že v akom si vlastne postavení. Prišla si s igelitkou k priateľovej matke. Ani nie k priateľovi, ani k manželovi, ani k svokre. K cudzím ľuďom. Tá vnučka má 19 rokov. Dávno pred tebou tam už chodila a mala svoje spôsoby, ktoré hádam kvôli tebe meniť nebude. Prečo by aj mala. Kvôli tomu, že sa k babke nasťahovala nejaká osoba, ktorá nemá kde bývať a nemá ani peniaze na iné bývanie? Kdeže
Máš dve možnosti, buď si zvyknúť alebo sa odsťahovať. Mladá sa nemá prečo meniť v správaní. Nemá dôvod. Ty dôvod nie si
@dominikatomas Ty si ale riadne mimo, riešiš ju aj keď nemáš právo. Ona ti nič nerobí a ty ju ohováraš akoby ti niečo robila osobne.
Ale bohužiaľ to je tvoja chyba, že si nevieš s priateľom zabezpečiť vlastné bývanie. A keďže to nevieš, tak hold rešpektuj ostatných. Nie je to tvoje dieťa aby si ju riešila. Mne až príde, že jej normálne závidíš jej život.😀 A preto ťa tak irituje.
Nevieš rešpektovať iný názor, vyššie ti pekne písali, že ju nechaj tak, nerieš. Zameraj sa na iné veci. Nie každý ti bude v živote sympatický, neviem koľko máš rokov, ale nauč sa prosím ťa písať. Ale tipujem, že výrazne staršia od tej baby nebudeš a možno pociťuješ rivalitu... Ale keďže nie si vydatá za priateľa, si cudzí človek. Takže nechaj dievča tak. Jej mama jej kúpila oblečenie a? Tak sa mladá chváli. Možno vidí, že jej okato závidíš tak schválne tak ti odpovedá.😀
@dominikatomas Budem si komentovať čo chcem a kde chcem. Sama píšeš, že každý už stretol niekoho, kto ho vytáča. U mňa si to dnes Ty. A je mi vcelku jedno, že je to vzájomné.
@dominikatomas a čo že hovorí čo chce? Nerozumiem čo ti vadí, ako si predstavujes že sa má správať? Byť ticho a šúchať nohami, lebo tam si ty? Tak ju nepočúvaj, zavri sa do izby..
No ja neviem, ja si normálne platím už 13rokov hypotéku, vďaka nej mám vlastné bývanie nemusím nosiť peniaze vo vačku..