Vysporiadanie svokrovho domu

kburgerin
19. jan 2012

ahojte chcem sa opytat idem byvat do svkrovho domu co zdedil .....................ako je to tam s vysporiadanim ............ked ma 3 synov ........ lebo teraz sme podnajme a vela platime este aj do vrecka tak sa to neoplati ..........................ja v tom dome mam aj s detmi trvaly pobyt

liz_lemon
19. jan 2012

@kburgerin prosim ta, co to pises za prispevky, ved napis vsetky fakty...absolutne nechapem, co chces vediet
svokor umrel alebo zije? on ma 3 synov? jeden z nich je tvoj muz? ti zvysni dvaja kde byvaju? bude ten dom vas? ak ano, tak by ste ich mali vyplatit
trvaly pobyt nema na nic vplyv, ma len evidencny charakter

kburgerin
autor
19. jan 2012

svokor zije ......................a vcera som mu povedala ze sa tam idem odstahovat .a nebol nadceny jeho synovia tam nebyvaju mne ide o to kto to bude vsetko dedit

ciusinka
19. jan 2012

@kburgerin Pokial je ten dom teraz pisany len na svokra a ak jeho manzelka uz nezije a ak on zomrie a nenecha zavet, podla zakona budu dedit jeho 3 deti rovnakym dielom, takze kazdy 1/3. Ak zije jeho manzelka, bude dedit 1/2 ona a zvysna polovica sa rozdeli rovnym dielom medzi 3 synov. Deti su neopomenutelnymi dedicmi podla zakona, takze aj keby napisal zavet, ze dom zanechava len jednemu dietatu, nebude to nic platne..Deti musia dedit, jedine ak by boli vydedene, ale to uz je ina kapitola..

liz_lemon
19. jan 2012

@kburgerin nic v zlom, ale je to dost drze, takto sa k niekomu nastahovat...aj ked je to rodina
ved ked ste mali peniaze na podnajom, nebolo by lepsie, kupit si vlastny byt? byvanie u svokra nic nevyriesi, kedze sa ani po jeho smrti nestanete 100% vlastnikmi, pochybujem, ze by vam svagrovia svoje podiely len tak dali

kburgerin
autor
19. jan 2012

tak tzen dom je prazdny .....................................my sme tam uz byvali ,,,,,,,,,,,,,neni to drze podla mna ..............aj oni k nam idu a robia si co chcu ....................tak idem tam byvat s detmi uz su tam nahlasene v skole

kburgerin
autor
19. jan 2012

@liz_lemon byty su drahe a priatel nechce byvat byte a nechce si brat pozicku je to tak

ciusinka
19. jan 2012

@kburgerin Pokial ten dom bude stale svokrov, bude to v pripade jeho smrti tak, ako som pisala vyssie, bez ohladu na to, kto tam byva, kolko tam byva, kto tam ma trvaly pobyt, kam su deti nahlasene do skoly..Je to uplne jedno..

kburgerin
autor
19. jan 2012

@ciusinka podla teba mam co spravit tak co si mam podat ziadost o nieaky byt alebo co ja neviem a este ani robotu neviem najst

ciusinka
19. jan 2012

@kburgerin No to ti ja nepoviem, co mas robit, ja som len odpovedala na tvoju otazku, kto bude dedit ten dom.. To je vsetko otazka dohody medzi vami, svokrom a jeho dalsimi dvoma synmi..Mozete sa s nimi dohodnut, ze im vyplatite ich podiely a dom sa prepise na vas, resp. na tvojho priatela..Moze svokor dom predat, ked v nom nebyva a rozdelit medzi synov peniaze - ale to vobec nemusi, kedze je to jeho dom, tak si peniaze moze kludne ponechat a robit s nimi, co sa mu zachce..To tu tazko ti niekto poradi, ked nikto nevie, ake mate vzajomne vztahy..

kburgerin
autor
19. jan 2012

@ciusinka dobre dakujem

liz_lemon
20. jan 2012

@kburgerin to mas potom tazke, ale aj tak si myslim, ze je lepsie splatat HU, ako platit podnajom, to su totiz peniaze vyhodene do vzduchu
samozrejme, to plati len ak platite najom zhruba v podobnej vyske, ako sa pohybuju splatky HU

maznacik007
20. jan 2012

kocky ti uz napisali ak sa bude dom dedit a svokra uz nezije tak potom tvoj priatel zdedi jednu tretinu a po jednej tretine jeho bratia, v pripade ze svokra zije a svokor zomrie tak potom jednu sestinu zdedi priatel ... ty na to ale narok nemas aj ked tam mas trvaly pobyt lebo ten ma len evidencny charakter a nezaklada ziadne pravo voci nehnutelnosti

svokor kludne moze ten dom predat, darovat komu bude chciet a nemusi ti dovolit tam byvat, rovnako je otazka ako sa k tomu postavia jeho bratia, mozes tam byvat a mat trvaly pobyt aj roky ci desatrocia narok na ten dom mat nebudes.