Vysporiadanie sa s rozvodom

19. okt 2023

S manzelom sme spolu dokopy 14 rokov, mame 2 mensie deti. Nas vztah je uz dlhodobo na bode mrazu. Laska uz medzi nami nie je (aj ked to ani jeden z nas nahlas nepovedal), peknych spomienok mame cim dalej tym menej. Avsak tych zlych je coraz viac. Uz dlhodobo sa pohravam s myslienkou na rozvod, v tomto vztahu uz ostavat nechcem. Kedysi som si hovorila, ze kvoli detom to dam, ale zial nejde to. Zacinaju nasimi zlymi vztahmi trpiet aj deti. Ako vsak urobit to definitivne rozhodnutie?Ako to vyslovit nahlas? Kedze je to tazke rozhodnutie, nejde to tak lahko ako si to mozno niekto predstavuje. A vy, co uz mate po, nelutovali ste? Neprisli pochybnosti? Ake to bolo kratko po rozvode? Cele tie vztahy, pocity, pristup okolia, reakcia deti... Dakujem ❤️

minenkak
19. okt 2023

Teda ja po rozvode som bola ľahšia možno o sto kilov,aká ťarcha zo mňa spadla.Len do toho ak už nemáte vzťah

autor
19. okt 2023

@minenkak dakujem krasne za povzbudenie. Taketo nieco som chcela pocut ❤️ Hnevaju ma nazory ostatnych, ze pokial ma nebije, nepije a neprehral majetok, ze je vsetko ok a mam byt spokojna tak ako to je a nevymyslat. Ale ja sa doma citim ako vo vazeni, necitim sa stastna a ani lubena. Citim sa fyzicky aj psychicky zle 😔

joesvk
19. okt 2023

Keďže sú tam malé deti, ešte by som skúsila odísť od neho a zatiaľ neriešiť právnikov. Keď po takom roku fakt zistíte, že je vám lepšie byť od seba,potom rieš rozvod.

arasidka123
19. okt 2023

Určiť neostávať len kvôli deťom...ja som ostávala 3,5 roka a ľutujem doteraz, že som to neurobila skôr...dokonca to všetko obrátil proti mne...a stále aj deckám tlačí do hlavy kaleráby...

subartic
19. okt 2023

skušali ste to obnoviť , reštartovať ? Byť viac spolu ako rodina a viac spolu ako manželia ? Rozvod je jednoduchá záležitosť, čo príde po ňom je už horšie . Ak si teraz sama , sama budeš ešte viac, na deti a na všetko . Počas manželstva sú takéto krízy časté a mnohé z nás sa pohrávajú s myšlienkou rozvodu .

stastnystastlivec
20. okt 2023

Moja čerstvá skúsenosť. Skúšali sme veľa vecí, nie však všetko. Normálne sme sa dohodli, deťom sme to vysvetlili a pre mňa a ani pre ňu sa život veľmi nezmenil. Aj tak je doma sama, akurát keď som ja doma tak mám deti. My sme to mali ľahšie, lebo mame dva domy, je sa ako rozdeliť a ani jeden nemáme ego.

tamtamka26
20. okt 2023

aj si sa s ním rozprávala o tom ako sa cítiš? vie o čom rozmýšľaš? ujsť zo vzťahu je to najjednoduchšie....

anketkarka
21. okt 2023

Ja som tieto "dôvody proti rozvodu" počúvala tiež. Aj dokonca po rozvode, že načo sme sa rozvádzali, keď sme istý čas fungovali pri deťoch spolu ako rodičia a okolie to bralo divne. Ale pomohlo to deťom ľahšie stráviť rozvod. Tiež sme svoje egá nenechali prehlasovať záujem o to, aby všetko prebehlo pre deti čo najmenej bolestivo.
Z neho sa stal po rozvode lepší otec, ktorý sa viac venuje deťom a viac mu na nich záleží. Ja to mám s nimi sama po každej stránke ťažšie, ale v tom najťažšom si vždy poviem, že pre deti to stálo za to.