Vysoké nároky

maria200
18. dec 2015

Ahojte, chcela by som sa vás matiek opýtať že či je normálne aby mala na mňa mama mala vyššie nároky ako si predstavujem totiž to ja ja som sa po 5 ročník učila na samé jednotky v šiestom som mala jednu dvojku a inak samé jednotky a teraz v siedmom dosť často dostávam trojky ale všetko mi vychádza na jednotky a dvojky nuž ale keď sa prihodí raz za čas trojka tak už je oheň na streche hovorí mi ako sa horším a tak ale ja mám teraz toho dosť pretože mám olympiádu z Biológie, z Matematiky a recitačnú súťaž, súťaž z angličtini tak neviem čo mám robiť skôr preto už nemám veľa času na učenie.

dominika6
18. dec 2015

@maria200
Matka si bud kompenzuje na tebe svoje nesplnene sny,alebo ma privysoke naroky a chce z teba nieco,na co sama nestacis fyzicky ani psychicky...
Ak ti nejde ucivo spontanne a musis sa ho ,,drvit,,aby si mala 1...mudi ona pochopit,ze nie na vsetko mas vrodeny talent...
Ked bude mat slabu chvilu a dobru naladu,povedz jej,ze robis max.co mozes a to ze ta tlaci do 1tiek silou mocou ti nepomoze...

moonlight1210
18. dec 2015

@maria200 mama ma bud svoje sny,co si chce cez teba splnit. mozno ju stve, ze nebude mict chvalit dokonalym dietatom a vychovou. mozno len proste bola zvyknuta na to,ze si jednotkarka a terazju chyta panika,ze sa zlajdacis, lebo mas pubertu a reaguje prehnane a uzkostlivo,prostema strach a veri, ze ked bude prisna a vynada ti a vykarha ta, tak dosiahne, ze sa vsetko vrati k starej dobrej cistej jednotkarke.

blankaj
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slivka3
18. dec 2015

@maria200 Joj,co by som dala za to,keby sa moja dcera ucila ako Ty,ale darmo nechce sa,tak s tym nic nenarobim.
Podla mna ma vysoke naroky,ale to sme mi matky,vzdy chceme,aby bolo nase dieta najlepsie.
Ak sa da,tak sa porozpravaj s mamou,lebo viem,ze skola je teraz dost narocna,vidim to na dcere,ale tak ona sa zas skoro vobec neuci a zvlada to na dvojky.

jana_eyre
18. dec 2015

Ja som nebola nikdy dobry ziak, takze som ta posledna co by mala radit.. Ale dolezite je, ci ma mama naroky preto, lebo vidi ze si polavila, alebo preto lebo jej len zalezi aby si mala ciste jednotky..

Ak mas sama pocit, ze toho je na teba privela, treba sa ozvat, povedat to mame a spolocne hladat riesenie, napr. vynechat sutaze a venovat sa len skole, ta je teraz dolezitejsia ako recitacne sutaze..

Ale strasne by ma zaujimalo, ako sa take dievca ako ty dostane k modremu koniku?

alaguema
18. dec 2015

@maria200 nie, nie je to v poriadku. Mala by ťa podporovať v tom, čo ťa baví a aby si v živote robila profesiu, ktorá ťa bude napĺňať. To je oveľa, oveľa dôležitejšie, než známky. Samozrejme, ak sa chceš dostať na niektorú prestížnejšiu školu, dobré známky potrebovať budeš, ale toho si si určite vedomá. Záleží teda od cieľov, ktoré si si sama dala. Ak robíš olympiádu z biológie a matematiky, tak asi nejaké tie akademické záujmy máš 🙂 Držím palce.

libka1
18. dec 2015

@maria200 zalezi od toho ci tie 3 chytis obcas lebo to flakas, alebo ich chytis lebo ti napriklad nesedi predmet alebo naozaj kvoli tym olympiadam nemas cas. Pre mna je osobne dost nenormalne uz to ze riesis naraz 4 sutaze a kazdu z ineho rozka 😅 skor to vidim na prehnane naroky z maminej strany, ale tazko sudit ked u vas nebyvam... tak ako uz niekto napisal, bud si mamina kompenzuje co ona zameskala, alebo je sama velmi ambiciozna a taku chce aj teba. podla mna to dobre nie je, ale neviem ci ju zmenis, musite sa porozpravat o tom vy dve 😉

magduska2
18. dec 2015

To už aj takéto sa rieši na ' mamakoníku' 🙂

maria200
autor
18. dec 2015

@slivka3 Ako ani ja niesom stále v knihách pretože ja si veľa pamätám z hodiny

maria200
autor
18. dec 2015

@libka1 No vieš na tie olympiady ma volaju učiteľky

libka1
18. dec 2015

@maria200 tak pokial by ma to bavila robila by som ich, ale fakt ich mas tak roznorode 😅 v kazdom pripade asi nebudes zla ziacka ked robis olympiady, asi toto by si mala mamina uvedomit... a ty by si mala najst tu spravnu mieru medzi ucenim a sutazami... aj ked osobne si myslim ze lepsie robit olympiadu z predmetu co ta bavi a mozno sa tym smerom vydas v buducnosti ako sprtat nasilu predmet co ta nebavi len aby si z neho mala dobru znamku 😅

katka1981
18. dec 2015

@maria200, hlavne klud, mama sa o teba bojim bola zvyknuta na super znamky a teraz sa mozno boji, ze co sa deje, ze si sa z jej pohladu pohorsila. Urcite ta nelubi o nic menej. Skus jej to v klude vysvetlit, urcite to pochopi, ale hlavne v klude.

seahorse27
18. dec 2015

Uplne normalne to nie je, ale je to dost caste...nie si v tom sama, neboj sa...a mozno jej raz za to aj podakujes ;) Nemusis ist na kazdu sutaz a olympiadu, na ktoru ta zavola ucitelka...venuj sa len tomu, co ta skutocne zaujima a bavi...aby to nebolo na ukor celkových skolskych vysledkov.

sardinka335
18. dec 2015

@maria200 tak a čo máš iné na robote ako učenie? 🙂 Vidíš ze len to čo si si zapamätala na hodine nestačí a treba sadnuť na zadok a začať luskať knihy a poznamky. TIe olypiády nie su povinné - nabrala si si vela na seba, jednoducho zober si len tu ako hovorí moja dcera ,,olypidáju,, ktory predmet bude pre teba dolezitý pri rozhodovaní sa o strednej škole - gymnaziu. Jednoducho nedá sa byť premiant zo všetkého - nauč sa selektovať aj ked si ešte mladunká - pripadne sa o tom porad s učitelkou ktorej doveruješ, s maminou, ocinom sa neda? starším (rozumným ) surodencom??
Ja tvoju mamu v podstate chapem - začala si nosiť trojky a z toho ti jednotky vychazat nebudu...a okrem toho deti treba držať v takom ,,light strese,, čo sa učenia a prípravy do školy týka lebo potom zleniveju, zpohodlneju. Ja ako rodič nerobim ,,sceny,, za znamky, ale trojky, štyrky...mi nosiť domov nebude - lebo viem ze su to u mojich detí znamky z lenivosti, lajdackostii a nepozornosti.

tomiholjubavi
18. dec 2015

@maria200 moja mama mala rovnake naroky. do deviny som mala na vysvedcku same a ked som na strednej dostala prvu dvojku, skoro z kože vyskočila 😀 chodila som aj na sutaze, aj na olympiady...ale mala som moznost vybrat si to, co ma bavilo. takze som chodila len z jazykov a literatury. kruzky som si vyberala sama, kolko chcem a aké chcem. tiez som najskor pindala, ale dost mi to pomohlo, mohla som ist na strednu, ktoru chcem, aj na vysku. nemusela som mat stresy ako ine dievcata, ani sa obmedzovat tym, ze kde ma vezmu a kde nie..a to sme si mohli davat len jednu prihlasku vtedy este.
ja si nemyslim, ze je na tom nieco zle. ked vidi, ze na to mas, nechce, aby si to flakala. prehnane narocna by bola, keby chcela stoj co stoj same jednotky, hoci by si na to nemala a keby ta trestala, alebo vydierala atd.... 🙂 raz aj ty budes chciet od deti, aby sa dobre ucili.

nk599
18. dec 2015

@maria200 ahoj mam o nieco mladsiu sestru od teba tiez dostane raz za cas 3 ved tie uciva su tazsie ako boli ked som jej pomahala . Ved matika sa pocita inak ako som vedela ale naucila som ju to . Viem co zazivas to iste som mala ja tvojom veku drama za zlu znamku co uz stane sa povedz ze mas toho vela. Ja som nevedala kde mi hlava stoji . No stredna iba od rana do vecera knihy tazka skola mmilion veci a plus projekty domu a rysovanie . Vysoke naroky . Pokial nedostavas 4 a 5 tak je dobre . Mamina ty nechce zle iba ked mas skolu a dobre znamky v zivote nievo dosiahnes . Raz jej za to podakujes ked budes mat deti . Mna to caka za par rokov to ani nechcem vediet co budu mat v skole. Teraz tolko uciva co ani na strednej nemaju . Dva povinne jazyky a monitor v 5 rocniku no hroza . Verim ti ze mas toho vela drzim zi palceky zvladnes to

patulienkab1
18. dec 2015

@jana_eyre to by aj mňa zaujímalo 🙂

mala_hobitka
18. dec 2015

@maria200 Treba sa porozpravat - najst kompromis. Skus sa jej spytat preco je to pre nu tak dolezite a ako to vnimas ty. .....inak neviem, mne vzdy rodicia hovorili "ucis sa pre seba"

slivka3
19. dec 2015

@maria200 To je dobre,ze si vela zapamatas,potom Ti to doma staci si len precitat,ale sama sa musis rozhodnut ako dalej,ci hlavne skola,olympiady ci kruzky,naraz vsetko nejde.
Ako skola a znamky su velmi dolezite,ale nikto Ta nemoze nutit sa ucit na same,ked to nechces,ale musis si uvefomit,ze skola je velmi dolezita do buducna a ked na to mas nezahod tu sancu ako moja dcera,ale samozrejme,aj nejake rozpltilenie treba,nie len knihy,knihy....