Vyrozprávanie sa

24. sep 2023

Ahojte, neviem či som si prišla pre radu alebo sa vyrozprávať. Posledne dni som akosi často nervózna, podráždená a mám chuť len plakat. Mám doma malé babatko ktoré je uzasne, neplače, vďakabohu je všetko v poriadku. Pôrod bol náročný, ťažký a ešte stále ho spracovávam. Manžel chodi posledne dni z prace veľmi vycerpany, negatívny, stále len hundre a to ma privádza do ešte väčšej nervozity. Keď mu poviem že nech prácu necha v práci ja mám tiež svoje problemy(mám sklerozu multiplex) začne dookola hovoriť, že on je okey. Vedeli by ste mi poradiť, čo mám ďalej robiť? Či to chce len čas alebo neviem.

kajka1512
24. sep 2023

Keď máš malé bábätko tak pravdepodobne hormóny poporodne
To prejde ver mi

ivanakaka
24. sep 2023

mozes mat depku z SM

ivanakaka
24. sep 2023

okrem ineho prve dietatko?

ivanakaka
24. sep 2023

moj muz ma SM je vegan ma super vysledky skus zmenit stravu vyluc mlieko lepok

autor
24. sep 2023

@ivanakaka áno prvé, ťažké tehotenstvo, ťažký pôrod. Som rada, že mám dieťatko nakoľko lekári mi roky hovorili, že pri SM je ťažké otehotnieť,donosiť dieťatko

palicka
24. sep 2023

Si frajerka. S narocnou diagnozou si sa rozhodla, vynosila a porodila dietatko. Teba len tak nieco nerozhodi. Babo je malinke, to sa upravi. Najdete si sposob, rutinu v domacnosti i vo vztahu. Neboj, vsetko sa utrasie. Mozno len citlivejsie vnimas vsetko okolo. A mozno to tak ma aj partner. Drzim palce, nech sa cim skor zohrate!

ivanakaka
24. sep 2023

hm…moj muz napr chodi aj na psychoterapiu, pise si dennik pomaha mu to odkedy ma SM…mas to tazsie o to ze mas SM…beries dost Omegy? Kup si ja mam take pre tehotne a po porode napr…a myslim ze nemas oporu v muzovi si sama, mas sestru kamosku susedu na kavu? Hej bol a je to zahul porod a babatko…hlavne prve ked sa ti vsetko zmeni a zistis ze neexistujes…mozme sa porozpravat aspon 🙂 mozem ti poradit ako s babom SM…ja mam 2. cakam dvojicky no bude to masaker…co ti poviem toez mam diagnozu inu…ale deti mi davaju zmysel…

ivanakaka
25. sep 2023

poznas Spolu mozeme? Maju tam psychologicku poradnu napr aj ❤️

zuzzuzi909
25. sep 2023

Moze to byt aj porodom, plus aj SM nie je jednoduche zvladat najma po porode. Je toho na teba vela, osobne ta obdivujem. Viem aka narocna je tato diagnoza. Mozno by bolo dobre sa otvorene s polovickou pozhovarat ako sa citi on, ako ty a aby ste to spolu zvladli.

autor
25. sep 2023

Ďakujem za podporu. S manželom sa porozprávame. Práve on mi bol najväčšou oporou pri zistení SM a neopustil ma.