Vyrovnanie po rozchode - názor ženskými očami

doly7
22. feb 2016

egistracia naR tomto fore bola skor z dovodu,ze sledujem diskusie o cestovani,ale cim som tu dlhsie a vnimam temy ktore sa tu rozoberaju chcel by som pocut nazor a mozno aj radu na moj problem.Pred styrmi rokmi som ukoncil vztah a stale mi ho pripomina jedna a ta ista vec.Kazdomesacny vypis z mojho uctu.Vztah je pase,city opadli a priam zamrzli a dokonca ani smutok a nostalgia ma netrapia.Ludia sa schadzaju a rozchadzaju a aj rozchod medzi dvoma civilizovanymi ludmi moze prebehnut na baze slusnosti a civilizovanosti.Nas vztah zacal v obdobi ked sme obaja boli zadani.Nechcem aby ste moralizovali,ze to co nasledovalo bolo len zadostucinenie za to co sme spravili.Vysvetlovat preco sa nase manzelstva rozpadli by bolo na inu temu.Nasledovali samozrejme dva rozvody a predstava spolocneho zivota.No nastal maly problem ja som si svoj vztah vysporiadal po kazdej stranke a odisiel som z neho ako clovek ktory si je vedomy toho co sa stalo.Sklopil som usi byvalej manzelke nechal vsetko,zbalil som si par veci a odisiel.Nenechal som to ani tak jej ako mojim dospievajucim synom.Vsetko sme to uradne uzavreli aj po financnej stranke.Proste som sa vzdal vsetkeho.Na rozdiel moja vtedajsia priatelka roznymi kamuflazami docielila rozvod s manzelom tym sposobom,ze jej a jeho okolie to vnimalo ako jeho chybu c o vlastne nebola pravda.Uz vtedy som si mal uvedomit jej nadanie na herectvo a pretvarky.Vznikol problem s majetkovym vysporiadanim.Jej manzel pozadoval auto,nejake zariadenie z bytu a hlavne financnu hotovost ako vyrovnanie a vzda sa svojej polovice domu.V euforii a stasti ktore som prezival som bol totalne zaslepeny.Priatelka samozrejme pozadovanu sumu nemala a jej manzel bez hotovosti nemienil odist co sa ani necudujem.Zobral som si bezucelovy uver aby som nikoho nezatazoval nejakym rucenim a pozadovanu sumu mi poukazala nemenovana bankova institucia.Uver navyhodny co sa tyka vysky uroku,ale bral som to tak,ze som vytvoril podmienky pre nas spolocny zivot.Uz pocas nasho vztahu sa vyskytli nejake problemy a chcel som odist,vtedy mi priatelka vacsiu cast sumy vratila na ucet a zobrala si uver aj ona.Po udobrovani ma opat zlomila a ja som navrhol aby si peniaze vzala a ja budem uver splacat nadalej.Jediny svedok pri odovzdavani hotovosti bola jej mama ktora o vsetkom vedela.Po nasom rozchode ktory raz tak ci tak musel prist,preto,ze az pri spolocnom zivote sme zistili ,ze sa k sebe absolutne nehodime som ziadal aby to bolo ferove sumu ktoru som jej pozical na vyplatenie manzela aby mi ju vratila.Nechcel som nic naviac ani uroky ktore som splacal najprv len cisto sumu pozicanu.Samozrejme ziaden doklad som nemal ved sme spolu zili a v zivote by som neveril,ze sa tak zachova.Vysmiala ma,ze penize som jej nepozical ,ale daroval a ze mi nevrati nic.Snad len jej mama bola v hanbe,ze byvat v dome ktory som ja splacal je naozaj nemoralne.Skusal som to slusnou cestou dohovoru,potom uz aj tvrdsimi slovami no vzdy ma len vysmiala.Je to vysokoskolsky vzdelana ekonomka ktora si vie zratat jednu k jednej.Nechcem pouzit nic agresivne a nasilne ,okolnosti ma k tomu zatial neprinutili,uver splacam a este sedem rokov budem.Jedna sa o necelych 12000 eur co si niekto povie ,ze to nie je na obesenie,ale mat ich a nemat je rozdiel.Ak mi mate pisat,ze to je odplata za to ,ze som rozbil rodinu tak zcasti mate pravdu,ale medzi normalnymi ludmi by sa patrilo aj normalne sa rozist.Uplne sa odmlcala,skryva sa ,nekomunikuje,proste sa vyhyba kontaktu somnou.Myslite,ze existuje cesta ako by sa to dalo vyriesit?Dakujem za nazory a rady.Som hlavne vinnik ja ,ze som v svojej naivite dovolil vypocitavej partnerke urobit to co urobila.Neviem po pravnej stranke asi na nu nemam a hovorim nasilie je to posledne co by som chcel.Aj ked poviem pravdu ta myslienka ma uz napadlo.Neprinieslo by to prospech asi nikomu.Zatial som dostal radu,ze bozie mlyny melu pomaly,ale isto.Chcem len svoje.Nema problem byvat v dome ktory ja splacam.

katrin21
22. feb 2016

nemas dokazy, takze nie, cesta v podstate neexistuje... bol si naivny a platis za svoje chyba...
pricina? Malo sa to stat, aby si sa z toho poucil a aby si jej dokazal odpustit ... prijat to, ze to tak proste je, neriesit to, netrapit sa s tym, nevysielat voci nej negativitu... ahlavne odpustit SEBE samemu, ze si sa nechal nachytat, ved si to vtedy robil v dobre viere, takze si nic nevycitaj, tym by si si len skodil zdravotne... model obete je to najhorsie......
Odpustit, prijat, viem, lahko sa povie, viem..ale toto je dovod, preco sa vam to stalo a mozno nie prvykrat , mozno uz predtym ste sa " stretli" a na tomto dohodli, lebo to potrebujes v tomto zivote prezit a spracovať , aby si sa mohol pohnut dalej a neopakovať niektore chyby a postoje....
takze sa tomu podakuj,ze sa to stalo, ber si ponaucenie a hod to za hlavu .. bez nenavisti.

bonaqa2013
22. feb 2016

no neviem, ale mňa by asi aj treslo. 12 tácov je dosť. Však zato si kúpim nové auto. nie kto vie čo, ale nové a bude v záruke. a to by ma hnevalo poriadne. Isto by som sa poradila s nejakým právnikom a neplatila ako somár ešte ďalších 7 rokov. Pozri aj tu na Mk sú právnici. daj si skupiny. alebo aj na HNonline.sk tam nájdeš poradňa . Sú tam právnici, ktorí by vedeli odpovedať na tvoje problémy. Ale ja by som isto s tým niečo robila ....A ešte ak ona tvrdí že peniaze sú darované - má ona darovaciu zmluvu? možno dalo by sa od tejto veci odraziť.....

doly7
autor
22. feb 2016

Ako ponaucenie to beriem,ale privadza ma to skor k nedovere a podozrievavosti voci ludom ktory mi mozno chcu aj dobre a ja im nedokazem verit.Ta nenavist a pomstychtivost sa neda prekonat uz len z dovodu,ze kazdy mesiac mi to pripomenie moj ucet a mam stale v zivej pamati den odchodu ked sa mi smiala do oci a vykrikovala,ze mi nic neda,ze som jej to daroval.Vtedy som myslel,ze jej matku porazi od hanby,ale aj ta si uz zvykla.Asi poprosili o odpustenie su priem ukazkove katolicky tak ako to byva na dedinach na vychodnom slovensku.Nie je podstatne co je pravda,ale co o mne hovori dedina.Ale to je asi vsade.Ta nenavist ma ubija mas pravdu,ale ako odpustit sam sebe.Ako sa da nevysielat negativitu voci cloveku ktory Ta so smiechom okradol.

mirkamurko
22. feb 2016

Držím prsty,aby to skončilo v tvoj prospech.ale žiaľ niektoré to hold vedia využiť vo svoj prospech a neberú ohľad na druhých,pridaj sa do skupiny právne poradenstvo,tam ti poradia,ale radšej skráť tvoj príspevok k veci.

romaniela
22. feb 2016

@katrin21 áno, presne s tebou súhlasím. Takto by som to povedala ja a presne takto by som sa k tomu postavila a aj riešila. Ona je mrcha, také sú niektoré ženské, to nezmeníš a keď ti to nevrátila do teraz už ti to nevráti NIKDY. Niektorí ľudia majú dušu, srdce a svoje svedomie,toto zrejme ale ona nemá, takže to od nej ani nemôžeš čakať. Bolo by to zbytočné. A je to tak, čo dáš to aj dostaneš...a aj ona raz dostane po hube za to, čo napáchala. Osobne tomu verím a aj podľa toho žijem. V každom prípade ti želám veľa síl a nenechaj sa tým zruinovať. Postav sa na vlastné nohy, začni byť zodpovedný nie len voči sebe samému, ale predovšetkým voči druhým. Len ty máš svoj život vo vlastných rukách. Kebyže si žena, napíšem ti, že si silná a že to zvládneš, ale keďže si chlap, tak ti držím palce, aby si to zvládol, ženy sú niekedy omnoho silnejšie, aj keď sa to nezdá. Čo môžeš aj sám vidieť vo svojom príbehu. 🙂

taami
22. feb 2016

@doly7
jaaj skoro som si cvrkla od smiechu ked som to docitala, ale po poriadku:
1/ teda mam nacestovane dost ale, ze by som brala inspiraciu o cestovani a nejake skusenosti akurat tu z kona, tak to zbohom... co tu citas, ze ako ist do HR na 100 sposobov??? 🙂)))) a na ktorej pumpe su hojdacky?? 🙂))
2/ dobre vies ze je to v prdeli celych tvojich 12000eur, ako chapem, ze to mrzi, ale ked si tak blby, ze si jej ich dal opatovne, tak hold, musis znasat dosledky, keby si sam netusil, ze je to pase, tak by si nepisal sem, ale uz davno by si sedel u nejakeho pravnika, ktory by ti na zaklade faktov vedel predbezne
nacrtnut ake su tvoje sance na ziskanie penazi spat... z toho co pises si myslim, ze nulove
3/ a nakoniec ako spravne predpokladas, zhrnie sa sem tlupa zien, co ti v zmysle hesla karma je zdarma bude nakladat, cize si si tie kecy okolo mohol odpustit, lebo uuuplne zastrel podstatu o co ti ide

ale naozaj ma pobavilo, ze tu hladas radu, na mieste kde tak ako to sledujem, polovica tych co tu prispieva riesi nanajvys problemy nasledovneho typu: - odkedy davat dietatu pancusky, kedy uz vybrat fusak z kocika a ci mozu jest sunku v tehotenstve 🙂
ale a to je najlepsie, kazda druha z nich sa ti bude snazit hodnoverne poradit.
Zbohom zdravy rozum

2/

doly7
autor
22. feb 2016

To ,ze su zeny silne a dokazu odolavat po psychickej stranke ovela vacsim naporom ako muzi viem uz davno.Dokazu drzat rodinu za kazdych okolnosti,odpustat neodpustitelne a pomahat aj tam kde si muz mysli,ze sa uz neda.Ale tak ako si to nazvala Ty...mrcha.. aspon zadostucinenie.To,ze to budem musiet splatit mi je viac nez jasne.Nepotrebujem exekucie za nesplacanie dlhov a ani bezsenne noci co bude rano ked sa zobudim.Len stale mi ide o ten nepomer.Ja som nechal zene vsetko a samozrejme aj deti tak,ze po moralnej stranke mala pravo na vsetko a ja na nic.Nesudili sme sa o majetky ,ale dohodli sme sa.A to iste som ocakaval aj z druhej strany.A nie ,ze ja majetkovo vyrovnam jej muza a ona ma nakoniec okradne s usmevom na tvari a s istotou,ze na nu nemam.Toto ma stve a umara.Aspon niecim jej zneprijemnit zivot,ale tu mi asi zasa poviete nauc sa opustat.Ja zijem stale v tom,ze sa odpustaju veci po citovej stranke ,ale nie po materialnej.Ked si pozicias musis vratit a ked nie nesies nasledky.V tom spociva aj ta moja neprekonatelna chut na pomstu.Jedine pozitivum tohoto vztahu je ,ze som sa naucil zit asi zodpovednejsie a otvorili sa mi oci pri nahlade na zivot.Dokazem si ovela viac cenit dosiahnutych veci a vdaka nasmu rozchodu som spoznal aj ludi ktory mi naozaj nezistne pomohli.Som len rad,ze som nepredal svoj byt v ktorom byvam teraz,lebo aj peniaze zan uz mala rozdelene ako si prerobime jej dom.Uz vtedy mi povedal jeden nas spolocny znamy aby som svoj byt nikdy nepredaval,asi videl to co som ja vidiet nechcel a bolo mu tazko mi to povedat a snat mi ruzove okuliare.Keby slo o nejaku primitivnu zenu,ale ako hovorim nadmieru intelgentna ,prehnane sebavedoma a preafektovana.Verite ,ze mi tieto jej vlastnosti urcitu dobu aj imponovali?Som asi blazon a takto som dopadol.

doly7
autor
22. feb 2016

@taami Dakujem aj to je nazor a prave preto,ze to je asi pase ako som pisal nepotreboval som citat Tvoje vysmesne slova o tom ako som blby to viem aj bez Teba.A to preco som tu je uplne jedno.Aj Vy zeny cestujete a nie je to len o hojdackach pri ceste.Ked nanajdes tu posranu benzinku po ceste a potrebujes ju spytas sa na fore o benzinovych pumpach?Myslim,ze Ta urazilo,ze som si dovolil vstupit do Vasich zenskych vod a riesit tu neriesitelne.Deti mam uz velke a asi sa nehodi aby som tu obtazoval ked neriesim kociky a fusak.Mas pravdu.Neurazam sa a tiez sa usmievam ako si sa toho chytila a nedokazala si sa nad tym povzniest.Mozno si vo vnutri podobna.

romaniela
22. feb 2016

@doly7 je to presne o tom...prekonat sameho seba a zabudnut na pomstu. Nechciet zle oplatit zlym,lebo sa ti zle zase vrati. Ale to je skor o sposobe zivota a o zivotnej filozofii, o ktorej by si musel chciet vediet viac. Lenze mne sa to vsetko strasne lahko hovori,lebo som nic take nezazila a 12000eur je mrte na to aby som si tiez v takej situacii povedala,ze prekonam sama seba a zabudnem na to a budem sa este 7 rokov usmievat. To je pravda. Opytaj sa pravnika ake by si mal sance. Kto vie mozno by nejaka bola, oni niekedy vidia cesty aj tam kde nie su.

taami
22. feb 2016

@doly7
ty si hned argumetoval v prvej vete ze preco si tu, len som sa nad tym pozastavila, lebo argument ze cestovanie je naozaj vtipny...
vobec ma to neurazilo, akurat ja som dost clovek pragmaticky, a ked chcem nieco riesit tak to riesim tam kde je predpoklad, ze to bude mat pre mna efekt... nehnevaj sa, ale tu ho necakaj co sa tyka tvojho problemu
ale ved prispievaj kludne, mna neobtazujes 🙂
na margo kocikov a fusakov...to som ti len chcela priblizit, ze problemy tohto typu tu mnozstvo zucastnenych riesi naozaj s uplnou vaznostou... ale to ty musis vediet... isto aj v temach o cestovani, ktorych je tu mimochodom neurekom, si sa niecim podobnym stretol 🙂)))

lucia20
22. feb 2016

@doly7 no poviem ti, ze ti teda nezavidim. ale popravde... jedneho takeho mam doma, takze ta uplne chapem. moj manzel sa tak rozvadzal ako ty. nechal tam vsetko, predtym sa v dobrom rozisli a vysledok? niektore dlhy, ktore mala splacat nesplacala a teraz splacame my. nijako sa nikde nicoho nedomozes. jediny vysledok. splacat, splacat, splacat.... je to svinstvo, zenska asi nema chrbtovu kost a ty si bol moc velke trdlo, ale sak co si budeme vraviet. kazdy sme niekde pochybili. ja som si takto az do rozvodu otrieskavala hlavu, lebo som za moje peniaze kupila dom a dala ho napisat aj na manzela. vsak veeeeelka laska, uverila som slovam, ze ked sa budeme rozvadzat, tak si nebude narokovat. a bla bla bla... mlada, blba a sprosta, no co ti poviem. ponaucenie? jasne mam. a preto chudak moj manzel, obcas ho fakt lutujem, nikdy nebude vlastnikom niecoho co je len moje. milujem ho a vsetko, ale barak a ani ziadnu vyslovene moju vec nezaradim do bsm. hold, sme len ludia, cakame, ze ostatni budu tak zmyslat ako my ale nie je to tak.
mrzi ma to kvoli tebe, lebo viem ake to je ked splacas nieco co neuzivas. a co sa tyka mladej... mozme si len drzat palce. ja sa utesujem dvomi vetami: "karma je svina" a "na kazdu svinu sa vari voda". verim tomu a ine nam asi neostava len splacat. raz bude lepsie. drz sa.

doly7
autor
22. feb 2016

Poviem pravdu doteraz som ziadneho pravnika neoslovil lebo som stale veril,ze sa spamata a nie je v dobrej fin.situacii tak navrhne riesenie.Ale styri roky su uz asi dost na rozhodovanie.Som rad,ze aspon niekto dokaze pochopit moju zatrpknutost a zlobu ktora vo mne vrie ako sopka a toho vybuchu sa bojim.Boli mi navrhnute extremne riesenia co v dnesnej dobe nie je problem ,ale je to velmi priehladne a vinnik som vzdy ja.Skor som mal obavu,ze pravnik sa somnou ani nebude bavit z dovodu,ze to nemam nicim podlozene a pochybujem,ze vlastna mama by isla proti svojej dcere ako svedok.Ta mi zdvihne aj telefon a vzdy slubi,ze s tym nieco urobi.Na dedine v blizkosti Popradu je hanba aj to ked ludia zistia,ze si nekalym sposobom niekoho podviedla je aj poslankyna tak uz len zvazujem urobit jej verejne hanbu.

cervenaruza123
22. feb 2016

@doly7 No skus sa poradit s nejakym pravnikom, ale neviem , ci mas sancu. Vzdy ked clovek berie pozicku, musi ratat s tym, ze sa to moze raz skomplikovat. A hlavne, ked ju beries pre niekoho ineho. Kazde pozicane peniaze su riziko. Uz ked nic ine, keby nahodou umrela, nemas to ako dokazat, nema ti to kto vratit, lebo vlastne jej nie si nic, ziadna rodina ani nic. S tym treba vzdy ratat, ze peniaze, co niekomu poziciam, sa nemusia vratit, takze sa po prve sa poistim, aby som vedel dokazat, ze som ich niekomu pozicala a po druhe nepoziciavam tak, aby som to ja potom neprezila, ak mi to nevrati alebo aby som sa nezblaznila. Mal si na ociach ruzove okuliare, to sa stava, zial teraz musis niest nasledky, tak to v zivote chodi. Bud rad, ze nie horsie nasledky. Chod za pravnikom a uvidis. Hadam sa nieco podari

lucia20
22. feb 2016

@doly7 vies, musis si uvedomit, ze na nic nemas dokaz. na nic. keby si aspon mal zdokladovanu cestu. sikovny pravnik by vedel argumentovat tym, ze v tom case kedy ona vyplacala, ty si bral taku sumu ako vyplacala. ona by musela vediet zdokladovat odkial tu sumu mala. ale to je vsetko len nepriame. ale viem, ze nam to takto radila pravnicka, ked sme toto riesili. ale my sme aspon nejake prevody mali.

sissy27
22. feb 2016

@doly7 no nič v zlom, ale keď už si dokázal vyhodiť 12 tisíc za sex, tak nenašlo by sa ešte nejakých 100€ na normálneho právnika, ktorý by ti nejak rozumne zhrnul tvoje šance na vrátenie tých peňazí? Možno bude vedieť o nejakom spôsobe, aj keď to ružovo nevyzerá, veď vieš ako - "komu není zhůry dáno, v apatyce nekoupí"...
A čo sa týka vyrovnania sa s nejakými životnými kotrmelcami - tam fakt nič iné ako čas nepomôže...
Inak tiež by som bola zvedavá, aké super rady o cestovaní si tu našiel, sorry, nedá mi nerýpnuť 😅 recepty na sviečkovú tiež nehľadám na fóre astronómov 😀

romaniela
22. feb 2016

@doly7 a kebyze jej urobis verejne hanbu tak tym docielis co? Ze to nebudes musiet viac splacat.... Nie. Takze ti to v nicom nepomoze. A takisto ti nepomoze nic, co by si jej chcel urobit. Este 7rokov to budes platit, 7rokov by sa mozno tahal sudny spor. Nie som odbornik,treba sa poradit a uvidis ci ti povie ci to ma zmysel alebo nie.

doly7
autor
22. feb 2016

@lucia20 Tak toto bolo asi nieco co som potreboval.Ver,ze sa mi nachvilu ulavilo a viem,ze nie som sam.Nechcem aby si to brala,ze sa tesim z toho,ze aj Ty mas problem,ale z toho,ze sa dokazes vcitit do tej mojej zloby ktora ma ovlada a za moje si niekto uziva ako,ze svoje.Inac smiesne bolo aj to jej majetkove vyrovnanie.Stare auto ktore si hodnotila na 250 000 sk,nabytok a pozicka plus alimenty ktore jej neplatil dva roky lebo splacal ich dlh a moja hotovost.Auto predal po dvoch rokoch ledva za 1300 eur.Tak,ze okradla aj jeho a este z neho urobila vinnika ich rozvodu pritom ho tri roky podvadzala.Ja sa nemam cim chvalit tiez som podvadzal,ale ked sa to prevalilo priznal som pravdu.

domynyqq
22. feb 2016

Nevydieraj ale daj pravdu na svetlo verejnosti. Mama nepojde proti vlastnej dcere ale Ty nemozes ist proti sebe. netreba sa lutovat ze "tak mi treba" ale spravit to najlepsie co sa da... je to mrcha ked byva v dome ktory splacas, a este sa Ti takto vysmieva.

lucia20
22. feb 2016

@doly7 jasne, ja to tak neberiem, ze sa tesis, ale je to ista ulava, ked si uvedomis, ze nie si jediny blazon na svete. a ver mi, ze nie si. my s manzelom splacame nase manzelstva uz 3 roky. a poviem ti, prvych 2,5roka ma to strasne hnevalo, uplnu zlost to vo mne vyvolavalo. ja som musela dosplacat veci, co odtialto moj ex pobral... vyse 3000eur som zaplatila za veci, ktore som ani nemala doma, ktore som neuzivala... na porazku... pobral chladnicku, spalnu,... a ja? ja som to este dva roky splacala a mesacne to teda bola pekna palka. ostali mi po nom pozicky, ktore splacam a mesacne to ukroji krasnu ciastku z rozpoctu. ale stale si vravim, ze raz to skonci. raz to prestanem platit a bude dobre. nezamyslam sa nad tym, ze splacam este aj jeho dlhy. kaslat na to, je to stara kapitola a uz do mojho zivota nepatri. beriem ho len ako nutne zlo. tiez ma hnevalo, ze moj terajsi manzel je tak zavaleny "starym" zivotom, ze kolkokrat hradim alebo dohradzam vyzivne na ich syna ja. ale tiez si uz vravim... kaslat na to. je to teraz uz aj moje dieta a ked zivim styri deti, tak treba zivit aj piate. a je jedno ci je moje vlastne alebo nie. je nase a jest musi. jedine co ma vykolaji je, ked draha ex si vyratava kedy ma manzel vyssie vyplaty a vtedy zacne vypisovat, ze chce viac a vylety a hento a tamto....
tieto veci ma strasne stresovali dlhe mesiace, roky... velmi dlho mi naozaj trvalo sa s tym vysporiadat. a hlavne s tou krivdou, ktoru som v tom citila.... ale uz je dobre. verim, ze aj tebe sa to raz podari, lebo ta zlost a krivda cloveka nesmierne tazi..... drzim palce.

taami
22. feb 2016

@doly7
a na co cakas preboha??? co tu smoklis na nete a neriesis???
chod, zober podklady co mas, nikto ta nevyhodi, za konzultaciu zacvakas, ale ber to ako investiciu....oproti tym 12000eur to bude nic...
sikovny pravnik ti aspon napise mozno nejaku vyzvu, ak sa bude mat o co opriet z tvojich podkladov, mozno zastrasi sudom, podanim zaloby, ak je verejne cinna mozno sa zlakne, kedze evidentne ta ma za somara, na ktorom si dokazuje svoju sikovnost, cize prekvapis a moze to hrat v tvoj prospech, ze nie si nejaky tutko..a ked to cele aj tak nevyjde, aspon si povies, ze si spravil pre to vsetko, a mozes sa utesovat, ze zas obrazne!!!12000eur nie je az taka horibilna suma oproti tomu, ze si sa zbavil takej osoby, co by ti nicila zivot a privodila napr. zaludocne vredy... 🙂
financna gramotnost by mala byt zaklad uz od ZS

lucia20
22. feb 2016

@doly7 inak ja som si kedysi s pravnikom ratala kolko by ma stalo tahat sa po sudoch kvoli tymto veciam s ex, aj teda s manzelovou ex. po preratani sudnych trovov sme sa zhodli, ze vys.at na to. trovy robili tolko kolko pozicky aj s urokmi. a to este nevies ci sud dopadne v tvoj prospech, cize ak mam dat napr. 8000eur na trovy, tak to radsej dam do pozicky a budem mat klud a nebudem sa stresovat sudom. lebo lahko sa moze stat, ze prehras, kedze nemas dokazy a budes platit 8000eur pozicku a este aj 8000eur trovy. hovorim len priklady.

a co sa tyka hanby... ja by som asi do toho nesla. viem, ze si teraz nahnevany a rozculeny, ale vies... uvedom si, ze takej ako je ona to asi nic nespravi, kazda kauza trva dva dni a v konecnom dosledku ty budes debil, co ju ociernuje a ona chudatko. ja verim na karmu a verim, ze ked jednou stranou vyslem zlo, tak sa mi druhou vrati. a rozhodne nechcem byt v pozicii tej co robi zakernosti, zlobu a intrigy. myslim, ze je to pod moju uroven a ak sa niekto tak chce spravat, nech sa sprava, ale ja sa na jeho uroven nebudem ponizovat. musis kracat s hlavou vztycenou a hlavne tak, aby si sa za svoje konanie ani o nejaky cas, az ta prejde zloba, nemusel za seba hanbit. ona je chudera, ale oci jej nijako neotvoris. jej to asi vyhovuje. lebo z toho profituje.

lucia20
22. feb 2016

zeny inac je tu nejaka tema/otazka, kde by ste hned cloveka nezvozili pod ciernu zem? vsade reci typu na co sa tu lutujes, na co tu vypisujes, .... akoze vy ste nikdy v zivote nemali potrebu sa s niekym o problemoch rozpravat? zeny to uz maju asi v dna, ze potrebuju o probleme komunikovat, takze ak poviete, ze ste dokonale a vsetko zvladate samy, nikdy ste nemali pre niekoho blbe otazky, neuverim vam ani pismenko. sa snazte ludom poradit, pochopit a nie byt hned hnusne. och boze. ☹

doly7
autor
22. feb 2016

@sissy27 Nemam dovod vysvetlovat Ti svoje dovody preco na diskusii o cestovani mozno som chcel niekomu poradit a zistil som,ze bez prihlasenia to nejde a tak som tu stvrdol a ked mam cas sledujem co sa tu riesi.Urcite som tu nehladal radu na cestovanie ja.A tych 100 eur by sa urcite naslo to je pravda len stale som dufal.Asi treba trocha razantnejsie oslovit tych spravnych.Proste som veril,ze jej to svedomie neda a nedokaze byvat v dome za ktory ja platim.Aj ked Ta suma je asi smiesna ,ale vdaka nej sa dostala opaťt k svojej polovici domu ktoru tiez v dovercivosti prepisala po sobasi na svojho muza lebo to je jej rodicovsky dom.Ked to tak beriem urobila nas oboch.A mas pravdu sex za 12000 eur je trocha pridrahy.Ale aj to bola jedna z veci v ktorej bola dokonala.Myslim,ze tu je diskusia aj o vesticiach a verte ci neverte v zaciatkoch nasho vztahu mi toto jedna astrologicka predpovedala.Nie tie peniaze,ale to ,ze sam vycuvam zo vztahu ked zistim aka dotycna je.Neveri som na vestice,ale toto vyslo dokonale.Este mat tak babiku ako na jamajke myslim,ze wudu tak do nej picham cely den spendlik.Ked tak uvazujem asi som sa s tym splacanim aj zmieril ide mi hlavne o to moralne pravo a vyrovnanie.Niekedy staci malo.Proste nemam nieco spiseme a budem Ti splacat a bodka.

oslo1
22. feb 2016

Nic v zlom, ale co si cakal? Osuskala svojho ex-manzela, to iste urobila sj tebe. Naco si jej tie peniaze daval druhykrat?
Aku radu tu teraz ocakavas? Co je psano je i dano, nemas ziadny dokaz, tak sa s tym musis zmierit.
Ja som tiez predala byt a peniaze z neho sme pouzili na kupu domceka. Tiez som si to mohla dat napisat ako vacsinovy podiel, chcel to sj manzel aj pravnicka. Moj manzel je ale velmi dobry clovek, neosuskava, nezahmlieva, ale hlavne je to charakter.
Vedel si s kym si zacinas, uz len to ta malo varovat, aby si vedel, ako skoncis.
Ja som len velmi rada, ze si nechsl byt zene a detom, aspon si ich svojou blbostou nepripravil o strechu nad hlavou.

taami
22. feb 2016

@lucia20
on hlada riesenie, nie je to tak??? pyta sa co ma robit, ci je nejaka cesta...ci mu ide o kolektivne lutovanie jeho osoby a nadavanie na osobuXY..?
aky ma zmysel teraz sa tu utesovat, potlaokavat a porovnavat s dalsimi pripadmi tu na koni, co dopadli podobne, ze ake je to fuj, a koho osud potresta teraz alebo po v tomto zivote alebo v tom dalsom, alebo este dalsom, alebo nikdy?? kde je efekt, ci ja som padla z marsu, alebo co?? Ziska tymto lutovanim naspat peniaze? alebo je lepsie si tu posmoklit a lutovat sa, alebo ist za pravnikom a dat si napisat nejaku posratu vyzvu, predzalobu vyzvu, alebo kotvie co a aspon sa pokusit o nieco?
niektori ludia potrebuju naozaj tvrde reakcie, lebo sa nezobudia, a budu vkuse rumazgat...aky je zivot nespravodlivy a ti garantujem, ze su schopni to spravit zas, cest vynimkam...
Ja mam job, kde prichadzam do styku s ludmi, s ich majetkami, s predajom a kupami, drazbami... a poviem ti, niektorych ludi volam skartovacka...

doly7
autor
22. feb 2016

@lucia20 Asi som naozaj potreboval otvorit ventyl a povedat co vo mne vrie a neriesit ci to je forum o cestovani,detoch,svieckovej.Kazdy z nas ma svoje problemy s ktorymi sa nechce otvarat pred svojim okolim a touto formou v anonymite to je urcite lahsie.Niekto spominal podklady a stymi ist za pravnikom.A ake?Potvrdenie,ze som si zobral bezucelovy uver na svoje meno lebo pri jej prijme by jej ho nedali a cestovny listok z vlaku,ze som jej tie peniaze niesol?To je vsetko co mam a preto viem,ze to je asi dost malo na to aby som cosi rozbehol.Nastastie ma to az tak financne nepolozilo aj ked netvrdim,ze tu sumu mesacne neviem dat inde.Asi v mojom spravani citit akt pomsty coho som si vedomy,ale naozaj sa ho zbavit neda.Slova ktore mi adresujete o odpustani su prirodzene a tak by to malo podla spravnosti byt,ale neda sa to.A neverim,ze aj po tych siedmich rokoch to dokazem.Niekedy sa bojim az sam seba co dokazem v mysli vykonstruovat.Jednoznacne som aj tak vdacny za Vase pozitivne aj negativne nazory.O tom to tu je len dnes som zistil,ze niektorym zenam asi vadi ked sa medzi Vas votrie muz,ale o muzskom fore neviem a toto som tiez nasiel nahodne ked som do vyhladavaca zadal to co som potreboval.Budem si pamatat ....ze karma je svina a na kazdu svinu sa vari voda...Mozno raz aj ked by som tomu rad vsmozne pomohol.Este stastie,ze nas deli skoro 350 km to ma drzi na uzde.Nemam dost casu zneprijemnovat niekomu zivot.Zle je to,ze teraz ked nieco riesim za vsetkym hned hladam podvod a negativum.

doly7
autor
22. feb 2016

@taami Si nekompromisna a tvrda,nepotrebujes city, podstatne je,ze mas na vsetko odpoved a hlavne materialisticky podlozenu.Mozno raz budes v situacii ako ja a potom pochopis a taktiez sa zamyslis preco si to neurobila inak.Verim,ze kazda zena je presvedcena,ze ten jej je ten naj a charakter ako tvrdi Oslo tak,ze mozno raz,ale pockaj este nejaky ten rok.Taketo tvrdenia uz nechavam na ludi ktory Tvoje slova povedia po 30 rokoch splunazivania.Myslim,ze tu je kopec zien ktore o tom boli tiez presvedcene a teraz sa na koniku potrebuju pozalovat.Mozno Ty si fakt vynimka a mozes to povedat uz teraz.Obcas sa potrebujes aj vyplakat ked nemas kde .Ak Vas moje slova otravuju jednoducho ich ignorujte.Ja som nikoho nenutil do odpovede ani zapajanie sa do mojho problemu.Je to tu na baze dobrovolnosti.Chcel som nazor nie posmech.Oslo a ani som nepotreboval vediet aky je Tvoj muz charakter a preto si vsetko napisaka na neho lebo neosuskava.

taami
22. feb 2016

@doly7
ako teraz uprimne, fakt mi ta je luto, ako si asi bezbreho doveroval...ale dat niekomu pozicanych! 12000cash, v dnesnej dobe je bohuzial bez akehokolvek dokladu je nezodpovedne ale to uz vies...co ma zaraza je, ze to beries ako negativnu skusenost v tom zmysle, ze teraz uz neveris ludom, cele zle....mas mat ponaucenie, ze si budes istit svoje peniaze na maximum, nie ze sa rozhodovat o ich nalozeni na zaklade subjektivneho pocitu, ze tomuto verim a tomuto neverim.....ale ved preboha nemozes len tak niekomu dat svoje peniaze, co svoje... tieto dokonca nie su ani tvoje, su pozicane, mozes ochoriet, mat uraz atd a nebudes vediet splacat......
preco si ich neprevadzal z uctu na ucet anpriklad? to ti nedoslo divne niest cash?
ok, dobre, len ma to vzdy rozculi a udivi...
ponauc sa, vsetko dobre ti zelam

taami
22. feb 2016

@doly7
ja si zijem relativne dobre, da sa povedat, ze nad pomery, avsak...azrobila som si aj si zarabam sama, svojou hlavou a tak sa k tomu aj staviam, svoje peniaze si chranim a investujem ich uvazlivo, lebo viem, kolko je za tym usilia, nervov, risku, prace atd... nemozem si dovolit nevediet zafinancovat si spokojny zivot pre seba a svoje dieta, keby sa nieco nepredvidane stalo...
svoje peniaze si chcem uzivat, minat na zenske somariny aj ked niekedy viac ako treba ale chcem ich zit ja, nechcem aby si ich uzival niekto kto si to nezasluzi, preto si ich strazim ako ich investujem. ked ich investuejm do spolocneho s manzelom, tak vzdy tak, aby kazdy dosiel vo finale na to svoje...tak je to podla mna spravne...

doly7
autor
23. feb 2016

@taami Je to presne tak ako pise Oslo o svojom partnerovi,je charakter a preto mu doveruje.Niekoho milujes v styridsiatke chces zacat odznova a das mu podpisat dlzny upis.Ja viem je to chyba aspon ten prevod som mal spravit ,ale aj tu bolo vysvetlenie.Mam ucet vo Wolksbank vlastne vkladnu knizku a tam sa to neda.A preco mas peniaze na vkladnu knizku tym som myslel vyplatu.Lebo sa neplati za vedenie.Je mzdarka a personalistka tak,ze ma prehlad a ucelovo to robila uz vtedy.Proste som to nechcel asi vidiet a dokazala ma kvalitne zmanipulovat tak ako cele svoje okolie.No a co sa tyka financii vo vztahu som nikdy neriesil ,ze toto je moje a toto je Tvoje.Bolo to vzdy spolocne.Viem,ze to je teraz moderne,ze manzelia maju kazdy svoju kasu a len na nakup do domacnosti investuju na polovicu.U mna bola vzdy nevyhoda,ze som tiez mal nie standartny prijem a nedalo sa to tak.Zena by bola ukratena lebo na tu svoju polovicu by nemala.Ale to je len moj subjektivny nazor.Ked rovnopravnost tak to beriem.Kazdy si zije za svoje aby sme vo finale boli obaja spokojny.To znamena,ze ked dovolenka tak si platite kazdy svoju cast?Mozno som zle pochopil.Ja som asi este ta stara era ked sa hovorilo,ze muz sa ma postart o zenu a tak som sa postaral a ja dopadol.