Ahojte žienky, mám jednu otázku nevedeli by ste mi pomôcť ? Priateľ pracoval v Nemecku na slovenskú zmluvu, kvôli vírusu mu dali najprv neplatené voľno a nakoniec mu poslali výpoveď. Chcela by som vás poprosiť či mi neviete povedať , či máme nárok na nejaký príspevok , máme dve malé deti ,ja som na materskej takže nepracujem . Z každú odpoveď budem rada . Ďakujem 🙂
@nadal24 odstupne plus podpora, ak splna podmienky.
@nadal24
1. Neplatene volno sa neda nariadit, praveze o neho ziada zamestnanec a zamestnavatel musi suhlasit. Takze ak nechcel, tak ziadne neplatene volno mu nemohli nanutit.
2. Ked mu poslali vypoved, tak mu bezi prislusna vypovedna lehota podla poctu odpracovnych rokov a tak isto by mohol mat narok na odstupne.
V pripade, ze mu poslali dohodu o skonceni PP, tak mu moze PP skoncit okamzite a bez odstupneho - v pripade, ze to podpisat, co zas nemusel, ak s tym nesuhlasi.
3. Ked mal slovensku zmluvu a mal teda aktivne poistenie, tak si treba pozriet ci splnil podmienky naroku na podporu - ak ano, nech sa eviduje na urade prace a potom poziada SP o podporu.
odstupne nejake teda podla zmluvy bvy mal dostat. ak splna podmienky treba sa ist co najrychlesie nahlasit na urad prace a tam si vybavit aj davku v nezamestnanosti
Hej ale potrebuješ papier, že si sa nahlásil aj na úrade práce, takže 1. cesta je tam. Keď bude zaradený do systému uchádzačov o zamestnanie, tak až potom si môže ísť vybaviť dávku v nezamestnanosti
snad ma narok na odstupne?