Co si myslite o takejto situacii? S partnerom nie sme zobrati nemame zatial deti. Ide o to ze jeho mama nam vkuse predhadzuje ked sme u nich kam vsade ona chce ist v lete (akoze s nami) nikdy to nezabudne spomenut a partnera sa vzdy spyta ze kedy pojdeme? Pre ozrejmenie nie je tao stara nema zdravotne komplikacie akurat mi pride ze sa nudi a vymysla taketo p.... lebo jej muz okrem letnej dovolekky s nou nikam nechce ist a dalsie deti tiez nie. Cize ona si to predstavuje tak ze by som sla ja s partnerom na celodenny vylet a ona s nami. Nepovedala by som nic keby uz mame deti alebo ideme viaceri na rodinny vylet s tym nemam problem ale akoze sediet s nou v aute takto cely den to nieee. Som divna ze mi to vadi? Partner ten by ju aj zobral ale ja som povedala rovno ze taky vylet ja nepotrebujem. Ani si s nou nemam velmi co povedat takto ona je dost negativna osoba a riesi stale len pracu a aj preto to odmietam proste
partner by ju zobral? To ako vážne? Nepoviem, raz za rok niekde napr. na výstavu, ktorú dlho túžila vidieť, to je ok. Nech ide s kamarátkou a nech sa do vás nemontuje. Priateľovi treba dať toto jasne najavo, že pár sú dvaja a ani v budúcnosti nepočítaš s tým, že by vám mala zasahovať do života viac, ako je nutné.
@petamich je rozdiel, keď vám to nevadí a sami sa rozhodnete, že idete aj so svokrovcami, tiež sme brali partnerových rodičov na výlet, ale asi dva krát za desať rokov, aj s mojím otcom sme boli zopár dní, ale tiež len raz, ale nie že si matka priateľa plánuje, kde všade s nimi pôjde a berie ich, ako cestovnú kanceláriu s animátormi dokopy. A najmä, ak si tá žena zjavne nemá s ňou čo povedať.
@elizabet173 ta "zena" raz moze byt jej svokra a ake vztahy si vytvoria na zaciatku, take budu mat najblizsich 40 rokov, takze neviem, ci by som bola taka ultimatna a odmietala akekolvek spolocne aktivity, nevravim, ze ju maju brat vsade - moja svokra tiez "sniva" co vsetko by sme mohli podniknut a ci prideme za nimi do kupelov a do Sturova atd. na vacsinu veci sa len usmejeme a povieme uvidime, presne preto, ze suhlasim, my nemame byt ti co jej vyplnaju volny cas na dochodku - na druhej strane ale nevidim nic zleho na tom, ze xkrat do roka pride napr. za nami do Bratislavy sama a vezmeme ju na vylet, na nakupy, ...podla mna to autorka privelmi riesi, pri napadoch partnerovej mami, jej on ma povedat, uvidime mama, dohodneme sa na nejakom jednom vylete alebo uvidime mama a bodka a pokojne nikam nemusia ist, moj manzel sa ale tesi, ze svokru niekam vezmeme, tak preco by som ja robila sceny a stavala sa na zadne, ze nie a nie a nie 🙂 snad ten jeden den s nou autorka prezije aj ked su si nie najblizsie a mozno je to sposob ako si k sebe najdu cestu, aby na diplomatickej urovni vedeli spolu fungovat 40 rokov ak to raz budu svokrovci
@elizabet173 ona nema kamaratky a mne napr pride divne ze ona s mamou svojou neide ani len na prechadzku aj ked jej vela x aj pred nami na navsteve povie ze by sla..a snami chce ist no ja si to neviem predstavit. Cela rodina nepoviem keby sli ale ona vidi ze ju nikdy nevolame a pride mi to take vnucovanie sa
@petamich ja som nenapísala odmietať spoločné aktivity, ani to, že by ju v živote nemali nikam zobrať. Moja svokra je úžasná, písala som tu o nej vo viacerých témach, vzťah sme vždy mali a máme nadštandardný, napriek tomu, že sme nikdy s ňou na dovolenke neboli, pár krás sme spolu deň strávili, ale ona nikdy neplánovala, kde všade ju vezmeme. Je rozdiel, ak ju syn s priateľkou zavolajú - veď poď s nami, mohlo by sa ti to páčiť a je rozdiel, keď sa im ona vnucuje a už popredu plánuje, kde všade by chcela ísť a čo by chcela vidieť. Keby žil syn v zahraničí, sedela by zbytok života doma?
@petamich ja nemam problem ist k nim na navstevu alebo ked oni pridu ako rodina normalne chodime aj na oslavy ale cely den s nou niekde alebo v aute to si neviem predstavit. Nevedela by som sa pri nej asi ani uvolnit bolo by to pre mna trapenie nie vylet ktory si mam uzit. Co ma toez nahnevalo ked sme boli na wellness vikende (este pred koronou) a boli sme na izbe chceli sme si zasexovat ked uz to musim tak napisat 😁 a v tom vola partnerovi mama zlakli sme sa ci sa nieco stalo alebo co tak on zdvihol a ona len tak volala ze co robime 😁 partner znechuteny jej povedal svoje a ona este nezabudla dodat ako nam zavidi. Tak som mala celkom dost uz vtedy ze divne spravanie
Odpovedala by som v duchu, teraz máme iné plány, ale keď to bude aktuálne hneď dáme vedieť. A napr. raz za 2 mesiace jeden deň výlet v pohode.
vieš, ale z posledného príspevku vyplýva, že ju skrátka neznášaš a to dosť mení situáciu, okrem toho, vy sa na izbe neviete zamknúť? Ani so svojou mamou by si celý deň nevydržala? A tvoj priateľ? Toto by ste si mali vydiskutovať čo najskôr a určiť si nejaké pravidlá.
@petamich a ja beriem ked maju vasi taku tradiciu spolocna dovo ako rodina ok. Ale partnerova mama ta by najradsej kazdy vikend s nami bola takto tak ja uz neviem teda
neviem ale mne to pride, ze si pred-nasrata (pardon za vyraz) na jej osobu ako taku - tvoj partner dvihne telefon pocas sexu a jeho mama je ta zla? moja svokra ma dvoch synov, ktori si proste chlapi a necitia potrebu jej casto volat, pisat a zdielat s nou nejake bezne veci, takze aj svokra sa (zial) naucila, ze musi byt jemne otravna - tak pise, vola a ja to chapem, lebo nebyt nas zien v rodine, co sa snazime s nimi zdielat nic o svojich synoch nevie
v tomto pripade mam ale pocit, ze to kusok prehanas (prepac) a ze si na nu proste in general negativne naladena - tak jej ten telefon nedvihnite alebo nech jej partner vysvetli, ze nie je naozaj mozne, aby s vami bola kazdy vikend a na konci dna to co ona chce je uplne irelevantne a vy sa k tomu mozete postavit jednym uchom dnu a druhym von
@petamich teraz som precitala tvoj druhy prispevok..tvoja svokra je dovhodkyna mama mojho partnera ma 50rokov..a ked pride za vami a spravite jej program tak to je tiez trosku ine. My byvame nedaleko jeho rodicov ale vacsinou musi ist on za nimi a oni pridu raz za rok ledva tak trosku iny pripad ako tvoj 🙂
@elizabet173 presne ako pises tak to vidim aj ja 🙂 ja ked chcem ist na vylet tesim sa na to je to pre mna relax a nie ppcuvat negativnu osobu a vo volnom case sa bavit len o praci alebo ticho sediet lebo si nemame co povedat riadne..
Tak ty o výletoch s deťmi a svokrou ani neuvazuj. Ta porazí keď sa Ti bude miešať do výchovy. Dohoda by som sa s mužom, že raz za mesiac on si s nou urobí program a raz za 2 sa zúčastníš aj ty. Ostatné mate pre seba.
@elizabet173 nie ze neznasam ale zatial si drzim odstup. A vsak boli sme na hoteli a ona mu volala na mobil co je na tom nezrozumitelne? Vedela kde sme a vola mu vecer co robime..inokedy mu cez vikend nevola nikdy..moja mama by sa nikdy takto nevnucovala aj keby ju volame ma vylet nesla by to ja viem poznam ju uz. Ani celkovo sa nestara do nas vobec v takomto
raz za mesiac by som ju vzala preklud v rodine ale prihodila by som aj jej mamu-babku partnera nech ma s kym klabotit ... ak s nou chodit nechce nabuduce si to rozmysli ...
@petamich nevies citat alebo pisem nezrozumitelne? Nebolo to pocas sexu chceli sme sexovat vtom zavolala a ledze nezvykne takto cez vikendy len tak volat zlakli sme sa ci sa nieco stalo. Je normalne vyvolavat synovi len tak ked viem ze si siel oddychnut s parnerkou na wellness? 😁 podla mna teda nie. A neprehanam vobec mozno keby si ju poznala uznala by si ze s taoou osobou ist na vylet nie je proste oddych ani vylet
@syslik81 ja rodinny vylet neodmietam lebo tam by nebola len ona proste..ale ona s jej mamou ist nechce vies. Lebo je stara uz
Ja som aj chcela spravit nejaky kompromis vravela som par x partnerovi ze nech idu viaceri z rodiny jeho kedze z mojej strany na vylety nie su oni maju svoj relax na zahrade. Ale jeho otec nechce ist on tiez radsej bude doma surodenci tiez nie a jej rodicia su uz stari tak ze s nimi je tazko mi bolo povedane
Si divna. Prezijes snad jeden,ci dva vylety s buducou svokrou.
Ci nie?
Budete cely zivot rodina....je to mama tvojho priatela.
Tak mozno je nieco aj na tom ze to beriem az moc. A ze by ma ten jeden vylet nezabil aj ked by som nan nesla s nadsenim. Zeby som vymyslela len nieco kratsie nie ako chcela ona na cely den. Len mam strach zase ze potom tp bude brat ako samozrejmost a bude sa dozadovat este viac 😁 no neviem co spravit aby dobre bolo
a tak aj keby to mal byt celodenny tak jeden by si podla mna zvladla a co prezia by si ona by bola stastna a partner tiez, len by som si s nim vyjasnila to, ze to nebude proste kazdy vylet takto. len fakt raz za cas
Ja by som prekusla mozno raz dvakrát do roka spoločnu dovcu ale s tým ze by mala samostatnú izbu... Plus ozaj keď nemáte deti ešte tak je to iné, neviem si predstaviť ze budete chcieť behať niekde po dovolenke autom, ísť na romanticku večeru, spraviť si sex deň v posteli, alebo sa túlať niekde ulickami a ona co ako tam bude len sama, čo bude vtedy robit... Ešte si viem predstaviť keby mala manžela že oni si spravia vlastný program že ste neni naviazaní byť 24 hodín denne spolu a zas iné je keď už sú deti a idete ako rodinka kde si to všetci užívate, babka si užije vnúčatá aj vy by ste mali voľno a každý by bol spokojný....a už vôbec nie tak ze každý víkend aby si s vami čosi plánovala 🙈🤦♀️
No žiaľ opäť pripad, kedy syn bude suplovať manzela. Raz max dva x to nepoviem ani slovo. Ale plánovať neustále vylety s mladými? Lebo jej manžel je domased a ona nema s nikym inym ist? Si neviem prestaviť, co bude ak budu deti. Synacik bude predpokladam mamičku tahat so sebou lebo ved “ona nam chce len dobre”. Moja zlata, rada so života. Dobre si porozmyslaj, koho si zavesis na krk. Berieš s muzom aj jeho rodinu. Lebo opäť je tu synacik a neprestrihnutou šnúrou a jeho mamicka. Ja neviem, ci uz sa tie zeny zbláznili alebo co... to maju deti kvoli tomu aby ich mal kto vozit po výletoch a mali komu prikazovať a pchať sa mu nonstop do života?
@nikol873 no asi by som to mala prehodnotit a nebyt taky sebec. Asi skor mam strach ze ro bude vyzadovat ale tak snad najdeme nejaky kompromis. Lebo zas nechcem aby aj do buducna kvoli tomu vznikali problemy ked sa takto na to pozriem tak baby v tomto maju pravdu zas
@aurorastone ved prave keby sme sli ze idu obaja rodicia a oni si napr spravia aspon sem tam program to by mi nevadilo. Ale jeho tato taketo nemusi ze dovolenky vylety. On ma svoje co ma rad. Tak jedine ako som pisala nejaky kratsi vylet v okoli ak tak
@vendulka80 zatial co som mala moznost vidiet moj neni taky typicky priklad mamickara a nemam ruzove okuliare neboj 😀 to skor ona je viac nanho naviazana akoby. Ked jej oznamil napr ze ideme spolu byvat zrobila mu scenu ale potom uz bol klud. On mi sam povedal ze teraz ma ovela visc kludu a sukromia ako doma ked mu hockedy vbehla do izby a tak. Sam mi vela x povedal ze je otravna ale mozno tiez ju chcel zobrat len raz aby potom nesomrala. Tak mi to pride. Ak budem ale vidiet ze je prilis na nu upnuty tak to uz budem rozmyslat inak..
No...mne by vadilo na buducom manzelovi,keby sa skaredo vyjadroval a spraval k.svojej mame.
Spravat sa k mame s uctou,mat ju rad,dat jej zapravdu,ked pravdu ma#mamickar.
Raz sa takti bude chovat k tebe.
Zo 2-4 x do roka by ste tetu mohli na 1 dňový výlet zobrať v pohode. Aspoň sa lepšie spoznáte, a vôbec to nemusi byt čudné. Veď ju netrepete na týždňovu dovolenku a nejdete prespať v 1 izbe vsetci 3.
Muž domased, ona ešte nepatrí medzi seniorov v klube dôchodcov aby mala program s nimi, tak sa asi citi osamela.
Aj plánovať si môže, ak chces niekde ísť popros ju aby zistila či je otvorene, či sa objednava na vstup a nejake story. Kludne sa porozpravajte, ked bude omielat ze chce stale niekde chodiť tak jej navrhnite nech ide aj s kolegyňami, alebo nejaky klub turistov/ obdivovatelov historie.
Existuju aj cestovky na 1denne vylety.
Aspoň raz za čas jej venujte pozornosť, veď je to pravdepodobne budúca starká vašich detí a pritom smerujte jej aktivity medzi vekom seberovnych.
Z jedneho vyletu bude casom pravidlo...nie...mas dobry pocit a postoj
my chodime so svokrovcami na letnu dovolenku (je to tradicia, ktoru mali este pred tym nez som sa stala sucastou rodiny a pokracujeme v nej, akurat sme sa dohodli, ze vzdy bude aj jedna, kde pojdeme sami) a tiez berieme svokru z casu na cas na vylet - a tiez ideme len traja deti nemame, mne osobne to nevadi a nevidim na tom nic zle/cudne a tiez je svokra svojska (chodili sme tak aj, ked sme este neboli manzelia, to sme par mesiacov), ona sa z toho velmi tesi, ze moze byt s nami, tak preco jej 2-3x do roka neurobit radost