Ahojte chcela by som sa poradiť ako vy mamičky robíte , ak si babka žiada dieťa k sebe na víkend . Synček ma 3,5r a babka (tatinova mama ) si pýta na víkend. Bol tam už sám na začiatku plakal a potom už bolo dobre . Babku ma rad , ak zavíta k nám tak sa na ňu teší . A zase druha babka (moja mama ) stále mi vytýka že ako môžem také malé dieťa pustiť sama k babke ?! Mám pocit keď keď neurobí jedna babka vojnu kvôli tak urobí druha . A tak som stále nervózna . A nie žeby obe navzájom pomáhali ale skôr mi pridávajú nervy .
Ako to máte vy pri tých babkach ?
Bez ohladu na to ci ho pustis ci nie (ja osobne nevidim nic zle na tom zvykat a pustat dieta k starkym aj na noc ci vikend, ked su vztahy super) - Ty si rodic, Ty poznas svoje dieta najlepsie a Ty o nom rozhodujes. Druha babka (ani ziadna) sa o toto naozaj nemusi starat, a uz vobec nie kvoli romu robit vojny 🙄
Ja na Tvojom mieste by som vlastnej mame povedala narovinu a viac to s nou neriesila. Toto je len Tvoja (a manzelova) vec.
Ak tam dieťa chce ísť a babka má záujem s ním tráviť čas, tak by som tam dieťa dala...a urobila si cez víkend s manželom (ak by som mala) alebo sama nejaký program...Ono v budúcnosti sa ti to vyplatí, ak dieťa bude mať super vzťah so starými rodičmi...3.5 ročné dieťa už nie je "také malé"...v škôlke je aj tak bez rodičov, má tam povinnosti, učí sa samostatnosti...a ak tvoja mama s tým má problém, jednoducho nerieš...možno sú tam iné dôvody ako to, že tvoje dieťa je malé...nie je malé...je v najlepšom veku, aby si vytvoril väzbu a vzťah s babkou...ale je to na vás - rodičoch, či svoje dieťa dáte na víkend k babke alebo nie...
@petulienkaaaa ja som od roku do troch cez tyzden bývala u babky 30km od našich, aj ked kusok od nás bývala druhá babka.
Takže asi tak...
To, že si babka žiada dieťa na víkend, neznamená, že ty jej ho musíš dať. Zvlášť, keď tam plače. ☹️
@petulienkaaaa sak ked tam chce ist a babka je schopna sa normakne postarat tak nevidim problem, co druhej babke nechce chodiť? Alebo babka len špekuluje?
@h2 tak ono neplače tam celý čas . Večer ak ho dáva spinkať a tak vtedy mu bolo smutný a druhý večer už vraj bolo v pohode .
3,5roka nieje zas take male
Ked sa dieta tesi a babka si vie dat rady, preco nie
@petulienkaaaa moja ma 5 a u babky by bola stale,ale vecer tiez jej chyba mamka. Svokra ju vie ale ukludnit a rano vola,ze ostava aj nadalej 😁 moj syn bol prvykrat bez nas,ked mal 2m na noc. Prezili sme. K babke ,jednej ci druhej,chodia casto a radi a ja som za to vdacna
@klotildabazarik tatina mama ma viac iniciatívy keď sa ma starať o vnúčika než moja mama . Moja mama keď bol menši sa ho bála vziať na ruky lebo vraj vyšla z “cviku “ alebo nevolá ho tam a ak tam aj synček pôjde k ním tak len so mnou . Lebo samého ho tam nechce . Môj otec čiže dedko ma viac inciatívy než moja mama on sa mu stále venuje a on by bol aj rad žeby vnúčik došiel .
jasné že chodili deti spať k starkej...však prečo nie keď sme bývali v jednom dome a starkí bývali o poschodie nižšie - pod nami....
l
@colsami no presne som toho názoru tiež . Len ako to svojej máme vysvetliť . Keď jej poviem buď ma nepustí k slovu alebo baví zo mňa debila . Dakedy mám pocit že si mysli že ja som stále jej malé dievčatko . A nie žeby sa starala viac o vnúčika ako by ju mal rad aby tam rad chodil tiež
@petulienkaaaa Ja som syna nedala k babke, kým som sama nechcela. To, že babka chcela už skôr, pre mňa nebolo smerodajné. (Píšem o svojej vlastnej mame, nie o svokre, keby si niekto myslel, že je to kvôli tomu.)
@petulienkaaaa mna by nezaujimalo co chcu babky, ale co chce dieta, pripadne co potrebujem ja. 3,5r uz vie vyhodnotit, ci chce zostat u babky na noc alebo nie. A ak niekedy vy ako rodicia potrebujete z nejakeho dovodu nechat dieta u babky cez vikend, tak nech sa paci, mozu si babky hodit mincou.
@klotildabazarik ja si myslím, že len špekuluje . A stále vytýka že k nej malo chodí čo je aj pravda . Ale zase stále sa sťažuje že nevie kde jej hlava stojí doma .
@h2 to veď to je jasne že najprv matka musí súhlasiť a tak sa dohodnúť čo a ako
Kašli na ňu, len závidí, že druhá babka si vie s vnukom vybudovať lepší vzťah.
@januska12323 mňa to tiež už napadalo . Tak asi na tom niečo bude aj pravdy 😁
@petulienkaaaa Ahá, ja som myslela, že tej babke ho nechceš dávať, nejako mi to vyplynulo z toho, že si písala "Mám pocit keď keď neurobí jedna babka vojnu kvôli tak urobí druha". Ak tam ty chceš dieťa dávať, tak nie je o čom. Druhá babka o tom nemusí predsa ani vedieť.
@h2 ja len som vtedy na vážkach čo robiť aby boli spokojne obe babky . A aj ja . Len keď druha zistí že je tam alebo jej nenajboze poviem tak už sa začína hádať aká som ja matka že dávam také malé dieťa samé k babke ?!
@petulienkaaaa akoze ako to mas mame vysvetlit? Ak nie si stale male dievcatko tak sa tak nespravaj - "Mama takto som sa rozhodla a prepac, nemienim sa o tom dalej bavit, aj ked to nechces pochopit". A zmena temy. Alebo povedz ze rozhodol manzel a vybavene. Alebo vlastne jej o tom vobec nehovor, nie si povinna ju o vsetkym informovat a vsetko vysvetlovat.
A to ze na zaciatku dieta place nevidim ako problem, aj v skolke kopa deti place ked pridu ..a potom placu ked maju ist domov 😃 ak maju pekny vztah, treba byt vdacni. Co my ini by sme za to dali, mat raz za cas pomoc s deckami. Ak sa babka c.1 aj vnucik tesi, bud naozaj rada, tes sa s nimi a nebran tomu. Oni maju spolu pekny vikend - a Ty si urob pekny s manzelom 🙃
@petulienkaaaa Skús jej to proste nepovedať. A keď už sa to dozvie, tak povedať, že syn tam chodí rád, teší sa z toho aj babka, takže ty, ako matka dieťaťa, v tom nevidíš žiadny problém. Koniec diskusie.
@colsami ja sa jej to stale vravím že niesom taká že ju budem počúvať , ona ma svoj život a ja svoj a moje dieťa . Ale dakedy to prekrúca na svoj prospech . Koľkokrát som s ňou už prerušila kontakt lebo ma jej reči nebavia . Len som s ňou v kontakte kvôli ich vnukovi , ak nie kvôli mojej máme tak aspoň otcovi . Keďže otec , dedko ma veľmi rad vnúčika .
Ak som dobre pochopila, ide o tvoju mamu a jej svokru ("tatinova mama"). Ak je to tak, tak je to jasné, čo jej vadí. Kam ste vy viac chodili ako deti? Ku ktorej babke, z otcovej či maminej strany?
@aniele otcovej . A dosť jej to vadilo a my sme tu babku mali veľmi radi .
@petulienkaaaa Tak to jednoducho pokračuje. Averzia nevesty k svokre. V podstate sa to netýka teba, ale len jej. Asi má pocit, že je už druhú generáciu na vedľajšej koľaji. Samozrejme, aby to tak nebolo, musela by sama na tom popracovať. Len uviazla vo svojom stereotypnom ukrivdenom uvažovaní, tak sa toho asi tak skoro nedočkáš (ak vôbec).
@petulienkaaaa tvojim udelom nie je "uspokojovat" babky... hlavne ak sa jedna o uplne normalnu vec. Ty sa staraj o to, aby si ty bola spokojna s manzelom a popripade dieta.
My sme davlai dieta omnoho mladsie k starym rodicom a bolo to super, lebo si zvykol aj na inych ludi (prespavat)...
@aniele takže sa snažiť len ignorovať jej reči a nevraviet ak ide k druhej babke ? Pre pokoj mojej dusi ? Keďže synček ma rad svokru , keď príde na návštevu hneď ju privíta a sa šanti s ňou a usmieva na ňu. Takže myslím že oni dvaja medzi sebou nemajú zlý vzťah ale mám pocit že moja mama ten ich vzťah chce pokaziť .
@petulienkaaaa Ja si myslím, že naozaj ide z jej strany o žiarlivosť, hoci by to za živý svet nepriznala. Takže len ignorovať, prípadne sa len zasmiať - mami, nežiarli. A viac o tom nedebatiť. Nedať jej priestor.
@petulienkaaaa nechapem preco by si mala mat povinnost nosit 3,5 rocne dieta na vikendy k babkam. Ty asi chodis do prace cez tyzden, kedy travis s muzom a dietatom spolocne vikendy?
Citam, ze tvoja matka je ten typ zeny, ktorej sa treba prisposobovat, tiez si vychovana, ze mas posluchat a zavdacovat sa, co mamicka rozkazu, sorry, rozmyslas trochu ako poslusnucka mamickina dcerka.
Ja osobne by som isla k jednej babke na navstevu jeden tyzden, druhej babke druhy tyzden. Prespavacky len ked dieta chce, ale nic pravidelne. Babkam by som velavravne povedala, nebojte sa, este sa nastrazite vnuka, prazdniny byvaju dlhe. Cez bezne vikendy chceme aj my byt so synom.
A neuc sa zatajovat, ked je dieta u svokry, aby tvoja mama neziarlila. So ziarlivostou sa musi popasovat sama, je uz davno dospela.
ja som malého dávala k babke spať - aj k jednej aj druhej. svokra bývala 80 km od nás a mama v košiciach - ale prespával aj u nej občas ... s mojou mamou boli denne, lebo ho chodila strážiť keď som nastúpila do práce, nemal ani 2 roky a do jaslí sme ho nedávali - napriek tomu k nej na prespávačku chodil rád keď bol malý ... ale keď išiel ku svokre, to bolo na viac ako jednu noc. a v pohode, starí rodičia si užili vnúčika ...