Výkrik zúfalej matky

matkazufalka
5. mar 2017

Drahe konikacky, ja ani neviem kde a ako zacat, ale potrebujem to zo seba dostat. Ani vlastne neviem, kam to zaradit, ci sa jedna o moje zdravie, ci o rodinne problemy...potrebujem sa skratka vypisat a mozno aj pocut nazor prave niekoho nezainteresovaneho. Ano, vytvorila som si radsej novy nick...proste uz nevladzem psychicky. Som na materskej s 5r a 2r. Ja ani neviem kedy som zacala takato byt, ale v poslednej dobe po nich kricim, nervacim, nemam ziadnu trpezlivost. To iste po manzelovi a pritom si to vobec nezasluzia. Sorry ak to nebude mat hlavu a patu, ale pisem radsej tak ako mi idu myslienky, lebo uz som to viackrat skusala dat dokopy na papieri a nepodarilo sa. Neviem ci je to zimou, alebo som dlho doma, alebo co je problem. Proste uz mi to vsetko lezie na nervy. Bojim sa to tak napisat, ale aj deti. V kuse niekto nieco chce, potrebuje, ked pocujem maminaaa uz sa mi chlpy jezia a do toho mladsia zacne mrncat a chciet zrovna to co nemoze.Bezna realita kazdej matky, ale ja to nedavam. Neviem zostat kludna, neviem to brat s humorom s nadhladom. Lubim ich vsetkych, muz super pomaha. A aj tak. Chcem sa uz vratit do prace, ale syn este vobec nevydrzi v skolke dlhsie ako 3 dni! Zacal chodit neskor, kedze sme sa aj stahovali, aj sa narodila dcera v tom case, ked mal 3. A potom uz ked pridem po neho a vidim tie sklene oci, zovrie mi zaludok a viem ze nas caka 2-3 tyzdnovy kolotoc. Aj teraz sme na tom tak. Takze ani do tej roboty sa moc nemozem chystat. Kedy sa toto zlepsi?Normalne mam nervy, ked vidim ako si vsetky naokolo uzivaju tu matersku, prehadzaju sa, rozplyvaju sa nad tym ako to rychlo uteka a deti rastu a boze zastav cas a podobne reci a ja by som najradsej preskocila toto debilne obdobie, ked furt nieco niekto potrebuje a este aj ten strach, co ked sa to zhorsi, co ked skoncime v nemocnici s niecim, co ked to prejde na pluca atd atd. Co ked dostane nieco horsie. Ako to dokazete brat s nadhladom tieto detske choroby a vsetko okolo toho. Normalne mam chut na par dni utiect a tvarit sa, ze nemam deti. Je to hnusne, ale je to tak. Samozrejme su aj svetle dni, momenty, chvilky, kedy si to uzivam, smejem sa s nimi, ale celkovo ma to fakt nebavi. Ani hrat sa s nimi. Stale si hladam nejaku robotu, aby som nemusela sediet v izbe a vrcat s autami a vymyslat co maju robit, aby sa nenudili. A pritom, ked mam naladu, povymyslam vselico. Najviac si ich viem asi uzit osobitne. Vtedy sa normalne pristihnem ako si ich obzeram, aki su pekni a sikovni a dokazem to viac precitit. Ale ked tu pobehuju a visia na mne a kricia, vrieskaju ide ma slak trafit a velakrat sa neovladam a ziapem po nich jak vysinuta...Uz neviem ako sa mam nastavit trochu viac pozitivne a uzivat si to co je teraz a nie stale cakat na nieco, co mozno ani nepride. Lebo viem, ze s detmi je to v kazdom veku o niecom inom. Aj starosti, aj radosti...a jednak ci chcem, ci nechcem uz ich raz mam a su moje a chcem sa s nimi tesit a nie byt usomrana a zamracena matka. Ked sme mali iba syna, bola som uplne ina a aj on bol kludnejsi. Az som sa sama cudovala aka som dokazala byt trpezliva. Ale teraz je to uplne ine. Penazi nie je vela, ale zijeme. Aj tak neviem, kde je fakt chyba. Teda urcite vo mne, deti za nic nemozu, muz takisto. Ale ako to zmenit fakt neviem. Jedine co milujem su rana a vecery v posteli. Ked zaspia, neviem sa nich vynadivat. A ja si mozem naliat dva deci vina a mat chvilku pre seba. A rana sa mojkame, lenosime v posteli, to je pekne vzdy. Ale akonahle vstaneme, zacina sa kolotoc. Jeden mrnci, nech mu prepnem rozpravku, druha hladna, nevydrzi ani kym sa umyjem a natriem chlieb, medzitym uz rozbomarduje celu kuchynu, alebo sa pokaka a uz krici syn, ze chce kakavko a ja by som si tak dala kavu a zavrela sa do izby, nech mi vsetci daju svaty pokoj....sorry baby. Viem, ze mate kazda svoje starosti, aj ovela vacsie, zdravotne, financne, rodinnne. Prave preto ma strasne mrzi to, ze aj napriek tomu, ze ziadne velke nemam, okrem beznych veci a nedokazem fungovat stastne a pozitivne v kazdodennom zivote.

ellca123
5. mar 2017

ak si vycerpana mali by nastupit blizky,
nech manzel ci mama postrazia male /na pol hodinku/
a ty si daj vanu zo svieckami a knihu,ci prechadzku...RELAX

tym detom nepomoze vycerpana matka,tak naber energiu a popros o pomoc rodinu

zuzada29
5. mar 2017

Chápem tá, ja mám 2 ročne dieťa a manžela a občas mám aj ja takéto myšlienky. Ťažké to bolo keď s mala narodila a ja som všetko videla len v zlom svetle. Keď ma niečo bolelo už to bola rakovina, keď mala mala niečo, hneď som videla to najhorsie. Myslím že to bola určitá forma depresie. Je ťažko povedať čo máš robiť, no skús sa naozaj tešiť z maličkostí. Kašli na poriadok v dome a choď s deťmi von, kašli na žehlenie či pranie. To neujde, ale keď máš také stavy tak choď z domu von aj s deťmi a raduj sa z okolia.

zooeynka
5. mar 2017

@matkazufalka si predstav ze by si mala aj tretie ... ;) Ako pisu baby vyssie, potrebujes pomoct od niekoho kto je ochotny postrazit. A ty sup ho niekam kde si oddychnes, aspon par hodin tych upistancov nepocut...ja ta uplne chapem

janickacrazy
5. mar 2017

@matkazufalka Nie dávno tu bola podobná téma, každá matka, ktorá má viac detí má občas takéto stavy, hlavne, ked nemá pomoc od babiek a manžel je dlho v práci. Skús si nájsť nejaký koníček a vypadnúť z domu aspon raz za týžden, chod tancovať, cvičiť, proste čokoľvek, uvidíš, ako si super oddýchneš a bude ti dobre. Materská dokáže občas pekne liezť na nervy. Ja som doma už šiesty rok a občas mi už z toho tiež šiši. Pomoc nemám žiadnu, manžel chodí z práce o 19:00, babky nezájem. Mám 3 deti, najstarší je našťastie už veľký a občas mi pomože s najmenším, čo je pre mna asi najvačšia pomoc, ale tiež je v puberte, tak ho nechcem stále otravovať, je to predsa len chalan a má aj školu a krúžky a záľuby. Mne pomáha, ked idem občas s kamoškami na kávu, to sa tak vyrelaxujem, že mesiac je mi v pohode. Vyskúšaj. Drž sa.

bosoriak
5. mar 2017

Vola sa to burn-out, pogoogli si trochu. Najdes aj definicie, aj techniky na zvladanie.

Moje triky:
- dohodni si s muzom, kedy PRAVIDELNE budes mat volno od deti. Je to vyborne na psychiku, ked mas nejaky stanoveny cas len pre seba a vies, ze ho mas rezervovany bez ohladu na cokolvek. Posli ich prec z domu, pripadne chod ty prec.
- pouzi technologie. Co ja viem, ja deckam pustim rozpravku a pijem kavu poobede. A co? Pol hodina tabletu este nikomu neublizila a ja si aspon na chvilu nohy vylozim, kym sa ozve fnukanie z vysielacky od najmladsej 🙂
- jednoduche, splnitelne ciele. Dnes mame za ulohu PREZIT. Na obed parky a poobede do parku. Vonku sa deti menej tlcu a hadaju, aspon tie moje. Velakrat byvaju napriklad odute za to, ze musia ist so mnou von, takze je prijemne ticho. To myslim smrtelne vazne. 🙂

Oddychnut si musi aj hlava. Myslim, ze vobec nemusis mat vycitky svedomia za to, ze sa tesis na vecer, ked budes moct vypnut. Ja som doma uz 8 rokov a tiez uz mam dost. Ale ked uz idem na rezervny zdroj a mam pocit, ze vsetky deti uskrtim, predstavim si, ze by som deti nemala, nemohla mat alebo stratila. To mi zas za chvilu napravi vnimanie.

A nevycitaj si nic, si normalny clovek, len si unavena a vyhorena z toho, co vsetko robis. Naozaj postuduj o tom syndrome, je to velmi caste.
Jo a neporovnavaj sa s inymi. Vela ludi jednak inak vystupuje na verejnosti a inak v sukromi. A jednak sa potom citis este horsie, lebo mas pocit ze to vsetko robis zle. Co nie je pravda. Ty si ta najlepsia mama pre svoje deti, ony by inu nechceli.

Drzim palce.

janinah
5. mar 2017

Nemáš systém,resp. nie dobrý...napr. ráno kým spia,by si už mala mať čoto porobené vrátane nachystaných raňajok,ja som mala už aspoň polievku navarenú kým vstali.....aj maličkosti zavážia,prečo napr. už vie,že rozprávky sa dajú aj prepínať? však pustím a pozerá,neprepíname x-krát,ak sa ti nepáči,tak vypíname ...a nepoteším ťa,nástup do práce nie je výhra,v robote budeš musieť podať výkon,dôjdeš unavená a doma presne všetko to čo aj doteraz,len to budeš musieť stíhať za kratší čas...a ešte jedna vec- 1x v týždni v presne určený čas povinne vypadneš z domu a stará sa manžel,babka...ideš na kávu,do kníhkupectva,ku kaderníčke,hocikam,ale zásadne bez detí a v ten čas si na deti ani nespomenieš,dá sa to,tiež som to tak robila😉

ewelyn3
5. mar 2017

Ja mam presne to iste co ty. Deti 4 a 2...piatym rokom na materskej a obcas by som od nervov vedela aj po stene lozit. Do toho byvame so svokrou...to asi nemusim viac komentovat. A tie choroby detto...starsie chodi do skolky...3 dni je tam a potom 3 tyzdne zas doma liecime vsetkych..lebo ochorie aj mladsia..ja..niekedy aj muz...uplne psycho...hlavne ked mam este aj PMS, tak je to riadna divocina. Mala som jedno take obdobie, ked som sa citila uplne presne ako ty. Ale potom sa stalo, ze jednej kamaratke zomrelo babo, lebo malo problem so srdieckom. Uvedomila som si aka som ja stastna zena, ze moje deti maju len sople...aj ked od septembra v podstate nonstop...ale mam ich prisebe a MOZEM sa o ne starat...nie Musim! A ze materska bude taka, aku si ju urobim. Deti sice stale dost mrndzia a vymyslaju a stale chcu nieco ine ako im davam, vacsinou naraz a prevadzaju si, v kuse nieco vysvetlujem, zakazujem, prikazujem, riesim. Ale ja by som to nevymenila. Skus si precitat knihu od Johna Graya "Deti su z neba", ta my velmi pomohla v tom, aby som zacala svoje deti vnimat ako uzasne bytosti. Lebo hoci som vedela ze su uzasne, bola som taka unavena zo starostlivosti o ne, ze som si to nevedela vazit. A ked nepomoze ta kniha, skus Bratsvo ciernej dyky od J.R.Ward...je to seria, prva kniha sa vola Milenec s temnoty. To je taky unik od materskej reality ze uz vacsi asi ani nie je...a psychicky si vydychnes 😉! Lebo tie vsetky pocity mas len preto ze si proste psychicky unavena..vycerpana, tipovala by som, ze mas prave aj pred kramami (bez urazky, to len zato ze ja som vtedy na tom najviac blee 😉 ). Drzim palce!

megba
5. mar 2017

Ja teda moc neprispievam, ale napíšem ti že to mám také isté. Deti 5 a 2, jedna šnúra doma a už mám toho dosť. Navyše staviame dom a muž ide z práce na barak. Jedine čo ma drží pri živote a psych. zdraví je beh. Vydupala som si 2 dni v týždni, kedy muž po práci zostava s deťmi a ja idem na tréning. Funguje to perfektne, muž si ich užije v dobrom aj zlom slova zmysle a ja vypnem. Jediná rada _ nájdi si čas na seba, inak sa zbláznis. Ani ja nie som extra materský typ, neviem sa s nimi hrať a ani ešte oni dvaja veľmi spolu, však to poznáš. Ale chodím s nimi veľa von, tam sa zabavia aj oni, aj mne prejde čas rýchlejšie. Najhoršia je zima, teraz to už bude lepsie. Idem do kaviarne, zahrajú sa v kútiku a ja si dám kávu, kľudne aj dva krát týždenne. Jedine teda moji sú chorí malo, dcéra je väčšinou v škôlke. Ale teraz práve kiahne, tak si vieš predstaviť. Proste, len to som chcela, nie si v tom sama, minimálne ja mám tie isté pocity, je to normálne, len si musíš vedieť nájsť pár hodín v týždni iba pre seba, inak to nedáš, držím palce @matkazufalka

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nini1010
5. mar 2017

Ja ti poviem co ti je.No proste ti to uz doma po vyse 5 rokoch na materskej hrabe.ani sa ti necudujem!niektore by doma s detmi vyseduvali aj 10 rokov a nikdy sa do prace nevratili a ine po case potrebuju zmenu.Potrebujes nove prostredie,zmenu,nove starosti a obklopot sa dospelymi ludmi ktory riesia aj ine starosti ako detske prdy a sople.Verim.ze by ti velmi prospelo najst si pracu aspon na polovicny uvazok.So synom sa to vyriesi,vzdy sa to vyriesi s uplakanymi detmi v skolke.Ale ty ak zasadne nezmenis prostredie,myslienky a okruh starosti tak to bude este horsie a bude na to doplacat iba rodina.Povedzme si otvorene -co tie deti z teba teraz maju?hrat sa s nimi nemas chut,lezu ti vo vsetkom na nervy...nemyslim to v zlom,dokazem to pochopit.Len narazam na to ze je ovela dolezitejsia kvalita straveneho casu ako kvantita a tvoja nalada a nervy na deti a aj manzela urcite vplyvaju zle.Minimalne polovicny uvazok alebo uplny navrat do prace,to je moja rada.

megba
5. mar 2017

@magda15 to ja žijem v presvedčení že tri deti je lepšie ako dve🙂 že sa viac zabavia spolu a ja budem mať viac času. Akonáhle sú moji dvaja v kolektíve (v kútiku, na návšteve a pod.) Neviem že mám deti, ani si na mňa nespomenu aj pol dňa....😁

henikav
5. mar 2017

@matkazufalka kazdy sme iny a u kazdeho funguje nieco ine ale iste je ze po takom dlhom case je normalne ze sa citis trosku vyprahnuta. K tomu sive pocasie a zima vobec neprispievaju. Porozmyslaj, ci mas nieco comu by si sa chcela venovat vo chvilke volna, co by bol pre teba trosku relax a zmena medzi ostatnymi monotonnymi dnami, alebo by ta naplnalo uz nastupit do prace. Ved to ze mas narok na rodicovku, neznamena ze si povinna sediet doma az do konca, 3 roky pri kazdom detati. Ak ta naplna praca, alebo nejaky konicek, usporiadaj si zivot podla toho ako to citis. Ako to myslis ze syn nevydrzi v skolke viac ako 3 dni, co to znamena nevydrzi? Place cely den, odpadava, chyta zachvaty? A po 3 dnoch to hned vzdavate? Ved za 3 dni si ani nezvykne, ani tym ze raz ho tam date potom nie pauza a znova. Deti v dcerkinej skolke su presne taketo. Tie co chodia pravidelne, pridu, pekne sa hraju a ked pridem pre malu, tak mama pozeraj co som urobila, pozri ako viem skakat, pozri a este chvilku. Deti ktore chodia nepravidelne tam stale plakavaju, lebo nemaju sancu si zvyknut. Jedno je iste, ked ta to nenaplna napriek tomu ze vies ze je vsetko v poriadku, musis do svojho zivota nieco pridat a nieco ubrat, tak aby si sa citila dobre

matkazufalka
autor
5. mar 2017

Dakujem baby zatial za vase prispevky, viac odpisem vecer v klude. Len doplnim, nejasne som to napisala. Syn nevydrzi v skolke dlhsie ako 3 dni ZDRAVY. Po troch dnoch teplota, kasel, sopel. Skusali sme to od 3,5r s velkymi prestavkami viackrat, aj stahovanie bolo medzitym, cize zas ina skolka. Preto mozem zatial o navrate do prace asi len snivat. Pracu mam, mozem sa vratit, ked dam tak 2-3 mesiace dopredu vediet, ale zas zatial to nema zmysel, kedze este aj dcerku budem musiet umiestnit do jasli a to este bude tiez sama choroba zo zaciatku. Viac vecer...

sunny8
5. mar 2017

Ah jaj 😢 to presne prezivam v poslednom case aj ja pri jednom dietati a o co intenzivnejsie to vnimam ked chodim aj na dvanastky do roboty a stale mam pocit ze doma nemozem vydrzat ze som cele dni pocitovo doma nezvladam to nemam kus oddychu pre seba a podobne ... Neviem tiez co s tym budem citat tuto diskusiu ze co poradia baby

alchemilkazltozelena
5. mar 2017

@matkazufalka skus synovi davat imunoglukan..nasej malej pomohol..tiez bola casto chora(zo skolky) ale uz 2 mesiace davam imunoglukan a drzi sa zdrava klop-klop...

mija22
5. mar 2017

@matkazufalka Bola som na tom podobne ako ty. Vekovy rozdiel medzi detmi mam cca rovnaky. Ked mal starši 3 roky, hned nastupil do školky... bolo to fajn, mat na starosti opať len jedno dieta, kdezto prvy rok ako sa dcera narodila som ich mala na krku oboch od rana do neskoreho poobedia 😒 ...skolku znasal syn zle...prvych par tyzdnov. Plakaval rano, nechcel ist, ale naučil sa. Ak bolo najhorsie mal slubene, ze ho naobed vyzdvihnem, aj som tak urobila a hned sa na to tešil a slzy boli preč. Aj to doobedie "osamote" iba ja a dcera bolo fajn. Ked mala vsak dcera 18 mesiacov urobila som rozhodnutie, ze sa vratim do prace....ze uz proste 4 roky vyše doma je na mna moc, robila som v tom čase jeden kurz, zverejnila zivotopis a mala to štastie, ze ma hned jedna firma oslovila a pozvala na pohovor a nakoniec aj vybrala. Bola to velka vyzva....dcera mala 19 mesiacov ked som nastupila a ona začala do sukromnej školky chodit. Ona bola uplny opak, vobec tam neplakala, uplne super to zvladala a zvlada. Ja som si do tej roboty chodila doslova oddychnut a uzivala si rannu kavu a ranajky pri stole popri robote. Euforia opadla po prvom mesiaci, alebo dvoch 😀....uz teraz som unavena z toho, ze poobede musim oboch vyzdvihnut, doma dať jest, nieco uvarit na dalsi den, doma vybuch za sebou nechavaju, neodpracu si hracky atd...velaraz po nich hučim rovnako ako ty a potom si to vyčitam, muž mi to vyčita...tiez si neviem k nim sadnut a zahrat sa. A tiez si hovorim to čo ty....nie ze ako ten čas leti, nech sa zastavi, ale praveze aby mali tak o dva tri roky viac obaja a boli rozumnejsi, lebo prichadzam o rozum pri nich velakrat uz

marietuska
5. mar 2017

nezvladas dve deti....chapem ta,ale mozno si mala o tom rozmyslat skor,nez si ich mala dve, pripadne nemala si mat deti vobec,..lebo to co miestami pises v uvodnom prispevku je takpovediac az zle a nepekne..
poznam zensku,co ma 4 deti a vkuse ju trhaju a mama mamaaaa a furt ziapu a kricia a ona s usmevom na tvari a nikdy nezvýsila hlas,lebo sa vzila do svojej roli matky,a je stastna ty zjavne nie,kedze sa tesis,ako vypadnes od nich konecne (tvoje slova), mala si asi ruzove okuliare,ked si is zakladala rodinu,kazdy obcasne salie pri detoch, je to asi uz rolou matky, ja neviem,deti este nemam,ale viem,ze detom sa musime venovat,lubit ich, byt vdacne za to, ze su zdrave a nie vrieskat po nich. Trebárs ked to nezvladas,daj ich do jasli/skolky...alebo daj na par dni babkam, predpokladma,ze hádam mas...a venuj sa sebe,ale to neviemci je správne rozhodnutie. No byt zla k nim sa nevypláca.

mija22
5. mar 2017

@marietuska hlavne ze "ja neviem, deti este nemam" ...prd o tom mozes teda vediet...a kde pise ze nemiluje svoje deti? kazda ich milujeme, len niekedy uz proste nevladzeme a nevieme sa tesit z ich zle robenia a potrebujeme niekam "utiect"...hoci len v myslienkach alebo v snoch...niekedy je ozaj najlepsi liek sa zavriet v izbe a lahnut si a nemysliet na nič...dat ich na starost/radost babkam, tatinovi atd

hipuska
5. mar 2017

A aký máš koníček?

maslenka
5. mar 2017

@matkazufalka najma sa z nicoho neobvinuj, taketo pocity maju z casu na cas vsetky matky. Tak ako ti pisali predo mnou, potrebujes cas a priestor aj sama pre seba. Pol hodiny vo vani ale nestaci ani nahodou. Idealne by boli tri styri hodiny niekde na zumbe, v plavarni, potom pokec s kamaratkami o niecom inom ako detske choroby s recepty na jedla. Dobre by ti padol aj vikend niekde v penzione spojeny s wellnesom, idealny by bol bez deti, len s manzelom. V Zlavomate su prijatelne ceny aj pre maminy na MD. Ale aj s detmi sa da, nevaris, nezehlis, neperies a vypadnes z domaceho prostredia. Ak sa da, poziadaj o pomoc, kanaratky, sestru, mamu, svokru. Aj ked len na dve hodiny vyoadnu s detmi a ty si oddychnes. A mozno bude problem aj v nedostatku nejakych mineralov, mozno to by som urobila sko prve. Ze zajdes k lekarovi.

alchemilkazltozelena
5. mar 2017

milujem ked sa vyjadruju take co nemaju ani 1 dieta 😂 sa mi nozik vo vrecku otvara vtedy..pisat k teme o ktorej nemaju ani sajnu je fakt odveci..to ako keby som ja pisala o soferovani a nemam vodicsky 😂

maslenka
5. mar 2017

@marietuska prepac, ale vies o tom houby. Napis o par rokov, ked budes mat dve deti aj ty. A ta poznamka, ze nemala mat dve deti, je uboha. Keby sa jej narodili ako prve dvojcata, tak jedno da na adopciu, lebo dve by nezvladla?

renata5
5. mar 2017

Podla toho co pises zla organizacia a hned ranom zacina trosku si privstan uvar si kavu uprav sa nachystaj pre deti ranajky a hned to bude krajsie..si neviem predstavit takto hucat po detoch tiez mam dve male deti..nikto ti nekaze vstavat rovno z detmi,ja si to neviem ani predstavit ja vstavam s muzom a to rano spravim kavu ranajky a upravim sa a bud ozehlim hodim prat alebo postavim varit ak sme zjedli s predchadzajuceho dna..deti vstanu a ja mam porobene a mozem sa im plne venovat..

danielahamar
5. mar 2017

Kazda jedna matka tym prechadza, je dobre, ze vies o tom , musis mat cas pre seba, inak sa ti rozpadne manzelstvo, nik nechce stale vrciacu zenu a matku uz vobec nie

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matricia
5. mar 2017

Vies co, aj ja to lutujem, ze nemozem naraz s nimi nieco doma tvorit alebo kreslit, lebo jeden je moc maly a potom by chcel napriklad noznice a kazdy je iny a maly stale dranka, tak ked doma su divoki, ideme s nimi von a zoberieme odrazadla, aspon sa prevetrame a oni sa unavia. Ja sa tesim na tu skolku, ked starsi zacne, uz to bude lepsie, lebo s dvomi nic nespravim naraz a nasi su dost aktivni, maju vela energie a uz som unavena

prinzesz
5. mar 2017

@renata5 inac taketo mamky obdivujem, vzdy si to hovorim aj ja, ze to urobim ale nie som schopna vstat z postele.. hlavne ked sa nikam rano neponahlame 😀 parkrat sa mi to uz podarilo ale je to vyslovene len parkrat..

inac k teme, ja mam dieta len jedno, bude mat 5 rokov a tiez ta chapem, ide mi to vsetko uz na nervy, syn je v skolke len pol dna a to je pre mna nic, na dlhsie ho nezoberu, ja sa chystam do prace len to bude beh na dlhu trat kedze sme v zahranici a tu to nie je tak easy..

lililove
5. mar 2017

Ja ti poviem ja mám deti tri s toho je jeden autik a niekedy mám dosť... Mm na týždeň preč je doma iba sobota nedeľa babky mimo...takže ráno vstanem mín o 45min skôr nachystané raňajky,kavu,desiatu pre najstaršieho do školy, +celodennú stravu pre stredného do špeciálne škôlky
Deti zobudiť, umyť sa umyju už sami, najesť medzitým ja nachystané veci na oblečenie ,obleciemmich zoberieme tašku,rupsak a ide sa naložiť do auta staršieho vyložiť za5 mín. Školu máme kúsok od domu, ísť zo starším 12 km do špeciálne škôlky a ja medzitým si nákupim s malou ideme domov a som npsama na jedno dieta vtedy upracem uvarím atď... Na obed zase po staršieho do školy s ním zas 12 km do špeciálne škôlky pre stredného a hybaj domov kde sa urobia ulohy,mladsi pozerajú rozprávku a ideme von mín na hodku na sane,noby,teraz na pieskovisko a ide to TOTO JE KED SU VSETCI ZDRAVY keď sú chorí tak chodí do školy iba starší prvák mladšieho zo skolky prehlasujem ak je chorá iba malá lebo sa to nedá... Vtedy som na prášky a tak vymýšľam dám na stôl starý obrus temperky fixy farby a kreslia aj hodinu a ja mám spcas pre seba kedy väčšinou kuknem sem alebo čítam knihu či dám kafe🙂 hlavne treba to mat zorganizované nič iné nepomôže proste je to tak a každú sobotu chodím plávať niekedy chodíme všetci vrátane mm niekedy chodím sama🙂 a v nedeľu máme čas s mm na seba kedy starší ide ku susede ku spolužiakovi kde sa striedame obtyzden raz in tam raz on k nám a berie aj stredného autika už to tam pozná aj oni jeho vedia ako čo a malej dám plastelinu a pustím rozprávku a máme dve hodiny pre seba🙂 áno venujem sa im čo to dá no aj rozprávky púšťam vlastne tv ide stále niekedy ide šláger na muzicku niekedy tv rik ci iné a nehanbím sa za to je to fajn keď deti kukaju niekedy je to pustené nonhraju sa v druhej izbe a lpked to človek vypne tak vrieskaju že chcú rozprávku takže neriešim ja sa teším že už budeme do večera vonku grilovať kúpať sa och🙂 a na tú imunitu skús výplach nosteka keď príde zo škôlky nammtoto pomohlo velmi

dismonika
5. mar 2017

@matkazufalka ahoj, neboj 🙂 nie si sama s takými pocitmi. Ver mi, že veľa robí aj to počasie a keď sa oteplí bude lepšie. Ja mám 3 deti za 3 roky a najmladšie má 4,5 mesiaca. Niekedy to je tiež na porazenie. A nemysli si, že iné mamičky to zvládaju na 1* - tiež majú lepšie a aj horšie dni... 🙂

mija22
5. mar 2017

a ešte čosi dodam k tvojmu komentu @marietuska.... prečo ma zakladatelka temy dve deti? prečo ja mam dve deti ? prave pre TOTO /FOTO nizsie/....lebo surodenec je dar a aj ked nam kazdy de piju krv, aj ked sa klbčia, zle si robia, my z toho už velaraz šalieme, kričime... tak sa ti dvaja na druhej strane uz dnes neskutočne miluju ! a jedneho dna vyrastu a budu rozumnejsi a budu si to cenit este viac !