Môjmu bratrancovi zomrela manželka po chorobe , pohreb už prebehol a našej rodine nikto nedal vedieť. Mojej sestre to oznámil on sám keď už bolo asi 3 dní po pohrebe. Mne to oznámila moja sestra. Neviem ako sa mam zachovať, mam bratrancovi napísať "úprimnú sústrasť"? Alebo nič nepísat? Nestretávame sa vôbec, občas prehodíme par slov cez soc. Siete
nechala by som to na osobné stretnutie. je fuk, kedy nadíde. mne tak umrela teta, ujovi som vyjadrila úprimnú sústrasť asi pol roka po pohrebe. ale osobne. žiadne telefonáty, sms, nič. ja ani neuznávam niečo také riešiť po telefóne. ak sa nestretávate vôbec, nechaj to tak. nebude to potrebovať opäť a zas pripomínať.
Ja by som tiez napisala. Osobne sa stretnete kedy… mozno o rok, mozno o 5. A je to normalne a ludske a ja myslim ze kazdy clovek co prekonava nejaku stratu oceni aj ten najobycajnejsi zaujem a prejav sustrasti.
napísať..
@vanilkovazmrzka
@deti95060810
@pribinak baby, ako by ste to napísali?
akože: prepáč, že sme sa nevideli 10 rokov, ale počula som, že....
či ako? mne to pripadá dosť od veci, ak sa ani nestretávajú
rovnako, ako priať na narodeniny niekomu iba preto, lebo to pripomenie sociálna sieť...
ak si mu nestala za to, aby ti oznamil umrtie manzelky, nestoji zrejme ani o tvoju sustrast.. ja by som nepisala nic.. nie kazdy o to stoji, niekomu to je dokonca neprijemne
však v obchode kúpiš pohľadnicu - uprimnú sústrasť..
bežne to mávajú.
Nepisala by som ak sa nestretavame
Myslim, ze mu to je uplne jedno ci mu napises alebo nie. Vobec na teba nemysli. Ja by som nechala tak.
@lonely66 ja by som to sformulovala presne tak nejako. “Pocula som co sa stalo, mrzi ma tvoja strata.”
Viac ci menej podla toho, aky je medzi nimi vztah.
@lonely66 neviem, asi by som mu napisala, že sestra mi oznámila tu smutnú spravu a je mi to luto. Že ak by potreboval s čímkoľvek pomôcť, nech sa na mna obráti. Podľa mna v takýchto casoch kazdemu pomoze záujem od okolia a možno si nebude pripadať tak sám.
@lonely66 ja neuznavam ani sms k sviatkom , ked sa rodina nestretava...Keby ze sa stretavala, ok ale je to zvlastne
narodenie dietata, svadba, umrtie nie su "vsedne udalosti "a asi by sa patrilo aj ked byt len neutralny ako vyborne napisala
@pribinak
Ja by som možno len : Chceme vyjadrit uprimnu sustrast /Uprimnu sustrast vyjadrujeme , rod . Mrkvickova.. . Od pribinak je lepsie , citlivejsie a "osobnejsie" ...Niekedy vela slov možno ani netreba
Moja mama a jej sestra sa nerozprávajú 15 rokov, napriek tomu keď bol jej muž v nemocnici po nehode mama jej napísala. Krv nieje voda, vyjadriť aspoň účasť je pekne, aj keď sa nestykate
Tak som sa rozhodla napísala som, za 5 minút prišla odpoveď od neho s pekným oslovením a ze ďakuje. Pre mna vybavene, myslím ze som urobila dobre aspoň sa už nemusím nad tým zamýšľať do buducna. Prečo nedal vedieť popredu zisťovať nebudem, keď to tak chceli nech majú tak....
Tak pre neho to nebolo lahke. Keby sa toto mne stalo, nemam silu vypisovat po celej rodine, viete co, muz mi zomrel.. a pocuvat teraz stony, nareky... Dal vam to vediet, ked uz bol pripraveny. Ano, mohol vam to dat vediet aj niekto iny, z rodiny. Ale ja uplne rozumiem, ze to nedal vediet on osobne. Kazdy stratu preziva inak.
Dobre si urobila,že si sa mu ozvala. A ze nedal vedieť? Nuž, určite po úmrtí manželky nemal sily dat to všetkým vedieť. A hlavne muži v tomto nie sú silní...
Riešil a rieši svoju stratu,smútok...nebrala by som to vôbec ale vôbec osobne. V tej chvíli v sebe riesil iné veci a tak to treba brať. Každý sa raz v jeho situácii ocitneme...a každý z nás môže pre iných konať čudné...pričom v jeho prípade to bolo prirodzene...
Tiez sme taketo mali, tiez sme iba strucne napisali spravu a neriesili, je to tazka situacia a ja osobne na ich mieste asi tiez informujem co najmenej ludi, nie com rozhlas... prost eby som to nedavala urcite.
@gerdusha ja ho úplne chápem, aj rešpektujem a určite sa nebudem hnevať na neho. Zato jeho sestra mohla dať vedieť. Mne keď zomrel otec pred 3 rokmi, on zomrel neskoro večer, a práve táto bratrancova sestra mi hneď ráno o 8 vypisovala ze kedy pohreb, aspoň nám dajte vedieť takéto veci, a sme predsa rodina...ráno o 8 som sa este nespamatala, neverila som ze ozaj sa to stalo a ona už takéto správy na mna
Ok, tuto informáciu som v tvojich príspevkoch nepostrehla.
V každom prípade on nie je ona a ona nie je on.
Už si to poriesila a podla mňa veľmi dobre.
Napiš, je to slušne