Výhra v manželstve

18. dec 2023

Vyhrali sme v jednej sutazi par stoviek. Ja som prihlasila do sutaze manzela. On o tej sutazi ani nevedel. A ked som teda povedala manzelovi, že sme vyhrali (brala som, ze to co vyhrame je spolocne) mi hned povedal, ze to on vyhral, a ze mozno mi nieco malicke kupi. A teda mysli to vazne. Nejde mi o tych par stoviek, ved co je to v dnesnej dobe. Ale ide mi o princip. Myslela som, ze v rodine je automaticke, ze vyhra je spolocna. Aj peniaze nemame spolocne. Dava mi kazdy mesiac peniaze (ja hospodarim), tych mi dava dost a ak je malo, alebo sa nieco navyse kupi da polku. Aky je vas nazor na vyhru v domacnosti?

iv007
18. dec 2023

Nuz, mas ponaucenie dobuducna ze mas sutazit sama za seba a nie na muza. Co je nesvojpravny? Asi by som sa zachovala rovnako.

luliu
18. dec 2023

Môj názor, že váš vzťah a tvoj manžel je divný.

marsmykkok
18. dec 2023

Ale no, ty si chcela veľmi vyhrať a teda si prihlásila aj manžela, celú rodinu, "psa" a tak a čakala si, že ak niekto vyhrá, že výhra bude tvoja a ty im kúpiš ako podakovanie maximálne drobnosť a že bude spokojní. Ty si trocha podvádzala pri hre a to sa ti vrátilo teraz, ked výherca chce výhru pre seba. Karma je zdarma a má pravdu, že výhra je jeho.

glorikarebeka
18. dec 2023

Čo ti poviem, môj manžel by mi to dal a ja by som to minula na rodinu a niečo maličké by som si kúpila na pamiatku
Takže tvoj manžel je somár, prepáč

abbey1
18. dec 2023

Inak sa takto nespráva?

lubkovaandrejka
18. dec 2023

No podla mojho nazoru by ste mali ist fifty-fifty, kedze ty si ho prihlasila a on vyhral 🙂

autor
18. dec 2023

@marsmykkok Chcela som vyhru pre nas spolocne napr. dovolenku mensiu kupit za to. Ziadnu drobnost pre manzela som za to nechcela kupit. Mas divne napady.

emma2782
18. dec 2023

Ak chcem vyhrať ja, prihlásim sa ja. Ak prihlásim muža a vyhrá, tak vyhral on.
Keď kúpi muž žreb a dovolí ti ho zotrieť, kto vyhral?
Ale zase viem, že môj muž by zato zaplatil nám spoločne výlet alebo niečo také🙂 takže chápem aj teba, no oficiálne naozaj vyhral on.

autor
18. dec 2023

@emma2782 Snad v manzelstve by mala byt vyhra spolocna. Nie je to sused predsa.

marsmykkok
18. dec 2023

anonym no tak muž asi dovolenku menšiu nechce, bola by to dovolenka pre teba. Je to na jeho meno, tak nech si kúpi za to čo chce a ty budeš poučená do budúcna nezapájať celé okolie a potom nečakať, že výhra bude tvoja alebo ak budú výhra financie, ty budeš rozhodovať o ich využití.

emma2782
18. dec 2023

Toto ste si mali po riešiť pred manželstvom. Ako hovorím, môj muž by nám spoločne kúpil zážitok ale reálne? Aj keby nie, prd ma do toho. Veď on vyhral. Tak isto ako sa nestarám do jeho výplaty (po tom čo sme spoločne všetko zaplatili).

tanyag
18. dec 2023

Myslím, že to nie je o manželstve alebo partnerstve ale o charaktere človeka. Môj bývaly partner mi stále dával výherné žreby, ak náhodou vyhral. Ja som to nikdy nekupovala. Taktiež mi dal niekoľko tisíc, keď vyhral v kasíne s kámošmi. Nikdy si nenechal ani cent. Čiže je to o tom, aký je človek, aspoň podľa mňa.

lienka.7
18. dec 2023

@autorka mm mi kúpil (len tak) žreb Vianočnej lotérie. "Zoskrabala" som 50€. Pogratuloval mi, ani mu nenapadlo si pýtať polovicu výhry. Btw, nakúpila som za to potraviny.
Neviem, čo je to "pár stovak", ale aspoň máš poučenie do budúcna. Súťaž sama za seba.

alickapusinka
18. dec 2023

Máš ponaučenie do života že máš súťažiť sama za seba a všetky peniaze si nechať. Toto je nenažranosť nie že TI niečo kúpim. Ja by som mu povedala že nech si to strčí do zadku jeho malý darček pre teba, nemám rada chamtivosť nenažratosť. TY ak výhraš peniaze tak aj by som ani nepovedala načo.

zuzanka.zuzu
18. dec 2023

pre mňa je psycho už to "moje peniaze - tvoje peniaze", našťastie mužovi starí rodičia hospodárili tak ako my, mužovi rodičia hospodária tak ako my, takže môjmu mužovi bolo a je úplne prirodzené hospodáriť tak ako hospodárime 🙏 čo sa výhry týka tak by som mu poklepala po čele a spýtala sa či mu nie je kktno 🙈 toto je proste "vtipné" 😀 tiež súťažím za celú rodinu a neviem si predstaviť že by mi toto niekto spravil, hlavne nie muž 😀

madeline1
18. dec 2023

No bud spolocne alebo tvoje, ale preco len jeho?!

autor
18. dec 2023

@marsmykkok Ja som ani nestihla povedat co som za to chcela kupit. Tak dakujem za radu, ze dovolenku so mnou nechce 😃. Na dovolenky samozrejme chodime, a chodi rad.

poppy22
18. dec 2023

no, ten tvoj muz nie je veru ziadna vyhra😎...

samimami777
18. dec 2023

Obaja ste divný... Ty si mala pekne "súťažiť" za seba v svojom mene a nie za muža ako nesvojprávna, on že sa ťa ani neopýtal na čo by ste ich mohli použiť a nakoniec ste obaja kompletne mimo lebo v manželstve nemáte spoločné financie ale "tvoje" a "jeho" a platíte veci "napoli" a vydeluje ti peniaze ... Obaja aj váš vzťah ste zvláštny..

sense
18. dec 2023

Keď kúpim žreb a zotrie ho dcéra, keďže jej by ten žreb nikto nepredal vzhľadom na vek výhra je jej.
A keďže vidíš Ak je tvoj manžel charakter, nabudúce prihlás do sútaže len seba
Ale máš pravdu v manželstve by malo byt všetko apoloxne

autor
18. dec 2023

@samimami777 Ja som sutazila aj za seba, a aj za manzela. Vyssia pravdepodobnost vyhry. A chcela som to pre nas. V kazdej hre mozu sutazit obaja dospeli ludia.

marsmykkok
18. dec 2023

autorka Ty fakt nevieš pochopiť že výhra je proste toho kto vyhrá a ak si nenažratá a doma sa nudíš a zapájaš celé okolie do súťaží, že proste nemôžeš automaticky čakať, že ak niekto vyhrá, čo bude s výhrou budeš automaticky rozhodovať ty? Jasné, mohol ti to nechať, ale ak nechce je to jeho výhra a jeho právo. A čo vieš, možno kúpi za to dovolenku. A možno kúpi sebe nejakú pre teba blbosť, však sa teš s ním že ho poteší a možno po tej blbosti túži dlho a nebude už musieť na ňu šetriť a ušetrí na tú dovolenku spoločnú. Ty tu chceš z manžela urobiť sebca, pričom najviac sebecká si tu so svojimi očakávaniami ty.

autor
18. dec 2023

@sense To je predsa ine. Tiez by som dietatu vyhru nechala. Ale ako od manzela som cakala, ze vyhra je spolocna.

zazrak1991
18. dec 2023

Vzťahy sú všelijaké , pre niekoho je normálne deliť si peniaze pre niekoho nie . My máme spoločné peniaze odkedy spolu bývame a teda muž si občas staví na nejaký zápas a výhra teda on ,ale peniaze minieme spoločne 😁 máme kamarátov a pre nich sme divný že máme peniaze spolu a nedelime si ani výdavky ani nič ...takže to čo je divné ti môžme povedať ale je to váš vzťah ,ak ti niečo vadí musíš to riešiť len s mužom ,povedz mu že si myslela že by ste šli za to na dovolenku a že ťa sklamalo že to "zhrabol" pre seba a uvidíš či to vyriešite

janulka1802
18. dec 2023

U nás by bola výhra spoločná.

autor
18. dec 2023

@marsmykkok Manzel je podla teba cele okolie? Divny nazor ozaj.

autor
18. dec 2023

Vidim, ze tu su 2 nazory tak dam anketu

autor
18. dec 2023

Vyhra podla vas v manzelstve je spolocna, ak ano poprosim like

autor
18. dec 2023

Vyhra v manzelstve patri vitazovi a druheho v manzelstve do toho nic. Ak suhlasis daj like

emma2782
18. dec 2023

A čo to mení na situácií?