Ahojte, nemam sa moc komu zdôveriť a je mi veľmi smutno. Vzdy som strasne tuzila po svadbe a rodine. Dieťa mám, aj partnera ale nas vztah je tesne pred krachom.. nespime spolu vôbec, škaredo sa spolu rozprávame, nedávame si už ani pusu, vôbec. Rovnako tak žiadne objatie, držanie sa za ruky skratka nič. Nikde spolu ani nechodíme, ja so synom idem sama alebo partner ide sam. Malého nemame kde dat, zijeme 300km od mojej rodiny pri jeho rodine a svokrovci sa dušovali že nám s malym budú pomáhať a neberú si ho. Vôbec. Ani nechodia k nám, my chodíme občas k nim ale aj tam sa malému venujem zväčša ja. Neberú si ho vraj preto, že je na nich prilis narocny (ma 9 mesiacov)… a je mi fakt smutno, až ma to fyzicky boli na hrudi že s partnerom už dlho spolu nebudeme, viem to. Že ma nikdy nikto nepožiada o ruku, nebudem šťastne zit aj s dieťatkom.. dieta nebude mat kompletnú rodinu. Je mi na nič aj preto, že nepoznam čo je to voľný vás pre seba, popri malému ešte aj pracujem inak by som nemala na základne veci keďže partner mi peniaze nedá a platím hypoteku ktorá po skončení fixácie stoji viac než je cely rodicak. Som strasne unavena, dnes mame ísť k “svokrovcom” na obed a nemam tam ani chut ísť. Ja viem že to nie je ich povinnosť ako mi tu mnohé asi napisu, ale ja si neviem predstaviť že by moj syn mal dieta a ja by som s ním vôbec nechcela byt.
nehnutelnost na ktoru platis celu hypoteku je iba v tvojom vlastnictve? co plati partner?
k svokrovcom by som dnes nesla kludne posli partnera s dietatom ty si v klude sadni daj si kavu sladke a vezmi papier a pero a spis si conti tento vztah dava a co berie
potom si naplanuj dovolenku len ty s dietatom chod k svojim rodicom povedz na co si prisla a zariad sa dalej
otcom byt partner neprestane aj keby ste sa rozisli otazka je ci dieta potrebuje takeho na figu otca ako je on
Prečo s priateľom nezdieľate financie. Je pravdaže vy dvaja nie ste manželia a teda rodina, ale máte spolu dieťa, bývate spolu, už len z ľudského hľadiska by mali byť peniaze spoločné
V prvom rade, ak chceš to všetko čo píšeš, tak s týmto oánkom to mať nebudeš. Rozmýšľaj o návrate k svojej rodine a začni žiť odznova, s jedným dieťaťom to dáš.
A kde mas dieta, ked pracujes?
Ak nezduelate financie, tak si daj stanovit vyzivne na dieta. Ak byvas vo svojom a partner pri tebe, tak cast vydavkov minimakne na srba ma platit partner. Ak to nevidis ruzovo, jednoducho mu oznam, ze sa z tvojho bytu musi odstahovat.
@martinkatinka dieta je so mnou doma
Akože ti nedáva peniaze? Dieťa je snáď aj jeho nie? Hypotéku platíš dúfam na svoju nehnuteľnosť. Ak túžiš po svadbe musíš sa najprv zbaviť tohto chlapíka. Dnes daj dieťa jemu a nech ide na obed sám, ty si oddýchni a premysli si čo budeš ďalej robiť. Ja by som na tvojom mieste išla k rodičom, dala si určiť výživné a dala sa dokopy.
Je mi luto ze sa vam rozpada rodina a ze vam to s priatelom nevyslo uz len kvoli tomu malemu 😒 bohuzial ale aj take veci sa stavaju ... ale treba myslet na to ze nikto ta stastnou nespravi, iba ty sama ... asi to lahke nebudes mat ale neznamena to ze nebudete moct zit raz stastny zivot so svojim synom ... ja som si zivot tiez inak predstavovala a nedopadlo to podla mojich predstav ale tak musela som sa pohnut dalej, zmenit plany a zariadit sa tak, aby som spokojna a stastna bola ... tiez to nebude lahka cesta, ale nemienim sa lutovat a ani plakat nad tym, ze ako som dopadla ... to uz nezmenim, ale musim sa sustredit na veci, ktore zmenit viem ... drzim vam palce 🍀🍀🍀
Prečo všetko záhad iba ty ? Partner ti musí prispievať na náklady dieťaťa, aj platiť za svoju spotrebu. Prečo to neriešis ?
A prečo vlastne on neplatí na dieťa?
Býva u teba? Platí si nájom alebo ako toto máte poriesene ak nie ste manželia?
A prečo sa hádate?
Nemôžeš sa odsťahovať k tvojim rodičom? Lebo tento partner ti neprispieva ani finančne na dieťa, ani na hypotéku, ani s tebou nespí, predpokladám ani o dieťa sa asi nejak extra nezaujima, tak načo ti je taký vzťah? To ozaj môžeš byť aj sama. Ak máš u rodičov zázemie, tak odíď. Poziadaj o výživné na dieťa. Bude ti lepšie. A možno neskôr stretneš niekoho, kto ťa bude ľúbiť, ale nato je ešte čas.
Nechaj "partnera", nech vezme dieťa k svokrovcom a budeš mať chvíľu pre seba, oddýchneš si, načerpáš energiu na ďalšie fungovanie.