Vyhorela som?

16. aug 2024

Dobry den, idem rovno k veci, asi sa potrebujem vyrozpravat alebo co lebo uz to nedavam. Treti rok prerabame dom. Necely rok sme zili u rodicov, a muz nebol skoro vobec s nami. Do prace na stavbu a spat.Ok chapem cim skor chcel mat hotove ze sa nastahujeme.dal to krasne po roku sme byvali.len stale sa preraba.Mame dvoch chlapcov.8 a 3.Mladsi ma zdravotne postihnutie. Ale nie o tom.Minuly rok este ok davala som to v pohode v podstate sama s detmi.Skola, kruzky,mensi lekari,nakupy,domacnost atd klasika.Matka na materskej.Ale tento rok uz toho mam dost. Nedavam to.Mam dost toho vrtania,hluku zkazdej strany,chodia tu robit moj otec aj svokor.Kazdy den musim varit ,ze sa najedia chodit na nakupy vody piva atd plus k tomu deti,vkuse som s nimi uz mam doslova alergiu na nich.Ja sa snazim byt v pohode ale najradsej by som zbalila kufre a isla na druhy koniec sveta sama.Neznasam uz to tu doslova.Zili sme predtym v byte a hrozne lutujem ze sme neostali.Kazdy tu huci jak by vsetko malo byt.vkuse same otazky kedy toto sa bude robit a bla bla.ziadne sukromie.Tu urob kavy ,navar, poprataj jak sa najedia.Uz sa fakt citim jak otrok,sluzka,opatrovatelka.Muz nieje ku mne zly ani rozkazovacny.Ja viem ze to musim urobit aby sa tu nejako fungovalo.Musia aj jes aj pit ked pridu pomoctvsetko chapem.

autor
16. aug 2024

Muz chodi z prace do druhej prace alebo cely den robi na dome,kde je jak nepritomny Vidim na nom ze je uz totalne unaveny.Dnes uz som vybuchla stacilo.nech si dokonci jedno a tak bude druhe.On si vsetko nakopy naraz a potom nevie co skor.A jasne ze pride dobity domov jak pes deti ani nevnima.Mna uz vobec nie Chce to dokoncit.Aj to chapem ale takto sa uz neda lebo ja sa zblaznim.v noci uz poriadne nespim,nechuti mi jest.Rano vstavam jak po opici aj sa tak citim.a idem jak robot cely den a kazdy den,to iste bez zmeny.chodim s detmi aj po vyletoch vonku na ihriska atd ale sama a znova raz ja s detmi.Casto sa mi to i hlava,boli ma chrbtica aj na hrudniku neviem vnutorne nervy,vycerpanost?s muzom sa nehadame snazime sa ze ked sme podrazdeny radsej sa neriesime navzajom.Boli ste niekto v takej situacii?Prerabka,deti atd.ja viem ze to raz skonci.Ale ci do dovtedy vydrzim 😭

anjelicek26
16. aug 2024

No toto nevydržis ani ty ani muž. Nedá sa navýšiť hypotéku a dat to dokončiť profikom a vy už len bývať? Zdravie mate len jedno,fyzické aj psychické. Iné poradiť neviem, koľko dni-tyzdnov-mesiacov takéhoto tempa este chcete vydržať? Tri roky prerábame dom je neúnosné...

pribinak
16. aug 2024

3ja prerábať dom je šialený nápad. 3 roky je fakt o držku

To ste si radšej mohli najať particku robosov a zamknúť to spolu za omnoho kratší čas

Možno by to stalo viac peňazí ale bol by svätý kľud

Zvážte či by tá particka robosov nebola lepšie rieisenie

autor
16. aug 2024

@anjelicek26 verte ze som ho uz o to prosila nech na fasadu ktora sa momentálne uz v podstate dokoncuje nech si zavola firmu a on bude len "dozor" ze si odychne.Prosila som ho ..ale nechce o tom ani pocut on nebude davat peniaze zbytocne ked to vie spravit on aj s pomocou rodiny.a chodi uz jak bez duse a ja tiez...milujem vetu ked mi povie ved zivotku mam 🤦ale v ramci akoze jeho srandy ked chce odlahcit atmosferu

martul
16. aug 2024

Daj mu toto prečítať.

7miriam77
16. aug 2024

Tak toto čo opisujes, to je o držku. Klobúk dole pred tebou, že si vydržala 3 roky, ja by som ušla aj s deťmi po prvom. Musíte si obaja oddýchnuť, venovať sa sebe....dajte si nejaký čas prestávku od prerábky..lebo obaja prídete o zdravie, nie len fyzické no aj psychické. Toto by bolo moc aj na koňa

zlatican
16. aug 2024

Kvôli peniazom zničí nervy a zdravie tebe a ohrozuje pokoj a harmóniu v rodine. Stojí mu to za to? veď, keď na to máte, zaplaťte si to a problém je vyriešený.

simsalabim
16. aug 2024

To je strasne, toto sa si neda dat bez vplyvu na zdravie vsetkych, nehovoriac o tom, ako to nastrbi vztahy. Ziaden dom za to nestoji.

martina1985ba
16. aug 2024

Uplne adekvatne tvoj organizmus reaguje na pretazenie.
Ta situacia nie je nikoho chyba...Este chapem aj svokra, otca ze fakt si zasluzia aspon jedlo a pitie. A ze ta nikto cielene nevyuziva ako sluzku, len to tak proste vypalilo a v podstate je toto bezna slov. prax...nam ked majstri prerabali dom, tiez babka musela vyvarat kazdy den. teda nemusela ale proste to tak citila. a to boli aj plateni. tvoja rodina platena nie je takze urcite sama citis tu ,,povinnost,, postarat sa o nich a oplatit to aspon takto.
Tym nehovorim, ze mas pokracovat na ukor vlastneho zdravia.

hiro
16. aug 2024

"len stale sa preraba" :D Kolega aj o 7 rokov stale dokoncoval a myslim ze ani o 10 rokov nemal porobeny travnik, sklon, hlinu, plot... Dom je dom. Tam sa vrtanie buranie muranie nikdy nekonci.

autor
16. aug 2024

@7miriam77 koncom septembra som kupila dovolenku k moru odchadzame uz poza jeho chrbat ci sa mu to paci alebo nie musi si odychnut a prejst na ine myslienky.ja uz proste citim na sebe ze je to zle..k tomu synove postihnutie co je tiez narocne na psychiku hlavne vela doktorov vela papierovačiek ohladom asistenta,vybavovanie skolky a proste kopec veci aj okolo syna co riesim ja lebo muz nema cas ..ja som si este ani nestihla poplakat ze moj syn ma vaznu diagnozu lebo ved ani nemam cas nejako smutit..asi sa naozaj budem musiet s nim velmi vazne porozpravat

autor
16. aug 2024

@zlatican jeho zmyslanie hej ked da robotnikom trepnem dvojku za robotu uz za tie peniaze mohol kupit vzadu plot a urobit terasu ..proste nepusti ani cent nikomu ..nieje skupi nam ako mne a detom da vsetko ale tak on proste mi povie ze on je taky a zbytocne o tom bude rozpravat s nim jemu tu nikto cudzi robit nebude..ale rozhovor bude dnes vecer ked pride domov .kebo takto to dalej nejde

autor
16. aug 2024

@martina1985ba ano presne nemohla by som len tak sediet.je to taky neviem nepisany zakon alebo taka moja 'pivinnost'samozrejme ze to spravim len uz proste nevladzem

7miriam77
16. aug 2024

S tou dovolenkou si to vymyslela super, zmena vzduchu,prostredia vám padne super vhod. A na tej dovolenke sa v kľude porozprávajte a stanovte si ako ďalej...aby to bolo znesiteľnejšie. Prajem všetko dobré 🍀❤️😘

januska12323
16. aug 2024

No mám dosť a to ťa len čítam. Kvôli nejakému blbému domu si zničiť psychické a fyzické zdravie a celú rodinu? Nutné veci už máte dokončené tak nech sa teraz venuje rodine lebo týmto tempom zachviľu žiadna nebude.

fantaghiro21
16. aug 2024

A čo máte zatiaľ prerobené?
My ,keď sme kúpili chalupu, poschodie sme prerobili firmou,spodok mám doteraz prach,špinu,len betón, rozbombardovany pozemok, akurát zateplujeme základy,obkopavame ...

A to tu bývame už 4rok myslím....
Na prerábky sme sami,nik nám nepomáha s tak by som prijala akukoľvek pomoc, navarila,...muž rodičov nemá,mne otec zomrel nedávno,a mama sa sľubuje už 7 rokov,že sa bude zaujímať o vnúčatá a nič ....a tak by to pomohlo ,aby som pri deťoch nemusela byť a mohla čo i len pokosiť,či maľovať, natierať hoc čo ..
Mám 3 deti, staršia 7 ročná autizmus....
Popri mám VS,pracujem v zdravotníctve, teraz na rodicovskom.....
Je to aj na koňa vela...
Chápem ta ...len možno by som povedala ,že buď rada aj za pomoc .
A neublíži sem tam,ak si objednáte alebo len jednoduchšie jedlo navarite ....
Chápem,aj môj bol skúpy a full servis mal pri mne.alr mohla som si z časti za to sama.
Ale fyzicky aj psychicky je človek limitovany ako sú limitované niektoré požiadavky iných . Človek neviem donekonečna čarovať a spĺňať očakávania, požiadavky iných...

anjelicek26
16. aug 2024

Urcite musíš dat stopku takémuto samotyraniu, on to urcite mysli dobre, že ušetrí pre rodinu,ale takýmto tempom už žiadna rodina nebude. Deti si otca nevidia,co na stavbe maká, mama duša vypluta,aby všetko postihala.. šťastný není nikto. Aj keby mate žiť v byte,bolo by to 200 percent lepšie,ako tie posledne tri roky.. deti sú malé len raz, im je suma fuk,či omietka ci plot, oni potrebujú rodicov a čas s nimi.. lebo fakt o 20 rokov keď sa synov muž spýta,že aké mali detstvo? Budu rozprávať o plote a aky ho mali krasny a lacny? Aši ťažko...

autor
16. aug 2024

@fantaghiro21 tak dnu uz riadne mame vsetko,listy este na poschodi a take prkotinky nam chybaju inak komplet vnutro je hotove,zvonku nam treba len dokoncit tu nekonecnu fasadu a vzadu zburat jednu budu drevenu spravit altanok no terasu a vyrovnat pozemok to je vsetko vela yz toho nemame to najhorsie mame za sebou ale uz aj tak mam dost...ano pomoc je a som za to vdacna samozrejme moja mama ma yz dost rokov sem tam ale postrazi no svokra ma na salame ona je typ babky ze nemám cas idem na nechty🤷 takze s nou sa vobec nerata.ja robim popri detoch zahradu sadim upravujem teren co sa da rucne ze aspon takto nejako prilozim ruku k dielu..presuvam veci oratam im naradie ale tak uz mam dost..mam chut dakedy vsetko hodit do kontajnera zeby sa uz nerobilo ... A mate to tiez o drzku poriadne ..ale aspon viem ze niesom sama. . niekedy to celkom na psychike pomoze ked si poviem ze viac rodin takto zije a razto skonci ...mozno o par rokov ked bude vsetko hotove si poviem ze to stalo za to kto vie🤷

fantaghiro21
16. aug 2024

Tak vidíš,máte toho viac než my.
Ja ani schody nemám obložené.len taký betón na ktorom sa zase prasi....z hľadiska zdravia nič moc ..a muž nie len že tiež začne 5 prác naraz a potom nestíha...ale ešte aj bordel robí, strašný,čo mne zabera zase po ňom riadiť,hľadať, upratovat.vysledok mizerný

Prízemie nespravene .takže nič moc....
Ale boli dlhé obdobia kedy sme riešili iné veci,a ešte my pomáhali iným,mamke čo si neváži,ujkovi čo mu odrezali nohu tak pravidelne každý deň chodilo kúriť a obskakovať.(Vedľa nás v dome býva,mužova rodina...)...ale nám nikto.ale aj to som musela ja seknut lebo u nás stojí všetko a ide na úkor nas iným sa pomáha a nám nikto....
Len ja som ta p...
Záhradu rovnako riešim asi ako ty,len kosiť neviem popri ,keď mi najmladší spí ..
Ak reve, nepočujem ho .😃😬
A to máva 20-30 min spánky ,2-3 hod hore a dookola
A moc nepokosim.Mame cez 1000m2 pozemok....
Kosim tak 2-3 hod .. (do kopca)

Spomaľte, výdychni si ,že si na tom lepšie ako iné rodiny.
Máte aspoň chalupu skoro prerobenu.
Niekto ani to ...

zmrzlinka2021
16. aug 2024

@fantaghiro21 prosím ťa, čo vás núti takto prežívať?

fantaghiro21
16. aug 2024

@zmrzlinka2021 čo je to prežívanie podľa teba?
Stále mám iného viac,ako iné rodiny a za to som vďačná.Vzdy lepšie,ako byť zavretá na byte a nemoct si ani prdnúť.
A to sa týka autistov hlavne....
To,že mi nikto nepomáha,či mám autistické dieťa, neovplyvnim.zial,ale to by bolo náročné vždy

lucka_ke
16. aug 2024

dajte si aspoň do jari úplnú pauzu od prerábania, všetko počká neboj sa, zregenerujte sily a budúci rok to dokončíte, peknú dovolenku želám

zlatican
16. aug 2024

No tak keď nevládzeš, prečo to robíš. Jednoducho si sadni a oddychuj, naber sily. Keď budeš dostatočne oddychnutá, opäť niečo porobíš. Vôbec nemusí byť všetko okolo teba dokonalé. Odporúčam ti pozrieť si na You Tube Break The Rules so zuzanou smatanovou.

oli18
16. aug 2024

Nemysli, ze by to bolo lepsie, ak by robili robosi. Tvoj muz, ani ty by ste spokojni neboli. Hlavne , ak muz tomu rozumie. Lebo tito robosi vyuceni velakrat nie su. Este mozno elektrikari, plynari, ale murari su uz davno v zahranici. Tu robia v stavebnicte len sikovni kutilovia, ktori sa neuplatnili vo svojom odbore. Potom je Modra strecha plna staznosti. Chod tam pozriet, precitaj par diskusii a budes rada, ze to robi rodina. Velmi som ti neporadila 🤷

zmrzlinka2021
16. aug 2024

@fantaghiro21 taká služba mamone. Život rýchlo ide a aspoň pre mňa ten čas má vysokú cenu. Čas s rodinou, priateľmi, oddych... Cestovanie

zmrzlinka2021
16. aug 2024

@fantaghiro21 prosím len nechap má zle, možno len mne to znie tak hrozivo a pre teba je to ok

autor
16. aug 2024

@oli18 vy by ste si rozumeli s mojim muzom 😀😀😀hned by ste mi nalozili 😀😀ale nie smejem sa ..no ved prave zeon tomu rozumie oni by sa s tym tam nepiplali jak muz a mal by este vacsie nervy 🤦😀

autor
16. aug 2024

@zlatican no tak ako preco to robim lebo ked pride otec a svojor je mi blbe neopytat saci si daju kavu ked pytaju vodu alebo pivo zeby som nemala .a o deti sa starat musim..im tazko poviem ze nevladzem ich to asi velmi nezaujima hlavne mladsiemu to nevysvetlim..starsi je v pohode on mi vela krat povie mami preboha ty este vladzes?alebo ty vobec si spala?🤷🙂aj pomoze

autor
16. aug 2024

@lucka_ke presne ano uz sa tesim na zimu normalne aj ked ju nemam rada uz ju zacinam mat..vtedy ani na zakazky sa nechodi ani vonku sa nerobi mame cas na seba a je cas viac aj na deti ...

fantaghiro21
16. aug 2024

@zmrzlinka2021 pre niekoho je život vykorisťovat rodinu, nárokovať si nejaký majetok ..... cestovanie nie je mamona ?
Nikto však nevraví,že nepraktizuje život z rodinou,dovolenky , výlety,zoo, turistika, cvičenie,latino párty,ja školaa,prax, skúšky, práca
V podstate ak nemáš niekoho na bankovky,tak či tak všetko smeruje k zabezpečeniu sa, vytvoriť si bývanie
Ale tak možno je to fakt prijatelnejsie žiť v podnájme, cestovať a stihnúť aj vykorisťovat iných....
Pre mňa nie 🙃
To že má niektoré iné predstavy,je normálne