Ahojte. Na zaciatok hned napisem, som mamou 2 malych deti (skolkarka a batola), s muzom v malickom podnikame, byvame sami bez rodiny pomerne daleko.
Uz dlhsie obdobie ma chytaju stavy, ze mi je uzko, nic ma nebavi, som unavena, nevidim zmysel..... jednoducho nie su ziadne male ciele, na ktore sa tesim (predtym som sa radovala aj z toho, ze zajtra vyperiem oblecenie a pekne si ho poukladam alebo s malou upecieme kolac). Teraz naozaj neviem.... netesim sa na vylet za rodinou, prace je vela, uvedomujem si, ze je to v dnesnej dobe stastie, lebo sa inak neda, ale kvoli zdrazovaniu napr.tento mesiac ideme na hranu. Stale nieco kupujeme do firmy, do domu... mam dojem, ze nech idem na nechty, vlasy, wellness....stale budeme mysliet na pracu, neviem vypnut ani ja, ani muz. Pracu milujeme, ale je s nami 24/7. Je to pocit vyhorenia? Depka? Alebo....zazil to niekto?? Prosim, nepoucajte ma, ze si mam vazit aj malickosti, vsetko viem a som za to vdacna, ale akosi v zivote nevidim "zmysel"...
@loyda
Premyslala som nad tym.
Ak sa mozem spytat, z coho mas denne radost ty?
Prečo myslíte na prácu celý deň? Dajte si čas kedy sa venujete len rodine aj keby "traktory padali".
Ja si myslím, že obdobie ktorým si teraz prechádzaš, je normálne..podľa mňa také "stavy" z času na čas zažije každá druhá mamička na materskej..ja som mala podobné obdobie pri druhom dieťatku, asi som už dlho doma😅🙉občas úzkostné stavy, plačlivosť, únava, niekedy nechuť z toho stereotypu, ale inak sa dokážem tešiť z maličkostí, som veľmi vďačná za všetko čo mám 🙏🙂a teda nemyslím si, že je to depka, ja napríklad viem, že život milujem a som vďačná za každé nové ráno, ale niekedy preváži tá únava, vyčerpanie všetko to pekné...skús si nasadiť magnezko, ale ber ho dlhodobo a pravidelne a pi medovkový čaj..ak by tvoje stavy pretrvávali veľmi dlhodobo, tak skús odbornú pomoc..🍀
Ja som premyslala a ja osobne si myslim, ze by si mala mat cas, kedy sa venujes praci a potom rodine, lebo mi to pride, ze vsetko stale riesis… ak mate batola si na materskej a tym padom stale to iste prostredie, mozno vase podnikanie nie je pre teba to najvhodnejsie a mala by si sa stretavat s ludmi, mna osobne materska nenaplnala, milujem svoje dieta ale uvedomila som si, ze mi chybal cas len pre seba a mozno motivacna literatura, najst v sebe, ze co si kedysi chcela a co chces a co by ta spravilo stastnou a mozno na to prides 😉 drzim palce 🍀
A vies si predstavit aspon nieco, co by ta potesilo? Hocico, nemusi to byt ani malickost, nic materialne, ani realisticke. Proste nieco co ti pride na um, ze ano toto by mi urobilo dobre. Skus najst par takych veci a potom aa zamysliet nad tym, ci by sa dali zrealizovat, aspon ciastocne. Ak su to veci nerealizovatelne, tak to bude aspon nejaka odpoved na to, v com je pes zakipany. V takom pripade a aj v pripade, ze by ta nenapadlo vobec nic, by som to skusila dalej riesit s terapeutom.
Mám tento isty pocit. Nič ma netesi do toho toto počasie čo mi vôbec nepridáva na nálade😅
Mám pocit že už som jak telo bez duše. A to som veselá kopa ale doma som jak mumia nechápem to🤦♀️Asi mi treba ísť už do práce medzi ľudí 😅
Robim z domu a tiež je toho veľa hlavne na psychiku. Nepomohlo by ti keby si išla niekam sama? S kamoskou?
Si unavena, deti, firma, dom stale jeden kolotoc.Rob si male radosti a nauc sa meditovat autogenny trening nemysliet na nic🙂pojde to tazko, ale casom pojde.Sam zivot je zmysel...a sport aj, ked sa pojdes len sama prechdzat vecer pol hodinu
no ono vazne nie je dobre takto neustale mysliet na pracu, aj ked sa to asi lahko hovori, ale fakt to nie je ok. musis vediet vypnut, musis sa to proste naucit, inak sa totalne zdeptas a mozes ist akurat tak ku psychologovi.
autorka - ja osobne mám radosť, keď nemám žiadne bolesti v tele. skús sa na to pozrieť aj z tohto smeru. ak máte zdravie, máte naozaj všetko, hoci niekomu sa to môže zdať ako klišé 🙂
Nemozes sa starat o dve malinke deticky, z toho doslova jedno batola a robit aj biznis a mat na starosti aj domacnost.
Treba znizit naroky na zivot a proste upratat si to vo svojich prioritach.
tak si zaplať opatrovateľku občas alebo upratovačku, je toho proste na teba veľa, takto si oddýchneš a bude ti lepšie plus by som odporučila cvičenie alebo meditácie
Jednoznacne treba oddelit pracu a rodinu, ked sa to prelina, nerobis poriadne ani jedno, ani druhe a stale mas pocit, ze nieco zanedbavas.
Moze byt, ze ten stereotyp uz proste urobil svoje. Skus si najst nejaky ten priestor aj pre seba, oddelovat pracu a rodinu, nech mas aj nejaky ten priestor na oddych. Na nieco, co aj teba bude naplnat.
V čom podnikáte? V maličkom podnikáte a predsa vás to celých pohlcuje, stále niečo nakupujete, miluješ prácu a pritom ťa ničí - si v jednom kolotoči bez možnosti vypnúť od nej. Asi je to priveľa na teba - 2 malé deti a plus veľa práce. Načo je to dobré? Chceš všetko - stíhať aj deti aj podnikanie. Píšeš že máte veľa práce, a predsa idete financne na hranu... Tak stojí toľko úsilia, čo do toho vkladas/vkladate zato?? Keby ste si tolkou prácou zabezpečili aspoň finančný nadštandard - že by si si zaplatila pani do domácnosti, ktorá by ťa odbremenila od každodenných povinností okolo domácnosti a detí, tak ešte poviem, že ok, stojí to možno za to, že nevieš vypnúť a mysľou si v práci 24/7. Ale aby ste boli financne na hrane pri toľkej psychickej obete, čo do toho dávate...
tak asi jw to tym stereotypom,a oredo pracujes aj ty ked mas doma batol?Mozno by si mala uvolnit z trmoa a bolo by ti lepsie.Manzel by tu pracu sam nezvladol?
Podľa mňa máš nerovnováhu minerálov a vitamínov. Určite by som si nechala skontrolovať krv. Tiež som mala občas tieto stavy keď boli deti malé. Po doplnení vitamínu D, magnézia, B12 mi to prešlo samé od seba. Beh je ešte tiež super na takéto depky!
Zajdi za psychológom. Čo najskôr