Baby, som zlá matka keď som vyhodila syna z domu? Má 24 rokov, chodil na VS, ale nezvládol ju...ostal doma, a po pol roku mu pomohol môj brat nájsť prácu...v kancelárii na zahraničnom obchode...v práci s ním boli spokojný, ale on stále mlel že chce ísť do BA, takže keď prepúšťali, tak mu nepredĺžili zmluvu... už je to rok...odvtedy nič nerobí, celé dni leží za compom, a s prepáčením žere....pribral 20kg.. jasne som mu povedala , že ak nebude prispievať na domácnosť a pracovať tak musí odísť... včera som ho definitívne vyhodila...peniaze mu došli a on stále nič nerobí...som zúfalá....na jednej strane je to moje dieťa, ale na druhej strane, už je dospelý a musí si zariadiť život...
Nie si zlá matka, syn musí začať byť zodpovedný sám za seba, ty ho večne živiť nemôžeš. Nech sa postaví na vlastné nohy. Nech vidí o čom je život.
Keby toto dokazala kazda matka v rovnakej, ci podobnej situacii, tak by nebolo tolko nesamostatnych mladych ludi. Vydrzala si dost dlho, dalsim cakanim by sa nic nevyriesilo.
Dobre si urobila,snad sa spamata
Nie si zlá matka. Možno to že si vyhodila je to najlepšie čo si pre neho mohla urobiť
čo znamená vyhodila? vymenila si zámky na dverách? popíš
ale zrus mu aj tp ked uz si ho vyhodila
Co by bolo ak by si ho nechala doma? Pravdepodobne by sa nic nezmenilo, on by sedel za compom, vyjedal chladnicku a vytesoval sa z toho, ze nemusi nic, lebo o vsetko sa postaras. Teraz len vydrzat, zrejme pride a bude ta citovo vydierat, ze je tvojim dietatom a ty sa on musis postarat. Odolat tomu bude asi tazsie ako mu zavriet dvere 1x. Si povinna sa o dieta statat kym nieje schopne samo sa zivit, ale pokial ma 18, stredoskolske vzdelanie a ziaden hendikep nic mu nebrani najst si pracu. Otazne je, ci odolas jeho natlaku vratit sa do mamahotelu alebo "aspon" dostavat "vreckove". Ak by sa ucelovo vratil do skoly je tu moznost, ze bude sudnou cestou ziadat od rodicov vyzivne....ale to je uz len moj konstrukt ako byvalej "terenacky". Formalne u teba byva a mozes zrusit TP ako pise vyssie, potom nebude mat platne doklady.....a je na tebe ci odolas.
@lucka_ke vzala som mu kluce od bytu, zbalil si kufor a isiel...neviem kde je...nedviha mi telefon
bez peňazí s kufrom asi tak kde pôjde? ty bi si išla kam? aj na nájdenie si práce treba nejaký čas na zaplatenie bývania kauciu, podľa mňa si neurobila správne, súhlasím, že sa mal snažiť viac, ale mali ste na to ísť spolu iným spôsobom
@sense
@markaterka
@dskjhfdlkdjhl
@gazpalm
@pribinak
@jajka71 dakujem baby...je mi hrozne, ale dufam, ze ho to ozaj nakopne a zacne normalne zit..nebol taky, zmenil sa, az ked nezvladol skolu...ale musi pochopit, ze uz je dospely a zacat normalne zit
Nevyvolávaj mu. Nechaj mu priestor.
@lucka_ke nie je uplne bez penazi, este ma par stovak...cely rok zil z uspor co si nasetril ked robil, a nieco mu este ostalo
Musí sa naučiť samostatnosti, pretože by ťa len ďalej vyžieral a zvykol by si, že mama sa o všetko postará. Urobila si dobre. Musí ísť a začať si uvedomovať o čom život vlastne je 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@lucka_ke ver ze keby sa dalo, tak to takto neriesim..😧cely rok sme sa nebavili o inom, len ze si musi najst pracu, a zacat byt zodpovedny za seba...co som mu ukazala ponuk a na ziadnu nereagoval...on by tu lezal aj 20 rokov a nic nerobil...ja mam este male postihnute dieta a mam kopu starosti...
nedramatizujem, ale fakt kam by ste išli vy takto náhle? počas covidu keď je práce málo? keď ubytovanie v BA stojí koľko stojí? najskôr sa do niečoho zapletie, aby rýchlo zarobil...
Nevyhodila by som si syna, ale vychovala ho. Viesť od plienok k robote, práci, ku tomu že bez práce nie sú koláče. Viesť ho k zodpovednosti, že nič v živote nebude zadarmo. Nechcela by som od neho peniaze, keby bol doma. Chcela by som vidieť, že si šetrí. Určite tak veľký chlapec má mať v sebe nejaké základné uvedomenie sa. No keď mu nájdete prácu, dáte všetko ako na tácke, nemá prečo sa uvedomiť. Vy ste sa teraz zachovali ako cudzí prenajímateľ izby v byte, nie ako matka.
keď myslíte... ale tiež si myslím, že celkovo výchova niekde zlyhala
Takéto detičky sa nikdy nepostavia na vlastné nohy kým tu pre nich je maminka 🤷🏻♀️ dobre si urobila treba ho poslať preč.. Už to ako dopadne záleží od toho čo má chlapček v hlave hlavne mu nepomáhaj veľa šťastia 😉
Dlho si vydržala a mal práve kooopec času zariadiť si život. Neboj sa nič, on už sa vynajde. Ale ina možnosť nebola. Nie si zla matka.
@asia83 cely zivot som ho viedla k tomu aby sa vedel o seba postarat, aby mohol studovat, vedel si vazit co ma, pomahal doma......roky som s nim bola sama, cize sme si museli vsetko vybojovat aby sme slusne zili.....bol to cielavedomy, slusny chalan...nikdy nepil, nerobil hluposti, neboli s nim ziadne problemy...zmenil sa az ked ho vylucili zo skoly..neviem akk mu viac pomoct...
@asia83 asi si šetril, keď z toho žil rok.Aj ona s postihnutým dieťaťom asi nemá na ružiach ustlané a peniaze potrebuje prečo by si nepýtala peniaze?to mal bývať a stravovať sa zadarmo a míňať iba na svoje hobby a oblečenie?
Autorka neviem čo by som spravila takto sa vzťahy úplne narušili.ale, ak mal dobrú prácu a sníval o Ba, tak mal na tom pracovať a nie sedieť a čakať....ak by nemal nasetrene a ty by si tiež nemala čo by robil ako by ste žili?veľa ľudí v jeho veku podporuje rodičov blbé, ale je to tak.Snad sa uvedomí verím, že to nemusí byť s prácou ľahké, ale tak nemá záväzky môže prijať čokoľvek.Ja som makkys ja by som ho nevyhodila, ale asi už nebola iná možnosť drž sa
@aiti on nepije ani nefajci..a ano, presne to som mu povedala, ze je tu kedykolvek znova vitany, ked bude pracovat
Nie si zla matka. Klobúk dole, chcelo to pozbierať obrovsku odvadu, určite ta z toho bolí srdce. Ale vedz, ze je to to najlepšie co si mohla pre syna urobiť. Ak sa má spamätat co najrýchlejšie tak je to takto. Držím mu palce aby to zvladol a aj tebe.
Nie si zla matka....