Vyhodila som partnera z bytu, lebo znovu prišiel opitý

Dnes o 09:50

Ahojte. Mam 5m dceru a vcera som vyhodila chlapa z bytu. Zase raz prisiel ozraty. Je pravda, ze nikdy nebol abstinent ale chodil von tak 3x do mesiaca, ked som bola tehotna nechodil vobec. Neviem, co sa porodom zmenilo ale uz ked som bola v porodnici, par dni oslavoval s kamosmi. 2tyzdne sekal dobrotu ked bol s nami na otcovskej a potom sa spustil tak, ze je mi do revu. Od stefana je napity kazdy den co mal dovolenku. Miesto casu s nami ho travil s kamosmi a domov dosiel ked mala spala a ja som sa ukladala do postele tiez , potom doobeda spal, chvilu sa pohral s malou a uz ho nebolo. A tak dookola. Ked som mu povedala, ze si ma vybrat bud my alebo alkohol tak povedal, ze nech si nemyslim, ze on prestane pit ked ja si uz nedam ani pivo. on chce aby vsetko bolo ako predtym, ked sme si sli spolu posediet, zabavit sa a dosli domov kludne aj nadranom. Dieta bolo planovane, aj svadba bola planovana a nic z toho. Proste som ostala opustena s malinkou dcerkou lebo chlast. A on stale nechape, co sa mne nepaci. Ja proste neviem ako dalej. Jasne mi dal najavo, ze on neprestane lebo kazdy chlap si da. Ja proste nechapem, co sa stalo. A ja som mu jasne povedala, ze uz to trpiet nebudem. To, ze ostanem s malou sama ma vobec nedesi. Zhrozena som , do akej situacie sa narodila a je mi to tak strasne luto. Ja ani neviem, ci mam nejaku otazku. Mozno len zaujem o nejaky pohlad na to. Co robit. Co nie. Som z celeho toho stale zmatena.

crazy_cat_lady
Dnes o 09:56

ahoj, mrzi ma tvoja situacia. zrejme to je pre neho velka zmena, s ktorou sa snazi vysporiadat po svojom (cim ho samozrejme neobhajujem). pokial on nevidi problem, a chce pokracovat v takomto zivotnom style, tak nech to robi, ale bez Vas. pokial sa nemieni zmenit a priznat si problem a vyriesit ho, tak Vam bude urcite lepsie bez neho. drzim palce 🙂

katie253
Dnes o 09:57

Chcem ťa povzbudiť. Možno si urobila to najlepšie pre seba a a svoju dcéru. Možno sa to utrasie a Možno ani nie.
Drzim prsty, aby si nasla svoje šťastie. A možno s iným partnerom, ktorý bude najlepší na svete 🌷

domkakvet
Dnes o 09:58

Urobila si dobre, je cas zacat novy zivot aj s tvojou dcerkou.

melanta
Dnes o 10:00

Ja proste nechapem, co sa stalo.
Ale veď to je úplne ľahko chápateľné. Ty si čakala, že on sa zmení, keď sa narodí dieťa. A on sa nezmenil. Lebo chlapi sa nemenia alebo iba malé % sa zmení. Žili ste zábavou, ty si matka, tak žiješ dieťaťom, on žije a aj bude žiť naďalej zábavou.

Dieta bolo planovane, aj svadba bola planovana.
Nie nie, ak by bola svadba plánovaná, tak sa zoberiete. To si plánovala ty, on súhlasil, pretože chcel mať pokoj. Keby si ťa chcel naozaj vziať, tak by to urobil. Vlastne, on ťa ani neľúbi. Pretože keby áno, tak ty a dieťa ste pre neho viac ako chlast a zábava.

Zhrozena som , do akej situacie sa narodila a je mi to tak strasne luto.
Úprimne, je mi ľúto, čo zažívaš. Ale dieťa neľutuj. Ak má dobrú mamu, teba, tak mu vieš zabezpečiť úžasné detstvo aj bez otca. Čiže chlapa pošli preč, zbav sa ho, toto dieťa nepotrebuje. A časom si nájdeš niekoho, kto bude mať rád teba, aj tvoje dieťa a bude normálny. Vyrieš si teraz zverenie dieťaťa do starostlivosti a výživné. Venuj sa sebe a dcérke, môžete byť šťastné aj iba vy dve. A keď tak bude, možno príde časom aj niekto ďalší. Urob čiaru a teš sa z toho, že máš zdravú dcérku a že budete skvelé parťáčky. Držím ti palce.

veklipo
Dnes o 10:10

Ver mi, urobila si najlepsiu vec v zivote. Usetrila si si strasne trapanie.

jozef1890
Dnes o 10:12

Veľmi správne, keď má ženu a dcéru mal by si toho vážiť. A časom sa určite nájde skutočný muž ktorý vás bude ľúbiť úprimne a bude si vás vážiť. Stotožňujem sa s niektorými písateľkami že to bola najrozumnejšia vec vo vašom živote. Lebo kto vie ako by to bolo pozdejšie. Hlavu hore život ide ďalej aj bez opilca.

vanilkovazmrzka
Dnes o 10:14

Drz sa 🩵 myslim ze vzhladom na situaciu uvazujes celkom triezvo

januska12323
Dnes o 10:15

Jedinú hlúposť, ktorú si spravila je, že si nevidela čo je to za človeka ešte pred dieťaťom.

janetinka27
Dnes o 10:24

Ahoj, zrejme si uz vypocul aj nejake mudrosti od krcmovych kamaratov. Urcite ho uz poucili, ze o plienky sa stara zena.

katka13katka
Dnes o 10:25

Urcite si urobila spravne. Bude vam lepsie bez neho. Mozno sa spamata a zisti o co prisiel. Alkohol a kamarati nie su zmysel zivota. Vela sil 🙏🙂

maickamf
Dnes o 10:31

Spravny krok a plne Ta v tom podporim.
Dieta sa Ti casom podakuje. Sice je to razne rozhodnutie, ale zivot s ozranom je sebatyranie a psych.teror.
Takto Ta to chvilu bude mrziet, ale casom to prejde.
Keby Vas ma muz rad a zalezi mu na rodine, sam by skoncil s pitim a krcmami. Ak mas po ruke rodinu, co Ti pomoze, nie je o com, zacni novy zivot bez ozrana, lebo casom sa to bude stupnovat, urcite aj domace nasilie, mozno dlhy... Je milion takych pripadov.
Drzim palce

jaond19
Dnes o 10:43

Spravne si sa rozhodla. On ma tiez svoju volbu. A nedaj sa zlomit ked dojde po 2tyzdnoch s prosíkom ze sa zmení. Nezmení. Nemaju taku volu. Vzdy ich nieco/niekto stiahne. Takeho cloveka vziat spat jedine po liecení. Mam v okolí ludí, ktori na to liecenie isli a dali svojmu zivotu druhu sancu a su stastní. A poznam aj takych, ktori odtial po par dnoch usli a dalej zijú ako trosky a nicia tym najblizsiu rodinu....

ysseba
Dnes o 10:49

Dobre si urobila. Dala si mu najavo, ze to nemienis tolerovat- dala si to najavo nie len slovami, ale aj skutkami. Mas moj velky obdiv 👍 a uz je len a len na ňom ako naloži s tou informaciou, ze takto to dalej nepojde. Drzim ti palce ❤️

martul
Dnes o 10:51

Dobre si spravila, len vydrž a nedaj sa obmäkčiť, toto je ešte horšia varianta ako keď si alkoholik neuvedomuje, že pije. On si to uvedomuje a je spokojný.

belllinka
Dnes o 10:55

A ten byt je koho?

autor
Dnes o 11:13

@belllinka tak asi nie jeho ked isiel

majusik1304
Dnes o 11:24

Radšej sama s dieťaťom ako žiť s alkoholikom. Viem o čom hovorím ako dcéra alkoholika....žiť s alkoholikom je peklo. Chráň svoju dcérku od toho....držím palce.

januarova
Dnes o 11:25

Ja ti len napíšem, dobre si spravila. Bud ho to preberie a začne abstinovat a chovať sa ako otec a manžel, alebo nech sa prechlasce sam.
Ty ani dcérka si nezaslúžite žiť s opilcom...
Držím ti palce, aby si to zvládla 😊

zuzanna33
Dnes o 11:26

Záleží aj či ste v podnájme alebo máte vo vlastníctve ak nemá nič z bytom spoločne daj mu veci pred dvere a ak chce vidieť malú nech si dá podnet na súd ak má podpísané otcovstvo bude sa musieť snažiť....Ak mu nezáleží na rodine nech sa páči treba dať jasne najavo hranice inak si bude chodiť domov ako chce a piť kedykoľvek.

nominativ
Dnes o 11:31

Ako predtým to už nikdy nebude. Ak má problém s alkoholom, tak žiadne "ako predtým" sa už nedá nastaviť. Vždy tákáto snaha bude len čas, čo odpočítava výbuch bomby, raz dlhšie, raz kratšie.

Nech si to maľuje/maľujete akokoľvek, realita je tvrdšia. Jedine absolútna abstinencia, zároveň aj ty sa takému životu musíš prispôsobiť. Čo, pravdepodobne, nebude váš prípad, lebo on problém "nemá".

Tretia možnosť je, zariadiť si život bez neho. Nebude to ľahké, ale prešla som si všetkými verziami pri inej závislosti a bez neho mi je najlepšie. K tomu ale vedie tiež rôzne kľukatá a rôzne dlhá cesta, u každého inak.

larisa
Dnes o 12:06

Dobre si urobila. Lebo by bolo len a len horšie bez alkoholu by nevedel žiť. Ani žiadne hádky dieťa nezazije. Sám si vybral svoju lásku alkoholu a kŕčmovych kamaratov

alenka58
Dnes o 13:28

neľutuj to, dobre si spravila, uvidíš ako sa zachová, ale výhoda je že ho môžeš vyyhodiť kedykoľvek, hoci blbá situácia, ale pre Teba riešiteľná, držím Ti palce aby si mala silu to v čo najväčšom pokoji ustáť, v živote budeš mať ešte veľa príležitostí

zabka79
Dnes o 18:47

Ano urobila si dobre. Opilca nepotrebujes, este k tomu on nema chut nieco menit. Mysli ze na opijanie ma pravo...nech ma ale ty uz u toho byt nemusis...prebrat zodpovednost si musi sam, mozno vekom by bol aj agresivny a nasilny....fakt treba ho odstrihnut. Drzim palce