Vyhadzovanie na oči, že nemáme deti

13. apr 2022

Ahojte, dnes už som sa rozplakala. V skratke, prirodzenou cestou mať deti nemôžeme. Umelé oplodnenie nevyšlo a niekoľko krát. Pri poslednom som otehotnela, ale mala problémy a takmer som zomrela. Adopciu sme zamietli už dávno.

Ide o to, že sme sa po tom všetkom rozhodli to už neskúšať. Hlavne manželova rodina to nedokáže pochopiť. Chodia mi správy na messenger od svokry, ona to každému známemu vykecala. S niekým sa stretnem v obchode, či na ulici a je to ako rana pod pás. Bývame v malom meste a každý každého pozná. Ona sa ešte aj urazila a kričala na mňa, ako kvôli mne nemôže spávať, lebo ona sa trápi a ľudia o nás hovoria. Manžel povedal, že nech to neriešim. Vie aká je a vie, že sa s ňou nevyháda. Ale stojí pri mne. To je podstatné.

Prepáčte, ale musela som to aspoň takto dostať zo seba von...

vler
13. apr 2022

A co tak prestat zdielat vase spolocne rozhodnutia s ostatnymi-navyse, ked ste v takejto narocnej zivotnej situacii a neviete najst pochopenie. Medzitym, zablokovat svokru na messengeri.

edien
13. apr 2022

No ľudia toto budú riešiť vždy. Ja som si to tiež užila a vypočula kadečo aj od rodiny aj kolegov atď. Ja by som tých ľudí fackala jedna radosť. Ale urobili ste veru chybu že ste hovorili vôbec nejaké info. Ja som vždy všetkých odpalkovala aj vlastných rodičov aj keď to znie možno kruto no niet inej cesty. Na druhej strane mi je jasné že ste to povedali zrejme preto,že ste čakali že bude pokoj no keď sú ľudia ,,svojskí,, nepomôže nič.

zuzanka.zuzu
13. apr 2022

ona to každému vykecala a ľudia o vás hovoria? však a čo čakala? 🙈
inak je ti jasné, že NIKTO vás bežne nerieši? uštipačné podpásovky v obchode neznamenajú, že vás niekto preberá doma pri obede

77daniela77
13. apr 2022

Nech idu vsetci do riti,zite si svoj zivot ako najlepsie viete,co je koho do tychto vasich intimnych veci.Nikomu nic nevysvetluj,ignoruj to,odved rec inde......

livka_
13. apr 2022

Citlivejsiu a intimnejsiu temu pre zenu ako toto nepoznam. To co si dovolila zverejnit je tak cez ciaru ze by som nie ze ju blokla na msg ale celkovo ako tvora. ..Hodila krvavu navnadu do mora a teraz sa stazuje ze tam su zraloky. Co primarne chcela? Vyrobila vam starosti lebo neudrzi klebetne usta a tebe vynada ze sa o tom hovori.. pardon ale toto je hovado! osoba co ma psychický problém

lienka.7
13. apr 2022

Je mi to ľúto, ze sa trapis 😔 nepises kolko mas rokov ale verím, ze to nejako s mm ustojite.
Na druhej strane, neber to teraz prosim v zlom, ale ako ti tu baby píšu, tiez nechapem, prečo majú niektorí ľudia potrebu sa "delit" o svoje súkromie s inými, hoc aj členmi rodiny. Co je koho do toho, ako je to u mňa s mm? Hoc aj moju mamu. Je to nás zivot a naše rozhodnutia (mna a mm). Bodka.
Ja by som s nou prerušila vsetky kontakty. Nech sa stara o seba.

zitaje
13. apr 2022

@zuzanka.zuzu má pravdu, ľudí nezaujímaš ani ty ani tvoj manžel. Ak je niekto k tebe nepríjemný, môže to mať dva dôvody: buď si rieši nejaké svoje komplexy a preto ti chce ublížiť (a nájde si akýkoľvek motív, tento o ktorom píšeš je veľmi vhodný na ubližovanie) alebo to tak nemyslel a ty si to berieš osobne.
Musí to byť veľmi ťažká situácia, verím tomu, že ťa to trápi, ale treba to ignorovať, vymyslieť si nejakú vhodnú reakciu. Želám všetko dobré.

deti95060810
13. apr 2022

A musíš byť na messeng.? Ja by som odtiaľ odišla a vykašľala sa na svokru. Prestala by som ju aj navštevovať, alebo návštevy obmedzila na nutné minimum.
Poniektorí ľudia radi riešia cudzie problémy, najmä v malých mestách alebo dedinách. Viem o tom svoje...

miadi
13. apr 2022

Ono to okrem vas a svokry ale nikoho naozaj nezaujima ci mate deti ci nie. Nikto ta nesudi ze to je ako to je. Zial aj take sa stava. Ludom to moze byt maximalne luto .. empaticky ze vam nevyslo co ste chceli.. ale inak to nie dako zaujimava klebeta ako ze suseda spala so susedom a obaja su v akoze stastnom manzelstve. Je to len netaktnost ked sa ti o tom Niekto zmieni v obchode.. ked to svokra roztrubila ludia to beru ako znamy fakt o ktorom sa Asi chces porozpravat . Svokru kludne zablokuj na msn a nejaky cas uplne ignoruj. Neurobila si nic zle len zila svoj zivot priliz otvorene co ona zneuzila proti tebe. Asi ta nema rada a preplo jej v tuzbe po vnucati chce ta Bud dohnat k dalsiemu pokusu o umele oplodnenie aj Keby si mala umriet., alebo rozhadat s muzom aby skoncil s nejakou inou co snou deti by boli. možne..

janetinka27
14. apr 2022

netreba vsetko zdielat s rodinou.
svokru treba zarazit, nech to razne urobi tvoj muz.
keby mi niekto druhy zacal komentovat moju plodnnost v obchode, tiez by som ho zastavila. co si nejake chuduatko,aby si do teba dovolovali? neboj sa ozvat.

janage
14. apr 2022

Takto. Ja ta chápem. Nezažila som síce osobne, ale dosť z blízka. Preto ja sa napr. nikdy nepýtam a kedy už budete mať?
A veru nie je pravda, že ľudí nezaujimate. Hlavne v menších spoločenstvách ako dedina ľudia radi klebetia a rozoberajú druhých. To nie je veľké mesto, kde si každý žije svojim anonymným životom.
Svokre nech manžel rázne vysvetlí, že možno to myslela dobre, ale je vám to výsostne nepríjemné a nezasielať s ňou nič, aj keď to bude pre neho ako syna ťažké.
Ak je veriaca tak odpísať, že to je vôľa Božia a nech sa s tým vyrovná, že nebude babka.
A v konečnom dôsledku ta chcem povzbudiť, že dá sa prežiť aj pekný život bez detí ak vám prosto nie sú dopriate. Je to ťažké ale dá sa.

janage
14. apr 2022

*nezdielat

miadi
14. apr 2022

@janage tak kazdy mà Asi na to nazor podla seba. Lebo totalne nesuhlasim ze to nie je pravda., Podla mna aj na naj zaprdenejsej dedine to uz nikoho nezaujima dlhsie ako 5sekund ze “ Janka Kovacova” nemoze mat deti. ..Mozno stare babky o 5sekund dlhsie. To je len holy fakt nema to ziadny dej. Dramu, a nie je ine storocie , zeby bola zena len na rodenie deti. V dnesnej dobe tv internet medii si ludia zaplaveni stovkami info zo sveta a domova. Epidemie vojny utecenci celebrity ekonomika atd a ludia maju aj svoje vlastne problemy. Pre cudzich je to len povrchna info ktora sa ich bolestne netyka ako autorky. Ona sa stym musi vyrovnat a zit.stastny zivot.. Druhi nie. A svokra sa stym musi naucit zit..

jana_eyre_2
14. apr 2022

A keď stretneš niekoho známeho v obchode akože to s tebou rieši, či len ti vadí že to vedia? Svokru odstran z konverzácie, zablokuj keď ti vypisuje sprostosti.. ostatných nerieš, to naozaj nikto reálne nerieši či máte alebo nemáte deti, každý má svojich problémov dosť...

ak sú známi normálni ľudia, tak sa aspoň prestanú vypytovať kedy budete "kocikovat" normálnym totiz takou informáciou zapne že to je asi bolestivá téma (hoci mne príde drzé sa to pýtať kohokoľvek, zásadne to nerobím).. a nenormálnym čo budú niečo riešiť ostro povedz že to nie je ich vec..

mabenn
14. apr 2022

Tato starsia generacia, cest vynimkam, zostala vo faze detstva a nedorastla do ziadnej ani mudrosti, ani empatie, ani vnimavosti, neviem, ci to bolo spolocenskym zriadenim a moznostami, ale je to pomerne casty jav. Zena, co ma byt oporou, toto urobi...v prvom rade sa jej vykasli na hlavu, aj na vsetkych ostatnych, co s tym maju prd spolocne a prd o tom vedia, v druhom rade, by mal tvoj chlap byt na tvojej strane ci je jeho maminka psychicky v poriadku alebo nie...nenapisala si podrobnosti, ale osud ma zvlastne cesty obcas, nie je malo pripadov, kedy beznadejna neplodnost vyustila v mnohodetnost (napr aj s inym partnerom)

slovakboy
14. apr 2022

Sú dva spôsoby ako si pomôcť vyrovnať sa s trápením. Nepovedať nič nikomu a dusiť to v sebe. Alebo to vykecať a rozptýliť svoje trápenie aj na iných. Ľudia si budú kecat tak či tak. Je to ich interpretácia reality. Z vás neubudne. Adela Banášova o sebe povie skoro všetko pred celým národom. A čo. Každý rad rozpráva o iných aby sa mu jeho problémy videli ľahšie. Vy buďte hrdi na seba. Adopciu by som zvažoval. Je to ale vaša vec.

simona92101
14. apr 2022

Ja by som si zavolala svokru na navstevu,a spolu s manzelom jej slusne vysvetlila,ze to co urobila bola rana pod pas,ze je to pre vas citliva tema a jej sa absolutne netyka!a ked bude v tom pokracovat a vyvijat psych.natlak a teror,tak ju odstrihnete!
Nechapem,ako si toto mohla dovolit,co ma byt z coho ona taka rozhodena ze nemoze spavat? Nema byt klebetna a roznasat vase sukromie po dedine! Ty si skoro zomrela a ona bude este kricat..uff neskutocne

edien
14. apr 2022

@miadi no tak to by si sa čudovala ako to nikoho ,,nezaujíma,,..bývam vo veľkom meste, iba pár rokov dozadu sme sa presťahovali do domu. V paneláku kde sme byvali sa má na to kedy bude dieťa pýtala jedna milá pani suseda nonstop,v robote som počúvala celých cca 5rokov kecy typu- tvoj muž strieľa slepými, ja ti dieťa urobím, alebo požičiam ti môjho muža keď mne urobil tri deti, potom ďalší kolega zahviezdil že nemáme deti preto lebo sa dosť nelubime🤦v rámci rodiny cy krát táto otázka a pomaly že nie si zdvihnutým prstom - už máš čas, musíte sa poponáhľať, načo čakáte, už vám chýba len to dieťa, načo dom keď ste dvaja..Korunu nasadil môj otec keď zad*bal viackrát bude len tak pred nami (ja,mama,brat) alebo rovno na rodinnej oslave že si musí vnúča urobiť sám. Pred mojím mužom by si to nedovolil povedať. No a naposledy mi zahviezdil že veď adoptujete 🤦podotýkam,že ja som nikdy nikomu ani najbližšej rodine nehovorila nič o deťoch ani zdravotnom stave nás dvoch. O svadbe som toho tiež napocuvala...V robote tí ľudia su jednoduchší,ale aj tak to naštve..no od rodiny to je top👆

babalenka
14. apr 2022

Ak bývate v jednom meste tak by som sa odsťahovala trochu ďalej od svokry.A to že ona nemôže spavat je jej problém.No a čo sa týka vás no sú aj taký ľudia čo nemôžu mať bábo nie si jediná ani posledná.Tiez máme v rodine sesternice či nemajú žiadne bábo ani mať nebude uz

stanulienkat
14. apr 2022

Kup si tricko s citatom: Keby sa kazdy staral sam o seba, o kazdeho by bolo dobre postarane.🙂
Alebo ked sa ta niekto opyta kedy budes mat dieta, odpovedz protiotazkou: A vy?

janage
14. apr 2022

@miadi to nie je podľa seba, ale podla svojich skúseností. Ja som ešte ako malé dieťa zažila aj dobu babiek vysedavajucich na priedomi a také do nitky hodnotenie každého kto pred nimi prešiel 😁 Plus preto aj na dedinách sa drží to typické A čo povedia ľudia.

nuci616
14. apr 2022

Také veci si teda treba nechať pre seba, je to citlivá a súkromná téma a hlavne už aj keď o tom svokra vie, má držať jazyk za zubami.

ivik4
14. apr 2022

Nechapem ze svokre hovorite ze ste sa prestali snazit a podobne

7lenka11
14. apr 2022

my s mužom zatiaľ nemáme deti, moja svokra samozrejme do nás stále dobiedza.. pomaly hneď po svadbe kupovala výbavičku, aby bolo všetko nachystané.. od svadby ubehli 4 roky a stále nič... občas si tiež neodpustí pripomienky, že kedy bude bábätko, že chce byť babička, že všetci naokolo majú deti atď.. teraz sme tesne pred IVF, no nikomu sme nič nepovedali, z celého nášho okolia vie o tom iba jedna moja kamoška..
dávaj si pozor, ako a komu dávkuješ informácie, niektoré veci sú naozaj citlivé a možno by mali ostať len medzi vami ako manželmi.. a druhá vec - svokru treba upratať.. slušne jej povedať, že máte svoj život, svoje priority a ju do toho nič nie je, či máte deti alebo ako žijete.. môj muž napomenie svoju mamu hneď, ako otvorí túto tému a ona potom veľmi dobre vie, že sa v tom viac nemá hrabať

autor
14. apr 2022

Baby, my sme sa rozhodli už dávno. Nikto o tom nevedel. Len svokra neustále dobiedzala, už to bolo ozaj na odstrel, tak jej to muž tak odvrkol no a odvtedy je to tak.

lavinis
14. apr 2022

Manzel nech si spravi poriadky v rodine

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dejna_
15. apr 2022

Svokrw by sa mala hanbiť ..situácia je pre vás už tak veci náročná 😪 a nie ešte počúvať výčitky ktoré nedokážeš ovplyvniť ..
.
Pre vás dobu na ponaučenie že naozaj tieto veci nepatria do uší ani veci.blizkej rodine ...
Ja mám za sebou dva potraty nikto o Tom nevie z rodiny len moja sestra ...ani svokra ani mamina a to som bola aj v nemocnici jeden deň ... jednoducho je lepšie keď niektoré veci zostanú len medzi partnermi...
A len tak medzi nami aj našli lekári v čom je problém ..koľko ivf ste absolvovali