Viete ako sa hovorí, že žena si hľadá muža podľa vzoru svojho otca a zase naopak muži, hľadajú ženy podľa svojej mamky. Jednoducho taká psychologická záležitosť. Tak ja som si vždy hovorila že niečo na tom bude, lebo môj tatko napríklad dosť pil a ja si absolútne neviem predstaviť byť s mužom, čo nepije alkohol. Nehovorím že som vydatá za ožrana, ale proste sú mi taký muži čo prídu do krčmy a dajú si čaj, divný. Nemôžem za to. Moja kamarátka to má podobné. Ona napríklad v živote nevidela svojho otca jesť ovocie. Žeby len tak prišiel do kuchyne na jablko. A takého má aj muža. Žeby si dal len tak ovocie je nemysliteľné.
No ale teraz, po desiatich rokoch vzťahu to už vidím úplne jasne. Môj muž je celý môj otec! 🙀 Úplne ho v ňom vidím čoraz viacej. To ako sa na mňa občas pozrie pomedzi dvere, to ako chrápe, dokonca majú rovnaké pivné brucho! 😭😭 Pomoc! Ja vlastne nepotrebujem radu, len som sa chcela zdôveriť 😂 Stalo sa to aj vám niektorej?
@svokrinjazykmonika nie nestalo môj muž je opak môjho otca, otec bol ak je veľmi prudký, výbušný, aj veci robí tak aby boli rýchlo urobené a nehľadí na to ci sú urobené dobre a ci to vydrží, nehľadí na to co koľko stojí. Môj muž je pravý opak keď už vybuchne tak to už naozaj musí niekto riadne prestrelit, veci robí tak aby vydržali aj keď to trvá dlhšie, keď niečo kupujetak najskôr pozrie kde to koľko stojí pripadne pozrie alternatívy. Keď niečo nevie6tak to na rovinu prizná
Paneboze, nie !😁🙊 ale sú rovnaké znamenie a obaja majú jednu spoločnú povahovučrtu, ktorá ma vytáča do nepríčetnosti 😳
nie, moj manzel nastastie je vsetko len nie moj otec
Ani zďaleka 🤦♀️Ale že vôbec s anepriblizjje k mojmu otcovi😃🤷♀️
@autorka áno.. príde mi riadne divné, že by si nebola s chlapom, ktorý nepije. 😀 To, čo popisuješ ty by som vlastne vôbec nenazvala nejakou psychológiou alebo tým, že si si povedome našla chlapa podobného tvojmu otcovi. To, čo popisuješ ty je skôr vysoká tolerácia zlozvykov, čo prerástlo do toho, že si bez toho moc nevieš predstaviť svoj život. Môj otec bol alkoholik a ja by som nedokázala byť s chlapom, ktorý pije. Môj otec si miesto ovocia kupoval borovičku s pivom a mne by aj tak vadil chlap, ktorý neje ovocie, pretože nedbá na zdravie.
A ja si zase neviem predstaviť, aby ma na človeku priťahovali jeho zlozvyky a človek, ktorý ich nemá by mi prišiel divný... to je naozaj divná úvaha. 😆 Rovnako chlapi, ktorí vysedávajú v krčmách sa mi hnusia a môj otec bol krčmový štamgast. Poznám mnoho, mnoho rodičov, ktorí sú tak skvelí, že by ich deti túžili nájsť partnera s rovnakými hodnotami ako majú oni. Inak je naozaj pravda, že povedome často hľadáme vlastnosti a hodnoty podobné rodičom ale sorry nebyť s chlapom, ktorý nepije a hovoriť, že to kvôli otcovi.... to naozaj nemá nič s povedomím. 😀😆😆
Jooj baby len aby ste to nezacali vidiet az o par rokov tak ako aj ja. 😕😕
@svokrinjazykmonika 🤣 moj je uplny opak mojho otca,povahovo aj vyzorovo. Takze mozem kludne spavat
@bbebe presne tak o tom vravím, ja som tiež nevidela žiadne podobnosti, nikdy by ma to ani nenapadlo. A zrazu bum! Je to tam... 🙃🔫
@svokrinjazykmonika možno si na ňom všímaš len to, čo má spoločné s tvojim otcom a neberieš do úvahy rozdielne veci. Môj muž má s mojím otcom máločo spoločné. Určité veci tam ale sú, napríklad obidvaja sú chudí a ani jeden nemá plešinu. Ale to som predsa pred 20 rokmi, keď som spoznala môjho muža, nemohla tušiť, že sa takto vyfarbí 😂. (Svokor je plešatý a bruchatý 🤷🤷🤷)
@svokrinjazykmonika v par veciach su podobny napriklad ze sa rozumejú do aut obaja maju Octaviu ale oco chce sp5 Mercedes tak aj priatel už chce, potom obaja vedia robotu okolo murarčiny. Ale inak su rozdielny moj otec je viac spoločensky neobsedi doma, priatel je skor doma sed. Plus obaja strašne malo popijú. Moj priatel vlastne ani nepije lebo jeho otec chlasce ako dúha.
@svokrinjazykmonika preboha nie, môj otec je alkac a môj chlap je absolútny opak oboch mojich rodičov vďaka bohu
Smutne
Namyslas si podobnosti. Ide o úplne bežné veci a takymto stylom by boli podobnych muzov az az. Su to bežné veci... Ze dat si v krčme čaj 😂 pomoooc. Ze chrápe a ma pivny pupok (no z toho caju asi nie).
@svokrinjazykmonika stalo,ale môj otec bol super. Jedinú zlú vlastnosť,čo obaja majú je tvrdohlavosť,hoci v istých prípadoch je to pozitívum😉
@svokrinjazykmonika myslim ze to zeny robia podvedome, stastie je ked je otec ozaj dobry, nepije, nefajci atd ale nie vzdy je to pravidlo, obcas si zeny a muzi najdu uplny opak🙂 . A k tomu alkoholizmu no poznam dve osoby co takych mali tatkov aj muzov, je to hrozne.
Po 17 rokoch môžem povedať, že môj chlap vôbec nie je ako môj otec, sú tam veľké rozdiely. Vlasy ,postava,brucho, alko a nealko, manuálne zručnosti, praktickosť. Zhodujú sa iba v tom že obaja majú radi sladkosti, a ❤️na mieste.
To že ti príde chlap čudný že si krčme objedná čaj, je tvoja obmedzenosť, my sme partia, fakt veľa ľudí, a všetci si objednávajú čaj,Kofolu, kávu.
Neviem, tiež som v živote nevidela otca jest ovocie a muž ho jedáva. Aj mnoho iných vecí,na ktoré si ani nespomeniem.
Skôr to je tak, ze si všimneš práve tie vlastnosti, ktoré skutočne môžu mať rovnaké (a xy iných ludi tirz) a na to sa sustredis.
A odlišné už potom ti uniknú, alebo ich nevnimas
Môj partner ie úplný opak, a do tej krčmy ani len nechodi
Moj muz niekedy vybera z kosa veci a hovori, ze preco som to a to vyhodila, ze to je este dobre 🤣 a nechce, aby som pouzivala domacu chemiu. Tak vtedy mi pripomenie mojho tatka 😄😄 svokra ma zas teoriu, ze muz si vybera zenu, co vyzorom pripomina jeho matku. Ale to by tu zas polka konika vyvratila...
@svokrinjazykmonika môj manžel je tiez ako môj otec. Starostlivý, pracovitý, milujúci......
Fuuha,že chlap čo pije je vlastne o.k. To jak moja bývalá svokra,že chlap čo nepije nie je normálny. Môj otec vzivote nevypil kvapku a bol podľa nej magor.🤷 Nuž,čo komu vyhovuje,to si hľadá.
keďže môj otec bol skvelý a naši mali krásne manželstvo, isteže som podvedome hľadala niečo podobné - nie výzor, ale tú podstatu, chválabohu sa zadarilo
@danica2711 presne aj ja, len ci aj muž si hľadal podľa svojej mamy, lebo ak áno, tak to je pruser 🙂 svokre by som sa nerada podobala🙂
Môj otec bol alkoholik a ja som kvôli tomu hľadala úplne presný opak a aj našla.