Výčitky z dovolenky

5. aug 2024

Ahojte, mali ste niekedy vycitky z toho, ze idete s rodinou v lete na dovolenku, predlzeny vikend, prip.nejake vylety, uzivali ste si leto s detmi, vymyslali im program a ostatni z rodiny nejdu nikam?
Ja mam z toho normalne vycitky, alebo skor sa citim kvoli tomu zle. Aj ked rozumovo si to uvedomujem, ze sme s manzelom v inej situacii ako su svagrovci z oboch stran /deti uz mame skolopovinne, takze obaja pracujeme, zatial co 2rodiny pracuju iba muzi, zeny su na rodicovskej a 1rodina aktualne nepracuje nikto, prijem iba rodicak a podpora/. Obaja s manzelom mame narocnu pracu, aspon v lete chceme ten volny cas vyuzit s detmi, oddychnut si, logicky rozumiem, ze nemam dovod citit sa kvoli tomu zle, no aj tak to je. Dovolenku,vylety si platime aj vyberame sami, nikto nas financne nedotuje. Napriek tomu, ked medzi recou spomenieme, ze niekam ideme, citim tie pohlady a sem tam je k tomu aj komentar /hlavne zo strany rodicov, ci nevydrzime uz doma/. Nepovedat to sa neda, lebo aj moji aj muzovi rodicia sa pytaju, ake mame plany na tyzden, a klamat im nebudeme. Ak je vylet atraktivny aj pre deti, tiez to same spomenu, su ciste duse, myslia si, ze sa budu ostatni tesit s nimi.

eeffka
5. aug 2024

Absolutne neriesim druhych, boli casy ked sme sli na dovolenku na 3dni do stanu a ini na 2t do turecka. Po poznamke svokrovcov ( moja mama by toto v zivote nepovedala) by som sa ich opytala ci ich moja dovolenka nieco stala, ked maju poznamky.

sense
5. aug 2024

Nie a prečo by som mala mať výčitky , sama som si zarobila a je jedno na čo peniaze miniem. A takisto pracujem mám nárok na oddych....

mamina7070
5. aug 2024

neries inych mozno urobte aj lowcost aktivity s detmi u starych rodicov napr opekanie tura spanie v stane

dusankomoj
5. aug 2024

Pokiaľ si na tú dovolenku nenakradla,ale zarobila,tak ťa ostatný nemusia trápiť. Podrastú im deti, budú zarábať a môžu ísť aj oni.

viestta
5. aug 2024

Nemam mat preco vycitky. Kazdy nech si zariadi ako chce, moze. Deti su detmi iba raz tak nech to detsvo maju najlapsie ake im mozes poskytnut. Stari rodicia nech sedia doma a cakaju kym im poslete fotky. Svagrovci tiez mozu chodit.

dskjhfdlkdjhl
5. aug 2024

Nevidim jediny dovod na vycitky, ved idete za svoje, nie za ich peniaze.

anjelicek26
5. aug 2024

Roky rokuce vstávam o piatej ráno, varenie na ten den, o pol siedmej odomykam našu budovu, pracujem full tíme narocnu pracu, po práci vozím styri deti na kruzky, učím sa s nimi a večer ma čaká domácnosť.. nie, nikdy by ma nenapadlo riešiť,že si tu dovolenku nezasluzim.

dismonika
5. aug 2024

Komu dopriať, keď nie vlastným deťom? Nemáš mať prečo výčitky. Ani my sme nikam nechodili, kým som bola na rodičáku a v živote by mi nenapadlo niekomu závidieť, alebo zazerať. Dnes je všade plno závisti... ber to tak. Veď keď deti švagrovcom podrastú, tak môžu chodiť aj oni... ale rodičov nechápem, prečo by ste mali sedieť doma? Užívajte 😉

autor
5. aug 2024

Aby som upresnila, stari rodicia z oboch stran na dovolenky chodia, jedna strana na tyzden k moru, druha na par dni po slovensku. My chodime aj na lowcost vylety, napr do vedlajsieho mesta do parku alebo tura na blizky hrad alebo blizke jazero a tam si opekame, nase aktivity v lete nie su len o ubytovani na inom mieste, take mame 1max2 za leto. Ale kazdy tyzden sa snazime dat detom nejaky zazitok, nech nesedime len tak doma, jasne, ze ked ideme napr.k moru alebo na liptov, oravu, tak je tych zazitkov viac, ale ide o nas cas, nase peniaze, nase rozhodnutia.

lindous
5. aug 2024

Nikdy som nemala z dovolenky takéto pocity, ale nikto ich nikdy vo mne “nevyvolával” blbými poznámkami… odpovedala by som asi tak, že už by sa nepýtali 😉

solange7
5. aug 2024

Ved svagrovci ked im odrastu deti tiez budu chodit na vylety. Snad sa nebudes citit blbo, ze ty ides a oni aktualne nejdu. A rodicia nech sa nestaraju kam chodite a nechodite. No nie nevydrzim doma, chcem ist na vylet a pojdem aj na 5 vyletov.

jajanka31
5. aug 2024

A preco by ste mali vydrzat doma? Ja by som sa normalne spytala s takym istym tonom v hlase. Nechapem to zmyslanie ved vy ste samostatna jednotka.

mironka
5. aug 2024

Tak o tých pohľadoch Ti niečo poviem. Bola som na rodičovskej celých 8 rokov, počas ktorej sa mi narodili 4 deti. Zarábal len manžel, aj sme dom pomaly prerábali a ani mi nenapadlo z rôznych dôvodov snívať o dovolenke. Ešte som aj muža odhovárala, lebo deti, lebo peniaze,lebo načo netreba. Pred dvoma rokmi som nastúpila do práce a odvtedy sme každý rok na dovolenke pri mori (Grécko, Cyprus,Turecko). Chodievame ôsmi. My s mužom, naše 4 deti a starkí dvaja. Lebo prišiel ten čas a aj možnosti. Už sa nás len v dedine pýtajú kam ideme tento rok a či zase všetci....tak som si istá, že tiež si prerátajú, koľko nás to mohlo stáť....a aj sa ma priamo pýtajú,koľko nás to stojí...ja by som sa toto nikdy neopýtala, nakoľko je to irelevantné pre ľudí, ktorí na dovolenky v takej kombinácii ako my nechodia....a nie, nemám výčitky....pred nikým... Každý robí,ako chce a môže... či mám sa cítiť blbo, že môžem ísť raz v roku so 4 deťmi niekam? A áno, keď som bola vtedy tehotná so 4.dietatom,aj mi povedali, že to aj živiť treba...nechcem sa vystatovať...ja doprajem každému, aj iným...

mironka
5. aug 2024

@mironka ale lyžovať nechodime

autor
5. aug 2024

@anjelicek26 nejde o to,ze si ju nezasluzim, to po celom roku nenapadne ani mne...ale o ten 'zly pocit' alebo ako to nazvat, ze my ideme, a svagrovci napr idu len na blizky hrad, ze sa voci nim citim blbo. Muz vravi, nech to neriesim, ze nech si sedia doma, ak chcu.
@dismonika rodicom nevadi, ze ideme, skor im vadi ta frekvencia, ze kazdy tyzden nieco vymyslame, ze neobsedime doma..ale my sedime doma vacsinu sk.roka,lebo deti maju povinnosti,kruzky

dismonika
5. aug 2024

rozumiem, veď práve, celý rok makáte, aj deti v škole, tak oddych je zaslúžený 😉... aj keď každý týždeň, veď čo je na tom... ste proste aktívne typy

autor
5. aug 2024

@mironka presne, tie komentare o peniazoch k tomu su aj u nas v okoli...v rodine nastastie este nezacali, a dufam,ze ani nezacnu, ale napr v susedstve, praci tiez vratime sa odniekial a hned kolko vas to vyslo a ake boli ceny a minuli ste vela...ja toto nikdy nepochopim, nikdy som sa druhych nepytala na ceny dovoleniek, ani v rodine, nie to este cudzich

tom_i
5. aug 2024

Moja sestra chodí skoro každý týždeň s deťmi a manželom na výlety, plus 2x do roka dovolenka. Nikto to nerieši. Ži ako uznáte za vhodné.

muchotrafka298
5. aug 2024

Neviem preco by si sa mala citit hlupo. Na dovolenku si si zarobila a to ze oni neidu, nie je tvoj problem ani tvoja vec. Absolutne by som sa nad tymto nezamyslala.

iwesska
5. aug 2024

Preco by som mala mat vycitky,ze idem na dovolenku,kt.si sama zaplatim???

nikoleta999
5. aug 2024

My chodíme s manželom 3x ročne k moru a moja sestra ani raz ... Ja to neriešim vôbec

zuzitko74
5. aug 2024

Vieš čo, ja osobne by som mala oveľa horšie výčitky, ak by som kvôli
takýmto myšlienkam sedela doma, nechodila nikam a oberala svoje deti o pekné prázdninové zážitky.

simona20201309
5. aug 2024

To nemyslíš vážne 🙄
Tak ak máš výčitky vezmi na tie výlety aj deti 🙏(bratrancov a sesternice)

kikulienkadd
5. aug 2024

Ahoj,nemaj výčitky! Veď možno ani nie je problém vo financiách, ale môže to byť nechuť, lenivosť niekam ísť. Nerieš to (ani v sebe).

dominikamacakova
5. aug 2024

A ako vieš, že ti vôbec závidia? Čo keď ťa majú úplne u riti? Napríklad ja tiež nechodím s deťmi na drahé dovolenky ani na výlety a ostatným absolútne nezávidím.

simona20201309
5. aug 2024

Ako vziať do ruksaka vody, možno pár spekaciek, nejakú deku a ísť do lesa, na lúku, na piknik, k jazeru, na bicykle ..... na to nepotrebuješ ani pracovať. Toto sú veci, ktoré sú zadarmo. Rodic nemusí platiť 4dnovy pobyt niekde v horách, aby vzal svoje deti na výlet.
To ze sú neschopní tvoriť svojim deťom zážitky a spomienky je len a len ich problém. Tiež mám v rodine rodičov, čo len sedia doma na ritiach, decka hrajú hry a komentujú každý náš výlet ci dovolenku. Keď ich nevytiahneme my, nevideli by viac ako začiatok a koniec ich obce. Nehovoriac o tom, že majú 20 a 30 minút autom k vyhladavanym turistickým a dovolenkovym miestam a že žijú pod Tatrami. Milión možnosti, vysoké platy, luxusné autá.... ale sú jedným slovom neschopní. Nechopni zorganizovat, vymyslieť, zrealizovať.
Každý má možnosť urobiť si výlet! Nie je to o peniazoch!

dzejny656
5. aug 2024

Nie, ja osobne som nikdy nemala také výčitky. Ale nemáme ani takých známych, ktorí by si to nemohli dovoliť tiež. Keď niekto z nášho okolia nechodí je to skôr preto že sa mu nechce a je radšej doma.

autor
5. aug 2024

@simona20201309 fuha, no na to si asi netrufnem, dokopy je to 7deti, s nasimi 9. Ale tak, dalo by sa aj samostatne, na jednodnovy vylet, ale ten chcem zasa prisposobit hlavne mojim detom. A uplne suhlasim s tvojim druhym prispevkom, polovica letnych vyletov u nas je presne takychto,ze dokopy stoja mozno 10€, ale zaxitok mame vsetci z toho

autor
5. aug 2024

Dakujem za povzbudenie dievcata, asi je to fakt len o mne a mojom nastaveni, necitit sa voci nim blbo. Len ako to zmenit?

lakebabe
5. aug 2024

Ja sa takýchto sprostych poznámok tiež napocuvam viac než dosť od svokrovcov a z tej strany. Mame s mužom 40 rokov, žiadne deti, hypotéky splatene, cely život makáme ako blázni a sme šťastní, že si môžeme konečne užiť cestovanie, výlety.... Svokra si pri každej dovolenke neodpustí poznámku, či nemôžeme sedieť doma, len preto , že jej dcéra je po MD neschopná ísť aj na lacnú dovolenku alebo vylet. Krsna ma 5 rokov a najďalej bola u nich na dvore. Žiaľ to nie je o peniazoch, ale o neschopnosti a lenivosti rodičov.
Nebudem mat výčitky za niečo na co si sama zarobím a nikto ma nedotuje.