Mám velmi velke vycitky voci mojmu synovi. Velmi som mu ublizila a este aj ked bol maly, strasne bol dobre dieta, ale ja som z neho spravila uzkostne nervozne dieta, ale celkovo ja som mu ublizila uz snad v tehotenstve, aj porod bol tazky, potom same problemy, on to vsetko citil zo mna, ako nemam istotu, nedala som mu ani pocit bezpecia, vynaraju sa mi situacie, ked bol taky nevinny, stastny, dobry..a ja som bola uplne mimo myslienkami, neuvedomovala si kvoli problemom pritomnost, som zla matka a on to uz vie, ze mu nemozem dat to co potrebuje. strasne mi to je luto, ze som neni dobra matka.
ani neviem, čo sa na taketo veci píše...minulost nezmeníš, skus sa mu venovat čo najviac a rozprávat sa o tvojich a jeho pocitoch. možno sa ešte podarí prelomit to všetko, čo sa udialo. venuj sa mu, chodte spolu na vylet, do kina, do lesa, kupat sa. ešte nič nie je stratené.. koľko ma tvoj chlapček rokov ?
Kolko ma syn rokov? Je fajn, ze si to uvedomujes, mozes sa snazit byt ina, vnimavejsia na neho.
Nemala si nahodou aj ty v detstve nedostatok lasky a davas tak len to, co si dostala Ty? ...lebo tieto myslienkove pochody a vycitky poznam aj ja...a nic nevyriesia. ...si dobra mama, lebo chces pre neho dobre, lebo Ti to nie je jedno. Ale podla mna su to asi prehnane vycitky. Este je tam otec, on moze dat dietatu tiez vela.
Psycholog by v tomto pomohol.
osem rokov bude mat, od malicka je problemovy, pripisujem to zlemu tehotenstvu aj porod trval dva dni, potom som mala vela starosti vsetko robit, muz alkoholik tiez, ano mala som hrozne detstvo, obaja rodicia bez prejavov lasky, mama vobec ziaden zaujem, otec nadavky, ponizovanie, alkohol, vedela som to od kedy som zistila ze som tehotna, ze nebudem vediet s nim mat vztah, aj ked sa ako snazim, otec vobec nefunguje, ten ma ponizuje pred nim, je taki isty ako moji rodicia, nezijeme spolu, tie vycitky co mam, on to citi, pediatricka povedala ze je uzkostny, citi ze ja nemam bezpecie, neviem ale mam strasne pocity viny.
Skús vyhľadať psychológa. Tu každá iná rada, je zbytočná. Minimálne získaš náhľad na to ako sa na svoju situáciu dívať a odpustiť si. Bez toho sa ťažko niečo zmení. Držím palce ❤️
Stále máš čas to napraviť. 👍👍👍 Držím palce.
Kazd v kazdej chvili robime co najlepsie vieme. Pozri si toto video
https://www.youtube.com/watch?v=BXD-o4UdI3A- mohlo by ti byt odpovedou, ako a preco hladat svoju sebahodnotu. Ak budes sama k sebe dobra a laskava, tak budes to prenasat i dalej. Si v tazkej situacii, ale mas sancu neotalat v nej. Odod vyzitky a privolaj si kusok sebavedomia, to tapohne dalej.
Ziadny rodic nie je dokonaly. Bud k sebe laskava, kolko si toho zvladla. Moja dcera tiez mala epizodu uzkosti, s psychlogickou to krasne zvladla. Uzkostna je povaha cloveka, ona vzdy bola taka, uz ako babatko mala separacnu uzkost, skolka s placom, zo skoly vzdy uzkosti pre znamky, vsetko 5x kontroluje, zo vsetkeho sa stresuje. Syn je opak, pohodove babatko bol, zivot gombicka, nic ho netankuje. Takze vela hraje geneticka vybava, povaha dietata. Ano, uzkosti sa mozu zhorsit okolnostami, ale aj pekne idu "zaliecit" odbornym pristupom a pracou na sebe. Takze nic si nevycitaj.
Nemala si odkial vediet, ako veci robit lepsie. Co inym ide uplne prirodzene, lebo vyrastali v dobrom prostredi, to si sa ty nemala vobec kde naucit, od koho odpozerat.
Dolezite je, co urobis teraz, ked si si uvedomila problem. Az teraz by bolo miesto na vycitky, ak by si neurobila nic. Vyhladaj odbornu pomoc, z vlastnej skusenosti viem, ze niektore veci sa daju mnohonasobne zlepsit, az uplne otocit niekedy. Nemysli na to, co si pokazila, zacni proste riesit svoje problemy a s kazdym malym pokrokom u teba pojdu autonaticky aj pokroky v tvojom materstve. A pre syna tym urobis aj dalsiu dolezitu vec - ukazes mu, ze problemy mozu nastat, ale daju sa riesit, ze clovek sa niekedy moze citit uplne na dne, ale da sa to zlepsit.
ma este len 8,tak skus to zmenit,svoj pristup k nemu a podobne.Staci ak sa mu budes venovat a podporovat ho.Hmotnr veci nie su tak dolezite ako dusevna pohoda .Mozes ho posuvat tak,ze ho budes dobre vychovavat.Nemusi mat vsetko,co ine deti.
A najsu si psychiloga aby si vedela ako na to,ako nebut stale v strese.
dakujem vam
Ak chceš urobiť niečo dobré pre svoje dieťa, tak zájdi za psychológom a porozprávaj sa s ním...