Výčitky svedomia

25. mar 2021

Nezvyknem sa nikomu takto spovedat na forach 🙂 Ale cim dalej, tym mam vacsie akesi vycitky, nazvem to tak. Bola som vo vztahu, v ktorom som sa necitila dobre. Najprv to bolo fajn, potom sa to viac a viac kazilo. Od toho vztahu ma odhovarala cela rodina, vsetci videli realitu, ja som bola zaslepena, zalubena a asi som nechcela vidiet... Mame spolu dieta. Teraz som s dietatkom sama a casto myslim na to, ake by to bolo, keby som neodisla. Chyba mi partner, je to uz rok. Vztah som ukoncila ja, lebo som v nom uz nevedela zotrvat a nechcela som, aby v takom prostredi vyrastala aj moja dcera. Aj teraz, ked triezvo uvazujem, ten partner ma psychicky nicil a asi by ma bol dnes aj znicil. Ale znova a znova sa mi vynaraju otazky, co by bolo keby... mozno by sa zmenil pri dietati, mozno ja som bola velmi precitlivela. Ako na to uz nemysliet?
Sorry, ze som zatajila nick

77daniela77
25. mar 2021

Vobec by sa nezmenil,vela zien toto zazilo a pisali sem.Dobre ze si odisla,venuj sa,tes sa dietatku a minulost nechaj minulostou.Urobila si dobre.

marseillefan
25. mar 2021

Nezmenil... a zabudnúť je jednoduché... stačí si nájsť nového lepšieho partnera...

avril299
25. mar 2021

vobec nemas co lutovat, vtedy si sa tak rozhodla urcite z padnych dovodov, nie len preto, ze si sa zle vyspala... vies, ono to je tak, ze clovek si casom pamata skor to pekne a to menej pekne zabuda... preto nanho tak spominas...
ja som sa tak tiez vratila ku partnerovi po asi pol roku od rozchodu a zistila som po par tyzdnoch, ze to uz proste nie je ono, len som si ho idealizovala... podla mna treba sa pohnut dalej aj ked mas dieta, nie je to prekazka a je vela chlapov, ktorym by to nevadilo 🙂 drzim Ti palce v buducom zivote a snaz sa hybat ku predu, nie sa vracat do minulosti

lenusa20
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
25. mar 2021

Mozno by sa nezmenil, ktovie a mala by som este vacsie nervy, pretoze by som sa okrem toho musela starat o malu. Stale nad tym uvazujem. Teraz si pripadam ako slobodna matka ze som odpad spolocnosti. Nemyslim na dalsie zoznamovanie, ale aj tak, kto by taku chcel? V ociach muzov sme len obycajne nezodpovedne prespanky. Nehovoriac o tej sikane v skole, ktora malu caka.

lenusa20
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
77daniela77
25. mar 2021

Nehovor tak,to bolo mozno kedysi.Vychovas dieta,uzivaj si to,bud rada ze ju mas.Je vela slobodnych mam z vlastneho rozhodnutia,nic zle na tom nie je.Ja som sa rozviedla ked mala dcera 5 rokov,nikdy som si to nevycitala,som stastna ze ju mam,uz je dospela a ja mam druheho muza.

maximilie
25. mar 2021

Hiii odpad spolocnosti??? Co si! Nikdy tak nehovor!!! Práve naopak. Si obdivuhodná silná žena, ze to dokážeš aj sama! Bývalý sa o malú zaujima? Stretávate sa?
Prezila si ťažké chvíle, ale mysli pozitívne.
Žiadna žena si takto nepredstavuje svoj život. Žiadna neplanuje byt budúcou slobodnou matkou.
Ja veľmi obdivujem zeny ako toto dokážu zvládnuť.

Bud hrda na seba. Garantujem ti, ze ešte budeš šťastná!
Hlavu hore, zivot sa nekončí.

elizabet173
25. mar 2021

si normálna? V ktorom storočí si sa zasekla? Že prespanka a malú čaká šikana v škole. A kto ju bude šikanovať? Tie deti, ktorých matka je tiež osamelá? Alebo tie, ktoré sú z rozvedených rodín? Či myslíš tie, ktorí síce žijú v úplnej rodine, ale otec matku psychicky deptá a je z nej taká troska, aká by bola z teba? Áno, samozrejme, sú aj deti z usporiadaných vzťahov, ale tie majú na saláme to, či matka ich spolužiaka má muža, alebo nie. Buď rada, že si sa toho vzťahu vymanila, to čo teraz pociťuješ, sa volá spomienkový optimizmus, Vytesníš spomienky na to, ako ťa psychicky týral, spomínaš na pekné chvíle a odmietaš si priznať, že ich bolo podstatne menej. Takýto muži sa nikdy nemenia, poznáš nejakého? Ja nie a to ti zrejme môžem byť matkou. Nie je to jediný muž na svete, tak prestaň klamať sama seba, že sa mohol zmeniť a urob konečne za tým vzťahom hrubú čiaru. Pouč sa z neho, aby si už navždy vedela, akého partnera pre seba a otca pre svoje dieťa nechceš. A kto by takú chcel? Máš klapky na očiach? Veď je aj tu na MK more žien, ktoré partner opustil a ktoré si našli po čase iného a sú s nim šťastné. Návratom k debilovi by si si cestu k tomu šťastiu zatarasila. Ja som rozvedené a po čase som aj s dieťaťom našla iného partnera, s ktorým som šťastná už vyše desať rokov,

katkati
25. mar 2021

Výčitky svedomia by si mala mať kvôli tomu, že uvažuješ, že tvoja dcérka by mala byť nejaká menejcenná kvôli tomu, že ste samé. Zaslúži si toto tvoja dcérka. Ber ju ako osobnosť, najväčšie zlatíčko ako môže byť a buduj spolu s ňou vaše sebavedomie. Svoje myšlienky venuj vám a príjemným veciam v živote a nie magorovi, ktorý ti zničil sebavedomie, ale dopadla by tak aj vaša dcerka.

foxyfox
25. mar 2021

Človek vždy na zlé zabudne.. No co by asi bolo... Bolo by zle! Vedela si čo robíš a určite si vtedy vzťah neskončila len tak z nudy. Len teraz už necítiš to zlo, tak máš takéto myšlienky...

meluela
25. mar 2021

To kde zijes, Orava pred 50 rokmi? Dnes je skor vynimkou ked ma cela rodina rovnake priezvisko a rodicia nie su rozvedeni .. nikto to neriesi, aspon vo velkych mestach urcite nie. Ked sa das dokopy tak casom stretnes aj normalneho partnera. Ak je nejaky problem s clovekom, tak sa casom len zhorsuje, urcite sa samovolne nezlepsuje pokial na tom cen clovek aktivne nepracuje.

autor
25. mar 2021

Diky za povzbudenie. Ja sa niekedy dostanem do nalady, ze mam chut byvalemu napisat a odprosit ho a chciet sa k nemu vratit. Proste tuzim mat za kazdu cenu kompletnu rodinu, za kazdu cenu. Vravim si, ze ved kazdy je nejaky...

elizabet173
25. mar 2021

myslím, že potrebuješ odborníka a myslím to úplne vážne. Povýšila si to, že chceš kompletnú rodinu nad to, ako sa v tej rodine budeš ty a tvoje dieťa cítiť. Možno ti napíšu ženy, ktoré vyrastali v kompletnej rodine, lebo ich mama chcela rodinu za každú cenu, aké boli nešťastné, ako túžili po tom, aby to skončilo, aby žili rodičia radšej oddelene, ale aby nebolo stále cítiť napätie, aby nevideli, ako otec matku psychicky týra. Je normálne, že túžiš mať kompletnú rodinu, ale za každú cenu - to je šialenstvo. Keby išlo o teba, napíšem ti, kľudne sa k nemu vráť a ešte urob zo seba chuderu a odpros ho, to ešte len bude na koni a ukáže ti, aká si pre neho handra. A trp celé roky, ale ty máš dieťa, tebe je prednejšia kompletná rodina aj keď s debilom, ktorý ťa psychicky ničil ako pokojné detstvo tvojho dieťaťa? A to si hovoríš matka?

katkati
25. mar 2021

Tak chod na nejakú zoznámku, možno budeš mať šťastie na chlapa, ktorý rovnako túži po rodine. Len prosím ta, nech ta ani vi sne nenapadne volať bývalému. Rodina si ty a dcérka, tak veľmi ti chýba chlap?

77daniela77
25. mar 2021

Ani netusis sko by si trpela s takym muzom.Bud rada ze si sa ho zbavila.Najdi si dobru kamaratku,pripadne zaluby a neznasilnuj osud tym chlapom uz viac.

katkami123
25. mar 2021

Ženská ty si na tom psychicky strašne zle. To akú máš mienku sama o sebe je strašné až do plaču. Neviem, kto môže za tvoje tak nízke sebavedomie, či ťa tak partner ponižoval, že si už o sebe myslíš, že patríš na úplný chvost spoločnosti, alebo počúvaš debilne reči okolia a rodiny a rodičov, ktorí ti toto vtlkli do hlavy, ale rob s tým urýchlene niečo, lebo takto v živote nikdy nebudeš šťastná s takou mizernou mienkou o sebe samej a presunieš to ešte aj na nevinnú dcéru. Trochu hlavu hore a pozbieraj to stratené sebavedomie.

autor
25. mar 2021

Ani nahodou si teraz nehladam partnera. Ja ani neviem, za aku dobu budem mat nanieco take naladu. Po rozchode ma prichylila mamka v byte, zijeme tam my 2 s dcerkou, ocina uz nemame.

katkami123
25. mar 2021

A to mama ti dáva take rozumy, že slobodne matky beru ako prespanky alebo ako si k takémuto názoru prišla? A to, že ti budú dcerku šikanovať, lebo nemá otca máš tiež od matky? Lebo toto mi prídu take názory starej generácie. Fakt by ma zaujimalo odkiaľ máš tieto predporodne názory. A dcére buduj sebavedomie a neživ v nej, že je niečo menejcenne, lebo nemá otca. 🤦🏽‍♀️

anitka63
25. mar 2021

To si ho len idealizuješ v myšlienkach a dúfaš, že by bol lepší, ale to by sa nezmenilo, nič by nebolo lepšie, to je len predstava.

katkami123
25. mar 2021

Ešte by ma zaujimalo, že čo/kto ťa presvedčil, že nie si hodná lásky? Keď nikoho nechceš hľadať? Lebo dobrého partnera si nájdu zeny aj s dvoma, tromi deťmi. Fakt by ma zaujimalo, čo/kto ťa takto v živote zdeptal, že máš o sebe takú nízku mienku.

autor
26. mar 2021

Praveze mama sa ma pyta, ci som normalna, ze si vycitam, ze som odisla od neho a ze je lepsie byt sama ako s debilom a v podstate to iste vravi co vy tu. Lenze pokym nezazijes, nevies. Neviete, ake to je, ist malu kocikovat a vidiet rodinky.

katkami123
26. mar 2021

Na jednej strane nechceš hľadať nikoho nového a začínať vzťah, na druhej strane nemáš problém sa ponížiť a odprosiť debila ktorý ťa deptal a s ním začať vzťah. Tak buď niečo nechcem alebo chcem. Normálnych partnerov odmietaš a za debilom si ideš nohy-ruky dolamat aby ste boli spolu. Tebe to nepríde divne ako uvažuješ?

katkati
26. mar 2021

Veľa žien vie, aké to je. Nie si jediná, veď to vieš. Aký má zmysel takto sa ľutovať?

sandrika1986
26. mar 2021

Netrap sa, co malo v tvojom zivote odist....odislo. Hlavu hore, usmej sa a bud rada, ze si sa ho zbavila...

katkami123
26. mar 2021

@katkati
Skôr mi to príde, že hľadá zámienku, aby potom nevyzerala za uplnu hlupaňu, že za ním doliezla. Keby tak veľmi chcela, aby nebola sama, hľadá normálneho. Ju priťahuje skôr problémový chlap.

autor
26. mar 2021

katkami123
Zatial sa skratka necitim na zoznamovanie, vsetok cas venujem malej, ma 1 rok. A s vyberom partnera si uz dam sakra pozor. Co sa tyka ex, proste stale mi to v hlave vrta, ci som nebola pod vplyvom hormonov, vela partnerov sa hada a su aj ovela vacsie problemy vo vztahu ako sme mali my.
Vycitam si to aj kvoli tomu, ze som u mamy. Mam pocit, ze ju tu otravujem. Ale v BA by som z materskej nemala ani na prenajom psej budy. Proste citim, ako velmi som na nu odkazana vladtnou vinou.

katkami123
26. mar 2021

Keby si si dávala naozaj bacha pri výbere partnera, tak tu teraz neplačeš za bývalým od ktorého ťa každý odhovaral a každý ti hovorí, že si urobila dobre, keď si ho opustila. Iba si protirečíš. Možno ti chyba to ponižovanie. Lebo sama o sebe máš mizernú mienku. A kde by si teraz chcela bývať? Natrepať sa zase ku bývalému, či kam chceš ísť, keď teda nemáš kde? Čiže natrepaná u matky byť nemôžeš, to si pripadaš na obtiaž, ale u bývalého, ktorý sa k tebe správal zle, to by ti nevadilo hej? Ženská, kde si ty rozum nechala, tiež asi u toho bývalého. Fakt by ma zaujimalo čím ti tak strašne učaroval, že sa tak ku nemu stále potrebuješ tisnut. Podľa mna si teraz pod plynom hormónov, keď sa ideš takto za ním ponižovať. Asi máš abstinečne príznaky a zase ti chyba dávka poníženia od bývalého. Mozog vytvára rôzne chemické reakcie počas rôznych situácii a keď človek dlho žije v toxickom prostredí, začne byt od tychto reakcii toxického partnera časom závislý. Tebe proste chyba to vzrúšo, tak si už hľadáš výhovorky, prečo utekať za bývalým. To ti nebude trápne zase za nejaký čas od neho utekať opäť k mame a zase začínať od nuly?

misinka26
26. mar 2021

Prosím??? odpad spoločnosti??? prespanka??? To nemyslíš vážne??? Ja som rozvedená po 2 rokoch boja na súdoch a po 8 rokoch života s psychopatom a posledné čo by som si o sebe myslela je, že som prespanka... čo sa týka tvojich predstav ako by to bolo keby, ihneď smer psychológ, pretože si si v hlave vytesnila všetko zlé a vidíš len to "kvázi dobré! Čo sa týka dehonestácie svojej osoby k tomu ani slová nenachádzam... A v škole ťa nič nečaká nakoľko byť slobodná matka už nie je rarita... Tiež bývam v BA a sama so synom, celú rodinu mám v RK a dokázala som si kúpiť byt síce na hypotéku ale svoj... stačí sa pozbierať a začať makať a nie plakať!!!

kratucka
26. mar 2021

podľa mňa by to bolo len a len horšie, človek, ktorý dokáže tomu druhému ubližovať a ako si sama napísala, psychicky ho ničiť, si podľa mňa druhú šancu nezaslúži. buď práveže rada, že si bez neho