Zohľadnili (by) ste pri výbere partnera aj vzájomný vzťah jeho rodičov, konkrétne správanie sa svokra k svokre? Z vlastnej skúsenosti v tom vidím veľkú spojitosť a predpoklady pre lepší vzťah, ak mal doma dobrý vzor. Aké sú vaše skúsenosti?
Nie. To by ani mna nik nechcel. 🙂
Môj manžel si našťastie správanie svojho otca berie ako príklad toho, ako sa v živote nesprávat. Takže určite je dôležité vedieť o tom, ako žijú napr.jeho rodičia, ale nie je to pre mňa smerodajne. 16 rokov sme spolu a nemenila by som. So svokrom by som ale nevydržala ani deň a svoju svokru obdivujem, ako to celý život zvláda...
No u nás to neplatí vôbec, môj svokor bol alkoholik, správal sa otrasne, môj muž je jeho pravý opak.
Urcite by som to zohladnila. Ale tiez by som zohladnila to ako sa na rodicov pozera tvoj pratner. Ak ich ma na piedestale, tak je podla mna vysoka pravdepodobnost, z bude robit tie iste chyby ako jeho otec, lebo kazde jeho spravanie povazuje za spavne. Ak dokaze mat na rodicov aj kriticky pohlad, tak je pravdepodobne ze sa z ich chyb pouci.
Absolútne to nie je pravda.Svokor (už nežije)popijal a bol tuhý fajčiar.Manzel to od dieťaťa nenávidel
.Je presný opak.Nefajci,nepije a aj povahovo je tiez úplne iný.
@snowflake07 A správal sa zle aj k svojej manželke? O to mi ide v tejto diskusii.
A čo by si robila kebyže máš muža z rozvedenej rodiny? Tam čo "zohľadíš" akože?
Moja mama mi vravela ze ked chcem vidiet ako budem v buducnosti zit s muzom nech si dobre pozriem ako ziju jeho rodicia. A mala stopercentnu pravdu. Lenze ked je clovek mlady a zalubeny nechce tieto veci pocut.
Moj muz sa chova vo vztahu uplne inac ako sa choval jeho otec k jeho mame. Rovnako moja mama, chova sa k mojmu otcovi v podstate uplne opacne, ako sa chovala k muzovi jej mama. Niektori ludia kopiruju, co videli doma, ale niektori si zoberu praveze antipriklad a snazia sa, aby neopakovali to, co videli.
Áno je to dôležité, presne tak isto je dôležité si všímať aj partnera v rizikovej situácii ci medzi kamarátmi. To dotvára celkový obraz o danom človeku. Rodina je veľký základ z ktorého partner vychádza a povaha a správanie človeka veľmi formuje a partner to buď opakuje alebo robí úplný opak, kamaráti sú zas odrazom záujmu človeka, každý z nás si vyberá za kamaráta niekoho kto nám je blizky alebo ho obdivujeme a to prostredie sa potom pretransformuje do celkového správania.
Ano,ja som to sledovala a isto to ma vplyv na spravenie deti, co vidia doma. Len ten vplyv moze byt aj opacny, ako uz pisali vyssie - ze vidi doma zle, tak sa bude snazit spravat prave naopak. Ale v nasom pripade je ten vplyv dobry, cize moj manzel videl doma to, ze sa k zenam/manzelke sprava uctivo. Niezeby to bola vyslovene podmienka na vztah alebo podobne, ale uprimne som bola rada, ked som videla, ako to u nich doma funguje.
Za mna je to 50:50…
Keby som sa tým riadila pri ex, nikdy by som si s ním nezačala a dobre by som urobila.
Svokrovci majú veľmi pekne manželstvo, no sú veci, ktoré by mi pri manzelovi vadili, keby sa správal ako jeho ocko. Avšak jemu vadia rovnako, čiže si dáva pozor, aby taký nebol.
Naopak, keby sa môj manžel pozeral na to ako sa k sebe správajú moji rodičia, nikdy by so mnou asi nebol. 🙈
Pre mna sú moji rodičia “vzor” ako sa ti nerobí a aké manželstvo nechcem mat.
@eva112014 Mala som, bolo to zlé. Jeho otec sa ale už počas manželstva správal s obrovským dešpektom k svojej manželke, kým ona by sa bola rozdala.
Ani ja nechcem byť ako moji rozvedení rodičia, ale niektoré zlé veci sa mi zdá, že som po mame odpozorovala a tiež ich robím.
Ja som nemala šancu toto zohľadňovať, môj muž stratil otca v 17-tich rokoch. A bývalého frajera rodičia boli rozvedení snáď od jeho 3 rokov, s otcom sa nevidel takmer odvtedy. ☹
Je to velmi individualne. Niekto kopiruje svojich rodicov, iny sa snazi byt uplny opak. Sama za seba poviem, ze nikdy nechcem mat vztah ako moji rodicia a robim vsetko pre to, aby taky nebol. Takze odsudit niekoho za to, ze sa narodil 2 ludom, ktori k sebe nemaju uctu atd je prilis jednoduche, neznamena to ale ze ten clovek musi byt zaroven zlym partnerom za to, ze v takom vztahu vyrastal.
Rodičia môjho muža sú totálne odlišní od môjho muža - až sa smejem či ho neukradli susedom.
Teší má, že sa správaním nepodobá na svojich rodičov, sám ich odpísal, sekol vzťah - svokra nepoznám vôbec ani nám nebol na svadbe a svokra je kapitola sama o sebe, tu som nevidela od svadby, pekných pár rokov. Nikto jej nechybame a ani ona nám 🤷🏼♀️
uz ano..
kedysi mi to nejako neprislo dolezite, ale postupom casu zistujem, ze ozaj je jak otec, ale nastastie niektore veci su ine, ze uz sa pri mne trochu preonacil, vie, ze ja mu nebudem okolo zadku skakat 🙂
A keby sme my ženy mali náhodou zlých rodičov, boli by sme rady ak by to náš potencionalny partner zohľadňoval?
Môj svokor bol veľmi svojský, tvrdý, ufrflanec čo si rád vypil keď bol muž malý, ale v podstate som ho mala rada, aspoň bol uprimny a kumne si nikdy nedovolil.. vo vzťahu k manželke bol panovacny a ona ako podriadena, pritom k okoliu je svokra skôr autoritatívna.. môjho muža poznám 20rokov a nemá zo svokra takmer nič.. zato napr. jeho sestry si nasli muzov čo sú veľmi podobni ich otcovi, ktorých treba obslúžit.. ufrflany je len môj najstarší syn, to je asi genetika, lebo svokra poznal len zbežne do svojich 4rokov.. (nebýval s ním často) takze nie, ja som z rodinného prostredia necerpala.. a dokonca nespadam ani k tomu vzoru, že by som si hľadala partnera ako bol môj otec.. môj otec bol nervak, sice intelektuál ale mal balkánsku povahu aj krv.. môj muž je kludas, čo sa vie nahnevať raz za uhorský rok a nevie riešiť konflikty .
Vsimala by som si vztah syna k matke. To je klucovejsie pre mna ako vztah rodicov. Aj ten je dolezity. Ale ak je muz pozorny k matke, chova sa s respektom, uctou a zrelo, je predpoklad, ze aj k zene to tak bude mat.
podcenila som to pri ex...a vypomstilo sa mi to...😉