Všetky moje rozhodnutia sú zlé

6. júl 2024

Máte to aj vy tak, či je vo mne chyba. A aká? Mám pocit, že všetky rozhodnutia moje sú vždy zlé. Ak mám napr.dve možnosti, vyberiem si horšiu. Resp.to je tak, že ak si vyberiem jednu možnosť, myslim, viem, že tá druhá by bola lepšia. Ale ak by som si vybrala tú druhú, vidím to zase naopak. Ja už neviem, či som švacnutá, alebo náročná moc, alebo len neustály pesimista.

dadomon
6. júl 2024

to je tvoje vnímanie, že vždy si nespokojná s tým, čo máš a myslíš si, že to iné je lepšie…. ak si to nezmeníš sama v sebe, v hlave, budeš nespokojná naveky. Skús sa zamerať skôr na to, či si v danom momente ty ok s tým rozhodnutím, či je to pre teba dobré a už neuvažuj, ako by to mohlo byť…..

evcagabi
6. júl 2024

Takyto problem mam vzdy v restauracii pri vybere jedla 🥲😅

tilly
6. júl 2024

Ja mám v poslednej dobe, pár mesiacov, to isté. Či ide o výber cesty, ktorou pôjdem, alebo väčšie rozhodnutia, vždy sa rozhodnem zle. Nechápem a už som z toho zúfalá pomaly.

martinmmartin
6. júl 2024

je to opticky klam. Ak je rozhodnutie dobre tak si to ani nevsimnes lebo nemas preco ( ziaden zadrhel) vsimas si iba to co ta irituje a v hlave mas potom iba spomienky na zle veci.
Kedy ta naposledy bolelo koleno? Minuly rok? Tak si predstav ze ta bude boliet dnes, budes nadavat ako chora vrana a pritom je to inb jedina epizoda z 365- ich.

and93rea
6. júl 2024

Obcas sa mi stane nieco podobne. Boli sviatky a ja som mala na vyber dve moznosti, kde ich stravit. Nevedela som sa rozhodnut a bala sa ci vyberiem lepsie alebo horsie. Nakoniec to dopadlo nic moc, nebavila som sa a tiez som myslela ze druha moznost mohla byt lepsia. Kazdopadne, som sa tak uz rozhodla, zmenit sa to nedalo, tak som si supla sluchatka, nabudila sa na pozitivnu vlnu a nastavila sa tak, ze vyzdimam z toho momentu maximum. Neboli to sice moje najlepsie dni v zivote ale nebolo to ani nic neznesitelne. Bude to take, ako si spravis sama. Mozno rada nic moc ale proste to tak je. Ide len o tvoje vnimanie akejkolvek situacie 🙂 a vzdy myslim na to, ze v danom momente som sa rozhodla podla svojho najlepsieho uvazenia.

bloger
6. júl 2024

Možno to len ty takto vnímaš. Možno tvoje rozhodnutia neboli zlé. Všetko ukáže až čas. To čo teraz vnímaš ako zlé môže byť dobré.

autor
6. júl 2024

@dadomon rozprávaš ako môj milovaný muž 🙂

autor
6. júl 2024

Týka sa to hlavne práce. Mám možnosti, ale vždy tápem, k mojej nespokojnosti nakoniec 😕

autor
6. júl 2024

@bloger môže byť 😊len môj uhol pohľadu je zlý

mojemenonikto
6. júl 2024

Možno to je aj tým, že si tie zlé rozhodnutia viac všímaš. Preto, lebo boli zlé a mali nejaký následok. Pritom môžeš mať popri tom mnoho dobých až skvelých rozhodnutí, len ich berieš ako samozrejmosť 😉

autor
6. júl 2024

Ale poviem úprimne. Je to celý môj život a deptá ma to už

777januska777
6. júl 2024

A rozhodujes sa nad vecami, tak ze si ich podložíš faktami alebo skôr srdcom? Srdce vo veľa zásadných rozhodnutiach netreba počúvať úplne.

autor
8. júl 2024

@777januska777 ak sa rozhodujem rozumom a podľa toho, čo by spravila väčšina ľudí, je to zlé. Teda pre mňa a podľa mňa

777januska777
8. júl 2024

Ale rozumom sa rozhodovať nie je podľa väčšiny, ale ide o to, ze si zvážiš plusy a mínusy každej možnosti. Citové rozhodovanie je, že vyberáš veci podľa toho ako sa aktuálne cítiš. A vyberanie veci podľa väčšiny tu ani zaradiť neviem. To je skôr také bez citov aj bez rozumu, len opakovanie po druhých.