Všetko sa na mňa rúca

lenka1993
10. feb 2014

Ahojte baby . Ani neviem čo od tejto diskusie čakám. Možno podporu. Otehotnela som ako 20 ročná z najúžasnejším chlapom na svete. Bábätko bolo chcené a plánované. Zobrali sme sa a mali perfektný život. Samozrejme nič nie je dokonalé a občas sme sa aj my pohádali. Začiatkom tohto roku sa všetko začalo rúcať a ja nevládzem. nemám sa komu vyrozprávať, predsa moje rovesníčky riešia iné veci ako rodinu. Manžel je diabetik, všetko perfektne zvládal až do teraz. Minulého týždňa mu lekárka povedala že má zlé výsledky z krvi a musí ísť do nemocnice. Dnes mi volal že mu našli cystu na pravej obličke. Ja mám problémy z tlakom a nemocnica je prechodné bydlisko. Do teraz som to všetko brala trochu z nadhľadom aby bola malá ok ale dnes to na mňa doľahlo. Plačem od rána, neviem ako ďalej, bojím sa. Všetko sa to zomlelo tak strašne rýchlo, do toho všetkého mi ochorel aj otec. Mám strašný strach, beznádej, či bude všetko ok. Hormóny mi bijú na psychiku a ja sa bojím že to nezvládnem, alebo či to zvládneme my všetci ...

sunshineka
10. feb 2014

na posraneho aj hajzel spadne ako sa hovori.neviem si predstavit,co musis prezivat,ale urcite zvladnete.moja rodina ma podobny pribeh,ked si mysleli,ze horsie sa uz nemoze stat,stalo sa.a zvladaju v ramci moznosti.clovek musi zmenit myslenie,nelutovat sa a hladat potechu v kazdej malickosti.

mima4
10. feb 2014

@lenka1993 neboj sa, len ver! dopadne to dobre, drzim palce 🙂

lenka1993
autor
10. feb 2014

@sunshineka snažím sa, len proste dnes ráno keď mi zavolal že mu našli tú cystu tak bum. Ako keby ten balvan ktorý nad nami krúžil spadol a rozbil sa. Potrebovala som sa vyplakať a vyrozprávať.
@mima4 Ďakujem.

dai
10. feb 2014

@lenka1993 vyplac sa - pomoze to... citala som tvoj prispevok a nezavisle ti mozem napisat ze nic strasne sa nedeje, vsetko zvladnete neboj😉 samozrejme ze veci zvyknu dolahnut a clovek ma niekedy pocit ze nic neide ako ma, ale pokial neide o zivot tak ide o h.vno:-)
cysta je nic - ja mam od 22 rokoch vyoperovane 2 - vaecsie ako jablcko - obe na vajecnikoch😉 a obe nezhubne... a aj keby boli zhubne tak sa s tym da vela robit - moja mama ma zhubny nador na mozgu - akurat vcera jej prisli vysledky z magnetickej rezonancie ( nador je neoperovatelny ) - nador stale drzi, nehybe sa, poslucha😀 od diagnozy ubehol momentalne 11;ty rok a ver ze som vcase diagnozy neverila ze mama dozije koniec roka ( diagnostikovali jej nador v novembri a my sme cele vianoce doma prerevali lebo sme mysleli ze koniec sveta😉 ), mojmu otcovi akurat po celom roku konci chemoterapia ( v priebehu 7mich rokov ma 3ti iny druh nadoru - hrube crevo, tenke crevo, pluca ) - a ja verim ze bola uspesna😉

moj muz tak akurat ked som tiez mala splin a potrebovala sa vyplakat a ponadavat si na cely svet skonstatoval - musime sa vyrovnat s tym ze clovek silnejsie preziva smutok ako radost a snazit sa si tie radosti sami robit, necakat na ne a ked ich mame tak ich prezivat naplno, tesit sa z malickosti - ako pises, malinke je zdrave, tvoj muz je stale tvoj ( neopustil ta, nenasiel si inu, pises ze mate stastne manzelstvo ), tvoj otec stale zije - cize mas vlastne vsetko, dieta, lasku, rodinu 😉 treba si to uvedomit a drzat to cele po kope😉
drzim palce

lenka1993
autor
10. feb 2014

@dai vo veľa veciach más pravdu, len ten strach, cukrovka a k tomu ešte obličky. Bojím sa či bude v poriadku, bojím sa či mu nepresnú obličky pracovať, napadli ma všetky najhoršie závery. predsa, nie je to šťastná kombinácia choré obličky a diabetik. Neviem nič viac, nikto mu nič nepovedal, či je tam len jedna, či ich je tam viac, čo s tým budú robiť, nič ...

maminuska
10. feb 2014

@lenka1993 s cystami na obličkách žije moja sestra 15 rokov a riadnymi . Do toho má vyoperovanu štítnu žlazu nedá sa jej otehotniet .... , mne dcéra v 4 rokoch dostala mrtvicu a do týždna mi volali z genetiky že sa im niečo nezdá na 21 chromozome môjho syna s ktorým som bola práve tehotná. Bývalý manžel v tom období strečkoval. Otec ma štval pre neustále komandovanie. No na picnutie. 😠.
Prešlo to a mne znova slnko zasvietilo .
Neboj bude dobre.

lenka1993
autor
10. feb 2014

@maminuska ja o tých cystách nič neviem, nie ej to až také vážne ? Lieči sa to nejak? Teda lieky alebo niečo. Bojím sa že to bude niečo vážnejšie, že to budú musieť operovať.

maminuska
10. feb 2014

@lenka1993 sestre to sleduju či sa to nerozširuje, ona to má stabilizované . 15 rokov chodí každého pol roka na nefrologiu . Nespôsobuje jej to žiadne tažkosti a na to že má cysty sa prišlo uplne náhodou , ked mala autohaváriu .

lenka1993
autor
10. feb 2014

@maminuska ani manžel o ničom nevedel. Bol u diabetologičky a mal vysoký cukor a preto ho poslali na hospitalizáciu aby ho nastavili na inzulín. Keď už bol tam tak mu chceli urobiť komplet vyšetrenia aj obličky. Dnes ránom mu robili ultrazvuk obličiek a volal mi že tam má cystu. Nebol za ním žiaden lekár a nič mu zatiaľ nepovedali.

maminuska
10. feb 2014

@lenka1993 má jednu cystu , ona ich má niekolko , takže žiadny strach.

lenka1993
autor
10. feb 2014

@maminuska neviem koľko ich má ... nevie to ani on. Vlastne nevieme zatiaľ nič len že tam je. Či je jedna alebo ich je viac to mu ešte niekto nepovedal. Nebol za nim lekár, len pani z ultrazvuku mu povedala že tam je. Musí byť v poriadku, verím tomu.

dai
10. feb 2014

@lenka1993 tak ale ak to budu musiet zoperovat tak zoperuju - pozri , ber to tak ze pokial sa da s vecami nieco robit tak je to dobre... neviem, mozno sa ti zdam trosku bez srdca, ale mna zivot naucil ze vzdavat sa, bat sa popredku a podobne nikomu nikdy nic nepomohlo, nic to nevyriesilo - ak chces pomoct tak veci ries - nastuduj si problematiku, na nete najdes aj stranky lekarov, napis odbornikom na problematiku... ak je to naozaj vazne hladaj co najlepsich lekarov, proste to plakanie je ok - treba ten najvaecsi stres vyplakat, ale zaroven utapat sa v niecom nema ziaden vyznam - strach samotny ma vyznam len ak ta nakopne ku konaniu, inak je destruktivny a treba sa ho co najskor zbavit...
mne ked mame stanovili diagnozu velmi pomohlo si o tom studovat, pisala som do ameriky expertom na jej druh nadoru, hladali sme co najlepsieho chirurga na operaciu mozgu etc. ... proste aktivita😉
ber to tak ze este nemate ziadnu diagnozu - este ste nehovorili s lekarom - mozno lekar povie ze je to male a staci to sledovat a muza budes mat cobidup doma... a ak nie tak to zoperuju a za 2 tyzdne bude fit...

lenka1993
autor
10. feb 2014

@dai určite áno, budem hľadať a nájdem. Musím. Len musím počkať na niečo konkrétne lebo zatiaľ viem strašne málo.

maminuska
10. feb 2014

@dai paradocne mne ani tak plakanie nepomohlo, ako skôr to že som sa riadne vulgárne vynadávala 😅 . Jak kočiš ked ma nikto nepočul 😅 .

dai
10. feb 2014

@maminuska tak, kazdy ma to svoje😀 mne uz od malicka pomaha plakanie - proste ked citim ze sa mi ten stres nakopil tak sa niekde zavriem, poriadne vyrevem a bum, uplne iny den😀 ja to robim uplne vedome - ako svoju vlastnu ocistnu terapiu😉

lenka1993
autor
10. feb 2014

@maminuska keby som mala komu. Nemám nikoho okrem mami a tá je v práci. Niet sa komu ani vyplakať ani vynadávať.

maminuska
10. feb 2014

@lenka1993 ja som sa vynadávala sama len tak pričom som kopala do toho čo mi prišlo pod ruku - myslím tým veci , možno primitívne , ale na mňa absolutne účinné . Tolko p.. kuriev , kok.. vyjeb.... čo vtedy padlo , ach jaj , dobre že ma nikto nenahrával.

dai
10. feb 2014

@lenka1993 ja tiez zvyknem plakat sama pre seba - pred inymi neplacem - vadi mi to ukazat tuto slabost... ale mne teda velmi pomaha poplakat si sama pre seba - ked uz potom nemas slzy tak mozes zacat od znovu - mna to vzdy strasne nakopne - akoby som padala na dno - a potom dopadnem a celou silou sa odrazim😉

haslerka27
10. feb 2014

CHCE TO CAS,vsetko prejde a zle sa zmeni na dobre...to je kolotoc zivota..nic neziskas ked budes zufat.

lenka1993
autor
10. feb 2014

@maminuska
@dai baby tak mám výsledky. Cysta je len jedna, a to lekárka povedala že nemá súvis z cukrovkou a že je to úplne bežné takže len bude chodiť častejšie na kontroly 🙂 . Odľahlo mi veľmi.

dai
10. feb 2014

@lenka1993 tak vidis🙂 nemusela si si robit vrasky😉 ber to ako zaciatok dobrych sprav😉 pekny dnik

kofoluska
11. feb 2014

@lenka1993 Gratulujem k dobrym spravam. 🙂 Raz mi moj velmi dobry kamarat povedal "neplac holka, bude horsie". Vtedy som na neho zaganila, ze ci toto su slova utechy. :D Akoze fakt to bohovsky padlo v danej chvili. Ale mal pravdu, odvtedy bolo aj horsie. Nie ze by som Ti to horsie teraz priala, bozechran! Ale odkedy mi to povedal, vzdy ked mam krizu, poviem si, ze by to mohlo byt aj horsie a ze predsa toto nejako zvladneme. Poplacem si, ponadavam, ulavi sa mi a idem dalej. VZDY to zvladneme a ver mi, ze aj vy ako rodina vsetko zvladnete. Pokial sa lubite a ste spolu stastni, kazda takato kriza vas len posilni, utuzi vas vztah a dalsie dni budu o to krajsie.

bibika55
25. feb 2014

@lenka1993 Nie som žiadna poradkyňa,ale Váš problém oproti iným ženám je malicherný.V každej rodine je niečo.Lietajúce hormony sa dajú utíšiť.Diabetici sú hádam každy 6 človek.Smrtelné ochorenie jedného s manželov,ťažko zdravotne posihnuté deti.Bieda a hlad.To sú väčšie problémy ako tie Vaše.Ďakujte bohu,že takému niečomu nemusíte čeliť.