S manželom sme spolu 5 rokov, máme 3 ročného syna a ja mám s exom 13 ročnú dcéru. Ja mám 43 rokov manžel 48 rokov. Keď potrebujem niečo v domácnosti pomôže, deťom sa venuje v rámci možností. Problém je že mu začalo vadiť ak niekam idem. V praxi to vyzerá tak že cez leto som chodila s deťmi na výlety. Jemu sa buď nechcelo ísť alebo bol v práci. Keď chcem raz za pol roka sa stretnúť s kamarátkou tak vadí mu to, hovorí že mám rodinu a mám sa venovať len rodine. Keď chcem ísť s dcérou niekam na babsku jazdu alebo na nákupy tak mu to vadí. Že on musí strážiť druhé dieťa alebo keď ostane sám doma že čo bude robiť doma bez nás že bude sa nudiť a čakať na nás. Môj brat bude mať onedlho 40 rokov, chcem ísť na jeho oslavu bude to taká rodinná slávnosť. Býva ďaleko tak tam prespime s deťmi. A už sa to muzovi nepáči. Hovorím mu pod s nami že on nechce že on není na také rodinné stretávky. Všetko sa mi snaží vyhovoriť aby som nikam neišla a ostala s ním doma. Ja už neviem čo mám robiť, ísť alebo sa prispôsobiť jemu a ostať doma?
48-rocny chlap a sprava sa ako 13- rocny sopliak 🙄🙄. Ak nie si zbavena svojpravnosti, normalne chod.
On nikdy nikam nechodí?
Manzela by som posadila, otvorila by som si vino a jasne by som mu vysvetlila, ze takto fungovat nebudeme. Rodina je pre mna priorita ale statutom matky nezanika potreba JA a z toho dovodu budem travit cas sama so sebou, sama s priatelkami...a co sa tyka spolocnych aktivit s detmi, ocenila by si, ak by sa raz za cas pridal, nech mate spolocne zazitky a spomienky a ak nie, tak by si ocenila aby sa aspon zdrzal debilnych komentarov a viac by som o tom nediskutovala.
Dnes je to tu o gaucovych povalacoch?
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/vadi-mi-ked-chce-manzelka-niekam-ist-2/?page=2#post-88149035
Môžeš sa ho aj opytat ci chce na vianoce papuče, hojdacie kreslo a fajku na tabak, samozrejme ešte karovanu deku na prikritie deduska. A ze kedy sa chystá zomrieť, tento ci až budúci rok?!
Sa zbláznil nie? Nech si kúpi tamagoči keď nevie byt sam a "tomu dietatu" zaobstara stráženie keď je neschopny! Ty mas ešte život pred sebou a nie si animátor ore starého chcela (starého myslením). Poslala by som ho dokelu a zila, nie ďalších 40 rokov umierali s nim!
No čo je starý a má malé dieťa lezie mu to na mozog. A to je výsledok toho keď majú ľudia deti vo vyššom veku. On sa už možno cíti starý a chce aby si aj ostala domased.
Toto nebude len domasedstvo. Domased sedi doma, ale zenu ist necha. Pripada mi to ako nejaka nezdrava zavislost na tebe, ze chce aby si bola stale pri nom a idealne aby vam to nikto nenarusoval. Moze ist aj o nejaku uzkost, ze bez teba to nezvladne. Neprisposobovala by som sa tomu, lebo ti z toho prepne.
@30katrusa40 to nie je o veku, ale o ňom...tiež som stará a neobsedim doma na zadku, deti majú 5 a 7.5 roka...skoro stále sme niekde 🙂
@katica06 Sám nie nikam nebaví ho to
@30katrusa40 Asi tak
Ked jeho bavi sediet doma, nech sedi. Teba do toho nutit nemoze.
Nepisal tu nedavno tvoj muz, ze sa mu nepaci ked jeho manzelka chodi niekam prec nez neho pricom kemu sa s nou nevhve nikde chodit?
@petka552 Nie to nepísal môj.Ale aspoň vidím že nie len môj je taký domased.
Ja by som sa mu neprispôsobovala beriem deti ide. Nech si sedí doma.Kde si v base si nesvoprávna si dospela osoba môžeš chodiť kam chceš kedy chceš a s kým chceš.Ja by som s ním narobila taky cirkus že viac by sa ma neopýtal s kým idem kedy prídem.Nič sa nepýtaj.