Všetko na sebe neznášam

9. dec 2021

Trápim sa a chcem sa z toho vyrozprávať. Mama a kamošky by ma vysmiali, tak skúsim tu. Chcem sa mať rada, ale neviem ako na to. Vidím na sebe samé nedostatky. Nielenže som hanblivá a vyhýbam sa kontaktu s ľuďmi, ale ani po fyzickej stránke sa sama sebe nepáčim. Mám široké boky a ramená, v páse 74 cm. Tlstá nie som, mám vysokú postavu, som taká chlapina. Nemám rada ani svoje vlasy, pleť, tiež nám jedno oko väčšie ako druhé. Pritom mám snúbenca, ktorý má miluje takú aká som. Takže by som mala byť šťastná. Ale nie som. Mužom sa páčim, aj keď sa vždy nájde nejaký čo mi niečo skritizuje. Ako sa mať rada a prijať sa taká aká som? Z bokov si neodrežem ani z ramien, nízka už tiež nebudem.

slniecko66
9. dec 2021

Ak chces napis mi spravu 🙂

liljana
9. dec 2021

K zivotu staci vlastne jediny clovek, ktoremu sa budes pacit. Samozrejme ich bude viac ako jeden ... Vsetko ostatne je vkusu a subjektivnych preferensii. Alebo potrebujes liky na sietach a hikanie nad tym, aka si krasna. Na to sa pouziva photoshop.

bolarazjedna
9. dec 2021

podľa mňa iba máš nízke sebavedomie. To neexistuje, že objektivne si pekná baba a pritom ani nie si pekna / pišeš, že chlapom sa páčiš, dokonca máš snúbenca, ktorého zrejme priťahuješ/. To je len v tvojej hlave, v tvojom vnímaní. Určite takmer každá žena si na sebe niečo nájde, s cím neni spokojna, či už je to veľkosť pŕs, váha, atd, ale napriek "nedostatkom" dokážeme mať spokojný a šťastný život. Ty si až príliš veľa vecí vymenovala, čo sa ti na sebe nepáči, plus si hanblivá, no je to čisto skoro nulové sebavedomie. Mala by si na tom pracovať , lebo v živote je najdôležitejšie, aby si sa mala rada, ty samú seba. Bez toho nikdy nebudeš spokojná, ani vo vzťahoch. Podľa mňa najjednoduchšie je pracovať na tom so psychologom /obvodný lekár ti môže dať výmenný lístok a tak máš 10 sedení v rámci zdravotného poistenia/.resp. sú rôzne knižky na zvýšenie sebavedomia. Je to cesta, nepôjde to za týždeň ani za mesiac, ale začať treba, lebo sa to nikdy nezmení. S primeraným sebavedomím a prijatím samú seba by si mala spokojnejší každodenný život.

elenkaba
9. dec 2021

Ani ja sa sama sebe nepacim, velmi sa za seba hanbim. S niekt.vecami som sa zmierila, s niektorymi nie. Mam riedke vlasy, s kt.sa neda spravit normalny uces,normalne sa bojim ze o par rokov budem.potrebovat parochnu.a tiez moje oci, skulim trosku, nie vzdy je to vidiet ale predsa si to niekto vsimne. Ostatne by som este prezila, ale nie som.spokojna aj tak. Postavu mam sice celkom ok, ale striktne drzim stravu a cvicim pravidelne, inak by to bola katastrofa. Cize s cim sa da nieco aspon trochu urobit alebo zlepsit, tak to robim naplno. Ale s mojimi vlasmi a ocami sa neda nic. Tiez mam z toho komplexy riadne, a to uz nie som ziadna pubertacka, aj postavenie v robote mam fajn a VS mam velmi vyberovu. Dost ma to trapi, niekedy menej, niekedy viac,ale neviem sa cez to len tak dostat...cize ta velmi chapem. Moja rada je zlepsit to co sa zlepsit da, postavu korigovat cvicenim, plet kozmeticka a rozne procedury a tak...

bluka2
9. dec 2021

A odkiaľ to pochádza? Kritizovali ta ako dievča rodičia alebo prečo vlastne? 74cm v páse, veď to je super.

autor
9. dec 2021

A ešte mám bacuľatú tvár a druhú bradu v určitom uhle. A to mám 175/63kg

uskrnica
9. dec 2021

@bluka2 tiez by osm bola rada za taky pas. Ono nie kazdy vie prijat kritiku a niekto upadne vdaka neja do este vacsej depresie a pritom to ani nemusi byt kritika, ale proste zavist

tosomja
9. dec 2021

Veď nie si vysoká, si normálnej postavy, určite nemáš boky až také široké, ani ramená. S vlasmi a pleťou sa dá stále niečo spraviť. Aj šaty robia človeka.

sima338
9. dec 2021

Baby, a ktorá z nás je je so sebou 100% spokojná? Myslím, že žiadna z nás, hoci niektoré majú sebalásku zvládnutú lepšie ako iné, a tým pádom vyššie sebavedomie. Pamätám si jednu spolužiačku zo ZŠ, na ZŠ bola celkom priemerná, pár kíl možno navyše, krátke vlasy, trošku taký chlapčenský typ, hoci výškovo bola nižšia. A keby si videla ako počas strednej a vysokej ,,dospela" v ženu, čudovala by si sa. Ale hlavne v sebe prebudila tú krásnu ženu, začala si viac veriť, popracovala na sebavedomí - to viem z toho, čo nám vravela. S výškou nič neurobíš, ale veď 174 cm je top výška, čo by som napríklad ja za takú výšku dala s mojimi 164 cm. :D Na druhej strane, cvičiť môže každá z nás, pracovať na svojej postave, guľatá tvár - kúp si kontúrovací púder/bronzer, nauč sa líčiť k svoje tvári a pleti, tomu čo sa ti hodí. Vlasy - nájdi si účes, ktorý ti bude vyhovovať, skráť dlhé vlasy, popr. nechaj si narásť, atď...S vonkajšou krásou sa v dnešnej dobe dá veľa robiť, ver mi. A po psychickej stránke popracuj na sebaláske, pokojne návštevy u psychológa/kouča alebo začni knihami na túto tému, je veľa možností. 🙂

bolarazjedna
9. dec 2021

@sima338 ja len tak na margo tvojej výšky....priemerna výška žien na Slovensku je 165cm, takže budˇ spokojná 🙂 akurát v modelingu neuspeješ 🙂

allie458
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
allie458
9. dec 2021

Nie si na tejto planete aby si bola perfektna, taky neni nikto. Vsetci ludia na internete sa retusuju, pouzivaju filtre, ukazuju len tie najlepsie fotky aj ked ich urobia tisíc. Vzdy sa najde ta krajsia kamaratka pretoze krasa je subjektivna. Si tu aby si bola stastna, mala dobre vztahy, plany, hobby, radost zo zivota. Kazda zena ma taketo pocity sebakritiky pretoze sme tomu viac vystavovane ako muzi ale podla mna sa do urcitej miery treba prijat. Mozno by ti pomohla len drobnost, prefarbit si vlasy alebo ist na kozmetiku, kupit si pekne oblecenie aj to niekedy pomoze citit sa lepsie, dat si urobit manikuru, masku na tvar atd. No vzdy sa nieco "skarede" najde preto je dolezite sa prijat taku aka si a vsetky ostatne veci budu len bonus. Ja by som mozno tiez precitala par kniziek o tom ako nas kozmeticky a modny priemysel nuti byt "pekne" troska to hodi veci do perspektivy. U mna v okoli si napriklad teraz kazdy dava pichat pery niekedy je to pekne a niekedy nie a je to cisto iba kvoli tomu ze teraz je to moda a celebrity to tak maju. Tak sa aj nad tym treba trosicku zamysliet ze z coho ta kritika prameni.

tosomja
9. dec 2021

@sima338 ja mám 150 a som spokojná. Už. Presne si opísala aj moju cestu k seba láske. Nie som úplne spokojná, ale už ma to netrápi. Mám muža, ktorý si ma vždy vezme pod pazuchu 😄 dcéra je už vyššia ako ja.
Vlasy som zmenila účes, ličim sa ináč, a hlavne som nahodila úsmev

sima338
9. dec 2021

@bolarazjedna Jasné, ja sa pre to netrápim, ale vždy som obdivovala vysoké kočky, páči sa mi to. 🙂 Ale to neznamená, že samú seba nemám rada.

autor
9. dec 2021

Tak mne sa vždy niekto za niečo smial, raz za výšku, potom za postavu, za boky, ramená..

ella_price
9. dec 2021

Moja starká vždy hovorí - Keď sa im nepáči, nech sa nepozerajú 🙂
Ona bola vždy väčšia žena, ale s tým najväčším srdcom. Nikdy si nerobila velkú vedu z toho, že sa jej druhí posmievajú a keď jej lekár povedal, že nikdy nebude mať deti, lebo je tlstá, tak just porodila tri 🙂
Si úžasná taká aká si. Určite vieš niečo, čo iní nie. Ver sebe. Pozri sa na svoje boky a povedz si, uh, s týmto sa dobre bude rodiť 😀 Máš ženské tvary, hádam by si nechcela byť rovná ako tyčka do rajčín 😀 A máš snúbenca, ktorí ťa má rád a hlavne sa obklopuj luďmi, ktorí nemajú len povrchné vnímanie 🙂

tinatitti
9. dec 2021

Jooj zlatko, ja mat tvoju výšku a váhu, tak sa s tebou ani nebavím. Taka namyslená by som bola 🤗. Nie vážne, ja mam brutálnu nadváhu. Nie som so sebou spokojná. Ale to je len vec vkusu. Váž si na sebe tvoje JA. Krása pominie. Osobnosť ostáva. Hlavu hore. Si krásna žena.

autor
9. dec 2021

Ako je možné, že tie baby na insta vyzerajú tak super? Napríklad alagic, tá vyzerá úžasne na fotkách. Ja si takú foto urobiť neviem 😔

kobylka123
9. dec 2021

Ale prečo chceš vyzerať ako Alagič? Mužom sa páčiš, máš snúbenca a a každému chlapovi sa nikdy nebudeš páčiť. To sa nepáči ani Alagička.

autor
9. dec 2021

@kobylka123 Nechcem vyzerať ako ona, myslím to tak, že ona má tak krásne fotky, pleť, vlasy...

ella_price
9. dec 2021

Prosím ťa, kto má peniaze, si vie zaplatiť aj riadne úpravy.
Toť Alagic z pred pár rokov a naša krásna Plačková 😀

autor
9. dec 2021

@ella_price Tak to by som nepovedala, že je to Alagic. Vôbec sa nepodobá.

ella_price
9. dec 2021

Vidíš, tak teraz je na čase, aby si sa mala rada 😀

lylyjana
9. dec 2021

zaklad je v zivote sa neporovnavat v nicom. Povies si, ze ked budes mat take dobre auto ako suseda, vtedy budes stastna. Tak si take auto kupis a budes stastna. Az kym nezistis, ze druha znama si kupila este lepsie auto a zas budes nestastna. A takto donekonecna. A s vyzorom by si to mala rovnako. VZDY najdes nieco, s cim nebudes spokojna a VZDY sa najde niekto, komu sa nebudes pacit, aj keby si bola ako obrazok.

sickynickyobsadene
9. dec 2021

Alagic som videla niekde ako hovorila že mala strašne akné a musí pravidelne chodiť čistiť pleť,takže pohoda...

bluka2
9. dec 2021

175 CM a 63 kg? Veď to je absolútne perfektna postava, podľa mňa najlepšia. Ja mám tiež 175 CM a dlhé roky tu váhu, ak mi klesla, tak som bola moc kostnata a teraz mám 65-66 kg a 63 je moja tajná cieľová váha, na ktorú sa raz vrátim. Presne chcem mať toľko, čo ty máš 😁

trema
9. dec 2021

baby na instagrame? to je sama retus, filtre, kopa makeupu, dokonale svetlo a upravy.. pozri si toto video a mozno pochopis

https://www.youtube.com/watch?v=DwkDv7tOJx4
sima338
9. dec 2021

@trema Veľká pravda...a do toho ukazujú tie dokonalé životy, dokonalé vzťahy, všetko je perfektné a krásne...ach.

saja1
9. dec 2021

Mozno do toho clovek musi len dospiet 🤔 tiez mam kopec estetickych nedostatkov, som velmi introvertna, nesportujem, neviem to a tamto.. ale v poslednej dobe som so sebou velmi spokojna - proste poznam svoje nedostatky a respektujem ich 😀 inak som uzasna 😂

karolinakr
9. dec 2021

Jaj, som robila s babou,vysokánskou, čo kedysi robila modelku, teraz ma asi 100 kg ale ze fakt velke brucho a ta sa nesie ako pavica, poškuluje po chlapoch mladšich a krajšich, u tej by si komplexy marne hladala a sice si myslim, žeby mohla schudnuť, ona nema so sebou vôbec, ale vôbec žiadny problem a to je sebavedomie je obdivuhodne,...odkial ho ma? Podla mňa ona samu seba vidi stale ako modelku a o tom to cele je !!