Vrátili sa mi zničené veci

29. dec 2021

Stala sa mi taká vec..švagrinej som posunula veci po mojej dcérke. Ja sa snažím o oblečenie dobre starať, naozaj som jej požičala krásne a velmi zachovalé veci.. Keď mi ich vrátila zažila som doslova šok, veci boli vyblednuté, prepraté, doslova handry, biele veci boli po vrátení šedé. Ja som jej dala vážne všetko veci vhodné na nedeľu, žiadne na donosenie. Vôbec neviem ako sa mám k tomu postaviť..nechcem si kvôli tomu ničiť vzťah so švagrinou,pretože máme spolu dobré vzťahy. Viem, že sú to iba veci, ale prišli mi to ľúto..

syslik81
29. dec 2021

povzniets sa nad tym a uz jej nic nedavat a ked tak len take co uz nebudes chciet

heidy222
29. dec 2021

Ano Su to len veci a lipnutie na veciach prinasa nespokojnost, pretoze veci Su Take: pouzivanim sa nicia.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
laurika999
29. dec 2021

To boli nejaké slávnostné šaty na jednu príležitosť ? Keď ich mala požičané ?

ckocka
29. dec 2021

A kolkokrát si chcela to oblečenie presúvať? Ak dám niekomu veci po dieťati, nečakám že mi ich vráti a k tomu v rovnakom stave.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majulino
29. dec 2021

Uplne chapem tvoje pocity, ja som to iste mala so sestrou. Doslova sa mi chcelo plakať, ked mi vrátila tehotenské a detske veci...
Ja som jej jemne naznačila, ako tie veci vyzerajú, tak sa zdula(ked sme tam boli a jej syn vo veciach mojho syna ako 5mesacny tlacil cokoladove keksy...) Sa ma opytala, ci teraz nema dietatu dovoliť samemu jesť, aby nezničili veci

.

Poucila som sa a uz jej posuvam len to co nebudem chcieť.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mariejenka
29. dec 2021

Nevie prať, bachne do práčky vsetko...muzove cierne ponožky, malé detské vecičky,rifle s utierkami. Pozam takú domácnosť,ze všetko spolu,ved sa to vyperie...😶😶

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
laurika999
29. dec 2021

Takže to boli šaty na bežné nosenie. Deti sú hravé, zašpinia sa, roztrhnú. Čo ich má tá mama postaviť do kúta a nehraj sa, aby si nezašpinila požičané veci ?

savanna
29. dec 2021

Niektori ludia peru skratka vsetko spolu, biele so sivym, niektori aj s tmavym a farebnym...potom pradlo tak zajde, zosivie, nic ine s nim nemusela robit. Ja by som to neriesila, oblecenie uz dnes nema takmer ziadnu hodnotu, je to najma obrovsky zdroj odpadu. Urcite by som si kvoli tomu nekazila rodinne vztahy.

nadazdi
29. dec 2021

Treba sa hnevať na to dieta, to ich nosilo, čo s tým ma švagriná? 😅

zuzzinkaa
29. dec 2021

Už to nevrátiš spat. Na svagrini sa ale nehnevaj, nerob zbytočne prieky je to tvoja švagriná a hádať sa kvôli oblečeniu je hlúpe. Nie každý sa o veci stará rovnako, niekto si ich váži a pre niekoho je to spotrebný tovar. Tiež som sa tak poučila keď som požičala sesterniciam. A dnes DÁVAM (nie požičiavam) veci ktoré už naspäť neočakávam. To čo by mi bolo ľúto keby sa zničilo si nechávam pre seba. Ber to ako poučenie 🤷🏻‍♀️ Ako aj mnohé z nás…

alanko20
29. dec 2021

Odveci otazka, ale ako periete tie veci? U nas sa perie blede a tmave zvlast, cize 2 kopy, rozdelujete to na viac varok, detske zvlast?

autor
29. dec 2021

@laurika999 myslim,ze toto neni uplne chyba toho dieťaťa. Aj moje dieťa veci zašpinilo,ale vždy som vedela tu vec vyčistiť takým spôsobom, ze to bolo dalej normalne nositelne.. mne sa vrátili prepraté handry.

zuzzinkaa
29. dec 2021

A je pravda, že niekto jednoducho nevie prať. Ja keď to vidím tak má dvíha zo stoličky. Čierne s bielym, biele s farebným. 🤦‍♀️🤦‍♀️

ingush616
29. dec 2021

Chápem ta, ale čo si si myslela ze keď veci bude nosiť ďalšie dieťa budú stále ako nové? Veci sa opotrebavaju. Ja by som sa necudovala

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
laurika999
29. dec 2021

No tak si nemala požičiavať... Potom sa len handrkuješ o nosené veci, ako na trhu. Však pre tvoju sestru už to budú veci z tretej ruky.

lenka2710
29. dec 2021

Vieš preto ja keď dávam veci, tak nečakám vrátenie, proste ich dám a nech si s nimi dotyčná robí čo chce! Ja som dala veľa vecí sesterke a dnes sme tam akurát boli a tisne mi veľkú tašku z Pepca, že mi ich vracia, ja hľadím na ňu, že ja ich už nechcem, čo s nimi?? Ak ich ma komu dat, nech ich posunie komu chce! Ja by som len požičané ani nebrala, lebo viem, čo tie deti niekedy na ihrisku a kade tade dokážu, stačí dat zlý program napríklad aj na práčke alebo sušičke a tie veci sú v keli! Takže keď si ich ešte planovala dat sestre, mala si ich odložiť alebo zaniesť rovno jej 🤷‍♀️ čo už teraz spravíš?? Nič

elizabet173
29. dec 2021

sorry, ale ak by som niekomu posunula veci po mojom dieťati a neboli by to skutočne šaty na svadbu, ktoré oblečie raz, tak by som ani nečakala, že mi ich vráti.

zuzzinkaa
29. dec 2021

@alanko20 teraz budem asi za sibnutu 🤣🙈 ale ja periem: biele, čierne, svetlo-sivé, ružovo-červene, zeleno-modré, uteráky samostatne, utierky samostatne, a detske a dospelácke zvlášť plus mužovi trička sú tiež samostatná várka 🤣🤣🤣 takze si vôbec nemyslím že ty si prehnane starostlivá

loginexistuje
29. dec 2021

tak ale zasa tie malinke vecicky sa nosenim az tak nenicia skor zlou starostlivostou o ne
za mna osobne sa veci len daruju nepoziciavaju a ak si sinchcela odlozit nemala si pozicat

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka2710
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alanko20
29. dec 2021

Ano aj my tak, setrny program moc nie, ale davame hodinovy vacsinou, plus mame aj susicku, avivaz nepouzivame. Skuim sa na to este pozriet. Aj my sme dostali vela veci od rodiny, znamych a niektore viem posunut este dalej drobcom v sirsej rodine takmer v top stave. Nedavam na jedenie. Vedela, ze to budes chciet naspat?

petrisa213
29. dec 2021

Ja som toto zažila ale z druhej strany. Mala som veci od sestry po jej dcére. Veci po jej dcére boli skoro ako nové. Moje dieta malo silný reflux a grcalo všetko všetko do 9 mesiacov. Denne som ho musela aspoň 4x prezliekat a tie veci sa nonstop prali a prádlo som riadne triedila. S prikrmami to už išlo horšie dole, mrkva, cvikla,..... vyprať všetko 100% nešlo. Zničilo sa veľa veľa vecí ale bohužiaľ nevedela som to nijako ovplyvniť. Sú deti a sú deti. My sme napríklad aj s deťmi skoro stále vonku, deti sa hraju, behajú,... nechodíme po kaviarnickach a na prechádzky do mesta, sú v blate, hline, na zemi. Aj ja posúvam veci ďalej ale keď ich dávam z ruky počítam s tým, že sa mi už nevrátia.