Vráti sa môj život do starých koľají?

5. aug 2024

Uvedomujem si ze som par krat v zivote velmi pochybila a teda dostala som od zivota zopar poriadnych faciek. Uznavam, ze som urobila vela chyb a teraz som na to mozno aj cez karmu doplatila. Nevazila som si ludi, bola som leniva aj ked je pravda aj to ze som bola za posledne obdobie velmi casto chora kvoli mandliam, proste jedno brutalne zle obdobie plus aj moja vina vyustilo do toho ze som prisla o vsetko. O vztah, pracu, kus zdravia, takmer o vsetko. Zmenilo ma to neskutocne, az teraz viem, ake stastie som vtedy mala ale brala som to ako samozrejmost. Ostala som sama ako prst, v praci ktora ma vobec nebavi a nic pri nej nestiham, s pochybnostami o buducnosti a s kazdodennym stresom co bude dalej,. V skratke, zrutil sa mi cely svet. A mna to donutilo sa nad sebou zamysliet menit sa k lepsiemu cloveku a dat zase vsetko naspat do poriadku. Toto teraz pisem so slzami v ociach, pretoze som to najprv vsetko vnimala tak ze som sa stavala do pozicie obete ale teraz sa na to viem pozriet s pokorou a povedat si, ze mozno tak mi treba. Ta predchadzajuca verzia mna si vela veci neuvedomovala. Kamaratka mi povedala ze ma chape, ze mam tazku situaciu a ze vidi ze ma to zmenilo ale mala som sa stat lepsim clovekom a teraz je cas si to vsetko sama sebe odpustit a zacat odznova. Velmi sa o to snazim ale aj tak mam obavy…myslite ze bude moj zivot opat tak nadherny ako pred tym? Akurat s tym rozdielom ze moj pristup a pohlad na svet bude uz tentokrat iny, uz nebudem tak sebecka egocentricka a negativna…ale uz by som si strasne chcela zit svoj zivot, kde bolo vsetko v poriadku.

annamarin
5. aug 2024

Aké si zariadiš, také máš. ;)

Toto mi raz povedal jeden moj spoluziak z VŠ po tom ako som povedala, že mu závidím, ze ma super prácu super vzťah, stíha fitko a aj školu a že aké má "šťastie v živote".

Ostalo mi to v hlave a zerezonovalo. Odvtedy som si našla skvelého muža, super pracu a aj dobre platenú, stíham aj školu a cvičiť síce pomenej, ale snažím sa si to ešte lepšie zariadiť. Aby som mala.

Čiže ja si myslím, že možno to nebude u teba také aké predtym ale určite to bude také, ako si to sama zariadiš. 🙂

minenkak
5. aug 2024

Neboj bude aj horšie a preto užívaj každý deň

jennky13
6. aug 2024

potrebujes svoj zivot vidiet ako pribeh, nie ako jednotlive udalosti. Zijes svoj pribeh, kde patria aj pady a zas to, ze vstanes a ides dalej. V zivote ide (aj) o to, aby si sa menila ty a menila svoj charakter a k tomu patria aj tvoje chyby . Je uzasne, ze si rozpoznala v sebe postoj obete a naucila sa byt zodpovedna za svoje rozhodnutia s tym, ze kazde rozhodnutie nesie svoje dosledky. Naucila si sa jednu z najdolezitejsich lekcii vo svojom zivote . Bud vdacna za tuto zivotnu skolu,
Pridu aj dobre dni a radostne chvile. Tvoj pribeh este nekonci. Neviem ako ty, ale mna vzdy zaujimaju ludia, ktorí nieco prekonali, ktorí z padu vedeli vstat a ukazat na svoje chyby, ale aj nato ako sa to da prekonat a zvladnut. Mozno uz teraz si pre niekoho inspiraciou ako veci nerobit a za chvilu budes aj inspiraciou ako to nevzdat a zit svoj zivot v radosti a pokore dalej.