Vraj využívam sociálny systém

16. sep 2024

S kamarátkou sme sa včera pochytili, lebo mi povedala, že využívam sociálny systém a je to nespravodlivé, že som párkrát dostala 150€ ako bonifikáciu hypotéky. Na obranu som jej povedala, že stovky € platím na daniach mesačne a že dostávam mesačne naspäť len smiešnych 150€.

Na to som jej povedala, že ten kto vyciciava sociálny systém je ona. Nič do štátu za takmer 3 roky neprispela a dostala od štátu MD+RD už 5 cifernú sumu.

Nahnevalo by vás keby vás kamarátka ktorá reálne vyciciava sociálny systém takto obvinila? Nechápem čo sa stará do toho, či mám príspevok na bývanie. Mňa tiež netrápi jej dieťa.

danyelia
16. sep 2024

No vy ste sa teda obidve našli, toto si vyčítať navzájom 😃

mamina7070
16. sep 2024

ten prispevok na byt mas na ten byt kde byvas ? alebo prenajimas?

autor
16. sep 2024

@mamina7070 Tam kde bývam - hypotéka.

sense
16. sep 2024

Máte si obe najmenej čo vyčítať. z môjho pohľadu vyciciavate obe sociálny systém

sarandon
16. sep 2024

A co uz tie nekonecne covidove pandemicke peniaze...OCR-ky, PN-ky a ine co sa rozdalo.

ukgirls
16. sep 2024

vy ste sa hladali az ste sa nasli ..som rada,ze ja taku "kamaratku ako ste jedfna pre druhu vy - nemam ...

gribka1
16. sep 2024

MD a rodičák je oprávnený, ona sa vráti do systému, tá pomoc s hypotékou je vyciciavačka.

vesimelonimarsista
16. sep 2024

Vy ste na hlavu padnute obidve? Na to si platime dane, aby sme ich v nejakej podobe dostali naspat. Okrem ineho tym, ze umoznime matkam, aby sa starali o buducich danovych poplatnikov.

deti95060810
16. sep 2024

vy sta sa asi zbláznili - takéto veci si vykrikovať...
radšej budem sama bez kamarátky , ale v pokoji.

kristinka92
16. sep 2024

Za mna je vyciciavac ten čo iba pyta všelijaké prídavky pritom za život toľko neodvedie štátu zo svojho platu. To že je niekto na RD MD niekoľko rokov ale potom dalších 35 bude robiť je za mna ok.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
16. sep 2024

Vy dve ste sa zisli. Myslim si, ze sa mozte aj nadalej kamaratit.
Ozaj:
- Ty si kolko bola na MD a rodicaku? Pripadne kolko sa chystas byt?
- Kolko kamaratka odpracovala kym sla na matersku? Asi dost, ked mala na matersku narok.

bejbypd
16. sep 2024

Skoro ma odpálilo na mesiac 🌙🤣 tak ty kamoške vyčítas RD??? Strašne som sa pobavila ...takže okrem toho ,čo si ty strašne do štátu prispievala koľko máš deti ? Len ma zaujíma ,či si stat vycicala aj z tohto pohľadu ☀️🤣🤣

svetlonos
16. sep 2024

Vy nie ste kamaratky, len ste to ešte nepochopili. Kamaratky si navzájom praju. O tej hypo som nikdy nepocula, to je ale nepodatatne.
Ja som napriklad na MD v AT a je tu lepší systém ako na SK. Tam chudák zena odrobi 15 rokov a ak nemá retazivku, nema potom na materskú narok. Tu zas je extrém, keď dajú materskú hocikomu z EU a v AT neodpracoval ani deň, ale je z EU!
Ja sa po materskej napriklad už teším do prace, chcela som ísť už zetaz po roku aspom na ciastocny úväzok. Necítim sa ako vyciciavač.
Ale vy dve ste cudne, lebo ľudia budú vacsinou užívať zákony danej krajiny, kto ako uzná za vhodne.
To sa nemôžete tesit spoluvzo života namiesto vyhadzovanie si, ktorá viac/menej? Závisť, neprajnosť?
Sa preberte konečne obidve.

gribka1
16. sep 2024

@svetlonos To hypo sa tu prispieva na súkromné hypotéky, lebo úroky sa zvýšili, štát im pomáha.

luccija
16. sep 2024

@gribka1 jo a máme 77 miliárd dlhy🙂

katka700
16. sep 2024

Nejdem riešiť sociálny systém, kto ho vyciciava a kto nie.
Ale keby ste boli naozajstné kamarátky tak jedna druhej doprajete a neriešite.

tamta
16. sep 2024

Podla mna ste obidve hlavne vyciciavacky energie..

gribka1
16. sep 2024

@luccija áno a dlhy rastú naďalej

jakoma
16. sep 2024

Ja by som chcela pocut ten rozhovor medzi dvomi "kamaratkami" :D

olimuc
16. sep 2024

Nemate si co vycitat … nabuduce sa pobite
@gribka1 snad tu sprostost zrusia k 1.1.25 …

ivik4
16. sep 2024

Dievca zlate, tak ty si s tou RD a MD zabila...

gribka1
16. sep 2024

@olimuc Snáď, pomaličky sa blíži konsolidačný balíček🤣

hanaxxx
16. sep 2024

Ano vyuzivas, ale je to chyba statu, tento prispevok, ty sa chovas tak, ako by sa zachovala vacsina ludi, vyuzila by to.
Ale tvoj nazor na kamaratku, ze ona vyciciava socialny system je uplne pomyleny, uplnu hlupost si napisala.A ked takto rozmyslas, no necudujem sa ani, ze cakas, ze mas od statu dostavat nejake peniaze za to, ze platis dane. Nastuduj si, ze preco sa vlastne platia dane.

fido69
16. sep 2024

Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá. 😉

svetlonos
16. sep 2024

@gribka1
jaj, dik za vysvetlenie. Tak ale štát si udeje kade tade pre seba, tak urobí aspom niečo aj pre ľudí. My sme brali v 2008 a tie úroky aleluja, štát neprispieval ani cent. A teda by ma nenapadlo niekomu závidieť ci vykriknuz, ze využíva systém. Ved je na to zákon. Ti ľudia to nekradnu. Ale takto si jedns druhej vyčítať, to ako malé deti.

gribka1
16. sep 2024

@svetlonos Trošku inak sa to pozerá, pretože štát šetriť, dvihnú nám dane, poplatky, a skladáme sa niekomu na hypo, tí ktorí hypo nemajú, lebo vedeli, že to nezvládnu, platia tým ktorí neboli až tak nezodpovední. Nerobí to dobrotu. Teraz sú chvíľu vysoké úroky, ale pred cca 20 rokmi to boli bežné úroky. Takže to je celkovou situáciou, toho čo sa tu deje.

svetlonos
16. sep 2024

@gribka1
Áno, keď zo pozriem z tohoto uhlu je to tak. Ale ty by si túto možnosť nevyužila keby môžeš?
Keby si papalasi politicky neulievali na vlastný luxus, bolo by tiez lepšie. A hej, kedysi to boli bezne úroky. To keď si mala 6- 7 % bolo fajn, 5 bolo super a 4 mal ozaj malokto nejakým "zazrakom" 😂

gribka1
16. sep 2024

@svetlonos Veď to nie proti tým ľuďom, ktorí to využívajú, ale musia si byť vedomí, že to nie je celkom v poriadku. Ale tu je tých veci oveľa viac🤣

lilka5566
16. sep 2024

@kristinka92 a čo ten ,ktorý je pár rokov na MD,RD a potom do práce nepôjde ?A vlastne ani predtým nebol??