Manžel mi to dosť často vyhadzuje na oči že sa správam ako malé dieťa. Máme 2 deti, prvorodena není od manžela. Medzi deťmi je 9 rokov rozdiel. Ide o to, že stále vymýšľam čo by sa dalo podniknúť s deťmi kam na výlet na aké podujatie atď. Občas chodím so staršou dcérou do kina alebo na koncert. A to manželovi sa nepáči lebo on za ten čas musí byť doma s mladsim dieťaťom. Na zmrzlinu,do zoo a iné výlety brávam obe deti spolu. No sú miesta kde menší ešte nemôže lebo ma len 3 roky a nevydržal by príklad to kino a koncert. Chodím ozaj len raz za pol roka aj v rámci financií, no už je dusno doma. Že keď som žena matka mám byť doma s deťmi a nie vymýšľať somariny. Takisto sa nepáči manželovi keď majú deti narodeniny a ja im upečiem tortu a robím oslavu. Zavolám rodinu, staršia má dovolené kamarátky. Proste aby mali deti zážitky. Manžel hovorí že on nič také nemal, že oňho sa rodičia nestarali, že ako dieťa sa hral sám v izbe, nikam nechodili. Preto mu to dôjde divné že ja sa správam ako dieťa a vymýšľam všelijaké programy deťom.
Vies co divny je tvoj manzel 🤷🏼♀️ podla mna si dcera zasluzi taky spolocny mama/dcera cas kedy vyrazite niekam iba vy 2 a program je taky aby sa pacil jej a nie stale sa prisposobovat mladsiemu a zucastnovat sa na programe pre 3 rocneho. Ved nech si zase tvoj manzel spravi nejaky “chlapsky” program so synom. Ja mam o 10 rokov mladsieho brata a mama to robila rovnako ako ty, ze obcas sme si vysli niekam iba my dve a venovala cas iba mne, mala som to ako dieta a neskor aj 13/14 rocna pubertiacka velmi rada. Ved podla mna ani pre dceru to nie je jednoduche, ze mas “novu rodinu” s “novym muzom”, moze sa citit odstrcene, takze robis dobre a venuj jej ten cas. Teraz je podla mna v takom haklivom veku, stava sa z nej mlada zena, kopec zmien a taky cas s tebou kedy sa o nu zaujimas, rozpravate sa jej iba prostepeje a aj do buducna sa to skor s niecim zdoveri. O tomto by som s manzelom ani nahodou nediskutovala. Moj muz mal podobnych rodicov ako tvoj a o to viac sa venuje nasej dcere, lebo si uvedomuje, ze to nebolo v poriadku.
Skôr sa správaš ako matka a nie ako decko 😄
Keď ideš so starsou do kina, prečo on nejde s mladšou na ihrisko alebo niekam?
Do zoo atď on preco s vami nechodí?
Spravas sa ako matka a tvoj muz ako sebecky bulo. Rovno by som mu povedala - ano, tvoji rodicia sa nestarali, nikam ta nevzali a pozri, co z teba vyrastlo - tiez by si chcel mat deti zatvorene doma, ale o tom zivot nie je. Ty nechces, aby raz na teba deti spominali v dobrom, na to, co vsetko s tebou zazili, videli, kde vsade s tebou boli?
Je fakt, ze generacia nasich rodicov nam animatorov nerobila, ale aj moznosti boli ine pred 30 rokmi. Tiez sme nerobili to co doprajem svojej dcere dnes, ale ani sa nedalo. Ale chodili sme na lyzovacku 2-3x do roka, korculovat, v lete som bola viac s kamoskami vonku alebo so starymi rodicmi. Tam sme zase mali iny program, aj pracovat na pole sme chodili od malicka (dedina).
Skusila by som ho zapojit do spolocneho programu, mozno pochopi, ked uvidi radost deti, ale ak muz nechce travit cas s detmi a obtazuje ho to, tak sa nemal ozenit so slobodnou mamickou a spravit jej dalsie dieta. A za seba ti poviem - ak by sa moj muz takto spraval, tak by som mu sucho oznamila, ze ak on ma problem s detmi, tak ja mam problem jemu varit, prat, zehlit, upratovat po nom a mozeme ist od seba.
Môže byť rád, že si taká akčná, veď to robíš pre deti 🤗👍👍👍
Sprav tortu aj manželovi, zjavne ako dieťa mal "studený odchov". A pri jedení mu povedz, že sú aj také matky, čo sa na karneval prezlečú spolu s deťmi, čo idú na rozprávku do kina aj bez detí, kupujú si hračky, sedia hodiny v pieskovisku.... mne tiež nikto nerobil program, nemala som doma kamarátky, kine sme boli dvakrát, kúpať sme sa nechodili... a preto môže buď pindať, alebo sa k vám pridať... a potešiť dieťa čo má vo vnútri.
ja sa nestacim cudovat, kde sa takyto chlapi beru 🤷♀️ mal by k nam prist na mesiac a fungovat ako fungujeme my, by ti nohy/ruky bozkaval - kedze predstav si moj manzel je s malym kazdy den po praci a ja minimalne 1x tyzdenne idem vecer von a fuha aj 2-3x zabehat si, do fitka...kazdy vikend sme niekde na vylete, s malym beham po kadeakych aktivitych, aby mal zaujimavejsie dni aleno ich len naplanujem muzovi, ktory ide sam, no ale cielom nebolo popisovat moje/nase aktivity, len ze teda tvoj manzel je chmulo (lebo zrejme okrem ekonomickej roviny ti je na dve veci a este aj chce ukracovat svoje deti o krasne zazitky, ktore im ty vymyslis a pripravis)
@petamich ja sa zas nestiham cudovat, preco si takych muzov niekto vezme a ma snim deti. To by som musela byt inak zufala.
Manželovi vadia úplne normálne veci. Ísť raz za pol roka do kina, či na koncert, je aj málo. A neviem si predstaviť detské narodeniny bez torty a oslavy. Tvoj muž mal smutné detstvo. Ale práve preto by mal deťom dopriať, nech sa majú lepšie, než sa mal on. Čakala som, aké detinské správanie si tu prečítam, ale žiadne nevidím.
Spravas sa ako super mamina a tvoj muz ako ohundrany dedo
Si normálna matka. Tvoj manžel to nepozná, lebo to nikdy nemal. Čo je smutné, ale o to viac je smutné, že nedopraje svojim deťom. Deti nemôžu sedieť iba doma, lebo budú prepnute ako on. Ja by som ho veľmi rýchlo uviedla na pravú mieru. Už to, že nikam nechodí s vami je divné. Divný exemplár.
@viestta Na také väčšie výlety ako do zoo chodí s nami aj manžel, no neľúbi sa mu to že všade veľa ľudí. On je skôr taký samotár. Na zmrzlinu sa mu nechce.
@milanemila Ja som vyrastala len s mamou a nevenoval sa mi, chodila do roboty a nemala na mňa čas. Preto ja chcem aby som mala s dcérou dobrý vzťah a aby sme mali spoločné zážitky. Ináč je to ťažké niekedy skĺbiť výlet aby si to obe deti užili, predsa ten vekový rozdiel je dosť veľký. Preto raz za čas vyrazim niekam len s dcérou. Čo sa manželovi nepáči.
@janai1 Mladší je syn, no manžel nemá rád ihriská lebo je tam veľa ľudí. On je skôr samotár. Do zoo a na vzdialenejšie výlety chodí s nami no okomentuje to že je to ďaleko, že tam je kopa ľudí alebo že to je drahé.
@galganka Robím aj jemu tortu na narodeniny, ani to sa mu nepáči že sú to len zbytočne vyhodené peniaze.
@stanulienkat Keď sme sa spoznali nebol takýto, chodil s nami vselikade.
Ok ak je samotar, respektujes to, ale aj on nech respektuje, ze vy nie ste a potrebujete socializaciu. Deti o to viac. To, ze on ako dieta ziadne take veci nepoznal, neznamena, ze jeho deti musia zit tak isto. Zivot nie je iba ciernobiely. On bol so svojim detstvom spokojny? Nech sa pozrie do zrkadla, co z neho vyrastlo. Ak by si mu tu tortu na narodky neurobila, co by povedal? Bol by rad? Povedz mu, ze ty sa nespravas ako dieta, ale on, ktory vo svojom detskom svete ostal zakliesneny. Nech vyjde a nech zije uz je dospely. Co chce naucit svojho syna?
Cize problem nie je, ze ty sa spravas ako dieta, ale, ze manzel je debil a je donuteny travit cas osamote so svojim dietatom. Samozrejme, ze mas ist s dcerou na koncert alebo do kina. Je to tvoja dcera paneboze. Manzelovi jasne strucne vysvetli, ze je smutne, ake mal detstvo, ale ty take pre svoje deti nechces. Ak je udajne samotar, nech sa s malym zabavi v prirode, aj doma sa da kadeco vymysliet. Moj manzel sa prehra doma s trojmesacnou, tak hadam on zvladne trojrocne dieta…vsak to uz beha, rozprava atd. Tiez nechodil na lyziarske, vylety atd, ale presne svojim detom to chce vsetko vynahradit.
Tak mi to vychádza hlavne ohľadom tej torty , že možno je držgroš ,lebo není nato rozumné vysvetlenie..asi vidí že tie aktivity idú do peňazí (čo je normálne samozrejme)
@petamich konkretne tento anonym tu ma uz velmi vela tem, takze stale ide o toho isteho muza (alebo stale o tie iste “kamaratky”)
@victory7897 Vyberám si také aktivity aby to nestalo veľa a mimochodom platím to ja. Tak nemal by mať nič proti.
@tehulka2011 Neviem koho máš na myslí, ja to tu nesledujem. Raz za čas keď si nájdem čas si prečítam o čom sa diskutuje.
Je smutné, že existujú aj takýto rodičia. Ozaj sa mu nik nevenoval, či si to len nepamätá? Kto ho naučil plávať, bicyklovať, lyžovať? Mňa môj otec. Kto ho naučil založiť oheň, postaviť stan a chytiť si rybu? Mňa môj otec. Rovnako ako kopec iných vecí. Hovorí sa tomu výchova. Syn má tri roky, nič ockovi nebráni aby ho každý víkend vzal na plaváreň a začal ho učiť plávať. Nič mu nebráni vziať ho do dielne a začať ho pomaličky učiť "chlapské zručnosti". Ak teda nie je lenivý neschopný otec. Ty sa zatiaľ môžeš venovať staršej. Samozrejme, ideálne by bolo, keby chcel aj so staršou mať nejaký vzťah a občas s ňou niekam zájsť.. ale to už je asi priveľa, keď sa nedokáže venovať ani vlastnému synovi.
no.... proste ste si nesadli. ale prečo máte dieťa??? nevadí. ty sa chovaj ako doteraz, ale počítaj s tým, že on sa nezmení. pôsobí na mňa dojmom absolútneho introverta. a nič v zlom, ale to sa musel sakramentsky pretvarovať, alebo si len ty bola slepá. to však už nezmeníš. pekne si ho posaď a vysvetli mu, že chápeš, že jeho to nebaví a nenútiš ho do týchto akcií a atrakcií, hoci raz za čas by sa kvôli deťom (aspoň kvôli vlastnému, keď už tvoje nemusí...) mohol premôcť. a ak nie, ok, budeš rešpektovať. ale on nech rešpektuje to, že to robíš a nech ti láskavo nehučí poza uši. a tiež, nech sa ráči na tom finančne podieľať. minimálne 1 dieťa máte spoločné a nechápem, prečo to ťaháš ty. a už vôbec nerozumiem pojmom moje/tvoje, keď ste manželia, máte spoločnú domácnosť a spoločné dieťa....
@annm81 Neviem kto ho naučil v detstve tie veci čo si vymenúvala. No plávať a lyžovať manžel nevie. Malý má strach z vody asi po ňom neviem.
@panelacikova Ja ho nenútim keď chce ide s nami keď nechce ostáva doma. No keď idem sama len s dcérou niekam tak bohužiaľ musí byť doma so synom. K financiám malé výlety platím ja, väčšie buď on alebo spoločne.
no ale preboha, je to jeho syn, takže ostať s ním doma by mu nemalo robiť problém. myslím si, že ide skôr o to, že on nemusí tvoje prvé dieťa a sakra mu vadí, ak ty ideš s dcérou niekam. je úplne jedno, kam. on ju proste nemusí a preto ti robí tieto výstupy...
Manzel si nevsimol,ze zijeme v 21.storoci? Prave preto,ze on nic take nemal,cudujem sa mu,ze nechce dopriat detom prezit krasny zivot plny zazitkov. Si super mama,ktora sa venuje detom. Divny je jedine manzel. Ak sa mu to nepaci,nech sa to nauci akceptovat. Dieta je aj jeho a jeho obtazuje sa mu trosku povenovat.
Ty sa nespravas ako dieťa.Len si si vybrala debilneho muža.
@panelacikova Nemyslím si že by ju nemal rád. Keď treba pomôcť s úlohami tak jej pomôže, ak vonku keď niečo manžel robí dcéra mu pomáha.
tak sa vraciam k môjmu príspevku o 10:40. ty budeš rešpektovať jeho introvertnú povahu, on to, že robíš deťom program. skús s ním pokecať o tom.
Tvoj manzel je zo stredoveku? "Že keď som žena matka mám byť doma s deťmi a nie vymýšľať somariny"
A jeho detstvo sa mu inak pacilo?
Uff toto vyzera na emocionalne nezreleho jedinca (manzel). Korene su v detstve, taketo dieta bolo pravdepodobne emocionalne zanedbavane, nebral sa ohlad na jeho pocity, zaujmy, prezivanie... Uzavrel sa do seba. A tak nemohol vyrast z neho emocionalne zrely clovek. Takyto clovek bud nechape, preco to robis, lebo v sebe potlacil svoje potreby ako dieta, vytesnil, znegoval...dokonca to moze pred tebou prezentovat ako "tak ako to mam ja, takto je to spravne a ty si divna". Ak by pripustil, ze to, ako to robis ty je uplne v poriadku, priznal by, ze jeho detstvo nebolo ok, on nie je ok. Tipujem, ze toto nebude vas jediny problem vo vztahu.
Divný je muž.Asi má inú povahu veď to, čo píšeš patrí k deťom a vôbec neviem prečo by si mala byť decko?robíš to pre deti, robí Ti to radosť...on to nezažil možno nepotreboval...všetko mu je príliš veľa...sú také rodiny len dať jesť, oprať a nech sa hrajú samé.Vsetko záleží od mamy aká je
Znies ako super mama 🙂
Spytaj sa ho, ci prezil stastne detstvo, ci ma detstvo aj ine spomienka ako to, ze je sam v izbe.
Druha vec je ta,. ze pan manzel by sa mal tych vasich vyletov a"zmrzlin" zucastnovat tiez, nesediet doma na zadku.