Voľný vzťah z pohľadu muža a ženy

maminuska
21. nov 2018

Včera bola u mňa kamarátka, nevideli sme sa asi 5 rokov. Nasmiali sme sa , pospomínali a ja som si všimla že má na krku veľmi peknú retiazku aj s príveskom , má to vraj od manžela. Nebolo možné si nevšimnúť že jej občas pípla sms od manžela. Ešte jej zo srandy vravím ...teba ten manžel ľúbi ako koňa. A tu začína niečo , čo mi nedalo spať.

Pred rokom a pol prišla na neveru svojho muža , trvala pol roka keď sa to prevalilo , vraj mesiac sa nevedela ani poriadne najesť od stresu , nespávala celé noci , doma mala 9 a 10 ročných chlapcov. Manžel sa rozviesť nechcel , vraj načo , že sa dá žiť aj tak a on sa novej priateľky / milenky nevzdá . Chcel voľný vzťah s tým , že cez týždeň bude s nimi a víkendy bude s ňou . A tak to aj začal praktikovať. Po každom víkende v pondelok ráno si našla kôpku jeho oblečenia v špinavom prádle. Najprv to prala a žehlila mu to a dúfala že sa umúdri . Neumúdril sa ani po 3 mesiacoch .
Takže si povedala, chceš voľný vzťah , tak teda ok , zavolala jeho najlepšiemu kamarátovi , dohodla si s ním rande , večeru a teda aj sa s ním vyspala. Nie raz , nie dvakrát .... Ten ako správny kamarát jej manžela vedel aké výhody požíva jej manžel z voľného vzťahu tak sa mu hneď pochválil. To čo nastalo je skôr komické .... manžel zúril , nadával že ako mohla " sa mu takto skurviť ", bľabotal niečo o tom že muži to majú inak ..jednoducho nečakal že aj ona využije ten " voľný vzťah ". Jedinú odpoveď ktorú dostal je že každý jeho ochod za " voľným vzťahom " je pre ňu signál že voľný vzťah pokračuje bez diskriminácie.
Výsledok toho všetkého je že manžela má doma , pri každom odchode sa jej pýta kde ide , s kým tam bude , posiela srdiečka .

Boli by ste schopné siahnuť k takémuto riešeniu aby ste udržali deťom rodinu a sebe manžela ktorého máte stále radi napriek všetkému ? Ja som človek pokojný ale rázny , ale toto neviem či by som bola schopná urobiť .
Verím tomu že pohľad muža na voľný vzťah je iný ako u ženy.

majcika
21. nov 2018

Jednoznacnu odpoved dostanes len od tych zien, ktorym by ani vo sne nenapadlo slovne spojenie volny vztah.
Moj ex sa ma snazil presvedcit o vyhodach volneho vztahu. A nie, ja s mojou povahou toto nedam. Nedelim sa o muza

pininka
21. nov 2018

Tisíckrát už som to počula že mužská a ženská nevera je iná, no v reále nieje, len muži si stále myslia že ženy sú ich majetok a nemôžu si niečo také dovoliť. Konkrétne m tvojej kamarátke len toľko, že keby nebola taká povaha aká je, muž by si so svojím voľným vzťahom.mohol ísť niekam. Myslím že aj s tým jeho druhým vzťahom to asi nebola také ružové keď tak rýchlo pricupkal a je to u veľa prípadov. Náš sused sa takto zastrelil potom čo sa po rokoch presťahoval k milenke a tá ho vyhodila po týždni, ona mi nebude robiť servis ako manželka, ona chcela len sex a peniaze. Nezvládol to. A u väčšiny je to tak. Tiež by som si počkala ako by priliezol nazad, neveru by som odpustila,ale musela by som vidieť že ten partner je s tým naozaj vysporiadaný a má snahu na úplnú zmenu. Inak to nemá vyznam.

jana_eyre
21. nov 2018

nie, nedokazala by som to a nastastie moj muz si je vedomy toho, ze ak by nieco take skusil, ani nahodou by nebol na koni on aby si urcoval podmienky ako to bude..

nechapem to jej posluchanie manzela - ON sa rozhodne ze sa nerozvedie a ze bude chodit za milenkou zatial co bude aj s nou, ona mu perie a caka a jedine jej riesenie je najst si milenca?..

bez urazky prosim, ale toto nikdy nepochopim a ani pochopit nechcem.. je to vsak ich vec a vlastne som rada, ze nevidim do cudzich vztahov, pretoze by ma porazilo vediet taketo detaily, co vsetk su zeny ochotne znasat..

nkem
21. nov 2018

V prvom rade, volny, otvoreny ci ako si to kto nazve vztah sa neriesi tak, ze si poviem, ze mam otvoreny vztah, ked mi na to partner pride, ze ho podvadzam...lebo to je ciste podvadzanie a nie otvoreny vztah, ale komunikuje sa to predtym nez dotiahnem noveho partnera do vztahu - z mojho pohladu. Pretoze tych variacii vztahu moze byt velmi vela. Tiez som poznala par, kde im otvoreny vztah zacal tak, ze on podvadzal a potom si nasla aj ona, medzitym vela diskutovali az prisli k poly vztahu, kde manzelia ziju spolu, plus chodia na rande so svojimi dalsimi partnermi, ale predtym nez spolu isli na rande to prediskutovali so svojim primarnym partnerom, ci suhlasi a co si o tom partnerovi mysli. Tolko teoria, ja osobne by som si nevedela predstavit doniest dalsich ludi do vztahu uz len z casoveho hladiska, aby som sa im venovala rovnako a necitili sa ako hodeny niekde v kute. Kazdy par si urcuje hranice sam a je len na nich ako im to vyhovuje, ale musi to naozaj vyhovovat obom, nie len sa hrat, ze je to ok a vo vnutri ma to ubijat

dskjhfdlkdjhl
21. nov 2018

@maminuska ja som mierumilovny clovek, ale toto veru by som asi riesila velmi tvrdo a razne, samozrejme-nezazila som, takze je to stale len akasi fikcia, ale myslim, ze by som mu volny vztah otrepala o hlavu a dost tvrdo, aj vsetky hviezdicky by asi uvidel. Jednoducho, u mna by to bol koniec, ja by som uz o takeho chlapa nestala, aspon si myslim.

asia83
21. nov 2018

@maminuska Vaša kamarátka má iný žalúdok. Akceptovať neveru muža a ešte sa vyspať s cudzím mužom. O morálke tu nemôže byť ani reč. Jej manžel nemá čo robiť v zväzku, nie je ho schopný. Rozvod, tak by som to riešila ja.

moonlight1210
21. nov 2018

@maminuska nie som si ista, ci mam chapat, ze jej muz teda na fleku skoncil s volnym vztahom a strazi si teraz manzelku, ktoru vnima zase ako vzacnu.
Alebo ho ma nadalej, ale manzelku si teraz navyse hycka a predchadza ako kralovnu zo Saby. Ze je ako taka vladkyna v hareme, nie iba odstrcena v kute, kym zas o nu prejavi zaujem, ako jej to robil predtym.

dominika6
21. nov 2018

@maminuska najsmutnejšue na tom celom je,že žena je slepá hluchá a stále sprostá....ona skončí s milencom,lebo manžel utrpel egošok a teraz ju ide kontrolovať na každom kroku...ona je celá šťastná,ako dostal rozum,no v skutočnosti si svoj ,,voľný vzťah,,užíva poza jej chrbát nadalej..

jana_eyre
21. nov 2018

btw, mne je v tychto vztahoch velmi luto deti.. nech mi nikto nevravi, ze takyto dvijity zivot na ne nevplyva.. kto chce nech si pozrie serial dr foster.. ja viem, ze to je vymyslene, ale zase si myslim, ze to ako tie ich blbe vztahy bral ich syn bolo velmi realne... ludia fakt nevedia co maju a stale robia blbosti..

martinka150
21. nov 2018

je mi na blvanie z toho uz len pri citani, nie to este nieco take realne zazit. To vazne nieco take existuje? a je akceptovatelne v tom tzv,vtahu?

matazirafa
21. nov 2018

@maminuska znie to ako storka z Emmy kde sa ženy snažia byť strašne svetové. Za predpokladu ze je to pravda, nie takto by som to neriešila, neznášam ľudský kontakt a nemám rada dotyky cudzích ludi. A ako by si pán doniesol po víkende prádlo, tak by si ho pred ďalším víkendom aj našiel Lebo by ma viac nebolo.

lujza123
21. nov 2018

Cisto hypoteticky by som si asi vedela predstavit takyto polyamorny vztah, ale museli by byt s tym vsetky strany OK. Aj ked predstavy su predstavy a realita ina, neviem ako by som sa zachovala keby sa do toho dostanem naozaj a ci by to fungovalo. Realne aj taketo vztahy existuju cele roky, proste su ludia ktory to takto maju, urcite je to lepsie nez podvadzat tajne.
Reakcia jej manzela mi ale v pohode nepride, podla mna je to riadne pokrytecke a sebecke. Cakat ze on bude mat volnost a jeho zena doma drzat hubu, prat trenky, ponozky a dufat ze si na nu manzel spomenie, ved to je komicke toto. Ako si vobec mohol mysliet ze volny vztah znamena vyhody len pre neho? Bol to on co prisiel s takym napadom tak nech si uzije dosledky svojich cinov, lebo podla mna v tomto uz nieje moc cesty spat k monogamnemu vztahu ako mai predtym.

0silvia0
21. nov 2018

@maminuska manžel dotyčnej sa mi hnusí. Hnusí sa mi jeho správanie. On si rozhodne, že chce mať manželku aj milenku, on si sám sebe odsúhlasí že chce otvorený vzťah, ale zásadne pre seba. Všade len on, on, on. Egoista ako vyšitý a keď manželka urobí to, čo on, zrazu posiela srdiečka. Pre mňa toto nie je chlap. Odhliadnuc od všetkého ostatného, z takéhoto chlapa by sa mi zdvíhal žalúdok. A tiež som nepochopila z tvojho popisu, či milenku opustil navždy alebo nie. Prosíme dovysvetľovať 🙂

kvetinka75
21. nov 2018

no keby mi toto povedal muž, do 1/2 hod. má veci vyhádzané pred vchodom a nech si ide kade ľahšie. Ja by som mala akceptovať milenku lebo on to chce? A čo je už úplne je......? A čo by som si potom robila ja, to už by bola moja vec.

anabella111
21. nov 2018

@maminuska Nie pohlad muza na volny vztah je iný..ako pohlad zeny. Ale pohlad sebeckeho cloveka..ktory si nevidi za koniec nosa a tak nedokaze vidiet ani dosledky svojho konania..je iny..ako pohlad cloveka..ktory mysli na dobro milovaneho a dobro spolocne. To..ze muzi maju svoje predstavy je jedna vec. Aj my zeny ich mame..a nerealizujeme vsetky..pretoze mame zodpovednost. A je nastastie vela muzov..ktori si zodpovednost svojho konania uvedomujú/alebo uvedomia. Nie sme zvieratka..ale mozme byt..ked prestaneme robit to..co nas od zvieratiek odlisuje. Prestaneme premyslat v prospech dobra.
(S rdce+vedomie=svedomie)

rybkoava
21. nov 2018

O čom je potom manželstvo, keď už má každý svoje chodníčky ? A deti majú teda "krásny" vzor. S predstavy, že by si manžel niekde užíval a potom sa vrátil ku mne mi je na vracanie. Ú mňa je nevera nepripustna.

maminuska
autor
21. nov 2018

No dievčatá ja málokedy zakladám diskusie . Myslela som si že ma vo svojom veku už nedokáže nič prekvapiť . Ale vidím že dokáže . Rozmýšľala som nad tým celú noc a aj v tom krátkom plytkom spánku som to riešila.
Pravidlá sú jasné u kamošky, prídem ti na neveru a je to pre ňu signál voľného vzťahu , ktorého benefity využívam aj ona. A tak ako u iných mužov brzda k tomu aby nepodvádzali je bud láska k danej žene alebo morálne presvedčenie , u neho je to zrejme " aký požičaj taký vráť " .
Jej manžel navonok nie je žiadny grobian , rodinu finančne zabezpečuje, o deti sa predtým staral a aj teraz stará , majú veľkú hypotéku na dom , deti otca majú radi . Nie je to také jednoduché , že ho vykopnúť ...ako z jeho vlastného , zabaliť 15 ročný vzťah len tak , lebo jemu dočasne hrablo ..tak ako mnohým mužom .

maminuska
autor
21. nov 2018

Muži od žien odchádzajú , sú neverní , vracajú sa , ženy odpúšťajú a fungujú ďalej ...aj také sme my ženy , nielen okamžitý koniec bez rozmyslu . Deti , roky spolužitia , majetky , podiely vo firmách ,tých manželov / partnerov držia pokope . Tu si žena dovolila oplatit mužovi neveru rovnakou mincou a dokonca aj s jeho teoretickým zvolením , prax bola však z jeho strany na míle vzdialená .

kvetinka75
21. nov 2018

@maminuska no vieš, ja to vidím tak. Jednorázová nevera - prepnutie, na párty po alkoholovom záťahu alebo krátkodobé zblbnutie z kolegyne. Ok , každý môže zakopnúť. Ale chcieť vedome voľný vzťah s tým, že ja si budem užívať a ty doma sa o mňa starať? Keby sme aj 40 rokov boli spolu. Toto nie. Nech si aj on uvedomí že majú deti, hypotéku, sú 15 rokov spolu. Či mu to za to stojí. Asi áno. Ale ja by som toto neakceptovala v žiadnom prípade. Čo mám z toho že ma finančne podporí, stará sa o deti, keď mňa má za handru? TAk nech si ide. Ak by si uvedomil že to bola chyba a ľutuje to, prehodnotila by som. Ale za chodu, tváriť sa že je všetko OK? ee

anabella111
21. nov 2018

Z mojho pohladu..je nevera..velmi škareda prekazka na ceste..chatravy most..cez rozvodnenú rieku. Na ktorom sa clovek rozhoduje..ci to vzdá a dalej nepokracuje...urobi spatny krok..a najde si vlastnu cestu..ktora sa mu zda menej riskantna. Alebo je odvazny..most prejde..s tym..ze nevie..co ho caka..len sa drzi stale smeru..ktory je urceny dvom. Preco je tak casté..ze ked dvaja prejdú cez nebezpecenstvo na pevnu podu..tak dokazu byt stastní?...Lebo dokazu byt opät vdacní. Za bezpecie, vernosť a hlavne toho druheho..ktorý to s nim dal..za partaka. Vobec nie je rozpravka..ze tychto stastnych parov je vela. Je ich viac...ako tych..ktorí mali za partaka takeho cloveka..ktorý sa vyziva hojdanim sa s celou svojou rodinou na moste..ktory sa zrúti. Ale ktovie ..ci ich je v dnesnej dobe viac..ako tych..co pri vstupe na most nestratili svojho druha..ktorý nemienil riskovat ani pád..ani strach..Kto by mu vycital ? Nikto. Jedno je vsak isté...ku tomu mostu prisli dvaja. A je dolezite si spomenut..v ktorej chvili prestali obaja sledovat smer..ktory viedol ku ,,karlovmu mostu" ktory je bezpecny a plny atrakcii..ktore mohli na striedacku zaujat oboch..ruka v ruke.

nkem
21. nov 2018

@maminuska ale toto nie je volny vztah, ze pridem ti na neveru, tak ti to oplatim aj ja. Otvoreny vztah je o tom, ze sa one strany dohodnu. Ako klobuk dole, ze sa z toho nezlozila, ale takymto systemom nevyhrala 😐

matazirafa
21. nov 2018

@maminuska len mi tam napadlo, kde tá kamoška berie istotu že to ten chlap nerobí aj naďalej? Len sa zľakol že by prišiel o tie svoje istoty tak si povedal že chvíľku bude sekať dobrotu. Čo ak teraz posiela srdiečka a cmuciky manželke zatiaľ čo sedí na záchode u frajerky? A žena spokojná ako mu to dala vyžrať? Tieto povrchné vzťahy síce nepochopím, ale zasa aby mi to nedalo spávať to nie.

maminuska
autor
21. nov 2018

@nkem ale ano voľný vzťah to bol v jeho ponímaní ...ja si budem robiť čo chcem , budem doma fungovat ako otec, budeme spolu hospodáriť ale s tvojim vedomím budem si odskakovať aj k milenke , však ty môžeš tiež . Len ked to teda kamoška vzala v úvahu že teda môže a aj si odskočila, bolo zle nedobre.

sissy27
21. nov 2018

@maminuska ja by som hlavne netolerovala ten jeho "voľný vzťah" už od začiatku. Kôpku špinavých handier by som nechala tak, nech mu perie a žehlí slečna Voľná. Keď vie narábať šuškou, tak nech vie aj s automatickou pračkou, žehličkou a varechou. Nesnažila by som sa udržať manželstvo. On sa nesnaží, a ja sa mám roztrhať? Ha-ha-haaa.
A samozrejme, že z jeho pohľadu sa ona "skurvila". Veď zrazu tu bolo riziko nie len že sex s iným a možno aj lepším, ale reálne sa mohla zamilovať, rozviesť a prať, žehliť a variť inému !! Čo by on robil? Slečna Voľná očividne o tieto aktivity záujem nemala, rovnako tak asi nemala záujem vychovávať deti a byť chudobnejšia o výživné na deti, takže ho ani netlačila do rozvodu. Bol by hlupák, keby sa rozvádzal.
A ona - asi z toho vzťahu niečo má. Veď je takých viac než dosť, čo im manžel / partner verejne zahýba, ale tak zas za pohodlný život v luxuse im za to stojí.
Jednorazová nevera je niečo iné. S tým sa dá vysporiadať (hoci teraz si niektoré 3x odpľuli a prežehnali sa, že v žiadnom prípade, tak realita by bola v 90% iná). Ale ťahať dva paralelné vzťahy? Okrádať svoje vlastné deti o čas s nimi strávený, o energiu, ktorú mal venovať do aktivít s nimi, o peniaze (lebo taká slečna Voľná určite niečo stojí)?
Voľný vzťah si viem predstaviť skôr medzi dvoma slobodnými ľuďmi, ktorí sa na tom normálne dohodnú a vyhovuje to obom, a hlavne bez záväzkov. Ak sú tam deti, tak už to v žiadnom prípade voľný vzťah nie je, pretože niekto sa musí aj deťom venovať a chlap to asi nebude, len potom žena nemá priestor na "voľnosť".

kllamarka
21. nov 2018

@maminuska Nedelim sa o muza a ani o SEBA. Takze ziadne oplacanie by sa nekonalo. Zdviha sa mi kufor zo zien...ktore trpia so zadelenym rezimom milenka/rodina, ako si pisala. A potom peru kopku pradla. To je nieco tak ponizujuce...ze to presahuje moje hranice chapania. Ale zeny sa vedia hodne znizit..ako sledujem. Skoda, svoje deti..hlavne dievcata sa snazim vychovavat nech citia zo seba hrdost a snad sa im to v zivote oplati, ze radsej zvolia samostatnost ako byt zavisle na hentakych zivocichoch.

maminuska
autor
21. nov 2018

@matazirafa neberie istotu absolútne nikde, ale so 100 % vie že si užije aj ona. Lebo nastupuje voľný vzťah

matazirafa
21. nov 2018

@maminuska hm, ale je to smutné že k tomu prišla takto. Dobrovoľne by sa na to asi nedala.

maminuska
autor
21. nov 2018

Ale on oje zaujímavé že ona je spokojná , bola vyrovnaná a v pohode . Povedala že nikdy sa nemala lepšie ako teraz , chodí kde chce, muž jej vypisuje , srdiečka posiela, darčeky kupuje . Zo vzťahu a oddanej lásky k manželovi vytriezvela , pracuje , chodí cvičiť ... žiadna zničená troska z nej .

nkem
21. nov 2018

@maminuska niekedy taketo veci su dobre na uvedomenie si veci, ze aj ona ako zena ma narok sa o seba starat a nie len doma handrou suchat prach a on, ze velmi rychlo moze prist o svoju zenu. Zazila som podobnu situaciu, kedy som muzovi hovorila dlho predlho veci, nechcel pocuvat a chapat..akonahle zistil, ze sa objavil dalsi na obzore, odrazu pochopil velmi rychlo a na to nemusela tam byt ani nevera a do takehoto extremu to potiahnute

osky
21. nov 2018

volny vztah-
1.je vrcholom egoizmu
2.nema nic spolocne s laskou
3.prinasa rizika chorob
4.je vysmechom ludskej dostojnosti
5.strapnuje a ponizuje partnera
6.potlaca zdravy usudok
7.je len o telesnych potrebach
....mohla by som este menovat do aleluja...

u mna nepripustne,pudove,hlupe
raz a dovi.
odpustila by som ale uz by sa ma nemohol ani dotknut.