Voláte políciu, keď vidíte, že sa deje niečo protizákonné?

5. okt 2020

Ahojte, ako to máte vy, keď vidíte, že sa niečo "protizákonné" deje, staráte sa, voláte políciu? Muž mi vraví, že sa do všetkého stariem, že sa mu to nepáči. Napríklad, videla som v parku partiu deciek popijajúcich alkohol, jeden chlapec už v bezvedomí ležal na zemi. Upovedomila som políciu aj záchranku, alebo som videla, ako na ulici napáda muž ženu s dieťaťom (zrejme druh družka) strkal ju tam na cestu, bil... Tiež som volala, alebo som videla ako partia pubertiakov na ulici rozkopava koše, dopravné značky.. Taktiež som zavolala. Pri tom poslednom prípade mi muž vynadal. Ako by ste sa v takýchto situáciách zachovali vy? Preháňa to?

andreakg
5. okt 2020

Práveže chválim,že si všímaš také veci, myslím,že manžel by sa mal trochu zamyslieť nad sebou,pretože dnes sa každý stará o seba.

evkakozickova
5. okt 2020

No klobúk dole, iný ľudia by to odignorovali....

duduska25
5. okt 2020

Je to velmi sympaticke, ze patrite k osobam, ktore nestrkaju hlavu do piesju ako vsetci naokolo, ktori tieto situacie sice vidia ale nic nespravia. Super.

krisbar
5. okt 2020

👏👏👏👏

ibrunova
5. okt 2020

Kiež by bolo viac takých ľudí 👍

sonnenshein
5. okt 2020

Tlieskam aj ja, a odporucam vynadat manzelovi. Moj tomu tiez nerozumel, tak som mu povedala, nech si predstavi ze to dieta v bezvedomi na zemi je nasa dcera. Ze ci by chcel aby ju okoloiduci odignorovali.
Mimochodom, raz som sa takto starala do partie mladych, jeden na zemi, ostatni opiti. Oslavovali maturitu, mali 0.7 promile (policajti merali), a ten za zemi bol ich sofer (0.00 promile), mal cukrovku a neustriehol si to. Nebyt mojej intervencie, domov by sa nevratil.

thoughtfulweirdo
5. okt 2020

Treba viac takych ludi. Ked moja babicka spadla na ulici a zlomila si ruku, nemal ju kto zdvihnut, kazdy oblukom obisiel. Nikdy nevies, kedy mozes takymto "staranim sa" niekomu priam zachranit zivot. Hlavne neprestavaj 🙂

cacianka
5. okt 2020

Ja som staremu panovi zavolala zachranku, odpadaval .a vobec sa za to nehambim.mm ho podopieral, dal mu piť.
Ked nám jeho žena dakovala, tak jej len povedal ze by nas hamba fackovala keby sme sa nestarali...
Aj nasi rodičia/ blízky možno budú potrebovať pomoc👌

ciaciacia
5. okt 2020

si úžasná, že ti nie je ľahostajný osud iných ludi, len tak ďalej 👏👏👏

janinah
5. okt 2020

mužovi by som povedala,že ak si to nevšimol,som dospelá,svojprávna a budem robiť čo považujem za potrebné...tomu chalanovi v bezvedomí si možno zachránila život....ak by sa niečo zlé dialo vášmu dieťaťu,tiež by mažel bol spokojný,ak nik z okolia nezasiahne,nepomôže? ....som taká ako ty,ale raz som zavolala 158.lebo som videla rozbitý-rozobratý-otvorený bankomat....a to len chlapík čosi opravoval,ale bol úplne na druhej strane a nebolo ho vidieť,bankomat bol tak v múre založený.....aj som volala zas,ale policajt ma pochválil,že si všímam a radšej tam pošle hliadku

zuzubb007
5. okt 2020

Áno keď niekto odpadáva tak zavolať chápem zachranku, ale už ozaj nehnevajte sa ale asi máte veľa voľného času všetko sledovať pri hádke by som sa ozaj nestarala a pri všetkom trochu psycho na mňa aj vážnejšie veci by mohli policajti riešiť

zuzanka.zuzu
5. okt 2020

nedávno som bola na obhliadke nehnuteľnosti, som tehotná a prišlo mi strašne zle (odpadla som ale nestratila vedomie, mala som tmu pred očami) realiťák všetko videl, ja som mu hlásila, že mi je zle (očakávala som pomoc, ale v takom stave som sa ledva držala na nohách, nevedela som formulovať myšlienky) a on sa rozlúčil, že má ďalšiu obhliadku 😨😢
zachraňovala ma na ulici pani, ktorá náhodou išla okolo z nákupu, dala mi vodu čo mala v taške a počkala kým príde manžel, ktorému mi pomohla zavolať (chcela volať RZP ale ja som nechcela). ja sa nemodlím, ale za túto pani sa najbližšie pomodlím 🙏

deti95060810
5. okt 2020

@zuzanka.zuzu tomu realiťákovi by som sa išla "poďakovať" ...

marca12
5. okt 2020

Muzovi by som povedala,ci by bol spokojny,keby jeho dieta niekto bil a vsetci by to bez povsimnutia obisli. Alebo by jeho rodicom prislo zle na ulici,potrebovali by zachranku a ludia by ich obisli z hundranim,ze sa ozran vala po zemi. Si super a rob nadalej podla svojho svedomia. Kiez by bolo takych ludi viac. Tiez som volala na policiu,ked opity clovek lezal na ceste. Okolie sa mi smialo,lebo to bol miestny alkoholik. No nedalo mi to nechat ho tam.

marca12
5. okt 2020

@zuzubb007 vaznejsie veci ako pachane tyranie a mozno aj nasilie na zenach?

lauriema
5. okt 2020

Ahoj, ja to tiež robím a môj manžel tiež povie ze do všetko sa miesam, takže ja ti asi neporadím.

petulda333
5. okt 2020

Rovnako ako ty a muzovi by som rychlo zavrela usta

deti95060810
5. okt 2020

u nás minule tiež .... chudák bezdomovec opitý spadol a ostal ležať.... U nás je známy, nikomu nič nerobí zle, už roky tak žije.... Ľudia chodili a až dôchodkyne keď išli z kostola tak mu pomáhali...

petulda333
5. okt 2020

@deti95060810 aj u nas taky jeden bol. Byvaly profesor na vysokej skole. Ti co ho z minulosti poznali mu obcas kupili jedlo a vodu, nikdy nic nepytal, len sa chodil ohriat niekam. Raz ked som brigadovala v kauflande pri predaji pyrotechniky, prisiel dnu sa zohriat a partia ozratych pubertakov ho ostriekala slahackou v spreji a mali z toho srandu. Nik sa ho nezastal, este sa dobre zabavali na tom a to bolo v obchode asi 200ludi.len ja s kolegynou sme na nich skrikli a zavolali policiu. Na grc mi je z ludi niektorich

zuzanka.zuzu
5. okt 2020

@deti95060810 ano, aj ja som nad tým premýšľala (a manžel ešte viac, ten stále chce vedieť meno, ale nechcem aby mu išiel natiahnuť)... no po dlhej úvahe mi bude stačiť keď ho už nikdy neuvidím. naozaj. nie je to fráza, proste ho nechcem vidieť, nič o ňom počuť.

suzie26
5. okt 2020

Po zlej skúsenosti sa starám už sama o seba 🙂 nech si druhí riešia svoje problémy sami

katka281
5. okt 2020

Neprehanas 🙂 klobuk dole ze nezatvaras oci pred takymi situaciami.

bluebriggs
5. okt 2020

No ja som mala zlú skúsenosť keď som sa do niečoho starala, a zavolala políciu, potom ten sused mi prišiel vyklopkávať nech sa starám o seba a pod. Čiže teraz niekedy zvažujem čo urobím a čo nechám tak.. ale samozrejme keď vidím napádanie atď alebo niekomu he zle tak vilám. A moj frajer je takyxisty, povie že načo sa starám.. muži su taki bohužial.. ešte že svet má aj všímavé a dobré ženy. Na mužov sa v tomto neda spoľhanuť. Mam pocit že muži by mu nepomohli kebyželežím na zemi ale ženy možno ano

andrejka1974
5. okt 2020

Urcite treba pomoct ja som tak spolu s manzelom nasla suseda v pivnici chudak odpadol zavolali sme mu zachranku a sused ked sa z toho v nemocnici dostal mal slabsi infarkt mi prisiel podakovat doniesol mi ruzu ze dakujem

amelie2017
5. okt 2020

Ja tiez volam, pripadne posielat staznosti a pod. Ale do partnerskych hadok sa nestaram, to by ju musel ozaj skrtit alebo kopat, mlatit na zemi. Ale nejaka hadka, nadavky a facky nie. Este ti aj ta zena zvykne vynadat, co sa do nich staras. Ci medzi znamymi alebo neznamymi.

autor
5. okt 2020

@amelie2017 nebola to zrovna hádka, ten chlap ju strkal pod prichádzajúce autá na cestu, v nosiči mala maximálne 3 mesačné dieťa. Ale obaja mali dobre "nakúpené" keď prišli policajti nafukali pekné hodnoty obaja.

janickacrazy
5. okt 2020

Uff, chudá to dieťa.

amelie2017
5. okt 2020

tak to by som volala kvoli dietatu, ze ma matka nakupene, nie kvoli strkaniu.

miadi
6. okt 2020

Fuha nastastie taketo sa okolo mna sa nic take nedeje. No dobre robiš. Mne raz doslo strasne zle mala som zapal vajecnikov nevedela o tom doslo mi na odpadnutie v elektricke vystupila som na prvej zastavke vracala a odkvacla na trave.. (20r) ludia okolo mna chodili a ignorovali tvarili sa zhnusene ( urcite mysleli ze som opita) az konecne parik sa zastavil opytali sa co mi je a zavolali sanitku. Ja by som sa nejak odvliekla domov no trvali na tom nech sa dam vysetrit ze inak by nemali klud žeby vecer doma dumali či som ok. 😊Su dobri samaritani a ty si jednym z nich.Muza nepočuvaj Bud na seba hrda.

macekovam
6. okt 2020

tiez volam... ked vidim lezat oslovim.. ked sa neda dostat tak som mestskych volala.. raz ked som isla do prace videla som chlapcov v hrone sa kupat tak som volala boli 4-ria.. najmensi uz vo vode po pazuchy bol.. tak som zavolala.. povedala kde a bolo...
Len dufam aby si aj mojho pribuzneho niekto vsimol a neobisiel ho bez povsimnutia... moze mu to zachranit zivot