Baby vôbec nemám logické myslenie. Matematika mi nikdy nešla, veľmi som sa s ňou trápila už na základnej škole. Keď si robím testy na logické myslenie, tak vyjdú zle. Ale prečo o tom píšem... Je to totiž problém aj na pohovore. Na pohovoroch nám dávajú testy, sú to testy z matematiky. Vždy dopadnú zle. Dnes som mala pohovor do výroby a tiež nám dali taký test, plus test na pozornosť. Z toho matematického, ktorý je mimochodom pre druhý ročník ZŠ sme mali tri otázky, z toho jednu som urobila zle. Bola to veľmi jednoduchá otázka, nechápem, že som tak zmätkovala. Neskôr som ju správne vyriešila, bohužiaľ už bolo neskoro, lebo na test som napísala niečo iné. Chcem tým povedať, že som z toho rozladenã, cítim sa ako blbec, dement. Aký mám vôbec výhľad do budúcnosti v oblasti práce, keď mi chýbaš logické myslenie?☹️
Si si istá že je to logickym myslenim alebo matematikou? Pokiaľ matematika je problém kludne mozes mat aj diskalkuliu... Skús si urobiť nejaké testy na logické myslenie bez matematiky alebo sa poradiť s psychologom, ktory zhodnoti okrem iného ze do akej mieri ma vplyv na tvoje myslenie stres
@liliana212 Ak by to tak bolo, bola by to tá lepšia varianta. Neviem Vám na to odpovedať. Je pravda, že len čo nám oznámili, že bude test, okamžite som bola v strese a bála som sa, lebo som vedela, že matematika je môj nepriateľ.
Ja mám úplne rovnaký problém. Presne viem ako sa cítiš, ja teraz robím podobné prijímačky na VŠ, vystriedala som už kopec doučovateľov, a z každého z nich som mala pocit, že si o mne myslí, aká som strašne hlúpa. Bola som z toho veľmi smutá, až som si začínala myslieť, že naozaj hlúpa som. No začala som si to trénovať, a postupom času je to lepšie a lepšie. Skús si možno nájsť nejaké také logické testy na nete, a občas si nejaký spraviť. Mne to takýmto spôsobom pomohlo. Držím palce
neviem ako velmi potrebujes logicke myslenie pre zivot. ak mas pracu kde je to nevyhnutne, mozno by si mohla pouvazovat zmenit obor? moznosti je vela, nemusis sa kvoli tomu citit ako dement, nikto nieje predurceny na vsetko. clovek by mal robit to co ma rad, nie to co od neho ocakava spolocnost a co mu robi stres.
@felicita027 Mám problém, keď sú tam čísla. Teda nejaké výpočty. Neodhalili by mi diskalkúliu už dávno v škole?
Napíšte mi správu, napíšem trochu bližšie
diskalkuliu vie odhadnut specialny pedagog a ak ta za nim nikdy rodičia nezobrali tak "obycajni" učitelia to neriešia
@nistika Skôr potrebujem vedieť, že nie som debil. Lebo tak sa, bohužiaľ, cítim. Pár rokov dozadu som vybuchla v teste na pohovore, zase matematické úlohy a potom čítali mená tých, ktorí test neurobili a majú ísť domov. No a ja som bola medzi nimi, z tak veľa ľudí čo na tom teste bolo, som bola medzi pár ľuďmi, ktorí ho neurobili. Takú hanbu neprajem nikomu.
Je mozne, ze hned ako pocujes slovo test, tak si v strese a koniec. To ale vobec neznamena, ze si hlupa. Inak, ja teda neviem, ale mne pripada zvlastne, ze pokial v tej praci nebudes matematiku potrebovat, preco su tam take testy. Ak ju ale v praci treba a Ty vies, ze to nie je to, v com si dobra, tak skus hladat nejaku pracu, kde ju netreba.
to ma mrzi, vela ludi zaziva tento pocit - nie som dost dobry, spolocnost ocakava odomna viac a ja nesplnam poziadavky...je to choroba tejto doby, vsade na teba tlacia nejake naroky prototyp dokonaleho cloveka, ktorym vela ludi nikdy nebude...niesi v tom sama a niesi debil! ak by boli vsetci matematickí einsteinovia nechybalo by tejto spolocnosti v inej sfere? jasne taky socialny pracovnik uspech dokonaleho mozgu nikdy nezozne, ale nieje ho rovnako treba? to bol priklad....povedala by som ze musis najst to svoje, to v com si dobra a co bavi teba....ak nemas rada tento typ prace a budes sa nahanat za niecim o co aj tak nestojis a dosiahnes to budes stastna? je mozne ze ak nemas rada nejaku pracu budes v nej naozaj dobra? je to v tvojich silach? treba najst seba a ak nemas zrovna 50 rokov, kludne zmen aj zameranie neboj sa toho, zivot za to stoji.
Ako jedna z mála z MK mas bezchybnu gramatiku. Takže blbec urcite nie si!!! Na akých pozíciách si hľadáš prácu? Skus zmenit druh práce, ktorý hľadáš. Ja osobne matiku neznášam a keby chceli matiku na pohovor asi by som ich skor ja poslala kade ľahšie 😃
Urcite nie si debil. Z tvojich sprav si inteligentná vzdelaná žena. Naozaj skus hľadať prácu v inej oblasti
@dskjhfdlkdjhl Ani ja neviem prečo nám dávajú takéto testy. Pritom vždy išlo o prácu vo fabrike, kde robím nejaké určité úkony, ľahká manuálna práca.
@nistika Mňa by veľmi bavila práve tá sociálna práca, práca s ľuďmi. Vždy som mala blízko k pomáhaniu druhým ľuďom. Myslím, že ľudí netreba odsudzovať, či už sú to bezdomovci alebo ľudia závislí od alkoholu alebo omamných látok. Každý má svoj príbeh a bolaá by som šťastná, ak by som im mohla pomôcť alebo sa aspoň pokúsiť. Ale tu treba vysokú školu, ktorú ja nemám.
to je pravda, myslis ze si ju nemozes dokoncit? napriklad externe? mozno by to nebola taka hroza jak sa na prvy pohlad zda 🙂 a pripadne zatial by si mohla mat docasne hocijaku pracu, hlavne ze mas ciel a vidis svetlo na konci tunela 🙂 ludia potrebuju niekedy len trocha nakopnut, trocha motivacie a hned su stastnejsi 🙂
Takéto logické testy a aj pozornosť sa dá trénovať. Posťahuj si z internetu rôzne testy a vypĺňaj ich, uvidíš, časom sa to zlepší a aj na pohovor si budeš istejšia.
Neboj sa podla mna logické myslenie nema vela ludi priznám sa že ani ja ( podla mna ) a keby je to matikou tak ho nema skoro nikto lebo ja poznam fakt malo ludi kto perfektne ovláda matiku😊
Ja mám dyskalkúliu.Už len z princípu som strednú prechádzala tak ako všetci 🙂.Žiadne úľavy.Či som sa cítila niekedy hlúpo, že niečo neviem?Áno cítila.Ale najlepší pocit bol keď som vedela a nevedel jednotkár 😂.Ani spolužiaci nevedeli vždy všetko.
Matematika je predmet z ktorého mi vždy bolo celú hodinu zle, ale zistila som, že ak by ma niekto učil matematiku pomalšie a bol by čas na vysvetlenie väčší, než v škole tak by som vedela aj to čo neviem.Niekedy človek potrebuje len viac času alebo si zopakovať niektoré operácie.Niekedy som mala problém zistiť o akú operáciu sa vlastne jedná v danom príklade.Ak som vedela čo mám použiť tak som to vyrátala, ale akonáhle bol príklad a existovali 3 rôzne možnosti a ja som mala určiť podľa ktorej sa to ráta.Nevedela som.
Nehanbím sa za to.Snažila som sa.Vždy mi vysvedčenie pokazila matematika ale aj to som niekedy dokázala opraviť aby nebola ani jedna trojka.Niekedy som matematiku nechápala lebo som sa do nej ani nepozrela.
Manžel na gymku kašlal na matematiku.Stačilo mu, že prejde.Zato z chémie, biológie, geografie, dejepisu mal prospech skvelý.Vyštudoval aj univerzitu kde počty boli len na genetike, ale vraj sa to dalo naučiť naspamäť.
Matematické rovnice dávali vraj aj v jednom papierníctve.Vôbec tomu nerozumiem.Človek ktorý ide do fabriky robí testy a u nás netreba ani maturitu čo je oveľa zodpovednejšia práca.
No, keď by ta naplnala sociálna práca, tam matematiku vôbec nepotrebuješ. Vysokú školu sv Alžbety vystuduje úplne že hoc kto 😉 na margo, tvoj písomný prejav nespoukazuje na to, že by si bola "debil", ako o sebe tvrdíš. Chce to viac sebavedomia, žena!
Suhlasim s odpovedami, pises gramaticky spravne a logicky na seba nadvazujuce vety, rozhodne nie si hlupa. S takymto pisomnym prejavom je ta niekde pri linke skoda. Ja si myslim, ze nejaky humanitny smer na VS by si zvladla.
Neviem odkiaľ si, ale u nás teda do výroby zoberú úplne každého a žiadne testy nepozaduju, to som teda ešte nepočula. Tak skús inú prácu, napr. dokladat tovar v obchode, tam určite testy nebudú chcieť.
Napíš o aký príklad išlo, lebo v 2.rocniku to ozaj nemohol byť nejaký extra test na logické myslenie.
objednaj si knihy s testami na prijimacie pohovory a poctivo trenuj. Potom zistis, ze vsetky tie testy su o tom istom a na jedno brdo.
Ja som mala ako dieťa dyskalkuliu, som o tom presvedčená, v tých časoch to ale nikto neriešil - chodila som v 90rokoch do školy.. večne blbá, nikdy nechapajuca, kazdy nadomnou zalamoval rukami.. celú základnú som mala 4rky z matiky, pochádzala som z rodiny na ktorú okolie pozeralo cez prsty, tak to tej optike ostatných nepridavalo.. keď som mala 13tak som mala reálne prepadnúť a nejako som to vytiahla na 4rku.. možno sa mi to ani nepodarilo, len učiteľka sa zlutovala kto vie.. dodnes som si vo výpočtoch nie istá, nedoverujem.si ak niečo počítam z hlavy.. našťastie mám kalkulačku, ktorú často využívam a nemám vďaka tomu žiadne problémy, moja posledná práca pred detmi bola pomocná účtovníčka.. a mala som tu prácu rada, ale hlavne vďaka účtovnemu programu a nemôžem povedať že som v tom bola 100% ale nebola som ani hrozna..
avsak zadaniam už v dospelosti nemám problém pochopiť, len si nedoverujem.. je to niečo ako s cudzou rečou - rozumiem veľa po nemecky aj anglicky ale neodpoviem nahlas.. nedoverujem si že to je správne.. aj k účtovníctvu sa bojim vrátiť lebo si neverím že to čo si pamätám je správne.. je to už mnoho rokov..
Podľa toho čo čítam, si myslím že problém je u teba aj stres.. skús zapracovať na ňom, pomáhaj si kalkulačkou, veď to snáď na pohovoroch zakázané nie je, alebo áno? Dá sa s tým žiť, ale netreba sa za kalkulačku hanbiť.. každý má predispozície na niečo iné.. u mňa je matematika na poslednom mieste a som šťastná že moje deti ju majú rady, učia sa dobre a keď im niečo dokážem vysvetliť, tak som na seba dokonca hrdá.. mám tretiaka a prvácku na online.. vďaka nim vždy hľadám zlepšovaky ktorým chápu.. neviem však ako to bude vo vyšších ročníkoch, to už radšej nechám na muža..
A aky odbor mas vystudovany? V akej oblasti prace sa chces zamestnať? Ja myslim, ze nie vsade treba vediet matematiku.
Nejedná sa skôr o to, že nedokážete racionálne rozmýšľať pod stresom?