Ahojte uz dlho sa chystam napisat,S manyelom sa pozname vyse 3 rokov a sme aj zosobaseni mame 1 dieta druhe na ceste no v poslednom case mi strasne vadi ze si ma manzel nevsima,ked mu navrhnem podme pozriet film,jeho nebavia moje filmy mna zas jeho,milovat nie si tehotna, masirovat sa mu nechce vonku tiez nie, k nasim naco(furt ma nieco proti mojej rodine,a hucka proti nim aj mna) nemame ziadne spolocne zaujmy,mozem sa snazit ako chcem vzdy si najde vyhovorku nevladzem neabavi ma to, ja uz neviem ako dalej, no v takomto vztahu nechcem zit ...poradte mi ako to zlepsit
Citim sa presne tak isto :(
Podotykam ze este aj teraz na stedry den som v izbe sama, manzelovi sa nic nechce tak si pustil film dcerka spinka a ja sa zas nudim,vianoce som si predstavovala ze uplne inak ...☹
Nuz, koho si si nasla, toho mas....
@operaphantom ale on taky praveze nebol, 3roky bol normalny dalos a s nim pokecat ist von pozriet film..ja neviem zmenilo sa to v poslednej dobe..a ja netusim preco
@cosmosa "Podme sa porozpravat" aj vo mne evokuje skor myslienky typu "sakra, za co ma zase ide zdrbat" a nie "partner sa naozaj chce so mnou seriozne rozpravat a chce, aby som pocuval". Povedz mu narovinu co chces, nie nejake omacky okolo.
@cosmosa nezacinaj vetou - podme sa porozpravat.. 😉 normalne sa ho vecer, ked mala spi spytaj ako sa mal v praci a take tie vseobecne veci.. ked bude nieco rozpravat, jednoducho preved rozhovor na to, ako si vo vasom vztahu nespokojna.. bez hadok, bez vycitiek - len konstatuj, ze nejako vase manzelstvo nie je nic pre teba.. ze sa snazis aby ste sa mali vsetci v pohode, ale ak budes len ty ta, ktora sa snazi, jedine co z toho vznikne bude, ze od seba odidete.. pokial nie je uplny cynik, nieco z tychto reci ho musi nakopnut.. len hladaj spravne slova, nezvysuj hlas, mozno troska posranduj.. ved ste sa pre nieco brali, nie?
No, to je klasicka "ponorka", pozname. Chcelo by to ozivenie, ale v tej vasej sucasnej konstelacii, ked jedno mimco doma a dalsie na ceste.... Chlap uz zrejme rezignoval na "svetlejsie zajtrajsky", ked vie, ze uz ziadne vzruso vo vztahu nebude pri 2 malych detoch, len viac povinnosti a odriekania... Teda, cest vynimkam... Ale z mojho sa tiez casom stal usadly nudny stereotypny chlap bez fantazie. Mozno je to aj kriza stredneho veku. Alebo vsetko dokopy 😉
@cosmosa keby si sa k nemu len tak pritúlila? Ked je veľa povinností, tak mužovi sa tiež nechce rozprávať, hlavne ak má také zamestnanie, kde musí veľa rozprávať. Niekedy človeku stačí len prítomnosť toho druhého aj ked je až v druhej izbe. Ked sa chceš s ním milovať, tak začni nejako nežne jemne, potom už neodolá. Mne sa to v tehu práveže páčilo občas aj viac ako inokedy.
@cosmosa
len ci si nenasiel nahodou milenku,lebo milovat sa s tebou nechce,nebavis ho,vyhladava samotu,jasne znaky,ze mysli na inu....
Hovorí sa, že je tretí rok vo vzťahu najkritickejší, čo môžem potvrdiť.... Ja som s manželom už 12 rokov, no ten tretí bol strašn..... Nemohla som ho ani cítiť! Prešiel rok a všetko bolo ok, tak skús ešte vydržať. Držím palce!
Neboj sa po narodení dieťaťa budeš tak zaneprázdnená, že na žabo myšie vojny s manželom nebudeš mať ani len pomyslenie.
@laskavocka Nemyslim, ze ze vsetkym treba hladat inu zenu 🙂 Ja mam tiez take "priznaky" a iny chlap je to posledne, na co by som pomyslela 😀 A moj muz je rovnaky. Nie stale, ale jednoducho, clovek aj vo vztahu potrebuje byt aj sam, mat vlastny priestor, vlastne myslienky, vlastne zaujmy, bez rusenia.... Ja to teda urcite potrebujem, mozno ine zeny su stastne len vtedy, ked strazia kazdy nadych a vydych milovaneho 😉 Samozrejme, zaklad musi byt spolocny, teda podstata, ktora tych dvoch ludi drzi spolu, preco chcu byt spolu, musi byt, ale s respektovanim individualit.
@matafen
Ano lenze ty si zena a tie priznaky sa u zien lisia a inac nechcem urazat vydate zeny ale ja som stastna ,ze som slobodna a ze nemam ziadne decka a nerobim neakemu manzelovi doma sluzku ako nahradu za jeho matku.
@lucylucyy
@cosmosa baby moje,,skuste knižku,,,5 jazykov lásky,,bolo mi to tu poradené od kočiek,,je to kniha,,ako pochopit zmýšlanie,,nielen muža ale aj okolitých ludí,,ludí ktorých máme radi,,ako pochopit jazyk lásky svojho partnera a ako ho vyjadruje,,myslím že ked ste doma,,mate ča,,nieje hrubá a je výborná,, 😉
@laskavocka No ja som pisala, ze v tomto sme s mojim muzom rovnaki - tie priznaky - u nas je to rovnocenne, do inych vztahov nevidim, hodnotim len moj. A o posluhovani manzelovi tu nebola rec, to preco spominas v tejto teme? Manzelstvo a materstvo nerovna sa posluhovanie, vsetko je to vztahu, o rozdeleni roli, o dvoch rovnocennych partneroch. A preco si vlastne taka nabrusena proti vydatym zenam, matkam, dokonca detom - ved to je podstata Modreho konika! Potom treba ist na ine fora - feministicke, nie "prorodinne a promaterske" 😉 Tu ta manzelky a matky roznosia na kopytach :D
baby maju pravdu......... treba sa rozpravat...... rozpravat...... rozpravat........ ak ja sa zacnem rozpravat s mojim aj 2 hodky v kuse potom sa ideme poprechadzat a mame klidne vyrovnane hlavicky 😎 len netreba sa obvinovat ale hladat riesenia a pochopenie a najma vediet pocuvat, nie len rozpravat.
@laskavocka a ty si odkial spadla 😀 😀 😀 navstiv psychologa nech ta da dokopy, lebo si zatrpknuta stara dievka. 😕
@laskavocka Fiha, to si doma videla?
@laskavocka tak my si s manzelom posluhujeme navzajom, ja obskakujem jeho a on mna a robime to nezistne a z lasky a dokonca nas to bavi... ale naco tebe cosi take vysvetlovat, tazko pochopis 😅
@cosmosa Ak nejde hora k Mohamedovi musi Mohamed k hore... Ak mas pocit ze ste malo spolu, ze sa nerozpravate tak to zmen. Mas teraz tazke obdobie ked mate male dieta a dalsie na ceste, ale manzela treba nenapadko doviest k tomu co potrebujes doma mat. Nie rozkazmi a pod., ale chvalenim, ty tiez sprav nieco co ho oslovi, sadni k nemu ked dieta spi, pomasiruj mu nohy, sexu podla mna neodola ked ho trochu rozpalis, ale to sa ti urcite nepodari tym ze sedis v inej miestnosti ako on 😅
@laskavocka 😀 😀 😀
@cosmosa mate krizu,vztah zovsednel.poznam to,vzajomne odcudzenie a uz len to priblizenie sa jeden druhemu slovne je problem.mozno uz zacinas vety typu: preco zas, ty stale...myslim,ze si zranena z jeho spravania a on nerobi prve kroky aby sa Ti priblizil a to ta este viac zranuje. Neskusala si skusit ho teraz tak a zacat robit veci sama pre seba?vybehnut niekde s kamoskami,nieco co ta bavi,nemysli stale na vztah,tym ze nechodite nikam,nemate zazitky spolocne,fakt nie je sa o com bavit. Ta prazdnota ta bude viac ubijat .my sme kukli spolu film ,,fire proof " o manzelskej krize ako ju zachranit.drzim prsty
@cosmosa A spytala si sa ho, ci je on spokojny vo vztahu? Ci mu to takto vyhovuje, ze ste kazdy v inej izbe, ze spolu nezijete intimne? Ved to nemusi byt rovno vycitanie, len normalny uprimny zaujem. Mozno ma tiez svoju predstavu o vianociach, akurat ste sa nepochopili a nepovedali ste si to navzajom. A nic v zlom, ale to, ze si tehotna neznamena, ze sa on zmeni na mnicha. Pripadne ak nechce rovno sex, tak su aj ine sposoby ako spolu byt aj inak, nez brat a sestra 🙂 Pisem to preto, lebo ci chceme alebo nie, sex je vo vztahu dolezity. A komunikacia, ta vam chyba zjavne. O com sa rozpravate, ked ste spolu? Snad mate nejake sny, ciele, nazory na okolite dianie, na myslienku vo filme, na cokolvek co sa vam stalo.
Netreba vsetko robit spolocne, ved aj my s muzom mame rozdielny vkus na vela veci, ale to nam prave dava dobry zaklad pre rozhovory. Vzdy je to o tom, co vyhovuje obom. Zacnite spolu komunikovat, lebo takto ste na najlepsej ceste ku skaredemu koncu. Ked ste na tom teraz takto, po narodeni dietata to bude uplne zufalstvo.
Drzim palce.
jedine co pomaha je polopatisticky rozhovor a najdenie spolocnej cesty, kompromisov /rozhovor ma zahrnat aj vysvetlenie, kam moze viest to, ze spolu nebudete vychadzat/.. pretoze nedorozumenia nie su o tom, ze ludi nebavi rovnaky film, ale o tom, ze sa spolu malo rozpravaju..