Vo vzťahu nie som šťastná

konik85
29. mar 2016

Mam pocit ze neustale musim ustupovat a prisposobovat sa iba ja....Uvediem len dva priklady lebo by som tu pisala do rana...Napr On rad chodi na rybacku, je to jeho hobby...uz teraz si planuje ako cele leto budeme chodit s deckami a jeho znamymi...Ja by som radsej isla niekam na dovolenku k moru, na vylet (aj do zahranicia)..On nikdy nic take nenavrhne sam od seba a ak to spomeniem povie len "ved aj to bude"...ale kedy ?..toto pocuvam uz asi 2 rok a stale nic...
Zachvlku je tu leto a mne je uz teraz luto ze zasa skysnem niekde pod stanom ☹
Dalsia vec ze sa musim prisposobovat aj v sexe....sex je len ked on chce...vacsinou tak 1x za tyzden a aj to len taka rychlovka ,chodi neskoro vecer z prace,pozrie tv a ide spat....Chapem ze je unaveny ale je tu aj vikend,hocikedy mal volno tyzden,dva..bol oddychnuty a stale to bolo otom istom ..rychlo si to odbit a dovi dopo....
Ked som mu nadhodila preco sa nesnazi viac,ved zenu sa da uspokojit aj inak ..jeho odpoved bola "Ja to neviem, " ty to vies lepsie !?
Alebo kedy sa mame venovat jeden druhemu ked tu pobehuju 2 decka? z toho jedno ma 6 druhe rok a pol...vraj nieje cas, ked budu starsie bude to ine a bla bla.....
Podla mna by sa ta hodka dala najst ak by chcel...starsi chodi casto k babke,,niekedy tam aj prespi..Mala chodi skoro spat..
Ja neviem ci som cudna alebo co ...ale cim som starsia tym viac mi to vadi..... 😠
Preco sa mam stale vo vsetkom prisposobovat iba ja ?? Uz mam toho fakt dost 🙄

michhaela
29. mar 2016

@konik85 A keby si mu to takto presne povedala ako si napísala sem do modrého koníka...Treba sa porozprávať čo a jak...A ked sa nenájdu kompromisy tak už to bude iná kapitola ☹ Dupni si , nech je aj niečo po tvojom...Dovolenku k moru ries tak že ked nenavrhne choď s deťmi sama bez muža nech ide na tu rybacku sám /ved bez sexu vydrží keď mu stačí 1x do týždňa/..Skús ist s kamoskami čo tiež majú detí a ísť niekde inde ako pod stan...🙂 všetko sa da len treba chcieť a byť aj razna...Nemusí byť všetko po ňom .... Zaujímavé ze ako chlap chce iba rychlovku skôr to býva u žien tak...Skús začať sama dake sexi pradlo,provokovať aby to malo dlhší priebeh čiže predohra...Musí dostať chuť a ísť na to aj pomaly....Neverím že ta hned otočí a šup , koniec?

daphne13
29. mar 2016

@konik85 Ahoj ja by som skusila najblizsie ked bude chciet sex odmietnut uplne , ved naco ked to ma byt len tak na rychlo. Moj muz mal kedysi taketo tendencie tiez , a raz som mu povedala ze niesom slapka aby som len nohy roztiahla a za par minut bolo po vsetkom. Potom sa zacal snazit viac. Uvidis ako zareaguje , mozno zo zaciatku bude trucovat, ale trvaj na svojom. Ja si myslim ze lepsi je ziadny sex ako o nicom sex , hlavne s muzom s ktorym si roky. Co sa tyka tych dovoleniek , asi je podobny typ ako ja - domased v preklade. Myslim si ze v komunikacii problem nieje , urcite mu spominas temu dovolenka castejsie a nielen raz za rok. Asi najlepsie je nieco vyhliadnut na internete nejake 3 destinacie a nech si vyberie kam pojdete. Mozno aj tam zareaguje ze nejde , niesu peniaze a podobne vyhovorky typu ze deti su male a pod , ,,, kazdopadne cokolvek by sa dialo ja by som s nim uz na rybacku nesla. Zostan doma aj s detmi , alebo to 6 rocne s nim pusti na rybacku.je na tebe drzim palce

janinah
29. mar 2016

Prečo si to všetko neriešila skôr? tie deti sú vaše spoločné? dovolenku by som vybrala,ukázala jemu o čo a kde ide a opýtala sa,či ide s nami alebo dá prednosť ZASE rybám....ak by nešiel,tak idem sama s deťmi.Nemáš už 15násť,aby si sa pod stan trepala 😉 Netreba sa stále prispôsobovať jemu a ty na okraji,to je jasné,že si nespokojná.So sexom neviem poradiť,možno sexuolog resp. manž. poradňa.

daphne13
29. mar 2016

@janinah no ja neviem si predstavit tu dovolenku s 2 detmi , ked jedno ma 1,5 roka, to by musela miesto muza zobrat na dovolenku bud to velmi ochotnu kamaratku , alebo rodinnu prislusnicku, predsa len 2 deti su dve deti. A otazka je ako by reagoval ze na dovolenke ho bude niekto suplovat , a tiez ci to bude ochotny financne akceptovat , predpokladam ze prispievatelka konik 85 je na rodicovskej dovolenke.

janinah
29. mar 2016

@daphne13 kým neukáže,že si vie presadiť svoje,tak dovtedy bude chodiť len na tie ryby...ten vek detí som prehliadla,tak to malé by mu mohla nechať doma a ísť s tým väčším....dá sa,ak sa chce,aj samé matky s 2-3 detmi pri mori som stretla....otecko došiel za nimi alebo ho nemali vôbec,len zaplatil.....a financie? predpokladám,že majú spoločné,kolko už tie ryby stáli? tak hádam na more bude,nepíše o fin. suchotách

maxiva
29. mar 2016

tak mu povec,ze si uz dovolenku pri mori objednala, a ze zaloha je zaplatena.no hold ryby budu o rok.ved aj muz musi robit kompromisy,postav si hlavu.lebo budes dalsich desat rokov chodit ku rybniku 😉

daphne13
29. mar 2016

no ja by som to takto neriesila , urcite si treba postvit hlavu , ale rezervovat nieco vopred bez jeho vedomia to tiez nieje dobre. To sa potom zatne a zarucene tam konik 85 pojde sama aj s detmi a to ona nechce , ona chce aby on tam isiel s nimi. Treba na neho pomaly ale tvrdo. A mozno sa aj docka a on sam najde nieco na internete nejaky pekny pobyt.

mihula
29. mar 2016

ja by som na tu dovolenku k moru isla sama:6rocneho by som mu nechala,vsak stanovacka a rybacka je pre taketo dieta super a mladsie dala starym rodicom.Ja by som isla aj sama,nech vie,ze to myslim vazne a prisla po tyzdni,krasne opalena oddychnuta.Urcite mas vo svojom okoli nejaku zienku,ktora by rada isla len tiez nema s kym.Garantujem ti,ze na rok by isiel urcite s tebou

mirka17
29. mar 2016

a more a ryby nejdú dokopy? môj muž je tiež rybár, zbalí udice a ideme k moru. on tam chytá ryby ked má čas, ja sa vyvalujem. vyvalujeme sa aj spolu aj spolu chytáme. nevidím problém. ešte mužovi odkáž že pokiaľ budete napr. v chorvátsku, nemusí mať ani rybársku povolenku pokial bude chytať z pevniny, lebo rybárska stráž sa pohybuje iba po mori. overené priamo od domácich z chorvátska. a ešte sa dá aj ísť na rybársku lod, vy budete mať super zážitok a muž uvidí príšery ktoré rybárska lod uloví, a nakoniec vam ich uvaria a máte aj obed.

konik85
autor
29. mar 2016

@mihula Keby idem sama to by nepredychal a asi ani nezaplatil....Uz som par x nadhodila ze pojdem napr len s malou a sestra mama..Keby si videla ten vyraz...Hned si domyslel ze mama strazit malu a ja so sestrou po baroch vecer..Ziarlil by ako pes...ale ak on ist nechce co mam robit ?cely zivot teraz nikam neist ?Ved to sa neda

mihula
29. mar 2016

@konik85 no tak mas aspon prilezitost si na dovcu odkladat eurace.A ze by to nepredychal?vsak o to ide ci?Bud predycha,alebo nepredycha a pojdete spolu,tyzden ryby a tyzden more.

whitecat666
29. mar 2016

@daphne13 ze neviem si predstavit tu dovolenku s 2 detmi 😀 To ma pobavilo. Ved dovolenka ma byt o tom uzit si deti, ukazat im svet, aby mali vacsi rozhlad, poznali aj nieco ine ako domov ale hlavne aby sa vsetci spolu zabavili. Ked sa muzovi nechce ist tak nech si stoji vo vode. Ja si neviem predstavit ist s 2 detmi pod stan (to mi pride ovela vacsia vyzva ako ist s 2 malymi detmi sama k moru).
@konik85 a mate aspon nejake spolocne zaluby?

jeannna
29. mar 2016

@konik85 Mne to pride take, ze tvoj muz sa uspokoji s malom a to iste caka aj od teba. To iste sa tyka aj intimnosti, asi je clovek, ktory si vystaci aj sam, sem-tam cosi, aby sa nepovedalo.

Ak si s tvojimi ocakavaniami/potrebami v inom leveli, tak mas problem, ako to u neho prebudit.

lintu
29. mar 2016

Pripomenulo mi to jeden z tých krátkych príbehov na zamyslenie. Žena alebo chlap v ňom tiež všetko pekné odsúvali na neskôr, na tzv. významnejšiu príležitosť. Až to "neskôr" nakoniec nikdy neprišlo, lebo jeden z nich nečakane umrel....
Keby sa chcelo, určite existuje niekoľko spôsobov, ako by sa vaša situácia dala riešiť. Lenže sa nechce. Prečo by sa vlastne aj malo chcieť, keď manželovi sa dostáva všetkého, čo on potrebuje? On je spokojný, sem tam si vypočuje príval slov, ktoré aj tak nič nemenia a život ide ďalej. V podstate mu na tvojich potrebách ani veľmi nezáleží. Nevzoprieš sa, prispôsobuješ sa.... Dávaj si pozor, aby si ho časom nezačala nudiť a nenašiel si nejakú s akčnejšou povahou. Nejakú, ktorá či už s ním alebo bez neho urobí tak, ako sama uváži a teda bude nútený pri nej trochu aj kmitať, aby si ju udržal.

tova
30. mar 2016

@konik85 dohodni sa s mamou, sestrou, zaplat na kreditku, a oznam datum kedy odchadzas. Ja som tak tiez spravila tyzden pred odchodom , pozeral ako puk, aj by vybavoval volno (co predtym bolo xx vyhovoriek) ale na dovolenku so svokrovcami sa mu nechcelo tak mal kazdy den cestovnu horucku a vyvolaval kazdy den 3 krat, telefon som zdvihala len vecer ved sme relaxovali, o par mesiacov znova som navrhrla , neni cas.... bum, dovolenka potvrdena a rezervovana, do 3 dni mal volno vybavene 😀 so mnou sa nauci cestovat

lubiss
30. mar 2016

joooj a ty nevies ze rybari su vydementovany ???ja môjho volam rybaci uchylak moj priatel je tiez rybar teda papiere ma len druhy rok ale predtým uz ho to bavilo chodit s kamarátom..len co si spravil papiere tak prisam bohu bol na rybach kazdy druhy den mal zapis a to nehovorim ze ked ideme okolo nejakej rieky jazera hned ciha kto chyta a ako a co..no hovorim uchylak...tak som to velice rychlo stopla najprv som poradno nahukala ze mu dolamem tie udice lebo uz mu hrabe z toho a pak vzdy ked isiel na ryby musel mi spravit nejaky vylet za to...ha a rychlo ho to preslo..teraz ide tak raz za tyzden aj to sa dopredu opyta :D

erika161
30. mar 2016
Používateľ erika161 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od erika161.

@lubiss tak pekne si si s nim poradila, ale vsak treba si spravit doma poriadok, a asi chodite teraz aj viacej na vyletiky ze? :D

lubiss
30. mar 2016

@erika161 presne tak :D inac by tam sedel zas kazdy druhy den 😠

ivett1
30. mar 2016

@konik85 Veď sa nemusíš prispôsobovať... objednaj dovolenku do zahraničia, zaplať ju a choď aj s deťmi sama... a čo sa týka sexu, že myslí pri ňom len na seba a chce to mať čo najskôr z krku ...veď mu jasne daj najavo, že tudy cesta nevede ... keď bude chcieť niečo, tak mu povedz, že nemáš chuť na rýchlovku, že sa chceš normálne milovať, aby si aj ty z toho niečo „mala“... alebo to zorganizuj ty sama ...daj obe deti k babke a urobte si spoločné popoludnie a nečakaj na neho, kým sa spamätá a rozhýbe ...
A keď ide na rybačku, zbaľ mu detičky a urob si „rybačku“ ty ... ja čím som staršia, tým viac s manželom komunikujem a nedávam si servítku pred ústa, keď sa mi niečo nepáči aj za cenu tichej domácnosti ...no a? ... obvykle sa dohodneme a urobíme nejaký kompromis, ale aj tak mám niekedy pocit, že tí chlapi si myslia, že všetko musí byť podľa nich ...

slnecnica174
30. mar 2016

@konik85 Nie, nie si vobec cudna. Mas doma egoistu, ktory pozera len na uspokojenie svojich potrieb. Prisposobovala si sa mu dlho a je jasne, ze sa nespokojnost z tvojej strany jedneho dna prejavy. Porozpravaj sa s nim, dufam, ze si uvedomi, ze vo vztahu si partneri musia udrziavat ako taku rovnovahu.

1tatiana137
30. mar 2016
Používateľ 1tatiana137 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 1tatiana137.

@lubiss je super ze si taka razna a ze si si vedela spravit poriadok doma, len niektore zeny to prosto nevedia a mali by si od teba brat priklad 🙂

maxiva
30. mar 2016

@daphne13 ona by to rezervovala len akoze 😉 najprv by si pockala na jeho reakciu.a ak by suhlasil,tak by sla naozaj rezervovat.on by sa nic nemusel dozvediet. 😉

tova
30. mar 2016

@konik85 co Ti brani ist s mamou a sestrou a detmi na dovolenku??? ty sa ho bojis ako zareaguje, ze bude mat predstavy??? ved nech ma, ked ta ma takto kontrolovat a neveri ti, nech sa bali z domu. Ked nechce ist nech neide, ty si najdes niekoho z rodiny aby si neisla sama s detmi. On na ryby tiez chodi sam? Nedaj sa manipulovat v manzelstve odtial, podtial. Zivot mas len jeden.

konik85
autor
2. apr 2016

@tova Ak mu poviem ze chcem ist sama skamaratkou napriklad..na 100 percent sa mu to pacit nebude..lebo si bude domyslat co tam budeme stvarat...on je proste taky...
Skusim schvalne nadhodit dnes ze by som isla maj -jun prec co nato povie!
Na ryby chodi sam..s kamosom a otcom ...ja som sem tam isla snimi ale nebavi ma to
Uz sme boli raz rozideni a premyslam ci som spravila dobre ak sme sa dali dokopy..lebo furt to nieje ono a asi ani nikdy nebude...pochybujem sa zmeni ma 37 rokov
Niesme rozbrati nastastie.......

tova
2. apr 2016

@konik85 ale ved ty sa ho nemozes pytat na povolenie ci mozes ist s kamaratkou niekde. On na ryby moze bez teba (normalne je to) a ty mas si pytat povolenie? ked je zakomplexovany nech si to riesi inac, ty nie si teraz odkazana na 1 coloveka do konca zivota. Ved by som sa len zasmiala keby ma chcel takto kontrolovat. Teba nemusi zaujmat nad cim on rozmysla ked si na dovolnke, uzivaj si , odpis mu max. ze vsetko je ok, ste na zive na buduce bolo by dobre keby s vami travil dovolenku. Ked nie, nech ju travi s rybami. Nemusi sa zmenit, ale prisposobit a zvyknut sa na to da.

moonlight1210
2. apr 2016

@konik85 vas vztah je taky preklopeny na jeho stranu.

on ked nieco chce, tak ide a urobi to. prilis sa neobzera, ci by tym mohol nieco riskovat (tvoju rastucu nespokojnost a mozno nakoniec odchod.).

ty ked nieco chces, tak vopred riesis, co z toho bude. ako sa on nafuci, nebude suhlasit, bude doma neprijemna atmosfera. vopred premyslas, ako mu to povedat. proste mas taky pristup "po spickach" okolo neho.

bud uz taky je, alebo sa takym stal vdaka tvojmu pristupu (uz som velakrat pisala o tom, ze kazdy vieme byt sebec, a ked sa nam naskytne prilezitost, tak ju jednoducho vyuzijeme. takze preto su vztahy, ktore krachnu a v dalsom zázrakom sa ten chlap chova uplne inak a milo, hoci prvej partnerke by ku koncu ani vodu nepodal, tak mu na nej malo zalezalo.).

da sa to zmenit, ak prestanes riesit, co z toho bude. nech je, co chce, ty sa drz svojich planov. nic velke pre zaciatok (napr. zabookovanie dovolenky), stacia mensie aktivity (ides s kamoskami si sadnut na hodinku von). postupne pridavaj. zvykaj ho, ze plati aj to, co chces ty.
a tu sa ukaze, ci je sebec od narodenia (nedokaze to akceptovat a vztah pojde dole vodou, lebo on bude mat vycitky jednu za druhou voci tebe), alebo si si ho len tak zle naucila (takze postupne prijme fakt, ze rodina hladi aj na teba, nielen na neho).
nemusis si vyziadat jeho suhlas, staci oznamenie. poprípade mensia dohoda, ved ste rozumni ludia (keby naozaj v tom case mal nieco dolezite, nerob ziadne just na truc.).
na vacsie plany ho pozvi, aby sa pridal. netrhaj sa samostatne nasilu. bude iba na nom, ci chce alebo nechce. ked nechce, pojdes sama. podla moznosti si vzdy planuj tak, aby jeho pritomnost bola bonus, nie nutna (napr. ak uz zabookujes dovolenku, tak maj v zalohe trebars mamu, alebo kamosku, ktore by si vtedy vedeli urobit cas, keby on odmietol ist).

a uvidis, ako sa on k tomu postavi.
navyse, ak sa naucis poprinom samostatne (a bez zlych pocitov) rozhodovat, bude to iba dobra skola pre teba do dalsieho vztahu, ak by tento krachol.
(toto sa totiz osamote nenaucis. samozrejme, ze osamote sa budes vediet rozhodovat samostatne, ale ked prides do dalsieho vztahu, je tu riziko, ze zas zaujmes pristup, ako u toho prvého partnera).

tova
3. apr 2016

@moonlight1210 tak tak, len ze sa ti to to chcelo vsetko rozpisovat

jeennyv
3. apr 2016

v sucasnosti je na mk kazdy den vela takychto vztahovych problemov a tem, osobne si myslim, ze to prameni z toho, ze zeny sa vo vztahoch casto prisposobuju nadramec a stracaju tym padom svoju identitu, niekedy mi to pripada, ze urobim hocico, aby ma neopustil a nebola som sama, ale potom aj tak zakladaju temy a lamentuju, ze cele zle...vlastnosti partnerov a manzelov boli asi aj v tomto pripade zname uz predtym, no ako to byva, mladost prisposobenie atd. ale pride to co stale opakujem, deti, rodina iny zivot a priority a potom sa to riesi tazsie a neda sa vzdy len tomu jednemu vyhoviet...plus niektori ludia maju tendenciu ak im raz vyhovies beru to na stalo
@konik85 konecne sa postav za svoje nazory...coho sa bojis, ze ti povie nie a ze nic sa nezmeni, tak bud raznejsia, nechces ist sama na dovolenku s detmi ani s kamoskou, lebo co bude ziarlit a bla bla...no ale takym pristupom zas nic nezmenis, iba sa prisposobis...keby si bola raznejsia on by kus pohundral, ale videl by ze nepovolis, tak si sa zmenil aj on a na tu dovolenku alebo co potrebujes by isiel aj s vami, ci urobil nieco sam...

moonlight1210
3. apr 2016

@tova ja viem, ze pisem slohy. 🙂
Ale zas o tom, ako zle vplyva "ustrachanost/opatrnost" jedneho z partnerov na cely vztah, a ako to zmenit, su popisane kvanta knih.
Takze v podstate som to dala v skratke. 🙂

Ved zakonite, akonahle spravanie partnera donuti toho druheho ustupovat (alebo ho k tomu vedie vlastna neistota a obavy, aby nezavdal partnerovi dovod na rozchod), tak zacne vztah byt jednostranny a to este nikde dobre neskocilo.

konik85
autor
3. apr 2016

Povedala som mu vcera ze idem v maji prec....pozeral najprv ako puk namna ..videla som ze mu to nieje po chuti aj preto lebo idem do krajiny v ktorej som zila....a on si stale domysla asi ze sa tam budem stretavat s byvalym alebo ja neviem 😀 lebo chcem ist do tej istej oblasti..ale to len preto lebo tam ma kamoska znameho ktory poskytne ubytko a ja tak zaplatim minimum.....
Neviem ci mi veri ze pojdem naozaj...ale tento krat to urobim a ak bude oduty ani sa nevratim naspat a hotovo.... 😠 😀
@tova