Ahojte . Poraďte mi prosím. Som veľmi neistá. Vo veľa veciach sa neviem rozhodnúť. Nemám svoj názor. Vo všetkom sa spolieham na iných, čo povedia ľudia v mojom okolí.
Nemám názor. Poraďte mi prosím čo robiť. Aká mám byť?
Ďakujem
Tvoj názor je, že nemáš názor. Ale máš, na seba. Nemusíš mať názor na všetko, ale ak si niečo prečítaš, napr. aj tu na koníkovi, vôbec ťa nenapadne nič pri čítaní problémov iných? Nemáš fakt na to žiadny názor? Ani politika, spoločenské problémy, svet, problemy v rodine? Absolútne na nič?
to nieje o nazore. Nazor urcite mas na vsetko staci trosku hlbsie vrtnut. Toto bude skor o robeni krokov a vyhlaseni ktore sa uz nebudu dat vratit a z toho mas paniku. Stale sa snazs na akejkolvek krizovatke nezvolit si cestu lebo "coby keby" si zvolis zle tak tam radsej stojis a tvaris sa ze kym tam budes stat nemas co pokazit.
Podla systemu kto nic nerobi nic nepokazi
Toto ta ale bude stat obrovsku cenu, znici ti to jedinu sancu prezit zivot podla tvojich predstav a velmi rychlo pride moment kedy budes donutena robit zivotne rozhodnutia ( kde budes pracovat, ako budes byvat) nie tak ako ty chces ale tak ako budes musiet lebo zrazu zistis ze nemas na vyber
Aspoň si priznáš, že nemáš názor 🙂 sestra môjho frajera poslúcha manžela vo vsetkom, so jej povie, isla aj voliť toho, koho jej manzel nakazal … ale ona si to neprizná
Nemyslím si, že potrebuješ mať na všetko názor. Potrebuješ len viac sebaistoty, aby si vedela pokojne povedať, že zrovna na toto alebo toto nijaký názor nemáš 😉
Možno máš trošku submisívnejšiu povahu a naučila si sa, že "iní vedia lepšia".
Ja som tiež kedysi bola viac ovplyvniteľnejšia.
Ale človek potom zistí, že ... tí druhí sa často mýlia (len znejú sebaisto, lebo oni to tak presvedčivo podajú).
A často to ani nie je o tom, kto má pravdu. A na danú vec sa naozaj dá pozrieť z rôznych uhlov.
Skôr sa bojíš zodpovednosti za svoj názor/rozhodnutie preto sa riadis názormi iných.
@nela22323 začni pracovať na sebavedomí a schopnosti niesť následky v prípade zlých rozhodnutí ktoré robíme občas všetci .