Ahojte, chcela by som sa opytat ako to zvladate mlade rodinky co v tejto dobre zvazujete vlastne byvanie.... hlavne v okoli ziliny. Zda sa mi to teraz velmi narocne a to zatial pracujeme dvaja, ze brat tak obrovske uvery.. pytam sa len nazor ci ste tiez mali obavy z toho...
@nikola1234n ak ti niečo pomôže môj názor..brala som v januári na 25 rokov sama. Keby sa mám cely život báť tak môžem byť v detskej izbe u rodičov. Keď ste dvaja tak to snáď zvládnete
Planujeme v dohladnej dobe riesit vlastne byvanie.
Akurat mame pozemok, ktory sme kupili pred 5 rokmi a tak zvazujeme, ci stavat alebo predat a kupit byt. Hypo sa nebojim. Jedine, co si prajem je zdravie. Ak bude to, hypo vysplacame aj keby co bolo.
@oonnaganamakusai ti co brali ešte za nižší úrok tiež nevyhrali, však fixné obdobie skôr či neskôr skončí (málokto ma dlhodobý fix s parádny úrokom) a naskočí vysoké % úroku.. Nám konci o rok v marci...
Čakáme na schválenie hypotéky. Úprimne proti tomu ako sme dva roky vyhadzovali 600€ na nájom lebo nič lacnejšie nebolo, keď si teraz predstavím že budeme platiť hypo okolo 250€ tak to je nič, smiešne drobné. Len pre predstavu tých 600€ sme platili z učiteľského a robotníckeho platu, príjem domácnosti bol niečo okolo 1300€...vyžili sme dalo sa. Neviem prečo majú ľudia v poslednej dobe také nastavenie že sa nedá prežiť ak chlap nezarobí aspoň 3000€ a že priemerne zarábajúci človek je pomaly bezdomovec žobrák čo si nevie kúpiť ani chlieb. Normálne si len človek musí utriediť čo chce mať a čo vie oželieť. U nás sa napríklad nechodí na dovolenky ani nám to nechýba, takisto žiadne nechty kaderníčky, netreba. Peniažky dávame do bývania, stravy, sem tam oblečenie, sem tam hra na pc alebo konzolu a stačí nám. Dieťa na ceste a nemáme sa horšie ani sa nemusíme viac uskromňovať. Fakt dá sa to v pohode, nemaj stres, len sa netreba ľutovať že si nemôžem žiť ako vyššia vrstva.
@beatrixx1525 Hej, len s dietatom to uz taka sranda nebude. Ak sa ti nerozbehne mlieko a bues kupovat antineviem ake mlieko, tak to pojde dost do penazi. O skolke ani nehovorim. Stredna, pripadne VS su uz mega palky.
@beata_k kľud, nemusíš mať o moje financie starosť
@beatrixx1525 Joj, mne jedno. Ja ta len taktne upozornujem na fakty.
@lucinka12356 ja len verim, v dobrom, ze sa to nejako utrasie a po skoceni fixov to nebude u vacsiny ludi na maslu.
Vdaka vsetkym za nazor tu ide skor o to ze aj ked je nasetrena suma a tiez moj muz nezaraba 3000 ale mame dobre platene prace... ale ked som pozerala splatku pocitam na maly byt v ziline tak aj tak to vychadza okolo 700eur... a proste je tu ta obava co ak sa cosi stane zdravotne
Ale samozrejme kto sa boji nic nedokaze len mam proste respekt pred tym 🙂
@beatrixx1525 videla si kolko stojí byt v Ziline a okoli? Tam teda nebudu mat splatku 250€. Jasne,ze ak zijem len doma a necakam nic od zivota,nechyba ti cestovanie,konicky,tak ti staci vas prijem. Ale mnohi ludia chcu aj zit a nielen splacat hypoteku. Chcu detom ukazat svet,dat im moznost rozvijat sa.
Pride mi to proste tazke aby ludia byvali vo svojom a hlavne mladi (asi kvoli tomu ze teraz je toto obdobie mne najblizsie) ale presne ako spominate.. splacat hypo ale pritom zit ako clovek 🙂 dopriat aj vylet, nemusia byt dovolenky ale nezit tak ze muz je cely zivot v zahranici... a tak rozmyslam ako to zvladaju ini 🙂
Pre obidve čo na mňa reagovali, keby som mala platiť 800€ a viac tak by som to jednoducho neplatila. Každý nech si platí toľko na koľko má. Neviem prečo sa do mňa musí niekto navážať za životný štýl a za to že nepotrebujem rozhadzovať peniaze na niečo čo je pre druhých potrebné a pre mňa nie...
@nikola1234n my nie sme z toho okolia ale mame hypotéku.. Kúpili sme starý dom a prerabali si ho... Základ podľa mňa je Mat niečo nasetrene.. My sme mali cca 35% zo sumy domu.. Hypotéku ptm netreba brať takú vysokú, a prerabali sme z výplat. Ale samozrejme obavy mame stále, pretože človek nevie co aa môže stať a ani nevieš ako a prídeš o dom... Je to na zvážení, ale keď si porovnám ze ci platím 200€ nájom alebo 200 € hypotéku tak je to jedno a máš "svoje"