Vlastná sestra ma týrala

monikastano
24. máj 2023

Ahojte🙂 takže pekne postupne. Sme zo sestrou iba dve, je odomna mladšia o rok. Keď sme boli ako malé, veľmi sme si rozumeli, ale tam to skončilo. Prišla základná škola a ona má začala nenávidieť. Hovorila mi, že má neznáša, že som piča! Stále má zosmešnovala, bila má, vytáčalo ju všetko, čo som robila. Prišla k nám domov spolužiačka, išla som sa obuť a ona má pred ňou začala škutovať, ťahala má za vlasy až do vnútra. Obula sa a išla von s ňou ona, mna si ani nevšímali. Zlomila som si ruku na sk8 a deň po sadre má po nej udrela, hrozné má to bolelo, aj som plakala, spolužiakom to hovorila a smiala sa na tom, že som plakala. Naši rodičia ju milovali, stále má porovnávali s ňou, prečo nemôžem byt ako ona. Ja som bola vždy čierna ovca rodiny, aj som to s nich cítila. Všetci mi hovorili, že sa mám krajšie správať k svojej sestre, všetko dávali mne za vinu, ja som bola vždy ta zlá, ale nikto nevedel, čo je zač. Neznasala som ju, ale chcela som byt s ňou za dobre, keďže si to priali oni a zabudnúť na tie zle spomienky. Dospelý sme, ona išla do zahraničia a ja som ostala doma. Keď som mala 24 otehotnela som, už som mala hrozné veľké brucho, dva mesiace do porodu a mali sme ísť do pôrodnice za sesternicu, ktorá porodila. Dala som si teplaky, už som proste nič neobliekla, všetko som mala malé, cez brucho. Hovorila mi, aby som si dala šaty, že sa bude hanbiť za mňa, keď pôjdem v teplákoch. Lenže šaty mi tlačili na brucho a bolelo má to. Keď už sme išli, prišla druha sesterka a išli sme, v aute sa zo mna smiala, a potom mi povedala, nech si vystúpim ( hrozné sa na tom smiali). Chcelo sa mi plakať, vystúpila som si a plač sa spustil, samozrejme mama mala v pi*, povedala, ze ju nemam počúvať.
Teraz mám 28 a stále v sebe mám to malé dievčatko, nemám ju rada, ale ona sa tvari, akoby sa nič nestalo. Čo sa týka mami tak mi hovorila, aby som bývala s ňou, ale manžel tu nechce bývať. Nič nemôžeme robiť, bez jej súhlasu. Drží ma len to, ze mi hrozne pomáha s detmi, stráži ich, každý deň si ich zoberie, keď ma čas, po robote. Problém je, ze k nej nemam žiaden cit, nikdy má neobiala, je to pre mna ako cudzí človek, aj mi povedala, že má radšej svojich vnúčikoch ako nás zo sestrou. Chce aby som ostala doma, lebo by ostala sama na veľký dom, keďže nám otec zomrel, tak je sama.
Raz som ju obiala a pýtala sa ma čo to robím, nech ju pustím. Chcela by som vedieť, co si o tom myslite.

pribinak
24. máj 2023

@monikastano že chod na psychoterapiu

luccija
24. máj 2023

@monikastano a nielen sestra...

deti95060810
24. máj 2023

nechápem prečo rodičia neurobili so sestrou poriadok. Je to v podstate aj ich chyba ako sa správala ku tebe...

0silvia0
24. máj 2023

@monikastano psycholog...
Hruba ciara a zi si svoje. K svojim detom sa spravaj ako uzasna mama a daj im porozumenie, objatia a lasku, ktoru si ty nedostala. S tym co bolo nevies nic urobit, ale mozes urobit nieco s tym, co bude.

lilyianka
24. máj 2023

@monikastano no škoda je,že sestru mali rodicia ako bohyňu, uprednostňovali ju a na teba kašlali. V tvojom prípade by som určite zašla za odborníkom a dala sa dokopy. So sestrou si to vydiskutovala. Teda otázne je ako sa sprava teraz. Pochopila som,že sa hrá na mŕtveho chrobáka a všetko neguje, že sa v podstate nič nestalo. Takže by som jej pamäť osviezila a bud pochopí alebo dovi dopo prerušila by som vzťahy.
Ohľadom matky. No áno je smutné,že už nemá muža a ty otca, ale treba si uvedomiť,že ty už máš svoju rodinu -deti, chlapa a treba sa obzerať tým smerom. S nimi si budovať domov.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
soldi
24. máj 2023

Bud sa odstrihnes a budes si zit svoj zivot podla seba, alebo ostan a trp, lebo ti strazi deti.
Suhlasim s tym, ze si vhodny adept na terapiu.

whatever1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
euka210
24. máj 2023

@monikastano tiez radim psychologa aby si si trochu "pouoratovala" detstvo a mohla si teraz lepsie zit. Co sa tyka Tvojej rodiny...mas muza a deti...ti by Ti mali byt prednejsi ako povodna rodina, od ktorej sa Ti dostalo tolko zleho. Odstrihni sa od nich, co chces byt mucenicou, co pri nich bude trpiet dobrovolne dalej? Nechaj ich tak a dopraj uz aj sebe dobry zivot uz s Tvojou sucasnou rodinou. Chapem, ze pomoc pri detoch je dobra...ale v takomto prostredi nie...pocuvni manzela, ten Ti chce urcite len dobre.

nwnw
25. máj 2023

@monikastano odstahuj sa a deti si straz a ries sama! Aby nemali oni podobny vstah s tebou. Cela rodina chora a Tvoja mama najviac. Teraz Ta manipuluje cez Tvoje deti. Co neviete ist s muzom s detmi von? So sesternicami a sestrou nemusis ani kontakt udrziavat. Najlepsie sa odstahovat 300km amas pokoj.

bimbambim
25. máj 2023

Na tvojom mieste sa od rodiny odstrihneme úplne.Do domu nech sa nastahuje sestra.Ty si deti stráž sama sú to tvoje deti.A začni chodiť k psychológovi sa porozprávať čo ťa trápi

ariannazara
25. máj 2023

Hneď by som sa odsťahovala a prerušila všetky kontakty. Nechápem ako tam môžeš žiť...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
25. máj 2023

@monikastano s každým chces byť za dobre aj za cenu sebaúcty a potom sa k tebe správajú zle.
Muža más akého?máš skoro 30 r je jedno čo chce mama počúvaj muža takýto ľudia Ti väčšinou nataraju ako si neschopná, nezvládnete to, preto Ti musi ona pomáhať narcisticka rodič čo vždy vie čo je pre teba lepšie a ty sa bojíš oponovať a utiahnes sa. Určite sa odsťahujte

trinityf
25. máj 2023

Co si myslim? Ze si vyrastala v toxickej, nefunkcnej rodine a je mi to hrozne luto. Vyhladaj terapeutku, psychologicku, ked ta to zaujima, nastudovat si nieco o manipulativnych rodicoch a vela veci ti zacne davat zmysel. Je toho plny internet, clanky aj samostatne stranky, ktore sa venuju tejto problematike. To co si pisala nie je v poriadku a nemozes za to. Zial ano, najlepsie je odstrihnut sa a zit bez nich.

dota6
25. máj 2023

Autorka a prečo žijete spolu na hromade? Prečo sa stretávaš so sestrou a mamou? Tvoj manžel vie o problémoch? Určite by si sa mala naučiť vážiť si samu seba. Neviem si predstaviť taký život, veď si dospelá. Dupni si, ži si svoj život, tvoje deti si zaslúžia vyrovnanú mamku. Už nemáš 10 rokov, si svojprávna a môžeš si robiť čo chceš, teda žiť podľa seba. Postav sa za svoju rodinu. Ty, tvoj manžel a deti.

kaitlin3
25. máj 2023

Presne pre takéto príspevky je tu ta možnosť to prispieť ako anonym 😕

oli_gapelodiegant
25. máj 2023

@monikastano daj si preč hlavne fotku z profilovky..

komaria
25. máj 2023

@monikastano Veľa ľudí hovorí, ako si treba vážiť rodičov, súrodencov, že ich ešte máme. Ja som mala chladný vzťah s rodinou od malička ( skôr autorita ako láska), čo vyvrcholilo v mojej dospelosti. Bola som potupená pred celou aj mojou vlastnou rodinou. Odvtedy som nekompromisne rodinu odstrihla. Je to už dva mesiace a som tak pokojný človek, ako som v živote nebola. Uvedomila som si, aké toxické vzťahy to boli a ako veľmi ma ničili. Len som si to celé roky nepriznala, lebo veď rodina. Občas ma vytočia moje deti, áno, ale ten vnútorný pokoj, ktorý odvtedy cítim, je na nezaplatenie. Niekedy ani psychológa netreba, len sa oslobodiť raz a navždy. Hlavne nedovoliť, aby si našli cestu naspäť k tebe, lebo to začne celé odznovu. Prajem veľa síl a odvahy.

svokrinjazykmonika
25. máj 2023

@monikastano to je tvoja skutočná fotka čo máš v profile? Bože ty si krásna žena 😍 A všetko prisané vyššie súhlasím, na čo sú ti v živote taký ľudia? Máš muža, deti, ten toxický zvyšok odstrihni a zabudni.

monikastano
autor
25. máj 2023

Ja vám veľmi pekne ďakujem, za kazdy jeden komentár. Prečitala som si kazdy jeden a som vám veľmi za to vďačná. 🤍🤍 uvedomila som si veľa veci, budem na sebe pracovať a v prvom rade sa odstahujeme. Uvedomila som, že doma som v bloku a keď ideme ku svokrovcom, som úplne iný človek. 🫣 je to hrozné !
Som vám za to veľmi vďačná, ze ste mi každá jedna otvorila oči. 🩶🩶🩶🩶

p.j.jacky
25. máj 2023

@monikastano ukončila by som snou kontakt . Máš manžela a nech on pomáha s deti . On sa tá zastať nevedel ked si bola tehotná ? Proste zavrela by som pred ňou dvere . Skús psychológa aby ti pomohol to dajako spracovať . Si dospela máš svoju rodinu . Ak rodičia sú na jej strane , Ok stretala by som sa len keď ona nebude snimi . Vzala deti a nech si užijú vnúčatá . Všetko je v tvojich rukách . Sestre by som povedala svoje a dovidenia . K čomu ju potrebuješ ?

simona20201309
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona20201309
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
25. máj 2023

@monikastano máš dve deti, muža, toto je tvoja nová, najdôležitejšia rodina o ktorú sa máš prioritne starať. Toxikov z pôvodnej rodiny nechaj tak, nech sa "tešia" navzájom. Ty svoju mamu nemusíš poslúchať, si svojprávna, dospelá osoba a môžeš sa rozhodovať sama za seba! Nemusíš nič čo nechceš!

nurielka
25. máj 2023

Máš inú rodinu, ktorá je pre teba priorita.. kde je teraz obľúbená dcéra tvojej mamy.. terapia a odsťahuj sa.