Vlastná matka mi kontroluje šatník a drogériu

13. feb 2023

Asi sa len potrebujem vyzalovat....Je podla vas normalne ze moja mama mne a mojej rodine v case mojej nepritomnosti chodi do veci,prezera mi skrinu co som si dovolila kupit a potom mi vyhadzuje na oci ze marnim peniaze a ze ona tolko veci nikdy nemala?!zijeme v jednom dome,na domacnost prispievame,nechodime po dovolenkach,mame len svoje hobby co je u mna oblecenie(kupovane v zlave a nie znackovych veci)

79viktoria79
13. feb 2023

sa odstahuj a máš po probléme

divokykonik
13. feb 2023

Práve pre takéto problémy bývame sami. Nikto nás nekontroluje a žije sa nám fajn. Je to daň za bývanie s rodičmi, tí budú mať tendenciu sa do teba starať vždy.

kaktusik007
13. feb 2023

tak si nekupuj oblecko v zlave ale zacni konecne setrit, aby si sa mohla osamostatnit. A potom si mamicku uz do skrin nepust.

ropucha6
13. feb 2023

Si dospela a byvas v jej dome… mozno sa jej zda, ze prispievas malo. Idealne je sa odstshovat.

zobaka
13. feb 2023

ja som sa už naučila máme nič nehovoriť, čo som si kúpila, lebo mi vyčítala všetko, aj knihu na čítanie, podľa jej slov mi nikdy nič netreba, no a čo sa týka teba jej rázne povedz, že si neprajes, aby ti chodila do osobných veci a pracuj na osamostatneni sa a vlastnom byvani

nyusika
13. feb 2023

odstahujte sa a mas po probleme.

komplikovana
13. feb 2023

To su tie rizika spolocneho byvania s rodicmi, plus ich povaha.

katka700
13. feb 2023

Vypýtaj si od mamy rozpis zalohovych platieb za vodu, elektriku, plyn. Možno ti chcela pomôcť, prispievas ale nie dostatočne a ju hnevá že namiesto aby si šetrila minas na veci ktoré podľa jej názoru nepotrebuješ.
Ak prispievas alikvotnu časť nákladov, tak sa mamy opýtaj, či by bola radšej keby si sa odsťahovala a ona mohla časť nehnuteľnosti čo obyvas prenajať za trhové nájomné.
Ak prispievas dostatočne a nepotrebuje viac, tak jej vysvetli že si neprajes aby sa hrabala v tvojich veciach. Žiješ svoj život nie jej a nie je ju nič do toho na čo minas vlastne peniaze.

oli18
13. feb 2023

Ale hobby máš zaujímavé 😀

beata_k
13. feb 2023

Ti chce naznacit, ze uz by si sa mohla odstahovat.

pipistrel13
13. feb 2023

niektore zeny su hrozne s tymi utocenim...ako ked mi mama dovoli byvat u nej s rodinou a dohodneme sa na tom,je v poriadku,ze mi pozera do skrin a stara sa ked si cokolvek kupujem ak dodrziavam to na com sme sa dohodli?-platim ucty,sukromie
nie nie je to normalne...a nema si to co dovolovat
ale je pravda,ze to asi nezmenis,skus sa s nou porozpravat a normalne jej to prikazom zakazat,ziadne opletacky okolo,ale napriamo
samozrejme asi vies to co ti tu mnohe hadzu ako vycitku,ze najlepsie byvat sami....
tak mozno lepsie v garzonke ako u takej mamy,ale ja to nemyslim ako vycitku

kaktusik007
13. feb 2023

@pipistrel13 nik tu na nu neutoci. Ano, mama si to dovolit nesmie, ale evidentne si dovoluje. Vymedzit jej hranice? v JEJ byte? zbytocne by to dalo olej do ohna. Treba proste odist. Pretoze vymedzovanim hranic - ze moja izba, moje veci -- by autorka akurat tak svoju matku vytocila a uz vobec by sa nedalo u nej zit.

danica2711
13. feb 2023

keby mala moja dcéra takéto vysoko hodnotné hobby, tak jej nechodím do skríň, ale jej spakujem handry a zakývam jej na rozlúčku na cestu do vlastného bývania, aby sa naučila finančnej gramotnosti

liljana
13. feb 2023

Hobby moze byt aj nakupovanie oblecenia? Take hobby moze jedneho zruinovat, ak byva na mama hoteli a vsetko vyhodi za handry. A ked pridu dve deti, tak im povies, ze musite setrit, lebo peniaze na 5 rokov hypoteky ma mama investovane v dome u babky v 10skriniach a zozrali ich mole. 🙂

heln
13. feb 2023

podla mna to normalne nie je, moja mama mi nechodila do veci, zato vsetko vedela a vie okomentovat. ked sa dalo, tak sme sli do podnajmu, ten pokoj bol na nazaplatenie. teraz konecne byvame vo svojom.
takze moje dve rady, zacni uvazovat o vlastnom byvani a zamysli sa, ci naozaj potrebujes vsetko oblecenie co kupis.

flientica
13. feb 2023

toto nema ineho vchodiska a ani riesenia len to aby ste sa odstahovali. treba sa nad tym zamysliet a ak by ste tolko neivestovali teda do oblecenia, mohli by ste si skor dovolit najom alebo hypoteku

andreatytler
13. feb 2023

Pred nedavnom tu bola diskusia kedy svokra nechala byvat vo svojom byte mladych a chodila tam neohlasene na navstevy aj ked neboli doma a vsetci ze to je nepripustne aby svokra toto robila. Toto je uplne to iste. Ta mama nema co v jej satniku robit.
Autorka ty si uz dorpredu rezignovala a myslis si ze toto musis tolerovat ked vravis ze si sa prisla len vyzalovat. Kazdy jeden raz to mame razne vysvetli ze toto nie je normalne. Zamkni dvere na izbe ked ides prec. Daj do skrine pascu na mysi nech ju pekne klepne klepne po prstoch.

akiana
13. feb 2023

Preco zijete v jednom dome s rodicmi?

fadama
13. feb 2023

@akiana lebo niekedy nie je iná možnosť? 🤔

akiana
13. feb 2023

@fadama Ano, ale z akych dovodov nie je ina moznost?

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zobaka
13. feb 2023

ja som normalne musela hladat, ze ake financne narocne hobby tu pisete 😂 no ked kupi nieco v sekaci a v zlave za 10 eur, tak nie je, ze ma hobby golf, alebo kone, ci zber diamantov

autor
13. feb 2023

@zobaka dakujem,aj za menej ako 10e.a potom si to s kamoskami alebo svagrinami menine,poziciavame.ako pises su oooovela nakladnejsie hobby...niekto da na posilku,na vylety,na kozmeticku,kadernicku,manikerku,cigarety,posedenie...mna take nebavi a "okrašĺujúce" veci si viem spravit sama.proste nemam doma pokoja.

zobaka
13. feb 2023

autor - nie je za co, ved to je normalne, presne ako pises niekto da na kadernicku, na kavu, na kozmetiku, niekto na sveter z vypredaja za 5 e, ved by sme sa zblaznili, kebyze si nic nedoprajeme nikdy

sisaka
13. feb 2023

Moje hobby je nakupovanie handier. A tvoje? Cigarety. To vážne? To sa dnes toto považuje za hobby?
Ale k veci.
Ak bývam u niekoho a vadí mi jeho správanie, tak sa zbalím a idem bývať niekde, kde mi nikto nebude narúšať súkromie a budem sa môcť bez výčitiek venovať svojmu hobby.
Ľudia strácajú priveľa energie snažením sa zmeniť druhých miesto toho, aby sa snažili zmeniť seba, alebo okolonosti, ktoré majú v ich moci zmeniť.

kristinka92
13. feb 2023

nie nie je to normálne. lašovanie v cudzej skrini nebude nikdy normálne a nedá sa ospravedlniť. a je jedno že u nich byvas, nemá si to dovoliť, navyše prispievaš na domácnosť… to kde sme? v base snáď? veď sa chová jak bacharka

ivangeline
13. feb 2023

Nie. Nie je. Vymen zamok. Zamkni.