Baby, idem sa pytat, ako keby som padla z jahody ale ja som sla vlakom asi 3krat…
Ba-Praha, urcite kupim 1 trieda a miestenku ale 1 trieda su tie sedacky ako v buse alebo kupe? Alebo ked kupim detsky vagon - da sa tam miestenka? Moze tam aj muz? Lebo pisu ze vagon pre matky s detmi 🙈
Alebo ke lepsie 2trieda miestenky v kupe kde tie moje tvory zavrem ? 🤭
Budu mat 2,5 a 10(ano s dcerou ziadny problem) ale 2,5r chlapec…. 😬
Budeme viaceri takze viem cele kupe obsadit nami - da sa tam golfac rozlozit a uspat ho? Samozrejme nymslim po kupe kocikat 🧐 iba rozlozit golfac a napr hojdat ho chapete
Dakujem za ,,po lopate info,,🙏
Ja som raz sedela v detskom kupé našich železníc, obyčajné kupé s nálepkami na okne a dalo sa tuším vypýtať človeče..? Keď som cestovala 1. triedou, tak viem, že v REGIO to boli kupéčka, ale v v štátnom IC ten open space.. ale tuším vieš sa pozrieť aj na internetovej stránke dopravcu, že ako vyzerajú tie vozne. S deťmi by som stavila na kupé (nie detské, obyčajne 2. trieda) a podľa možnosti tak, aby ste boli všetci spolu v jednom a len vy. Do stredu by sa mohol zmestiť aj kočík 🙂
Ak myslis EC z Budapesti (cez BA) do Prahy, je tam detsky vozen? Nikdy som ho nevidela...prva trieda by mala byt kupe, isla som tak parkrat, neviem ci je to ale pravidlo..v strede kupe je dost priestoru
@sisa_s ano Ec z Budapesti, takze 1trieda nie je taky styl ze bus sedenie?
@oblecenie99 Budeme 6dospeli 1 ks 10r a 1 ks 2,5 r takze 1 kupe obsadime lenze ked nevezmem miestenky tak pochybujem ze najdeme prazdne kupe toto je dost vytazena trasa (tam ideme stredu a v nedelu domov)
@mamina0078
@zojkaaa EC je povinne miestenkovy tak pekne obsadte kupe a mas po probleme
a do buducna bez miestenky s detmi by cestoval len blazon to ani neskusaj
@loginexistuje hej miestenky chvem len rozmyslam ci 1 alebo 2 trieda ale ked ke 1triefa tiez kupe a priestranejsie ako pise
@sisa_s tak vezmem 1 triedu (som sa bala ze 1 trieda je taky styl ako bus)
Do buducna my vsade autom ale teraz ideme viaceri a nie kazdy je top sofer tak ideme vlakom a som nesvoja bo meviem ako to tam chodi a 5h bude masaker 🙈
@zojkaaa my sme sli 4.1 EC do budapesti a druha trieda boli kupecka pomerne priestranne ved sa opytaj pri kupe listkov
sli sme EC metropolitan
My chodíme rýchlikom BA-Kysak-BA s malou teraz 8m. Vždy zatiaľ v detskom kupé a väčšinou ideme ja+priateľ+malá. Miestenky kupujem pre všetkých troch, inak by sme stali niekde v uličke 5,5 hodiny, bývajú plne tie vlaky. Nepočula som ešte o tom, že by mohol ísť len 1 dospelý s dieťaťom do detského vozňa, keď ideme cela rodina…to by mal cestovať ocko niekde inde a sám? 🤔
@zojkaaa ak mi napíšeš konkrétny spoj teda o koľkej chcete vyraziť z BA, pripadne aj deň napíšem ti presne radenie vozňov aj do ktorého vagona je vám najlepšie kúpiť miestenky, keďže EC je povinne miestenkovy,... Kľudne napíš súkromnú správu 😉.... Inak co sa týka otvoreného vozňa tam bude asi viac miesta na "kocikovanie" ale zase ak chcete mať súkromie je lepšie kupé... Keďže je vás 6 osôb 😉
@loginexistuje ok pojdem osobne my ideme az v juni (vcera sme len bookli ubytko) aby som mala miestenky tak mi staci tyzden pred odchodom kupit?
@eva233 Ty si mi padla z neba, ukladam si ta a pred cestou sa ozvem my az v juni 😁 dakujeeeem 🙏
@jazula ja som nikdy mekupovala ani osobne nieto este online 🤭
@zojkaaa tak do júna sa ešte bude veľa meniť a kľudne mi napíš mne to problém nerobí pomôcť ti 😉..... Ale vieš si to nájsť aj sama ak zadáš do googlu radenie vlakov nájdeš si v pdf konkrétny spoj napr EC 274 metropolitan a tam máš pekne napísané ako je radeny vlak a aj vy budete potom vedieť či máte na nástupišti utekať ku rušňu alebo naopak na koniec vlaku 😉😁... Niekedy sú totiž vlaky radené zostupne a inokedy vzostupne.... Potom už len pôjdeš na stanicu (najlepšie napríklad v sobotu doobeda keď je málo ľudí a teta bude mať na teba čas (určite nechoď v nedeľu poobede 🤣🙈) pekne jej vysvetlis co chceš a ona ti ukáže aké miesta sú voľné... Ale teda určite chod minimálne týždeň dopredu keďže to bude jún aby ste mali miesta vedľa seba a chytili si celé volne kúpe 😉..... Ak vás bude 6 osôb mate nárok cestovať ako skupina takže je tam možná aj nejaká zľava to by som sa normovala skôr.... Na internete mi ale ukazuje aj možnosť kúpiť lístok bez miestenky, ale to sa mi nezdá.... Preto ak sa necítiš na "to" vybavovať to sama cez net určite chod radšej osobne, ale napíš si co chceš.... Tety nemajú rady ak "musia" za teba robiť všetko 🙈😁.... Ale teda kľudne sa ozvi rada pomôžem 😉
urcite si kup pre vsetkych vas miestenky do detskeho vozna. Niekedy je to akoby open space a niekedy kupe. Ano, budu tam aj iny ludia ale detske kupe je detske tym, ze sedacky su o nieco vacsie, maju nalepky na oknach a zachod ma prebalovak a je o dost vacsi. Kludne si vezmi kocik a mozes na chodbicke maleho v nom uspat. Ak bude velmi unaveny, mozno zaspi aj pri tebe na sedacke. Samozrejme tam moze ist aj otec dietata. Ked prides na stanicu vyhladaj si sprievodcu a spytaj sa ho kde je radene vase miesto na sedenie. Byvaju zlaty a ochotny. Neboj zvladnes vsetko. Pre deti vezmi dostatok jedla (aj somarin na jedenie, nakrajane ovocie, mokre vreckovky, pitie, nieco na citanie, zakladne oblubene hracky, nalepkovy zosit a kludne maleho nechaj behat po kupe. Nemusi po tichu sediet - o tom to detske kupe je.
@zojkaaa sli sme Ke-Ba so 4r, necele 2r a ja tehu 5mes. Detsky vozen somarina...mali sme miestenku, nemas sukromie, vsetky deti tam sa idu pohrat. Mali sme golfac, aj manducu...maleho sa tam nepodarilo uspat. Telka tam ani nesls. Moje deti maju radi vlaky, tiez nimi velmi nechodime. Nasi to zvladli v pohode...az na ten chybajuci spanok.
Odporucam zobrat si kupe a s malym sa ist pohrat do detskeho vozna.
my jazdime s detmi vlakom casto... a cesta trva 6 hodin ked ideme za starymi rodicmi ale byvi ich to..
urcite kupe si zobrat. apon ja mam skusenost ze moje deti sa kludnejsie spravaju v kupe ako v open space. ako keby ich ten open space nutil viac sa predvadzat. v kupe ked su tak sa zabavia raz sa deia na jedne stolicke raz na druhej, je to jedoduchsie s jedenim pitim, urcite aj s ruskami lebo ked sme sami v kupe momentalne 7 a 8r tak im davam ruska dole nech dychaju....
@zojkaaa my sme tiež cestovali v detskom kupé aj s manželom, tetou a aj ujom a nikto nič nepovedal. Mali sme tam 2 deti.
Ked viete kupe obsadit tak by som kupila obyc nie v detskom (v detskom moze ist 1 doprovod k dietatu mozno by sa dalo, ze 2 deti tak 2doprovody). Golfac sa pravdepodobne nezmesti, teda podla kupe niektore majú cez cele namontovany stol...