Virtuálna nevera. Ako ďalej?

konik789
19. jan 2021

Ahojte. Potrebovala by som sa s vami podeliť a poradiť o mojom probléme, ktorý ma trápi už dlhší čas. U partnera (27r.) som si v poslednej dobe začala všímať jeho podivné správanie (menej komunikácie medzi nami, nosenie telefónu všade 24/7 so sebou a ustavičné hranie sa a vypisovanie na mobile). Začala som mať teda pochybnosti, a tak som mu jedného dňa, keď si mobil zabudol so sebou vziať, doňho po prvýkrát nazrela. Zostala som v šoku, keď som uvidela čerstvú konverzáciu s 18 dievčaťom o tom, ako si písali aká je medzi nimi príťažlivosť, ako by ju priateľ vždy pobozkal keď ju vidí a ako by sa bozkom nebránil, že by im bol veľmi rád. Keď som s tým priateľa konfrontovala, povedal, že sú to len hlúpe reči, ktoré písal v opitosti, že si tým len potreboval zvýšiť sebavedomie a cítiť sa opäť žiadaný (vraj komplimenty odo mňa sa mu nerátajú, že je to iné počuť ich od druhých). Tvrdil,že by mu svedomie nikdy nedovolilo ma s ňou aj fyzicky podviesť. Zistila som, že s tou dievčinou sa v minulosti raz v opitosti bozkával a chodili spolu von celá partia ešte predtým, ako spoznal mňa. Priateľ ma veľa kamarátok ženského pohlavia, o ktorých som vedela a aj mi o nich rozprával. O tejto sa nikdy počas nášho dvoj ročného vzťahu nezmienil, vraj mu to neprišlo byť podstatné. Ďalej si s touto dievčinou celé dva roky nášho vzťahu písali (vraj len bežná konverzácia), pravidelne sa jej cca raz za mesiac ozýval ako sa má a podobne. Aj sa jej raz posťažoval, že vzťah medzi nami nie je vždy ono. Veľmi som sa v priateľovi zmýlila a zostala sklamaná, keď postupom času začala pravda, o tom aký bol v minulosti, vyplávať na povrch. Predo mnou bol priateľ 7 rokov bez partnerky, užíval si "namotávanie" iných žien, jednorázovky, opíjanie sa s kamarátmi a vraj až keď som do jeho života vstúpila ja, tak sa zmenil, čomu som aj naivne verila, až pokým som si jedného dňa neprečítala jeho konverzáciu s inou. Priateľovi som dala ešte šancu, keďže to bol do momentu odhalenia jeho nevhodnej konverzácie viac-menej celkom pekný vzťah, až na hádky ohľadom témy on a alkohol. Dievča si zo všetkých sociálnych sietí zablokoval, a sľúbil, že to už nikdy neurobí. Tvrdí, že som pre neho najlepšia partnerka, s ktorou vždy plánoval aj plánuje budúcnosť, svadbu, deti a pod. U mňa je situácia po tomto všetkom úplne opačná. Dôvera k nemu z mojej strany je momentálne pod bodom mrazu a nedokážem mu veriť, že keď sa v budúcnosti medzi nami vyskytne nejaký problém vo vzťahu, že znova nezačne takého hlúposti písať inej. Stále sa v tom, už vyše mesiaca vŕtam, nedokážem na to prestať myslieť a veľmi ma to stále bolí. Priateľ v mojich očiach veľmi klesol, ba priam sa mi až zhnusil a bojím sa, že aj keď ho mám stále rada, že to psychicky nezvládnem sa nad vecou povzniesť, odpustiť, zabudnúť a ísť ďalej... Ak sa tu nájdu ženy, ktoré si prešli niečím podobným, bola by som im veľmi vďačná za ich rady a názory!

malinoismum
19. jan 2021

Klame ta. A keď ta klame raz- bude ta klamat ďalej.
😔 Robil to vedome keďže si pred tebou skrýval telefón, ja si to neviem ani len predstaviť.
A tie dristy že v opitosti- to bol opitý každý deň?
Neskoč mu na tie keci. Máš na viac dievča 😘

marvin1234
19. jan 2021

@konik789 no...musis ty sama vefiet,ci dokazes odpustit. Ale naozaj odpustit a nevyhadzovat mu to na oci v hadke a nebyt stihacka. Ja som toto odpustit skusila, no nedokazala. A popravde potom ten vztah bol uz iba snura mojej nefovery, podrazdenosti, jeho hnevu ze ak chcem pokracovat tak mu musim verit a takto sa to tahalo par mesiacov, az sa to rozpadlo. Znova by som uz neodpustila, lebo viem, ze nedokazem.

elizabet173
19. jan 2021

@konik789 utekaj!!!! Virtualna nevera, hadky pre alkohol, kazde z tychto dvoch veci by bolo pre mna dovodom na rozchod a nie este obidve naraz. Pises, ze sa ti hnusi, to s takymto clovekom uvazujes o spolocnej buducnosti? Nie, nemas ho rada, mas rada svoju predstavu o spolocnom zivote, ktoru si si vykreslila. Nepresla som niecim podobnym, u mna by to malo rychly spad. Podobna tema tu je minimalne raz, dva krat tyzdenne. Zena odpustila a teraz tu vypisuje a vyplakava, aka bola hlupa. Nechapem, preco by si nemala psychicky zvladnut rozchod s clovekom, ktory ti ublizuje a ktory je pre partnersky zivot nevhodny. Co je jediny na svete?

nominativ
19. jan 2021

Podľa toho, čo píšeš, to neprejde, veriť mu nezačnes, on bude chvíľu sekať dobrotu, ale nabudúce si dá možno viac pozor. Môj muž je trochu iný typ, človek by to od neho nečakal a riešila som podobný virtuálny problém pred pár rokmi a následne asi o rok zas. Potom následne zase inú záväžnú vec, čo nie je spojena s podvádzanim, ktorá za zopakovala asi o pol roka opäť atď. Neverím mu, v podstate do istej miery čakám, kedy spraví nejaký prúser a budu vhodnejšie podmienky. :D

Ak vás spolu nedržia vyššie veci, tak prečo by si mala teoreticky celý život stráviť takto?

sirka9
19. jan 2021

moj byvaly to robil, ale nie s jednou. na pokeci si pisal s niekolkymi babami, ako by si s nimi dal pohar vinka, co by s nimi robil. som si ista, ze sa so ziadnou nikdy nestretol. ale ked som na to prisla, ze si takto vypisuje, urobila som si nick, a nejakym sposobom sa k nemu dostala. nakoniec sa chytil. ano, bolo to odo mna mozno svinstvo, ale potrebovala som dokaz. a ziskala ho. potom som mu to vytlacila, polozila na postel a rozisla sa s nim. dlho ma prehovaral, ale jednoducho to o com si pisal, to sa nedalo zabudnut. so mnou riesil byvanie, rodinu a jej (mne) napisal, ze nema vazny vztah. podla mna, ak to robi raz, neprestane.

tt247
19. jan 2021

To dievča má teraz 18, on 27. Ty si s ním dva roky a on sa s ňou bozkával ešte pred vašim vzťahom. Čiže ona mala vtedy koľko? 16? 15? A priateľ 25? Už to by mi stačilo.

konik789
autor
19. jan 2021

@tt247 ako som tak vypocitala, ona mala v tom case 15 a on 23. Toto je aj jeden z najhlavnejších dôvodov môjho znechutenia :( . On na VŠ takmer inžinier a ona ledva napísala monitor a končí základnú školu. Proste fuj hnus.

maximilie
19. jan 2021

@konik789 cez to sa asi nedostaneš. Myslím, ze to nemá význam. Dôvera sa veľmi ťažko znovu buduje a ak vôbec... stačila mu len príležitosť a neostalo by to pri písaní

tt247
19. jan 2021

@konik789 Hmmm... Týmto by znechutil aj mňa. On bol už dospelý muž a ona dieťa. Zvlášť ako končiaci vysokoškolák už mal mať rozum aj istú úroveň. A keby sa to stalo raz v opitosti, tak noooo budiš, ale on s ňou kontakt udržiava už roky. To ho vari tak fajnovo pooblizovalo vtedy 15-ročné dievča, že doteraz na to nedokáže zabudnúť? Ugh. Mrzí ma to za teba, ale kašli na ňho.

elizabet173
19. jan 2021

@konik789 to, ze on mal 23 a ona 15, by nebolo az take hrozne, niektore 15 rocne vyzeraju na 22. Ale to, ze ti klame a holduje alkoholu by mi vadilo viac.

arianna25
19. jan 2021

@konik789 on je myslienkami pri nej, teba oblbuje. Vie, ze si ta uchlacholi. Ser nanho. Nestoji ti za to. Stale ho sverbi za standou. Ze ho hanba nefacka.

hipuska
19. jan 2021

Ono je trochu aj rozdiel ak píše virtuálnej žene. Lenže tuná píše konkrétnej osobe, s ktorou sa pozná už xy rokov. Takže vždy jeho predstavy sa spájajú s denným dievčaťom. Podľa mna, ona je tiež namotava a ľutuje ho aku má priateľku. Neverila by som mu. Tiež mám skúsenosť..od prvej správy s dotycnou až po nás rozvod prešlo 5 rokov. Dotyčná v tom čase bola vydatá.
- rok písania
- 2 roky pauza
-rok písania
- sex
-nas rozvod

adelaida33
19. jan 2021

Prečítala som si to dvakrát. Neviem, čo urobíš. Ako veľmi je to pre teba ťažké... Ale viem, čo by som spravila ja. Rozišla by som sa s ním. 100%. Ale to som ja.

katkati
19. jan 2021

Aj keby prestal konkrétne s tou, ktorú si teraz zablokoval, potrebuješ naozaj k šťastiu alkoholika klamára?

ivanizna
19. jan 2021

@konik789 Ešte pokiaľ si slobodná, tak choď radšej preč od takého chlapa. Divné, že o tej žabe predtým ani nepipol a zrazu už si píšu litánie o bozkávačkach a ako sa majú. E-ee. Ešte k tomu chlast. Ja si myslím, že ak by ťa až tak miloval, vôbec sa neuchyľuje k iným a verím, že raz to príde znova, lebo aj doteraz mu očividne chýbala pozornosť iných žien. Tiež, keď sa vo mne dôvera úplne zlomila (nie kvôli nevere), tak som v minulosti ukončila vážne vzťahy s tým, že keď to raz tak dopadlo, nikde nie je napísané, že sa to nestane aj v budúcnosti. Teraz mám manžela, ktorý si s nikým nevypisuje, nepotrebuje fejsbuky a ďalší odpad, ani aktívne nevyhľadáva pozornosť iných žien, a pritom je to krásny chlap, že by aj mohol, ale ja mu verím a spokojne preto spím. Nedodrbaj si život s takým "chúliom", budeš sa mať bez neho oveľa lepšie, dievča 🙂❤

adka135135
19. jan 2021

@konik789 odporúčam čo najrýchlejšie z tohto vzťahu utekať 🙂 toto nebude happyend. Nevedela by som si predstaviť niečo podobné 🙂 problém s alkoholom a koketovanie s mladými fiflenami , keď ma priateľku.. hnusná predstava o spoločnej budúcnosti

amber74
19. jan 2021

Toto je moja story... bývalý si písal volával s " kamarátkou", " spriaznenou dušou"...kalkuloval,klamal, bol falošný,hral na 2 strany.
Bola som tehotná,bol vlastne s obidvoma.
Ukončila som to, toxický vzťah- nič iné len trápenie.
Emocionálna nevera začína písaním.
Kde je narušená dôvera, tam je koniec vzťahu.
Moja rada? Ukonči to, zaslúžiš si viac.máš svoju dôstojnosť,svoju cenu.

janeninka
19. jan 2021

@konik789 dopraj si krajsi zivot!

zuzki1
20. jan 2021

1.Si mladá a napriek tomu vyhľadáva ešte mladšiu
2.Ma problémy s alkoholom
3.Klame Ti
No nevidím tu nič na com by sa dal stavat vzťah do budúcnosti ...on je žiaľ “namotany” na tu babu lebo medzi nimi nič nebolo tak si môže predstavovať aké by to bolo ... často takéto spojenia končia neverou.
Pustila by som ho k vode, ak Ta ma naozaj rad a bude sa snažiť aj napriek rozchodu, zmení sa , po case by som mu dala možno druhu šancu , ale pre mna by bolo dosť len ten problem s alkoholom aby som to ukončila a neriešila ďalej . Malo ľudí vie seknúť s alkoholom , oveľa častejšie sa to zhorší alebo proste sú len pauzy bez pitia a vrátia sa k tomu .

sari24
20. jan 2021

Ja by som tiež volila rozchod. Nie je posledný chlap na svete a bude ťa to zožierať stále ak niekde pôjde. Nemusí ti už klamať ale nevedela by som žiť s tým, že zakaždým čo vystrčí nos z domu tak by som sa bála čo sa stane.
Minule som sa tak bavila s bratom, ktorý povedal, že ženy sú občas hrozne masochistky. necítia sa dobre vo vzťahu a čakajú na zázrak, že sa niečo zlepší miesto toho aby niečo skončili, chvíľu si poplakali a išli dalej. Pritom je to tak jednoduché.

beusssska
21. jan 2021

Koľko krát bude mať mobil v ruke ti bude chodiť po rozume ktorej píše.... Tak sa mi všetko vynorilo v pamäti keď som to čítala, lebo som už na to zabudla.... Čítala som konverzácii viac... bohužiaľ.... Bolí to čítať ako druhej píše ako by si vzal domov a mal ju ako sexuálnu otrokynu, druhej ako píše aká je samica a nechape prečo je so svojím mužom, potom na spoločných výletoch s dieťaťom keď som šla na záchod tak rýchlo fotky na fb dvaja , ako dokonalý otec a oni heeeerecky unesené z neho, ako sa on stará a bla bla. Ukončila som to po 17 rokoch.... Zničil má ten vzťah úplne