Vie sa chronický klamár vyliečiť?

25. sep 2023

Myslite si že sa chronicky klamar vie vyliečiť ? Poznám človeka čo nonstop klame roky, už aj v totálnych banalitách. I keď povie že klamat už nebude aj tak vždy začne. Má 30 rokov

pribinak
25. sep 2023

Nie. Takýto notoricki klamári svojim klamstvam dokonca aj veria

zmrzlinka2021
25. sep 2023

Nie, vlastná skúsenosť.

lonely66
25. sep 2023

nie

poppy22
25. sep 2023

nie...on dokaze oklamat aj sam seba...od takeho radsej bež...za tie nervy to nestoji a nakoniec skoncis ty ako udajna klamarka.../vlastna skusenost/...

dominikamacakova
25. sep 2023

Nie...

deti95060810
25. sep 2023

nikdy sa nezmení... vlastná skúsenosť

mellani28
25. sep 2023

nikdy sa nezmení,nikdy, ex bol notorický klamár ,klamal nonstop ,odišla som,sama som sa postavila na nohy ,aktuálne jeho terajšia ma kontaktovala,že či vždy tak klamal ,sa mi sťažovala, že ju klame,že keby aspoň neklamal.

jamimo
25. sep 2023

nie, nikdy sa nezmení.

alickapusinka
25. sep 2023

nikdy sa nezmení.

marianarem
25. sep 2023

Ja si myslim, ze kazdy ma sancu, aj notoricky klamar. Ale len za podmienky, ze sam zisti, ze ma problem, rozhodne sa, ze ho uz mat nechce a ide za tym. Pravdepodobne su za tym v drvivej vacsine pripadov nejake vazne problemy a narusena osobnost a je to aj na roky terapie. V praxi sa to teda mnohym (vacsine) asi nepodari, ale nemozne to podla mna nie je.

mikadooo
25. sep 2023

Nuž, ak nechce, tak nevie. Ak chce, určite sa na tom dá popracovať... ale keď tak dlho klame, tak asi nebude len tak zrazu chcieť sa zmeniť 🤷. A ak chce, možno by mal začať od dohľadom kvalitného psychológa, plus s partnerom dohodnúť klamstvo - dôsledok, ako malé decko 😁. (Napríklad za každé klamstvo 5e na ruku). Ale - ako hovorím, ON musí úprimne vo svojom vnútri chcieť, nie len hubou tliachať, ako sa on zmení.

maranco
25. sep 2023

Poznám notorického klamára, o chvíľu bude mať 30 a je to už jeho spôsob života. Je v tom šikovný, vie presvedčivo klamať aj kvôli hlúposti aj vážne veci. Dokázal vymyslieť aj autonehodu a následné bezvedomie v nemocnici, keď na pár dní zmizol.
Komunikoval prevažne cez správy, vtedy má dosť času premyslieť odpoveď a nepočuť ruchy okolia kde sa nachádza.

lucimichi
26. sep 2023

Nie, nikdy !

erikaa09
26. sep 2023

Nie nedokaže. A je zaujimave koľko ľudí aj keď vedia pravdu vedia využiť...

veronnica080
26. sep 2023

Jasne, ze nie. To je nerealne. Moj byvaly je toho zivym dokazom, taky clovek sa jednoducho nezmeni. Mozes si to nahovarat a klamat sama sebe, ale to sa nestane. Ver mi, vlastna skusenost. To bude len horsie.

autor
26. sep 2023

@mellani28 aj ja som odišla ale je to náročné. I keď viem že zostať by bolo ešte ťažšie a nervovat sa, pátrať po pravde. Vždy keď som mu dala otázku a dobre ju pocul tak dá spýtať že “čo?” Aby si stihol vymyslieť vyhovorku. Ale je to gambler, ti vraj vedia klamat na 1

mellani28
26. sep 2023

Tak si ho už poznáš ☹.klamárovi nikdy neveriť a nenaletieť opakovane,najhoršie,že klame aj synovi,ale tomu vždy poviem ,ako to je ,ukážem mu realitu a hovorím mu ,že keď mu foter klame nech ho ihneď konfrontuje.

autor
26. sep 2023

@mellani28 och…. Tiež som odišla s dieťaťom. Len ešte je malé a stretávame sa spolu. Máte striedavú starostlivost cez vikendy? .. bojim sa ako to bude časom keď syn bude vacsi a bude ho mat bezomna

mellani28
26. sep 2023

Otca potrebuje,nech je aký je.Ten môj ex syna huckal proti mne a ako to tak vnímam po 6tich rokoch,že všetko sa otáča teraz proti nemu syn vie,že klame,že je klamár to je fakt,s tým fungujeme.Vźdy ho konfrontujem a synovi ukážem tu realitu,nepotrebujem ,aby sj on začal poviem ,že to sa nemá.Máme inak striedavku,ale syn býva u nás doma oveľa častejšie ,kedykoľvek a akokoľvek dlho,veľmi tam nechce chodiť jeho otec má ženu s dvomi deťmi a je tam veľký vekový rozdiel.Napríklad teraz išiel k k nemu po 6-tich týždňoch a aj to sa mu vôbec nechcelo.U nás má kľud ,svoju vlastnú izbu ,psíka a dvor a tam sa tlačia traja v jednej izbe.Úž mi povedal viac krát ,že by bol radšej len u nás.Hlavu má svoju nič mu nenatĺkam do hlavy a má už pomaly 12.Stdce nesklame,mama je len mama a s partnerom vychádza výborne,a to ho huckal aj proti nemu a syn ho má rád veľmi a priateľ ,ako svojho nikdy na ňho nezvýši hlas,pekne sa k sebe chovajú a to je to ço u exaktne nieje.Tam sú hádky a rak ďalej.Ceĺé zle.

autor
26. sep 2023

@mellani28 a dá sa niečo robiť s tým keď ho huckal proti tebe? Nahlásiť kolíznej opatrovníčke na sociálke alebo tak? Môj ex je presny adept na takéto chovanie a bojim sa že by to synovi ubližovalo keby ho hucká proti mne a neviem čo … ešte je maličký nemá ani rok ale viem že nás tá striedavka čaká.. a viem že u nás nebude platiť take že “nechce k tebe ísť” tak ho necha mne.. ale zoberie ho aj tak

kamajka
27. sep 2023

Dieťa má rok, nemôžeš vedieť čo bude keď bude mať 12... karty sa v živote všelijak obracajú, aj ja som mala so synom patálie, keď bol malý. Dnes má 13 a k otcovi tiež nechce. A to ako trojročný keď ho viedol po víkende domov reval ako tur na celé sídlisko, že on ku mne nechce ísť. Dnes otcovi max zdvihne telefon, alebo mh odnesie čokoládu k meninám. Vydrží s ním maximálne hodinu.
Nerieš teraz čo bude o 10 rokov, lebo sa zbytočne budeš trápiť nad niečím čo ani nemusí tak byť ako si to predstavuješ, a veľmi pravdepodobne to ani tak nebude..

mellani28
Autor odpoveď zmazal
Zobraz