Vie dať váš muž pozor na deti?

simcika
10. jún 2020

Mám otázku: keď sú vaše deti s mužom, stane sa, že ich nechtiac udrie... nedá pozor a spadnú? Podľa mna sa to môjmu stáva príliš často. Ja varím v kuchyni a on tam s malou je a spadne z postele ... alebo stojí pro nej a ona spadne a nezachytí ju ... veľa je takých veci, že je akoby spomalený Vo svojom svete. Nemôžem si energeticky ani oddýchnuť, lebo ... a pritom ho ani nekontrolujem, keby ste ste si mysleli, že na neho tlacim. Nestihne sa ano otočiť a mala je na gauči, pričom je to všakže reálne situaciu mat pod kontrolou a in sa ešte nude hádať, že veď nič sa nestalo ... a ti iste bolo je dbol maly syn. Aké máte skúsenosti alebo pripadne nejaké rady? Vďaka za každý vhlad

zitaje
10. jún 2020

Nie, práve naopak, môj keď je s malou, je s ňou naplno, keď malá spadne, skôr mne ako jemu... Ale je pravda, že ja popri nej (má 10mes) vždy niečo robím, a on keď je s ňou, tak sa jej naplno venuje.

elizabeth88
10. jún 2020

@zitaje Aj unas bolo tak,ze skor pri mne ako pri mm,ale zas je to statisticky pravdepodobnejsie,ze to bolo skor pri mne.Mm sa totiz nejak casto ani dlho nevenoval,ked,tak skor len taky naozaj kratky cas.

simcika
autor
10. jún 2020

@zitaje nehádali ste sa preto? Nie on nič pri nej nerobí... keby robil, to by dopadlo ešte horšie 🙈🙈

zitaje
10. jún 2020

@simcika pre čo či sme sa nehádali, že mi spadla? Nie, ja sa na túto tému nehádam 😉

simcika
autor
10. jún 2020

@zitajeno lebo mne sa nepáči, že mu padá ...a je pri nej. Tak preto sa pýtam. Asi je lepšie to prijat a možno sa to časom zlepší ..

elizabeth88
10. jún 2020

@simcika No...ja by som asi ten oddych ozelela,ako sa poznam.Ked niekomu neverim,ze da riadny pozor,tak by bolo pre mna taazke oddychovat.Ty to tak mas urcite tiez,lebo pises,e si neoddychnes.Tak daj tomu cas,ale samych ich nechavaj len nevyhnutne a sleduj,ci sa to lepsi.No a povedz mu,ze pozor musi davat,nie vzdy spadne dieta tak,ze si neublizi.Drzim palce,cas vyriesi sam hadam,nauci sa muz.

simcika
autor
10. jún 2020

@elizabeth88 dakujem za povzbudenie.. človek sa boji ísť do sprchy! Ale j na to aj zabudnem že muž je taký ... potom si hovoriˇ že radšej mu ju nedám a nech sa spamata

lujza123
11. jún 2020

@simcika prečo ju dávate na gauč, postel keď je pohyblivá? Ved si kúpte penovu podložku na zem nech sa plazí, prevaluje tam a nič sa nestane, nikto na ňu nemusí dávať pozor. Keď sa už vie postavit tak ju chytať netreba, poradí si sama. Dieťa nieje blbé, stačí zopár pádov a naučí sa ako padnúť aby si neublížilo. Hlavne pokiaľ je iba tam kam sa dostane, vystvera sama tak sa jej nič nestane. Keď bude sama vedieť vyliest hore na gauč treba ju naučiť zliezat zadkom a nepadne.
Čím viac ju budete ochraňovať a zachytávať tým horšie a nebezpečnejšie pády bude mať, lebo si nebude dávať pozor.

smejko25
11. jún 2020

@simcika presne tak ako pise @lujza123 ...lezie po gauci ?? Naucte ju zliezat...lezie po schodoch ?? Naucte ju zliezat schody atd...
deti su zvedave a co im budes zakazovat budu chciet skusat viav a viac 🙂 moja ked zacala plazit dala som podlozku na sem a odvtedy je stale na zemi 🙂 nemala som nervy stale ju sledovat na posteli 🙂
A este jedno mne sa tiez viackrat stane ze ss mi mala udrie a pod ako ked je s manzelom 😁 ale keby ss to aj jemu castejsie stavalo asi by som to neprezivala...deti su deti bohuzial aj pady a odreniny patria k zivotu...riesila by slm to jedine vtedy ak by ju mal na starosti a nezaujimall sa o nu 🙂

lenja123
11. jún 2020

@simcika skús ich trochu sledovať, keď sú spolu. Je manžel naozaj "prítomný", alebo sa venuje mobilu, sleduje telku, či už len čaká, kedy prídeš zo sprchy a zbaví sa malej. Je rozdiel, či mu dcéra padá len častejšie ako tebe - ty predsa ako matka vieš skôr dopredu predvídať čo sa stane, alebo mu padá naozaj ČASTO. Ak áno, nauč manžela, nech jej nedovolí vyliezať na gauč či posteľ a ak áno, nech má na malej vždy položenú ruku, aby ju stihol za chytiť. Ty ho poznáš najlepšie, tak vieš, či je celkovo spomalený, alebo nesústredený.

v3rca11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bosorka2302
11. jún 2020

raz mu padol maly este bol vo vankusi, nejako sa zgulal, tak som na neho nakricala, ze to sa musi na plno venovat a pozerat na dieta. Odvtedy ani okom nezmurkne...Skor si vycital, ze nedal vtedy na neho pozor tak teraz sa boji uz. Vie, ze pri detoch sa moze stat uraz v sekunde

marcelatje
11. jún 2020

Ked sa tak nad tym zamyslim, vsetky vacsie urazy sa detom stali pri mne. Ja im ale dovolim liezt po stromoch a robit veci co ine deti nemozu lebo..... . Ale nikdy to nebolo nic vazne. Nie som matka co dietatu beha stale za zadkom. Skusenost je neprenosna a deti sa ucia velmi rychlo, len im treba dat priestor. Potom budes kludnejsia aj ty, lebo verim, ze byt stale v strehu je narocne. A s muzom sa kvoli tomu nehadaj, urcite to nerobi narocky.

ibrunova
11. jún 2020

@simcika nechaj ich samých spolu častejšie.

lenuliatko84
11. jún 2020

Keby som isla na mesuac prec tak sa nemusim bat.moj muz sa o syna postara,hra sa snim,vymyslaju spolu,navari okupe ho a este aj vylet pripravi

lenka2710
11. jún 2020

@simcika ja sa kvôli s mužom rovnako nehadam, prečo?? Zle sa môže stať rovnako pri mne ako pri nom, ja mam síce už väčšiu slečnu, ale vlani sa na nás asi lepilo všetko, cez chorôb až po úrazy! Jemu spadla na odrazadle, resp sa spustila otrasným kopcom a on ju nedobehol, obe kolená krvavé! Na druhy deň bola so mnou, stala som pol metra od nej a tak mi spadla, že sme sa ocitli až v nemocke s podozrením na otras mozgu! Ešte keby mi to mal muž vyčítať a zjapat po mne, tak sa asi zabijem! Dosť čo som sa z toho nevedela spamätať a potom som asi dva týždne chodila stále za ňou, vtedy mi muž povedal, že nech nebláznim, úraz patrí k dieťaťu, on mal x krát koleno krvavé aj 3 krát hlavu roztrepanu a je tu!
Takže nie, nebojím sa nechať muža samého, chodia spolu korčuľovať, lyžovať, vždy mu vtisnem do peňaženky kartičku poistenca, aby s ňou mohol ísť hneď na pohotovosť keby sa niečo stalo! Deti sú živé a chcú skúmať a zistiť svoje hranice, s tým nespravíš nič a zbytočne potom budete po sebe s mužom hucat! Mňa by skôr s prepáčením sralo, keby ju mal v paži a nechcel sa jej ako otec venovať! Zle sa môže stať aj na preliezkach na ihrisku a teraz co?? Zavriem sa s ňou do bubliny? Určite nie! Už to tu bolo napísané, naučte ju zliezat, nech sa smykne po brušku aj z postele alebo z gauča, alebo po zadočku, dieťa nieje blbé, a vy budete kľudnejší 😉

stanulienkat
11. jún 2020

On ju podla mna nestrazi. Ma to v pazi. Len je vedla nej a mysli si,ze to staci. Treba ho zapájať častejšie, aby si na to zvykol, lebo sa bude chcieť úplne vyhnúť zodpovednosti potom.

simcika
autor
11. jún 2020

@smejko25 má 16 mesiacov a vie zliezať a vie ísť dole z gauča. Včera mala podradene nožičky pod zadkom a bola na kraji na posteli, on si to ani nevšimol, bol na mobile. A aj keby nebol na mobile, on si nevšimne iste úseky Reality alebo čo. Spadla včera teda na hlavu ... nevedela sama, že je na kraji. Bol unavená. Od toho tam ten dospelý je. Nemal ani variť nič ... len byt pri nej. Ono napríkad kúpili sme jej taký tunel s domčekom a ona vtedy liezla. Ona vyšla z tunela a sla a muž šiel z inej izby rýchlo s kopol ju do krku práve keď vyliezala. Ja som pri tom čakala a posmelovala nech vylezie. Nevie predvídať často a to je denne ... alebo mu aj poviem , sú tam kocky, nie že spadne na kocky.... a už spadne na kocky. Ja si myslím že niektoré veci vieme ochrániť a nemusíme pri tom dieťaťu utekať za zadkom ako tu poniektore napísali. Nie ozaj hovorím o bežných činnostiach. Dieťa nemôže byt predsa samé veď keby áno, tak si poviem však vie zliezať tak ju necham? Chápem že sa môže stať úraz ... paneboze veď jasne sú to deti. Ale keď som v izbe a nie s deťmi na korčuliach neočakávam modriny. Muž povedal že mysli na iné veci keď je s malou. Takze tam je pes zákopany. Stačí že má chvilu ticha a on už má svoju bublinu a mysli na robotu. Práveže jej ju na vás nedám, nech sa skoncentruje a aj keby nepadala ... ja to nemám rada že in tam bude fyzicky a duchom bude v práci. Má rad svoje deti a rad s nimi trávi čas ale veeeelmi často prepína do módu nula a to si neviem čo o nom myslieť. S deťmi som prítomná. Poznáme predsa prípady, hlavne mužov, ktorí nejako aj zabudnú na vlastne deti ... akože je ti extrém keď zabudol otecko malú v aute, ale takáto neprítomnosť môže urobiť veľkú zlobu.

simcika
autor
11. jún 2020

@lenuliatko84 aj ja som nechávala syna, teraz je muž menej skoncentrované. Aj vtedy ho nechtiac udrel a podobne ... ale teraz je ti častejšie. Vždy nechtiac.

simcika
autor
11. jún 2020

@lenka2710 dakujem za názor

simcika
autor
11. jún 2020

@stanulienkat je sebou denne on je často s deťmi .. on sa stará všetko, len má svoju bublinu

simcika
autor
11. jún 2020

@ibrunova budem uvažovať ...

simcika
autor
11. jún 2020

@bosorka2302 môjmu to hovorím cely život ... aj pri synovi to robil

simcika
autor
11. jún 2020

@v3rca11 no mame to podobne ... okolie má v tom nezaujíma 😌 syn má 11 rokov a to sme si už zazili úrazov ...

simcika
autor
11. jún 2020

@marcelatje dakujem pekne ... budem v tomto menej úpätia a viac tolerantná

simcika
autor
11. jún 2020

@v3rca11 počut to je ozaj peklo. Ale vždy verím že to nie je tie strašne aké je to počut 😂

simcika
autor
11. jún 2020

@lenja123 spomalený a nesústredene... 100 krát povieš... mám syna 11 ročného a sestra mi ešte nespadla!!

bubinko1506
11. jún 2020

@simcika ahoj, mame 3,5 rocne dvojicky a od malinka som ich nechavala aj s muzom samych. Chodievame na bicykle, tury do lesa. Odrete kolena po pade neriesim, to patri akosi k detstvu. "Starsi" je take kamikadze, niekolkokrat sme boli na pohotovosti, lebo si udrel celo a trvalo to dlhsie, kym sme silnejsie krvacanie zastavili. Ale zasa, my patrime k rodicom, ktori nerobia dramu z kazdeho padu (ked su mali na prazdninach u starych rodicov, tak radsej nechcem ani vediet, kolkokrat spadli😅). Pre dcerku odporucam kupit penovu podlozku na zem a nedavat ju na gauc alebo postel.

simcika
autor
11. jún 2020

@bubinko1506 veď ale ona vie zliezt... len mala nožičky pod zadkom a tak tam sedela na kraji a muž si ti nevšímal a spadla na zem ... už je velK na podložky. Ale s tou drámou máš pravdu, skúsim sa na to pozerať menej dramanticky a možno sa ti zmierni. Nemôžem povedz mužovi aby s ňou nebol lebo .. veď jasne že chce byt s ňou.

simcika
autor
11. jún 2020

@zitaje rada počujem, nech viem, že je ti aj na druhej strane