Vianoce u svokrovcov

17. dec 2024

Je tu ešte niekto kto sa “obetuje” a cele Vianoce strávi u manželovej rodiny na úkor svojho pohodlia, sukromia a tradicii? Jeho rodina nás o to veľmi prosí kvôli veku starkých, ktovie či to nebudú ich posledné Vianoce. No pre mňa pokazené, predsa len doma je doma.

dundulica
17. dec 2024

tak sa premôž

klejkaez
17. dec 2024

Ťažko povedať, zo svojej skúsenosti môžem povedať, že rok, čo rok počúvam o veku a smrti, ako klope na dvere a už oslavujú vysoké okrúhliny opäť 🤗😄.
Vieš, prípadne ich pozvite k sebe domov. Alebo hneď 25teho k nim stráviť deň 🤗

nikiki29
17. dec 2024

Celé Vianoce znamená čo? 24-26? Ja by som nešla… Skúste kompromis 24 doma, 25, 26 u nich 🤷🏻‍♀️

biba_18
17. dec 2024

my sme chodili predtým než sme mali dieťa - raz k našim, raz k manželovym… malý je jesenný, na prvé vianoce nemal ani 3 mesiace - a svokrovci bývali ďaleko - tak som zaviedla že už nebudeme chodiť nikde, ani k našim, aby nebolo zle v rodine … ale predtým sme veru chodili…

caar_oliine
17. dec 2024

U nás bude celá rodina na Vianoce, sestra s partnerom, obe babky aj moji rodicia. Babky (85r) mali tento rok obe emboliu pluc a tiez to mozu byt nase posledne spolocne vianoce. Moj muz povodne chcel mat vianoce len vramci nas, ale samozrejme, ze to chape. Rodina tvojho manzela je aj tvoja rodina, nebrala by som to ako “pokazene”. A este ak tvoj manzel by chcel ist..Ved si mozete akykolvek iny den pocas sviatkov stravit len doma. Alebo ich pozvat k vam? No mozno to beriem inak lebo my sa s rodinami velmi radi a pomerne aj casto navstevujeme.

sandrasstini
17. dec 2024

Ako na viac dni? Mne by sa tiez nechcelo, ale keby mame dobre vztahy ze sa tam citim ako doma zvladla by som to, ale zase sa to moze opakovat o rok…Ako chapem ze doma je doma, ale domov je aj o ludoch v tvojom zivote. Ak mate dobre vztahy alebo unosne sla by som, ak velmi nechces tak aspon navrhni ze 25 nech dojdu k vam alebo vy k nim a urobite si sviatocny den

kvietok173
17. dec 2024

Ak je to tak že možno posledné tak z ľudského hľadiska a z lásky k manželovi by som určite šla. Veľa šťastia prajem

dominikakoll
17. dec 2024

15 rokov sme cestovali za svokrom, čo by som dala za tieto Vianoce strávené s ním.

kacena4
17. dec 2024

ja sa nemusim obetovavat, robim to rada, zazili sme vzdy krasne chvile so starymi a prastarymi rodicmi deti s maju na nich krasne zazitky ktore dnes ked uz neziju vzdy na Vianoce deti spominaju v dobrom. inak vzdy sme sa striedali raz tam raz tam

lilitela
17. dec 2024

Zavisi od vztahov. Asi nebudu uzasne, ked to citis takto. Uz s dnesnym rozumom by som nesla. Co sa tam mam citit 3 dni ako na ihlach a trpiet? To jedine, ze by mi na VIanociach alebo celkovo volne vobec nezalezalo. Ale zase viem, ze by ma asi rovnako stvalo, ze manzel je tam nasackovany a nie je so mnou. V tomto som zase ja "hlupa", ze tym, ze som s nimi nemala nejake uzasne vztahy, tak som sa rovnako nevedela vcitit do toho, ze mam chapat, ze on by tam mal byt viac dni... lebo su stari a maju k sebe z detstva pozitivne vztahy. Vztahy su vzdy problem, ked nie su dobre, vzdy je niekto ukrivdeny a nespokojny.
Velku rolu v tom moze hrat tvoj partner, manzel, ako by to cele uchopil. Ako by ti to vysvetlil, alebo ako by ti to vynahradil. U nas to bolo vlastne cele zle. SIce som nemusela byt tam viac dni vkuse, ale ani 1 den som sa tam necitila dobre a mozu za to oni, maju nerespektujuci pristup. No a manzel vlastne defacto tiez, pretoze trval na tom, aby som tam vzdy bola, ale to som vsetko pochopila az neskor, ked som dozrela.

marsmykkok
17. dec 2024

Prečo pokazené? Celkovo pre mňa Vianoce sú niečo čo sa preceňuje, kvôli trom dňom z roka čo sú ako každé iné sa idú ľudia pototo pol roka dopredu a majú potom nereálne ideály. Je rodina sama bez návštev, tak je smutné, že rodina na nich kašle. Celé sviatky chodia návštevy alebo je rodina pokope, zase zlé že sa treba prispôsobovať iným. Niekedy sa viac obávame niečoho čo nás čaká ako je realita. čo je to tri dni? Dnes máš utorok, neušlo to rýchlo od nedele? Máte tam predpokladám svoju izbu kde môžeš ísť a ešte lepšie ak máte deti je možnosť aj viackrát denne vypadnúť niekde von ak to bude na teba moc. Podľa mňa sa viac obávaš a nebude to také zlé.

michaela329
17. dec 2024

Tak urobte kompromis a choďte tam 25. Každý môže mať tento rok posledne vianoce. Aj 30 ročný 🤷 Ja mám inak v rodine takú tetu, čo každý rok umiera a musia byť všetci stále okolo nej, keď si rozkaze - už umiera 15 rokov, čo aspoň ja viem.

mandzula
17. dec 2024

Ja to cele vnimam inak, odkedy sme sa odstahovali daleko od rodicov a najma odkedy si vzhladom na ich zhorsujuci sa zdravotny stav velmi intenzivne uvedomujem ich pominutelnost. Snazim sa travit s nimi co najviac casu, ked uz sa vyberieme smerom k nim (pravda vsak je, ze mame dom vedla toho ich, takze mame aj sukromie) a som rada, ze manzel mi to nijako nevycita, citila by som sa ako medzi mlynskymi kamenmi. Byt tebou, snazim sa o dohodu pol na pol, aby ste pocas sviatkov boli aj s nimi, aj sami.

janickacrazy
17. dec 2024

Koľko rokov majú svokrovci? Majú nejaké vážne zdravotné problémy? Lebo moja babka napríklad tiež umierala asi 10 rokov, stále mi hovorila, že keď prídem nabudúce, že možno už tu nebude. To sú také klasické reči.

ahhola
17. dec 2024

To je v kazdej rodine inak... u svokrovcov. Si oredstav 3.p.dom s komplet zazemim v prizemi, kedy chcete, vtedy ste spolu s nimi a kedy chcete, ste sami. Plus prostredie, napr. niekde okolo Popradu. A potom ta mozu tahat do 3i bytu, kde o seba zakopavate, musite sa prestriedat na jednom wc😅, nemate kam ist a vsade blato.. To naozaj kazdeho hosta na 3 den dost.
Takze pre niekoho dovolenka, pre ineho galeje, ale co ak deti budu spominat zrovinka na tieto LCh 24...😂🎄🍄

sonula
17. dec 2024

A to si svokrovci tak hrozni? Hadate sa? Mate toxic vztah?

gladys_07
17. dec 2024

Budu ine, ale ci budu pokazene zavisi len od tvojho postoja.

evkamotka
17. dec 2024

My ideme k svokrovcom na 4 dni od 27.12. a tesim sa, bude veselo

evickuska
17. dec 2024

@autorka ja som tak stravila prve, ked sme sa s manzelom dali dokopy a uz nikdy viac 😬 zomrela svokre 2 mesiace pred mama, tak sme suhlasili...

petamich
17. dec 2024

Ja sa nemusim obetovat, idem tam dobrovolne a rada, rodina je pre mna dolezita, svokrovcov mam uprimne rada, maju uz svoj vek, my male dieta, ktoremu su dokonalymi starymi rodicmi, tak im chcem dopriat co najviac casu straveneho spolu a navyse je to to najmenej, co mozem spravit za to ako nam pomahaju, ked je dieta chore a treba strazit (to je len priklas)...takze dobrovolne tam budeme a cele Vianoce (kedysi som somrala, ze tam nebudem chodit kazdy rok atd. odkedy mame dieta, vela veci vidim inak) a to maju 3-izbovy byt, ziadnu haciendu

ivangeline
17. dec 2024

Ja by som sa tešila. ^^

ajsha123
17. dec 2024

Pokazené budú, ak si ich sama necháš pokaziť. Ide o Tvoj postoj k tomu, ako sa dajú stráviť Vianoce. Nemusí to byť len Tvoj vlastný kľud, leharo, tradície. Ak sa nastavíš na to, že Ty chceš niekomu urobiť radosť, že chceš pomôcť, a ustúpiš zo svojich požiadaviek (potrieb), nemusí to byť zlé... Starkých poteší aj prítomnosť vnuka, syna, záujem, vypočutie, rozhovor....

sisska96
17. dec 2024

Nie. Jeden deň sami, jeden deň s jednou rodinou a jeden deň s druhou. A bodka

mane01
17. dec 2024

Vianoce su o rodine…a aj svokrovci su rodina. A Vianoce su kazdy rok, este ich zazijes xy v zivote.

ivik4
17. dec 2024

Si dospela, myslim ze jedny vianoce Ta fakt skrz starych ludi nezabiju. Len si daj prosim Ta pozor na ksichty ci gulanie ocami ak nahodou lebo tam mas ist nasilu, nech niekomu neznicis vianoce.
Toto je najmenej co moze clovek urobit, ist travit Vianoce k rodine . Ci k tvojej alebo muzovej

malasandrika
17. dec 2024

Úplne chápem. Nakoľko je svokra sama, tak trávime Vianoce s ňou a prvý sviatok vianočný s mojimi rodičmi - hold ževraj oni sú dvaja, tak preto … a áno pre všetky komentujúce - kto nezažil, nepochopí - je to obeta!

mamaaja82
17. dec 2024

Nesla by som a mohli by sa na hlavu postavit.Mam vlastnu rodinu a odvtedy vianoce u seba doma.Preco si chces robit sama sebe zle?nejdem a fertig.Co ti muz prilozi pistol k hlave?

mandzula
17. dec 2024

@malasandrika ja Stedry den travim s rodicmi uz 43 rokov a inak si to ani neviem predstavit, nie je to pre mna ziadna obeta. Ked este svokra na Vianoce byvala na Slovensku, po veceri s nasimi sme isli na prespavacku k nej. Dalsie dni sme zas travili so zvyskom rodiny. Je to vec vztahov a nastavenia, ci to obeta je alebo nie je.

ibatanecnica
17. dec 2024

Tak 1 rok snad vydrzis nie?

kavenkaa
17. dec 2024

My sme urobili “kompromis”, na sviatky sme sami, s mužovou rodinou budeme víkend predtým. S mojou až na jar.