Vianoce, kto s kým

kikailavska1
22. dec 2022

Ahojte,
Moja mama sa na mňa nasrala, za to,že na Vianoce nebudeme u nich..ona bude sama so sestrou. 3.roky po sebe sme boli na štedrý deň spolu, vždy sme isli 25. na návštevu k manželovej rodine. Mama sa so svokrou neznesie. Mužova rodina prišla komplet zo zahraničia na sviatky (malého bratranci, sesternice) tak sme si povedali, že budeme s nimi. A moja mama to ťažko prežíva, že nás bude u svokry 20 a ona bude sama so sestrou...

Absolútne so mnou nekomunikuje už týždeň.
Aj vy máte takéto stresové sviatky?

Nemôžem

sunshine_18
22. dec 2022

U nás podobne.

martina2ve
22. dec 2022

Ja sa s nasimi roky nebavim, takze vianoce travim s manzelom a detmi, po veceri ideme ku svagrovcom "na kavu." To mame zauzivane odkedy som vydata.

maminkadeticiek
22. dec 2022

Mama je sebec.Ked s tebou nekomunikuje napisala by som jej ze ti chyba,ze je u vas kedykolvek vitana a ak sa rozhodne prist k vam budete velmi stastni.A nechala by som ju tak,nech sa ona rozhodne.Tym by to pre mna skoncili.Aj rodicia musia vediet kde su hranice.

januska12323
22. dec 2022

Oznámili ste jej to iba pred týždňom? Potom chápem, ráta s tým, že u nich bude aspoň na sviatky veselšie. A bum, sorry mama ideme s ďalšími 20 ľuďmi sviatkovat maj sa pekne. Neviem aké máte vzťahy inak ale toto by som asi neurobila.

isis234
22. dec 2022

Nebude sama, bude so sestrou, urobila som tak, ako píše @maminkadeticiek. Šla by som svokrovcom,, veď s deťmi prišli z ďaleka.. Alebo ísť k nim po večeri Dohodnite sa s manželom

simona20201309
22. dec 2022

Mne by zas prišlo mamky aj sestru ľúto. Véd rodina tu určite nebude len 24. Môžte ich navštíviť kedykoľvek v iny deň.

zuzanockamt
22. dec 2022

@kikailavska1 Určite by som 24. a aj 25.12. strávila s mamou a k ostatnej rodine neskôr, veď isto neprišli len na 2-3 dni.

bloger
22. dec 2022

@kikailavska1 Mrzí ma, že to tak mama vníma. Každý už si chce mať to svoje súkromie. Ja tomu rozumiem.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kikailavska1
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kaktusik007
22. dec 2022

ja neviem, vy sa nerozpravate? o podobe vianoc vediem diskusiu s bratom, mamou a detmi uz pomaly od oktobra a koncom novembra, ako mame decembrovu smenovku v praci vsetci, uz je to uplne jasne.

nik nema pravo sa urazit, ked sa samostatna rodina rozhodne sviatky travit inak ako dovtedy.

nase sviatky vyrazne zmenila smrt mojho otca - mi pride zle nechat mamu samotnu, cize to sa dohadujem s bratom ze kto si ju vezme ;) rada by som mala sviatky iba sama s detmi, ale hold, nenecham mamu samu.

U teba mama sama nie je, je spolu s dcerou. Ak spolu byvaju, je to uplne v poriadku ze su na stedry vecer spolu iba ony dve. Rovnako je uplne v poriadku ze ty nebudes s nimi travit sviatky.
ale teda nie je to v poriadku im to oznamit iba tyzden vopred.

queen_mary
22. dec 2022

Ja nemam mamu uz 4 roky, vianoce zvykneme travit s otcom a bratom. Nedokazala by som ich tiez nechat samych, ak by som sa ja mala zabavat v kruhu velkej muzovej rodiny. A teda, pises, ze tu budu 2 tyzdne, cize kopec casu...

Neviem. Mne by ich bolo hrozne luto, ze.oni su sami dvaja.

kayyaa
22. dec 2022

Podla mna je ok, ze raz ste na Stedry den s tvojou mamou a raz s muzovou rodinou. Preco by tvoja mama mala mat privilegium, ze vzdy na Stedry den musite byt u nej ?
Ved nech sa pripoja so sestrou k vam, ale zial, ked sa s tvojou svokrou neznesie, tak to uz je mimo tvojich "kompetencii". Ako si mama spravi, tak bude mat.
A aby sa tyzden s tebou nebavila len preto, ze nebude ako si ona zela, je podla mna non-sens. Ako rozmaznane decko. Proste by som zaviedla pravidlo, 24.12. sami doma, 25.12. jedni rodicia, 26.12. druhi rodicia. Alebo pripadne rodicia aj na Stedry den, ale na striedacku. Jeden rok mama, druhy rok svokrovci. Nie ze stale len tvoja mama🙈🙈

milenke
22. dec 2022

@kikailavska1 Ja by som toto mame neurobila... nenapadlo ťa že bez vás budú mať také smutné tie Vianoce? Buď rada kým ju máš...ku druhej rodine môžeš ísť aj po večeri

mila19
22. dec 2022

Ahoj, si dospelá, vydatá žena. Aj keby si chcela byť iba s manželom je to úplne ok. Sestre by som vysvetlila situáciu ešte raz. Mame zavolala napísala. Normálny človek to pochopí.

klarolinne
22. dec 2022

Ale autorka píše, že s jej mamou sú stále. Aj muž má právo stráviť štedrý večer v kruhu svojej rodiny. Škoda, že sa so svokrou neznesú, však tie plus 2 taniere by pri 20 ľuďoch nemal byť problémom. Ale tak mama nemôže byť sebec, iné by bolo keby je úplne sama.

queen_mary
22. dec 2022

@milenke presne. Aj mama aj sestra, predpokladam ze s pocitom, ze ostali tak "nazvys", alebo ako by som to napisala.. aspon ja to tak vnimam.

aknamorka22
22. dec 2022

Je to citové vydieranie. Mne toto robili tiež keď som ku ním na Vianoce neprišla. Dva roky som počúvala o tom, ako pri večeri plakali, že su sami. To bolo jediný krát, čo som nebola s nimi. To, že moja sestra nebola 5 rokov je v pohode. Takže jedným uchom dnu, druhým von 🙂 a ak sa urazila a nerozpráva sa s tebou, nekontaktovala by som ju a počkala pokiaľ ju to prejde a sama sa ozve. Takéto správanie je veľmi toxické a nedaj sa vydierať. Držím palce 🙂

mila19
22. dec 2022

U nás podobná situácia, každý rok tá istá pesnička, aby sme boli so svokrovcami. Je tam aj ďalší ich syn s rodinou s nimi. Moja mama sama so sestrou. Naučili sa. O nič ich menej neľúbime, ale môjmu synovi chcem pohodové Vianoce a nie utekanie od jednej rodiny k druhej.

kayyaa
22. dec 2022

@milenke a svokra sa nema citit dotknuta, ze syn travi Stedry vecer vzdy u druhej rodiny ? Ze ona je vzdy odsunuta ? Preco by jedna rodina mala mat prednost pred druhou ? Ci az ked aj svokra zacne citovo vydierat, tak az potom bude aj ona "odvrhnute chudatko" ? 🙈🙈

sidicek
22. dec 2022

Absolútne nechápem niektoré komentáre.1.mama nebude sama 2.zjavne je problém JEJ povaha -zduva sa na dcéru, neznáša svatkovcov ,takze ju k nim nikto nezavola3.idu k manželovej rodine ,nie k susedom ci kamarátom.Manzelova mama je menej ako ona ,keď chce mať vždy prednosť ?

ivana11155
22. dec 2022

@kikailavska1 hlavne nech si s mužom ok, mama to už nejako prekusne. Urazila sa ako malé decko. Horšie vianoce by ste mali keby si pohadana s mužom.

mimka1402
22. dec 2022

Milujem ako autorke idete hrať na svedomie, že jej mama nebude s ňou... A autorky manžel môže nebyť 10r so svojou rodinou na štedrý večer? Aj on si zaslúži byť so svojou rodinou aj mimo týchto sviatkov. Tiež jeho mama raz tu nebude a on nebude môcť užiť si takéto rodinné stretnutie. A k tomu zabudate na fakt, že autorka je s mamou skoro stále, tak aspoň na tie 4 hodinky by mohla byť aj na manželovej strane. To, že jej mama neznesie svokru nie je problém autorky. A dokonca jej mama nebude ani na vianoce sama, ale so sestrou. Určite nech autorka ide k manželovej rodine bez výčitiek. Keby napísal muž, že stále sú u jeho mamy a chce urobiť raz inak, tak radia tu ženy úplne naopak.