Vezmem si toho veľa na plecia?

9. jún 2024

Baby prosím o názor. Mam možnosť Ísť od septembra do prace , som stále až do budúceho roka na rodičovskom . Syn ide do školy prvák a dcéra by šla do súkromnej škôlky bude mať 2,5 roka. Ešte by som teda mohla ostať doma necelý rok ale ide nám kus o peniaze, niežeby sme nemali ale fest dobre by sme si prilepsili teda by sme sa mali lepšie. Ťahá ma to do prace len koli tomu . Čoho sa však obávam, že toho bude namna veľa . Nová práca, a zároveň niečo nové lebo syn bude prvák a dcéra nastúpi do škôlky... manžel má dve prace jednu hlavnú druhí vedľajšiu... prosím Vás názor na situáciu dakujem

deti95060810
9. jún 2024

to budeš mať dve práce? alebo som to len nepochopila...

autor
9. jún 2024

@deti95060810 nie , jednu prácu ja a zároveň rodičovský príspevok.. manžel ma dve práce

barka1
9. jún 2024

Nebude. Toto je bežná situacia zien vracajucich sa po RD do práce. Či v čom je to ine?

ivik4
9. jún 2024

Vsak skusit skus a uvidis
A aj bohvie ako Ta skolka kedze deti su skoro stale chore.
Ja by som sla a rozhodla sa, keby je toho vela tak odidem bez problemov

autor
9. jún 2024

@barka1 neviem , možno v tom ze som nemusela chodiť veľmi do prace ani keď som bola tehotná som bola doma už, manžel všetko ťahal v pohode m teraz potrebujeme na niečo zarobit viac peňazí a preto ma to ťahá do prace , ze by to bolo skôr teda . Ale samozrejme chcem ísť len ze ci to nebude kus veľa namna s tým ze zároveň syn idé byť prvák už iné povinnosti a dcéra do skolky

maminkadeticiek
9. jún 2024

Vela???Bezna situacia matiek,nicim vynimocne.

autor
9. jún 2024

@ivik4 tiež si to hovorím ze však ak by to bolo náročnejšie tak by som ešte stále mohla ostat doma potom . Ale tak mala už bude mať 2,5 roka to už nebude mala takže snáď by to šlo

autor
9. jún 2024

@maminkadeticiek to som chcela počuť 😂 potrebujem takéto názory aby som sa vedela rozhodnúť lebo jansom strašne nerozhodný človek

tehulka2011
9. jún 2024

podla toho, aku mas dceru, iba ak je typ, ze bude asi milovat skolku

barka1
9. jún 2024

Tak ak si nezvyknuta pracovat a zatat zuby, tak to vela bude.
To už si vyries v hlave, kolko znesies. Opakujem, že je to realita pre vacsinu běžných zien.

autor
9. jún 2024

@tehulka2011
Ano je taka , veľmi rada je v kolektíve aj keď ideme syna odniesť do škôlky tak chce aj ona stále ostať tam nejdem ju dostať prec

vyrovnanaosoba
9. jún 2024

Aký budeš mat pracovný čas? Ak budeš mať pokrytý čas na nosenie s vyzdvihnutie detí, poobede budeš doma, tak nevidím problém. Učiť sa budeš musieť tak ci tak so synom. A variť tiež treba, ako aj upratovať. Ale s tým vsrtky môže pomôcť aj manžel, vlastne, nie pomôcť, ale automaticky by sa mal podieľať.

vler
9. jún 2024

@vyrovnanaosoba normalne ano ale autorkin manzel ma 2 prace, tazko povedat do akej miery bude schopny sa aj podielat na chode domacnosti a opatere deti

vyrovnanaosoba
9. jún 2024

@vler tak hádam aj on má voľno a trávi čas doma.

autor
9. jún 2024

@vyrovnanaosoba nemá veľmi čas lebo chodí ešte na stavbu , staviame aj dom takže nechcem od neh9 vyžadovať toľko, ale samozrejme keď sa stane ze je doma tak pomáha alebo ideme spolu na výlet a tak tak ale s jeho pomocou nechcem rátať,

autor
9. jún 2024

Starí rodicia vedia sem tam pomôcť,nie stále, ale vedeli by občas

vyrovnanaosoba
9. jún 2024

A pracovný čas by si mala aký?

autor
9. jún 2024

@vyrovnanaosoba ten by sa dal upraviť ako kedy niekedy dlhšie niekedy do 15tej

domka222
9. jún 2024

Pozri,za pol roka ťa to čaká tak,či tak

olimuc
9. jún 2024

Dieta ma 2,5 roka, nie 1 rok takze kludne chod do roboty. Aspon sa adaptujes aj ty aj dieta a RP trochu pomoze v pripade OCR. Pises o novej praci, Teraz mas ponuku … za pol roka ju mat mozno nebudes a budete mat este o x € menej ak nemas narok na podporu. Pripada Ti to vela, pretoze nie si zvyknuta .. ale je to uplne bezna situacia a mas aj starych rodicov. Niektore zeny musia zvladnut vsetko same a nemaju na vyber a pomoc a zvladnu to.

letfenixa
9. jún 2024

@vyrovnanaosoba možno sa nebude musieť so synom učiť. Ja sa s naším nemusim, pokiaľ je zdravý. Iba keď je doma chorý, vtedy sa s ním učím.

dankanka
9. jún 2024

Vies co..to je tazko povedat..je to bezna situacia..na niekoho vela na niekoho nie. Ma ti kto pomoct? Budes deti sama vodit, sama sa s nimi ucit? Sama ich chystat? Aka je to praca? Na smeny? Manualna? Mozes ju vykonavat z domu popri chorych detoch? Plus..kazdy toho zvladneme inak vela..co jeden zvladme lavou zadnou, druhy pokrivkava...treba si to tiez utriedit v hlave, ci Ta takyto zivot bude naplnat, motivovat. Ja pracujem od druheho dietata 7m, chcela som. Nema mi kto pomoct. Je to ohubu ale doma by som 3 roky nevydrzala :D. Vsetko sa da, ak to naozaj chces. Ak si silna a odhodlana.

vilma7
9. jún 2024

Nie. Bežný život XY rodín, nič na tom nevidím. Tiež mám doma prvaka, skolkarku a chodím do práce už veľmi dlho...keďže vonku je materská tak 16 t. Takže kľudne chod, keď ta to ťahá.

gelifil
9. jún 2024

Sama si si odpovedala, taha ta do prace len kvoli peniazom....tak si odpovedz, co je dolezitejsie ? deti alebo peniaze......hoci tu vacsina ti hovori, ze normalka, ja by som nesla...ten cas nikdy nevratis, penazi este zarobiiiiis

andrea_82
9. jún 2024

Ja by som isla. Muz ma dve roboty, este chodi aj na stavbu... Mne by bolo velmi hlupe sediet doma a neprispiet.

mantilka
9. jún 2024

Neviem, či bude až také prilepšenie v príjme domacnosi...lebo dieťa bude choré často kým si zvykne na MS ...a k tomu prvák. Bude toho dosť na teba. Máš starých rodičov, aby ti pomohli alebo možnosť home ofice, počas choroby? Vyskúšať môžeš, ale náročné to bude s tým rataj hneď na začiatku deti zvyknú ochorieť.

januska12323
9. jún 2024

Vyskúšaj a keby niečo ostaneš doma.

domkakvet
9. jún 2024

Ano chod do prace, pol rok navyse aj tak rychlo ubehne a potom by si tam isla aj tak.

nerko
9. jún 2024

Jasne, že toho bude veľa, kým si všetci zvyknete. Ja som sa vrátila na full time, keď som mala prváčku a duháčku. Najhoršie su choroby, a povinnosti, keď sa vrátiš z práce. Učenie, varenie, upratovanie. Do večere je čo robiť. Keď budú deti samostatnejšie bude to lepšie. Zvládneš to, tak ako iné rodiny.

ewell13
9. jún 2024

Ja som tiez tak isla. Deti rovnaky vek ako tvoji,manzel v praci kazdy den do 19stej. Co sa tyka lekarov, kruzky, rozvozy zo a do skoly/skolky robim len ja, pridem domov, navarit,upratat,....
Vsetko sa da len treba dobry manazment.